3291
-
#411 "Aizennek mi is most a célja? A Lelkek királyának megölése? és az miért lenne gond? ..."
Mert valszeg utána a helyébe akarna lépni és felborulna az egyensúly és a világ megsemmisülne. A gond az lenne hogy az ajtó kinyitásához annyi lélekre van szüksége, hogy Karakura town kiürül. (asszem mangában így lett magyarázva) -
#410 Huhh. elolvastam a spoilert de szerencsére nem volt nagy spoiler x)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Majuri az ki is ? :S meg azt nem értem mit akarnak harcolni? a 10 espadaból már csak 9 van. abból van egy érzésem hogy az egyik minnyá meghal. Jah meg persze Aizen meg Tousen meg Gin. Ja meg a Vaizardok... azokból is van legalább 10 nem? ... és azok azért elég durvák -.- szal valahogy kusza nekem :S
Ez meg régebbre visszautaló szal nem teszem spoilerbe:
Aizennek mi is most a célja? A Lelkek királyának megölése? és az miért lenne gond? ... -
_Vegeta_ #409 Elnezest kerek a kellemetlensegekert. Sajnos ha a bucserrel talalkozunk, konnyen kisulhet egy ilyen vita kozottunk. :)
Bucser: Jo munkat kivanok! ;) De a munkadat inkabb ne keverd bele a forum eletebe. ^^
Arumageddon: Igen erre gondolok. Valemilyen szinten bucsernek igaza van, mert megis csak evekrol van szo, de az evad vagy szezon fogalma mar annyira egybeforrt az amerikai tv-zes fogalmaval, hogy tiszteletlensegnek erzem a japan tvzesel is egyutt hasznalni. Raadasul az animek ritkan bonthatoak fel "egy evnyi" epizodokra. Gondoljunk a 10-15 epizodos tortenetekre vagy a "retesteszta" tortenetekre, ahol egy mangat animalnek le, amiben ertelemszeruen mar rogton kapasbol nincs "evad"okra bontva a tortenet.
Egyebkent szerintem az anime mostanaban nagyon jol hozza a manga hangulatat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Varom mar amikor jonnek a parancsnokok. Majd Majuri megint alkot egy hatalmasat. :D -
#408 :DSA -
#407 azt még nem kezdtem el, de el fogom...most fejeztem be a Higurashi no Naku Koro ni-t és kedvenc lett, csak ajánlani tudom:D -
#406 Faxa "mese". Ezt is nézem, de azért a legjobb a Halállista(Death Note). -
#405 Vegeta szerint az évad az az ami ősztől-nyárig (vagy hogy) megy, sorozatoknál, mint LOST vagy Dr. House, etc.
Bucser szerint évad ami egy elkülöníthető történetet ad ki (animéknél meg úgy általában 26 epizód)
szerintem mind2 évad de utóbbi az valahogy mégsem... szal tényleg, azt hogy évad azt a fentebbire szokták alkalmazni. ellenben nem tudok jobb szót az animék esetére, így jó lesz az is évadnak :C -
#404 "Bucser:
"Bocs, hogy elveszem a hobbidat. Nálam ez munkahelyi ártalom."
Ezt nemertem, de talan jobb is igy."
az adatlapodon pedig:"Hobby: Kritizalas felsofokon"
Én meg banki kockázatkezelő vagyok és nekem ez a munkám ezért fizetnek, hogy a normálistól eltérő dolgokat vegyem észre és kritizáljam:)
többiben meg legyen igazad. Ízlések és pofonok. De azt fenntartom, hogy szerintem Japánban is vannak évadok. (egyébként hogyan értékelnék adott sorozat sikerét és nézettségét?) -
#403 én szeretem olvasni az ilyen vitákat amíg nem durvulnak el :C -
#402 kussmá mindenkinek. Ha anime-s balhé vagy vita van tuti hogy ott van Vegeta és Bucser is és elkezdik egymást idézgetni... ez egy egyszerű blícs topik ahol minden csütörtök DU.: beírom hogy jó volt armageddon reagál hogy szerinte is és ezt a folyamatot megismételjük hétről-hétre erre jöttök ti és telepofázzátok oda nem illő hozzászólássokkal a topikot. -
_Vegeta_ #401 #398: Mindenkinek maganak kell eldontenie mi az ami szorakoztatja es a nemtetszeset lehetoleg nem abszolut fogalmakkal alatamasztani egy olyan temaban ahol nem letezik ez a fogalom.
