525
Hol volt a magyar őshaza? Kikkel vagyunk rokonságban, nyelvrokonságban?
-
Vardar #124 Ennyi erővel az azték szövegekben is találnék magyarra hasonlító szavakat. -
Rundstedt17 #123 Nah ez a másik lázálom mi magyarok és sumérok rokonságba vagyunk.Ez tévedés. -
Vardar #122 Én is ezt mondom. Akkor a székelyek lehet, hogy hun leszármazottak? Kik azok a szavárd magyarok? -
#121 az amerikai indiánok meg indiából származnak,csak mert szegény kolumbusz azt hitte hogy ott jár? szerintem nincs sok rokonság az ősmagyarok és a hunok között! (atilláék már előbb itt voltak kb. 400 körül amugy az atilla név török eredetű.. halála után szétesett a birodalma, gondolom a hun nép ekkor szóródott szét kicsit távolabb a 4 égtáj felé, meg erdély felé is)
a külföldiek meg ebből annyit láttak hogy van egy ugyanúgy harcoló (portyázó nomád) nép, kb. ugyanugy is néznek ki mint a hunok, meg ugyan ott is élnek (kárpát medence). annyira nemvoltak jószomszédi viszonyban, hogy üdvözöljék egymást, hát hunnak nevezték el őket.
de érdekes, hogy a 'magyar' szó latinul hungaricus...
csakhát más nyelvben is vannak olyan országnevek , ahol a lakosok máshogy nevezik országukat (pl. finnek stb.)
vagy fordítva,pl. minden más ország pekinget being-nek hívja.. -
HUmanEmber41st #120 Hirtelen más nem jut az eszembe, de a német ungarisch, ungarn szted mit jelent? és a francia hongre? A nemzetközi autós jelzés is H, nem M...
milyen bizonyíték kell még? -
BREMBO #119 Ja és hogy az Arvisurákat a rovósámánok írták körülbelül néhány ezer éven keresztül, Arvisura annyit jelent, igaz írás.
Lehet választani: azt hiszem el, amit az idegen történetírók írnak, vagy azt amit a magyarok saját magukról a rovósámánokon keresztül.
Persze, persze, lehet mondani, hogy mese meg minden, de ugyanezt el lehet mondani a mai ostobaságokról is. -
BREMBO #118 Azt még akkor ehhez, hogy azt tartják, hogy az abc-k anyja a magyar rovás abc. -
BREMBO #117 Olyat olvastam erről, hogy az ősmagyar rovásokon le is van karcolva a nagyjából 300 éves különbség oka is.
Időszámításokkal tudtak variálni, van egy nem igazán nagy dobra vert időszámítás, ami kb. 300 évvel tér el a krisztusi időszámítás szerinti nulladik évvel.
A rovásokon az események fel vannak jegyezve mindkét időszámítás szerinti dátummal. Természetesen, ezt sem verik nagy dobra a csalók.
Pontosan nem emlékszem mot, de akit érdekel keressen rá.
-
#116 egyébként tényleg nagyon keverék nép vagyunk mi,10 magyar emberből 10 különböző eredetet lehetne "kivenni"...a kis vándorlás,a török uralom,a Habsburg uralom,ezek mind-mind változtattak a magyar népen -
#115 én úgy tudom,hogy a 7 vezér mind egytől egyik török volt,a nevük is teljesen török.
vagy ez itt már nem újdonság? -
Zóanagyvarázsló #114 Viszont ha nem volt sem Nagy Károly, sem frank birodalom, mégis miből jött létre az NRCS, hogyan lettek nyugati keresztények egyik napról a másikra a szászok? Ezekre szolgáltat valami magyarázatot Illig?
"Már Amerika felfedezése előtt is a hun szótőből képzett neveken emlegették Magyarországot."
Már korábban is írtam, hogy a külföldi elnevezésünk nem feltétlenül a hun szóból van, sőt, abból önmagában semmiképpen nem lehet levezetni. Csak azért, mert angolul ugyanúgy kezdődik? Ezzel az erővel a kenyér és kefe is ugyanazt jeletni... -
HUmanEmber41st #113 Nem ellopták, hanem kitaláltak. És azért,( sztem) h nem létező királyok hatalmas birtokokat tudjanak az egyháznak ajándékozni. -
Vardar #112 Hogy a francba tudtak volna 300 évet ellopni? Hamisítani több száz iratot? Át verni az egész Földgolyót? És sose derült ki az igazság? Invesztitúra harc alatt bevették Rómát miért ne derült volna ki akkor? 300 évnyi sci-fi? -
HUmanEmber41st #111 Borzasztóan nagyot tévedsz.
