Közel 5 milliárd km-es út vár a Dawn-ra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Double-decker bus
"In Britain, newspapers and other media will frequently refer to lengths in comparison to the length (8.4 metres) or height (4.4 metres) of a London Routemaster double-decker bus. Popular topics for such comparison include the blue whale and diplodocus. <4>4>"
Most akkor nemtom: én is felfigyeltem erre angol cikkeket olvasva (szerintem ez lesz az), vagy ott a wikin olvastam róla, de lényeg-a-lényeg: jól mondtam! :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
amúgy meg jól etlaláltam, mert én aszondtam 2,7-3, a wiki meg aszongya 2,40-3.
Stimmt.
Egy újságcikk célja, hogy informatív legyen, a méreteket a mindennapi élet dimenzióiban elképzelhetõvé tegye.
Angoloknál gyakrn hasonlítják az ûrhajókat londoni emeletes buszhoz.
Az emelet meg 2-70-3,00 m között szokott lenni. Ennyit egy építésznek is tudnia kellene. (Ha most flamelni akarsz, ülj le a seggedre, mert egyik diplomám építõmérnök)
(építész vagyok, csak azért akadtam fennt ezen a 12 emelet magasságon...) :)
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Meg egyébként is szép volna jó nagynak látni a Holdat ahogy sokszáz millió éve volt. :D
Bár a keringési sebessége viszonylag alacsony, tehát nem olyan hatékony, mint mondjuk a Mars vagy a külsõ bolygók ilyen felhasználása, de szvsz ilyen ionhajtómûves szondáknál a kezdeti szakaszban, amikor a sebesség még alacsony lehet, hogy megérné ez a kis plusz sebesség.
Mi elé? lol
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A Földön mérve, te.
Viszont van egy DURVA hiba ami egybõl szemet szúrt nekem:
"A hajtómûvek alacsony SÚLYA<...>"
Nos, ahol a Dawn van, ott egy hegynek is nagyon kicsi a súlya. Nyilván a tömeggel keveri...
Látszik, hogy megemberelted magad. A cikk szépen olvasható, nyelvtanilag és mindenképp a helyén van.
Elé vagyok képedve!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
De ezen az ionhajtómûvön csodálköztam egy kicsit<#vigyor2>#vigyor2>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
"Dawn nulláról 100 km/h sebességre négy nap alatt gyorsul" <#nyes>#nyes>
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
nem is tudtam, hogy az ionhajtómûvek ilyen kis finghúzók
btw van még hova fejlõdni, 4 év, mire a kisbolygóövezetbe ér?