Nem kellenek az előretelepített szoftverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megpróbáltad használni?
Ha felhasználó barát linuxot akarsz, az ubuntu az, ez kipipálva, internetezésre és munkára szintén alkalmas, iszonyat nagy sületlenségeket beszélsz. :CC
Ubuntu fel, a mai napig az van fennt. Köszönöm, de mindenem tökéletesen üzemel, még játszatni is szoktam rajta (neverwinter), és mindenre tudom használni.
A linux ugyanis már != command prompt.
Az megint egy másik kérdés, hogy a boltokban a gépekre felhajigált linux úgy van elkefélve, ahogyan azt kell. Semmi sincsen beállítva, root jelszó nincsen. Nem csoda, hogy user sírva fakadt...
Valószínûleg "kutyának sem kellõ Linux" biztosítja neked a netet, s hogy itt oszthatod a hülyeségeid...
Linux szerver mond valamit?
Ja, meg az ára sem mindegy!
Nem akarok nagy világmárkát sem, csak ahhoz ragaszkodnék, hogy NE Fujitsu Siemens legyen, mert ebbõl a márkából most fosott be a második notebookunk (mindkettõ 1-1 évig élt).
Na, mikor így rákeresek, akkor kiderül, hogy csak gyárilag telepített op.rendszerrel van.
Amúgy minden boltban más a kínálat, nehezen hiszem, hogy ebben a Váci úti boltban a világ összes notebookja kapható lenne.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Jelenleg hiába nézek ki egy nekem tetszõ notebookot, nem tudom megvenni, mert pl. Win Vistával árulják, ami nekem jelenleg NEM KELL!!!
Ráadásul újabban azt tapasztalom, hogy amelyik gépre a Vista telepítve van, arra nem megy fel az XP Professional! (Az XP Home rámegy, de az megint nem kell, köszi.) <#falbav>#falbav>
Hiába hivogatom a forgalmazókat, az a válaszuk, hogy gyárilag van feltelepítve, õk tehetetlenek, nem lehet a gépet szofver nélkül megvenni...
Tényleg elképesztõnek tartom, hogy vegyek meg 1 gépet +30e-rel drágábban, mert rajta van egy olyan op.rendszer, ami nekem nem kell, utána fizessek +40-60ezret, hogy külön megvegyem azt az op.rendszert, amit szeretnék?!
A DVD írók/másolók, vagy nyomtatók mellé adott szoftverek (lemezen!) szerintem jók, ezeket vagy felteszem, vagy nem, általában ezért nem kell külön fizetnem.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Aki meg nem tud magának telepíteni, még mindig kifizetheti az árbeli difit valamelyik cégnek, aki felrakja neki az oprendszert.
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Amúgy tényleg hülyeség. Pl :
"Korábban a brüsszeli Globalizációs Intézet követelte az elõretelepített programokkal szállított PC-k Európából való kitiltását, tavaly év végén pedig a francia fogyasztóvédõk követelték ugyanezt"
Emberek többsége azt sem tudja mi fán terem a telepítés. Nemhogy a Wint-még egy DVD lejátszót sem tudnak telepíteni sokan... Olyan gépet akarnak, amit megvesznek és már használhatnak is (én életemben nem vennék ilyet, de az ember ne magából induljon ki).
VETTEM dobozos XP-t és (láss csodát!) csak 1 gépre telepíthetõ, hiába veszek új gépet 2 hónap múlva, arra már nem telepíthetem fel újra...
Minden gépre új XP-t kell venni.
Mielõtt rákérdezel : megpróbáltam másik gépre telepíteni, de nem fogadja el a regisztrációt a rendszer, mert egyszer egy másik gépre már telepítve lett a szoftver.<#szomoru2>#szomoru2>
Amúgy vettem már szgépet linux-al is, na azt aztán semmire nem lehet használni, egyetlen elõnye, hogy ingyen van... Lehet, hogy a programozóknak az szuperjó szofver, meg a szervereken is linux fut, de az emberek többsége felhasználóbarát op.rendszert szeretne, internetezni és dolgozni szeretne a gépén, nem programozni!
Ha nem tûnt volna fel Optikai meghajtó tipusa, memoria mérete, HDD mérete választható opció,(billentyûzet kiosztása is néha) persze csak jobb helyeken.
Ugyan miért ne lehetne változtatható, hogy milyen szoftware komponenseket veszel / nem veszel géphez ?