Már Amerika felfedezése előtt is a hun szótőből képzett neveken emlegették Magyarországot.
Ha képzett nyelvészprofesszorok olyan sok egyezést találtak a sumer szövegek és a magyar nyelv között, mi miért nem találunk kb 1000 év távlatából olyan sok egyezést a finn nyelvben?
Ezt az egészet valami kockafejű német "nyelvtudósok" találták ki, aminek kb annyi az alapja, amit lentebb #106 ban írtam.
A toldalékozásról még annyit, h a szláv nyelvek is toldalékoznak, az orosz még hímnem, nőnem és semlegesnemben is végig. A magyarban legalább ez a +bonyolítás hiányzik. -
Ronny #110 :DDDDDDDDDDD -
Rundstedt17 #109 Azért neveznek minket hun szótővel,mert a világ urának (amerikában)hungary nak hívják országunkat ennyi.A finn rokonság a helytálló. -
HUmanEmber41st #108 Biztosan ismered a sztereotípia kifejezést:
minden népre jellemző valami, amit a külföldiek látnak.
Szt.István előtti időkben mit láttak a külföldiek a magyarokból?
Azt nem gondolták, h itthon a nagy többség békésen műveli a földet és a kerszténységhez nagyon hasonló vallást gyakorolja... -
Vardar #107 Nem azért hívnak minket hunoknak mert úgy pusztítottunk mint a hunok?(nomád harcmodor, zsákmányolás, vadság stb.) -
HUmanEmber41st #106 Attila halála után Csaba királyfi eltűnt. És mi van akkor, ha keletre költözött ( a többi Kárpát-medencén kívül élő magyarhoz)?
Ha lenne bármilyen bizonyíték, h Attila is valamilyen ősmagyar "tájszólásban" beszélt...de vannak olyan feltételezések is, h az avar nép is magyar volt
Ha körülnéztek a világban, láthatjátok ( szümtükkel :D ), h mennyiféleképpen nevezik a magyarokat.
Érdekes módon, még mindig a hun szótő található meg az elnevezésben.
Attila is hun volt ugye?
Nagyon is fontos eldönteni a kérdést, h Attila és Árpád rokonok voltak-e?
Mert nem kellene többet eltűrni más környező nemzetektől, h mi csak valami betolakodók vagyunk itt. Akkor beszélhetnénk majd' 2000 éves magyar jelenlétről a Kárpát-medencében.
Árpád bevonulása csupán az utolsó költözési hullám lenne a keletről egyre nyomuló más népek elől.
Érdekes ez a finn elmélet, hiszen ha hallod ( és Battlefield2 közben szoktam finnekkel együtt játszani) tényleg olyan, mintha magyarul beszélnének, (a magán és mássalhangzók kiejtése nagyon megegyezik a magyar kiejtéssel)de azt nem értem, h hogyan tudott ennyire megváltozni egy rokon nyelv, mert 1 szavukat sem értem :D -
#105 Igen de szerintem most az itt a nagyobb kérdés, hogy Attila népe és Árpád népe mennyire állhattak közel egymáshoz. A dákorománhoz mellett szerintem bőven elképzelhető, csak sajnos kevés bizonyíték maradt fent. -
Rundstedt17 #104 Lehet a rokonság de nem valószinű és igazad van ha van is jelentéktelen. -
Vardar #103 Rokonság lehet. Csak olyan távoli, hogy az már jelentéktelen. -
Rundstedt17 #102 Attila és Árpád között semmi rokonság.Abszurdum rokonságba állítani őket.Ez csak is egy radikális hungarista célja lehet. -
Vardar #101 A csillagok hazudnak ha nem hozzáértőek figyelik őket. -
HUmanEmber41st #100 És azt hiszed, akkoriban nem tudtak meséket írni?
A többi mediterrán-ázsiai nép időszámítását hogyan lehet szinkronizálni a Nyugat-Európai időszámítással?
Egy magyar csillagász is visszaszámolt mégpedig egészen a rómaiaktól kezdve. Náluk is a tavaszpont volt az új év kezdete, míg nem kezdték el használni a Juliánus-naptárat. Neki pontosan plusz 200 év "jött ki".