A DB-t belekeverted, itt mindig kotelessegemnek erzem hogy megvedjem. Egy Naruto-hoz vagy Bleach-hez kepest a DB az amiben az idohuzas egyaltalan nem szerepel. A harcok kicsit elnyujtottak igaz, de a sztori nagyon gyorsan halad. Rengetegmindenrol van szo benne ellenben a Narutoban még mindig Szaszukéznek a Bleachben még mindig az Aizen a főgóré. Szoval peldad/osszehasonlitasod helytelen. Egyebkent mindkettotoknek ajanlom hogy egyeb shounen alkotasokat is tapasztaljatok meg. :)
Bucser:
"Bocs, hogy elveszem a hobbidat. Nálam ez munkahelyi ártalom."
Ezt nemertem, de talan jobb is igy.
"Én azért láttam igencsak érdekes összefüggéseket. (nekem a Kenshin közepe is unalmas volt)
Szerintem 50 rész elég egy témára. Ezek a 150-200 részes vackok túl hosszúak és unalmasak."
Ezzel sem ertem mi a fenet akarsz mondani. Azert valamit le kene szogezni, valami nem attol lesz igenytelen mert NEKED nem tetszik. Ugye ebben egyetertesre tudunk jutni? Hogy mennyi epizod eleg egy temara ezt maga a tema es a tema elmeselesenek a modja hatarozza meg. Megint abszolutsagot probalsz olyan helyre rendelni ahol az nem letezik.
"Ezt pedig honnan vetted???"
Bevallom egy kicsit igazad van az elejetol fogva. A gond velem van, mert en nem szeretem ha egy amerikai tv-s fogalmat egy masik orszag, teljesen mas sugarzasi rendszerevel azonositjak. Szamomra egy evad csak es kizarolag osztol-nyarig tarto illetve nyari szezon lehet. Az animek sugarzasa ehhez kepest teljesen rendszertelen, hiszen evszakonkent kerulnek uj animek adasba es a sugarzas nagyjabol egesz evben tart.
"Business és lehúzás as usual..."
Japanban minden uzlet es ott barmit el lehet adni. -
#400 "Ebben az esetben viszont nem értem hogy a 3 idegesítő modsoult faszé nem lehetett megölni vagy valami -.-"
Mert akkor nem lehetne Ririn-es Cloudos és az alakváltozós faszról mintázott kulcstartót árulni a 14 éves pattanásos japó kölköknek és a hamburgerzabáló amerikai hízottaknak...
Business és lehúzás as usual... -
#399 "Megint ez a szorszalhasogatas, menetrendszeruen. :)"
Bocs, hogy elveszem a hobbidat. Nálam ez munkahelyi ártalom.
"Egy alkotas minosege egyaltalan nincs osszefuggesben annak hosszaval"
Én azért láttam igencsak érdekes összefüggéseket. (nekem a Kenshin közepe is unalmas volt)
Szerintem 50 rész elég egy témára. Ezek a 150-200 részes vackok túl hosszúak és unalmasak.
" Ha valaki evadot vagy szezont emlit, akkor az amerikai tv sugarzast kell figyelembe vennunk."
Ezt pedig honnan vetted??? Japánban, Kínában, Európában nem pörögnek az évek? nem mennek szünetre a dolgozók? Érdekes dolgokat mondassz te itten.:) Pedig a Barátok Köztnek is Vannak évadjai. (tudod a szünet akkor van amikor nyáron ismételnek egy csomót, vagy az angol sorozatoknál is a Dr-Who is bontható szezonokra vagy más angol sorozatok).
Attól, hogy nem mondják ki még kiszámítható bőven, hogy a Bounto egy teljes évig ment (cirka 50 rész) Ami egy heti rendszerességű sorozatnál egy évad. Vagy nem? Mert eddig példát érvet nem hoztál arra, hogy amit állítok nem igaz.
-
#398 neee veszekedjetek mááá -.-
mikor visszagondolok 3-4 részt bleachben akkor számomra is zavaró ez a senki nem hal meg, mindenki túléli effektus -.- a kis 0 szereplőkön kívül még senki komolyabb nem halt meg sztem :\ egyedül talán a Bountok de azok is csak azért mert filler és hogy a mangához visszatérhessünk ki kell írtani őket. Ebben az esetben viszont nem értem hogy a 3 idegesítő modsoult faszé nem lehetett megölni vagy valami -.-
másrészről mikor nézem az új részt... valahogy... kurvára nem zavarnak az ilyen fight animék sablonjai/hibái... persze hogyha jó körítésbe van. Egy DB-t mondjuk nem tudnék megnézni. -
_Vegeta_ #397 Megint ez a szorszalhasogatas, menetrendszeruen. :)
Nincsennek annyira elkulonitheto evadok, az animek sugarzasa nagyjabol egesz evben tart megszakitasok nelkul, kisebb szunetekkel. Ha valaki evadot vagy szezont emlit, akkor az amerikai tv sugarzast kell figyelembe vennunk. Naluk pedig az evad osztol-nyarig tart, illetve van egy nyari szezon, de az csak a nem orszagos csatornaknal.