Apple árul wines gépet is.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Szóval ha veszek egy laptopot, és van már jogtiszta winfosom, akor vegyek mégeggyet?
Jelenleg három jogtiszta winfos licenszel rendelkezem, és mind ki lett fizetve, az állam bácsi részérõl és az enyémrõl is, és semmi szükségem win-re, nem használom, szóval nem egészen értem miért sznalmas az, h ha valamire nincs szükséged, akkor azt NE KELLJEN megvanned!
Másik story, egytem, informatikai labor, gépvásárlás, régen a laborban külön voltak a winfosos és linuxos gépek, ma már ugye dual bootos mind, mikor a régi egy oprendszeres gépeket vették, az egyetemnek SZERZÕDÉST KELLETT KÖTNIE, hogy azokra a gépekre nem telepít fel még jogtiszta windowst sem, ugyanis anno azokat a gépeket oprendszer nélkül kérték és ezt csak nagyon nagy erõfeszítések árán tudták elérni, h ne kelljen az x 100 gép mellé ugyanennyi winfost is venni, mivel nem win lesz rajtuk.
Az acernek vannak olyan konfigurácioi, amelyek winfos nélkül kaphatóak.
Ez csak egy ügyes ember volt, akinek már nem áll fel, és most már csak az ilyen dolgokkal tud szórakozni.
Nagyon szomorú, h az M$-nek ekkora hatalma van.
Ha kimegyek a piacra gyümölcsöt venni, akkor nem kérek mellé plusszba egy zsák lisztet drágábban. :CCC
Si Vis Pacem, Para Bellum
Ha akarod! <-- A lényeg itt van!
Három ismerõsöm is most vett laptopot, ebbõl kettõn vista volt. A gépek közel sem voltak alkalmasak arra, hogy ezt az os-t megfelelõ sebességgel lehessen használni, de azért rápakolták. A harmadik gépen meg linux volt, hogy azért el lehessen mondani, hogy van rajta oprendszer, de szegény haver a command promptnál feladta, és inkább kért egy xp-t rá. 😄
Holnap beperlem a(z) xxx, hogy kénytelen vagyok megvásárolni a yyy-t:
- cukrászdát: tejszínhabot a gesztenyepûréhez
- film forgalmazót: a stáblistát és az "extra tartalmat"
- kütyü és szoftvergyártókat: a soha nem használt gombokért, funkciókért
- az összes gyártót: aki összecsomagol valamit más termékkel (pl.: külsõ hdd + mentõ szoftver; elemlámpa + elem; DVD író + író szoftver)
- mindenkit: aki kedvezményes áron ad olyan dolgokat, amelyekre a vásárlók 90%-ának szüksége van (esetünkben a teljes ár 10%-ért?)
Nem tudom miért nem követelik meg azt is, hogy a gyártók ne szállítsanak elõre beszerelt HDD-t, Wifi modult, Bluetooth modult, DVD író/olvasót, memóriát, processzort, stb.
Egyébként nem is értem, hogy juthattak el idáig. Miért nem kérdezték meg, hogy minek vette meg? Annyi más gyárt notebookot, miért nem vett másikat? Vagy miért nem a kereskedõt büntetik meg, aki nem árult olyan notebookot amin nem volt elõretelepítve semmi? Még linux sem! Vagy a városvezetést ahol lakik, mert megengedték, hogy így árulják a gépeket másrészt, hogy ott lakhat az illetõ. Vagy megbüntethették volna a szoftvergyártókat mert OEM programot hírdetnek.
Az Apple-t miért nem perelik be, hogy nem kapható a gépük Windows-sal vagy Linuxal? Meg kell vennem az Apple OS-t meg a többi elõretelepített szoftvert, minek ha nem akarom használni?
Komolyan még egyszer: szégyen!
(Persze, ez csak olyan noteboke-ra érvényes, amibõl a nagyker épp van szives importálni winfossal és anélkül is.)
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
OMFG.......... 12500Ft??? LOOL.... Asszem ezt megmutatom a fõnökömnek, lehet emelnünk kéne az árainkat... <#nyes>#nyes>
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Szánalmas! Így akarják elterjeszteni a kutyának se kellõ Linuxot 😄
Vagy ha netán odáig merészkedne valaki, hogy más fajta oprendszert tesz rá (pl. a számtalan linux verzió egyikét)?
Minden jog fenntartva!
most mehet az illegál ájxpé...