A történetírók néha költhetnek meséket is. ( ha érdekük úgy kívánja)
A csillagok nem hazudnak. -
#99 Na igen ez az én egyik legnagyobb bajom ezzel a dologgal. Nevezetesen, hogy az elmélet hívei szerint Nagy Károly puszta kitalált személy volt.... -
harcu #98 röviden -
Vardar #97 ÁÁÁ. Most mi van? Valaki magyarázza már el az elejétől ezt az ellopott 300 év elméletet. -
harcu #96 "Csak Illig vette a fáradságot, és a tények mögé nézett, és gondolkodott 1 kicsit ... "
Mi lett volna, ha sokat gondolkodik... Akkor legalább 2000 év lenne meghamisítva. Sőt, ha működik a reinkarnálódás, akkor már az egyiptomi birodalom is a hamisítók ármányává válik. -
harcu #95 Csak a szénkorelemzéssel tudna kicsit elszámolni ez a 300 ellopott év elmélet. Merthogy az cáfolhatatlan. Mint ahogy az is, hogy ufok pedig vannak. -
Vardar #94 Még mindig nem értem. Mondd el elölről. Attilától kezdve. -
HUmanEmber41st #93 Heribert Illig szerint erre a ~300 évre azért volt szükség, h nem létező királyok adományokat tudjanak adni az egyháznak.
Ezekről az adománylevelekről tudták, h hamisítottak. Csak Illig vette a fáradságot, és a tények mögé nézett, és gondolkodott 1 kicsit ... -
Vardar #92 Én is ebben hiszek csak nem értem ezt a 300 év lopást. Én hiszem, hogy Árpádék előtt valami barátságos népek itt éltek csak pont a te elméletedet nem értem. -
HUmanEmber41st #91 Sztem ne erről vitázzunk, de a csillagok nem hazudnak.
Ha találnának valami abszolút biztos dátumot a kínai vagy az indiai-tibeti időszámításban ami biztosan a Gergely-naptár előtti,( és össze lehetne vetni így a két naptárt) akkor már 3 féle bizonyíték lenne a naptár csalásra.
Akkor lehetne újraírni a "modern" kori történelmet. Ez kb akkora sokk lenne a nyugati "kultúrának", mintha bejelentenék hivatalosan az UFOk létezését.
De sem egyiket, sem másikat nem fogják megtenni, míg ez a rendszer működik.
Így nem is lehet "hivatalosan" elismerni, h Attila unokája vagy dédunokája volt Árpád. Csaba királyfi népe pedig a székelyek.
Egy nép pedig nemcsak harcosokból áll, hiszen nem mindenki akar éjjel-nappal lóháton vágtatni, vannak sokan, akiknek megfelel a békés mezőgazdasági munka. Valami olyan tévképzet él az emberekben, h a magyarok sátrat ( jurtát) állítottak, otthagyták a fehérnépet, aztán elvágtattak nyugatra megsarcolni a bajorokat.
Az a kép sehogyan sem tetszik a nyugati "kultúrának", h a magyar nemzetségek már a hivatalos honfoglalás ideje előtt több száz évvel itt éltek dél-magyarországi, erdélyi részeken és békésen földműveléssel foglalkoztak. És éltek a Kárpát medencétől keletre harciasabb vérmérsékletű nemzetségek, melyek lassan vonultak nyugati irányba.
Aztán a pusztában szétszóródott nemzetségek összefogtak egy vezért választva, és őt követték a Vereckei-szoroson át. Jól tudták, h ott is élnek magyarok, és egyszerűen haza érkeztek. Persze nem tudtak ezek a harchoz szokott magyarok a fenekükön maradni...
-
harcu #90 és kb. 1658552354-féleképpen cáfolták, és ezt nem is hallgatják agyon. -
HUmanEmber41st #89 Pluskast: 2 féle módon is be van bizonyítva a 300 év hozzátoldása a történelemhez.
Ez bizonyított tény, csak egyszerűen agyonhallgatják. -
#88 A sémi vagy szemita törzs nem csak zsidókat jelent. Pl a palesztínok is semita törzs és azokon kívűl még van jópár ilyen törzs akiket ma egységes nyelven araboknak hívunk. -
#87 BVocs nem is akarom belekeverni csak a hátamon feláll a szőr amikor ezt a felejtsük el a múltat és tekintsünk a jövőbe című dumát hallom. -
Vardar #86 Semmi baj. -
Zóanagyvarázsló #85 Sorry, elrontottam a tagelést.
*toldalékolásba