A japan tv sugarzas kicsit.. najo teljesen mas felepitesu. Szoval erdemes a kettot kulon asztalon kezelni.
Amit kozepen mondasz hosszasan, az total ertelmetlen. Egy alkotas minosege egyaltalan nincs osszefuggesben annak hosszaval. -
#396 " szo szoros ertelemben vett "szezonok" vagy "evadok". :)"
Igen jól elkülönülő évadok vannak egy-egy anime sorozatban. Vegyük alapul az 50-52 részes animeket amik minden évben 6 hónapon át mennek kéthetente adásba 2 hétig. Egy sorozat egy történetet dolgoz fel, de 2 évadban. ha hoszabb lenne már rétestészta lenne, ha rövidebb nem biztos hogy ugyanolyan jól kimunkálhatóak lennének a motivációk és személyiségek. Ha megnézed a 24 részes sorozatokban már kész karakterekbe ültetnek be akik a sorozatsorán sokat már nem fejlődnek inkább csak megismered őket, míg egy 52 részes sorozat esetén folyamatosan érnek be úgymond a karakterek. Aztán a 150-200 részes borzalmakban ez totál kimarad.
Első évad (a sorozat közepe) általában cliffhangerrel végződik míg a 2. évad (általában 25-26-ik résztől) összefoglalóval kezdődik.
Mond ha rosszul tudom...
(mondjuk az érdekelne, hogy honnan veszed, hogy a japán Broadcasting nem ismeri az évad fogalmát...) -
_Vegeta_ #395 Mar tobbszor emlitetted egyszer sem szoltam még, de japanban nincsennek a szo szoros ertelemben vett "szezonok" vagy "evadok". :)
Hosszat irtal, de tartalma nulla. Ket mondatot ajanlok szamodra ertelmezes celjabol:
"Az meg hogy kinek mi az igenytelen csak nezopont kerdese."
"Mert akkor tovabbiakban befejezhetjuk."
-
#394 "Azt is igenytelennek tartod? Mert akkor tovabbiakban befejezhetjuk. ;)"
Tipikus akciósorozat. Igénytelen mindenben szinte. Az elején vonzóak a karakterek de szép sorban vesztik el minden szépségüket. ichigo görcsösen csak az "erősbb akarok lenni" motívum megszállotja, Orihime a tipikus "nem akarom hogy bárki szenvedjen miattam, mindenkinek a terhére vagyok" heroin, Sado a "nagy vagyok erős vagyok és meg kell tanulnom, hogy hogyan üthetek vissza" ember. A Shinigamikból kb mindenféle személyiség hiányzik.. motívumaik, miértjeik ismeretlenek.
IMO a Bleach több lett volna ha kevesebb. 50 részbe + 4 rész OVA-ba minden belefért volna ami kell ebbe a világba. Nemhogy egy Bounto filler.... ami teljes szezon... hosszú.. bloahhh
HA meg igényességről beszélünk (bár kinek mi az de én a történet karakterek igényességéről beszélek): Nézd meg a Cowboy Bebop, Eureka Seven, Samurai Champloo (bár ezt nem szerettem annyira az idegesítő rap miatt) Jin-Roh, Akira, vagy bármelyik nem rétestészta anime karaktereit. mindnek van múltja jelene és lehet nem lesz jövője.
A bleachben meg mindenki harc után fullra gyógyul... 15 évesen még élveztem ezt a stílust (kbakkor tolták először RTL2-n a DB-t), de így 26 éves fejjel ez nekem kevés és gagyi... ennyi erővel nézhetem a CN-en a powerpuffgirlst is... -
_Vegeta_ #393 Persze tobb ilyen is van. Nem akartam sorolgatni, hisz en sem ismerek mindent. Sajnos minden az anime rendezojen all vagy bukik. Najo nem minden. :)
#391: Anime vagy manga spoiler? :D
#392:
En meg mindig Icsimarut csipem a legjobban. :D Nameg Majuri ofkoosz. :D Asszem azt a kotetet amikor majd
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Majuri kicsinalja azt a f*szt
ismet meg fogom vasarolni. Eddig a 9 es 20as koteteket vettem meg. 9est mert Icsimaru rulz 20ast mert az az eddigi legzsenialisabb kotet. Ott mindenre feny derul. ^^ -
#392 oh bocsi :D
hmmm ^^ egyre jobban csípem a kékhajú barátunk :K -
#391 legközelebb használj spoiler-t pls......xD
van aki még nem látta az új rész:D -
#390 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jól sejted -
#389 jó példa rá (legalábbis haverom szerint) a D. Gray-man. Ő olvassa a mangát is és azt mondja hogy az anime nagyon jól visszaadja, és mivel a manga gyorsan halad így a fillerek még talán jól is jönnek az animébe ^^ meg lestem is mikor aztmondta filler, mert azért bleachben észrevettem hogy a bountos részek "picit" gyengébbek, aztán kiderült hogy fillerek -.- D. Gray-mannél nem volt iylen ^^
---
most jól sejtem hogy Grimmjow meggyógyíttatja Orihimével Ichigot? -
_Vegeta_ #388 Nemegeszen ez a helyzet. :P (De ezz mar offtopik.)
A rovid animek altalaban max 10kotetes mangabol keszulnek vagy nem is mangabol, ami megrosszabb.(a kesz anime minosege szempontjabol.)Ovak pfuuuuuuj! :P Amikor szerializalt mangat kell kepernyore vinni az mindig problemat okoz, hiszen az anime gyartasa joval gyorsabban megy a manga megjelenesenel, szoval szinte elkerulhetetlen a fillerek alkalmazasa. (sajnos) Ebben egyebkent nem volna semmi rossz, ha a fillerek minosege egyenerteku lenne az eredeti tortenet szal minosegevel. Mert bizony van ilyen is.
Az meg hogy kinek mi az igenytelen csak nezopont kerdese. Nyujtani altalaban nem nyujtanak, az igenyeket probaljak kielegiteni.
A kerdesedre a valasz pedig: Azert mert eleve sokkal kevesebb az anyag amibol dolgozni kell, illetve amit fel kell dolgozni. Gondolj vissza az "igenytelen fight animek" elso nehany epizodjara. Azt is igenytelennek tartod? Mert akkor tovabbiakban befejezhetjuk. ;) -
#387 ????
Mármint az igénytelen fight animek az ilyenek... Amiket nyújtanak mint a rétestészta.
Mert egy normál 2 szezonos animeben miért lehet megoldani, hogy konzisztens legyen a minőség?... -
#386 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stark ennyire gyors lenne, vagy tud teleportálni? -
_Vegeta_ #385 Az animek mindig ilyenek sajnos, bele kell kalkulalni. ;) Manganal nincs jobb. :) -
#384 Hát amikor a nevenincs arrancarok jönnek egymás után és továbbra sem képesek 3-4 rész alatt legyakni őket na akkor lett tele a hócipőm az egésszel... inkább abbahagytam. Belenéztemaz első Hueco Mundo-s részbe hát ott is kritikán aluli volt az egész... -
_Vegeta_ #383 http://gportal.hu/portal/bleach-anime/
Bar rendkivul rossz, potntatlan forditas koszonhetoen annak hogy valamek angol valtozat lett leforditva.
Jobban teszed ha megtanusz japanul. :P
A focizos nekem is bejott. A bountos fillereket kihagytam. 30-40epizodon keresztul nekem ne fillerezzenek, de ha 2-3-4 fillert betesznek vhova, akkor erdemes megnezni szerintem. -
#382 még minidg jobbak voltak mint a bountos részek xD -
#381 a focizós nekem is... ellenben a tortasütős meg kendós már kevésbé :K -
Fbn Lx #380 a focizós rész nekem nagyon tetszett pedig :D meg a kendos is.
érdekes volt látn ezeket a szereplőket a való életben boldogulni. -
#379 a bountok azok már a fillerek :P aztán vége a bountos részeknek, jönnek az arrancarok, aztán nagyon gyorsan megint fillerek.
igazából mikor észreveszed hogy kurvára leesett a színvonal akkor jönnek.
asszem az első ilyen filler mikor Hitsugaya focizik. de lehet hogy már előtte is van. -
faláb #378 Mangát hol lehet találni magyarul? -
#377 nem...nemhiszem
nekem már egyszer lett herotom a bountokbol utálom azokat a részkeet én biztos nem nézek fillereket...a kérdésemre nem kaptam választ -
#376 szerintem 125nél már vannak a fillerek xD -
#375 nézd csak őket nyugodtan és megtudod, hogy párunknak miért lett herótja a sorozattól... -
#374 most tartok a 125. résznél itt jönnek fillerek? és ha igen mettöl meddig lesz filler? mert azokati nkáb kihagynám -
#373 a 24:02 perces animból 5:22 az op meg a flashback. ezt a részt csak Grimmjaw jelenléte dobta fel :S -
#372 egyik legjobb rész volt xD