Nem kellenek az előretelepített szoftverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Semmien lemezt nem adtak hozzá bár a winyoján volt 1 image file ami tartamazza op rendszert elvileg azt kellet volna vissza imagelni. Ami nortonba volt de az istennek se sikerült felrakni róla pedig nem vagyok totál láma a telepitéshez.
A vége az lett hogy saját xp met raktam fel a drivereket meg a lenovo oldalárol kaptam le. Megfogadtam több lenovo laptopot nem veszek.
1 hibája ugyanis ha wifi be van rajta kapcsolva nem hajlandó nyomtani, ugyanis állandoan ki-be kapcsolgatja a nyomtatásisorvezérlöjét.
Egyébként én is olvastam valahol hogy MO-n kötelezö oprendszerrel árulni a komplett gépeket a kiskereknek. Azért bigyesztenek 1 linuxos lemezt is mellé álltalában.
MSN: doc - kukac - coder - pont - hu
És ez még akkor is így lesz ha majd az EU-ban esetleg kiötölnek egy olyan útmutatást, miszerint az MS-el ne kezdjen egy tagállam se.
a Linux=parancssor meg már nagyon lejárt lemez, ráadásul nagyon régóta egyáltalán nem igaz...
én kb. 5 éve kezdtem a Linuxozást, akkor az UHU-val (full grafikus telepítõ és használat), azóta az egyik gépemen Slackware van (na ott azért bejátszik a parancssor 😄) a másikon Ubuntu (ott viszont nagyon -nagyon ritka az, hogy tényleg csak azzal lehet megoldani valamit)
mondom, ha a számítógépeket illetõen pelenkás, amúgy 50 éves anyám tudja használni a Linuxot, sõt élvezi is, anélkül hogy akár csak elindított volna egy terminalt, akkor elég mókás itt a tízéves Linux=parancssor kijelentésekkel dobálózni...
"grafikus front-end", vagyis grafikus felület pedig Unix/Linux alatt több mint 20 (!!) éves! a jelenleg is használt X11-es protokoll pedig pont idén 20.
a ma is használt, a windows tudását bõven verõ asztali környezetek (Gnome, KDE) elsõ verziói 1996-1997-ben készültek
Amúgy azt elismerheted, hogy a Linuxok többsége kicsivel komplikáltabb mint egy windows. Aki meg még sose látott unix alapú rendszert, aztán odaültetik egy parancssoros verzió elé több év windows után (Mint engem is😊, azt nehéz meggyõzni pusztán azzal hogy megmutatod neki, hogy ez a linux használd mert jobb...
Grafikus front-endes verziók már barátságosabbak, de az átlagnak nem ez jut eszébe, hanem a 600 oldalnyi parancs, amit be kell tanulni hozzá.
Azok meg fõleg ellenzik, akik játékra használják a gépüket, mert linuxon nem nagyon akaródznak ezek a dolgok.
Azzal azért vitatkoznék, hogy a windows teli van vírusokkal, meg spyware-ekkel. Van egy mondás: Olyan vagy, amilyen a PC-d. 😄 Szerintem ezzel mindent elmondtam😄
Node ki ne találkozott volna annyira számítástechnikai analfabéta emberekkel, akik azt szinte természetesnek hiszik, hogy bedugják a tesco "Brutal jatek" konfiguraciót a konnektorba, megnyomják a powergombot, és abban a pillanatban neki ott fusson a crysis minden pompájában, és csak nyomkodni kelljen az egeret? Mert fõleg itthon, de biztos máshol is számtalan ilyen ember van, aki ha meglátná a feliratot hogy disk boot failiure, akkor menne garanciával a vevõszolgálatra...És ez még csak a szoftveres része, de van olyan aki még a bekapcsolásig se jut el.
Szerintem aki ma normális gépet akar használni, az nem konfigurációt vesz, hanem összerak...Márcsak azért is mert az olcsóbb, minõségibb és nincs elbarmolva semmi valami zöldfülü alkalmazott által. Arra úgyis fel kell tennie a saját oprendszerét amit vesz/letölt stb. Ha meg nem ért hozzá, hát, akkor tanulja meg de gyorsan, mert már évtizedek óta ebben élünk, és le van maradva...Nem egy nagy cucc az általános felhasználói ismeret szvsz.
szidják a Linuxot (kutyának sem kell, semmire nem jó, stb) úgy, hogy még soha életükben nem láttak egyet sem...
csak egy konkrét példa: anyámnak (aki idén tavasszal múlt 50 éves) feltettem a nagyon nem mai gépére (433cerka, 256ram) egy Xubuntut. elõtte volt xp-je és 98-a is, a 98-at utálta, az xp-t szerette, de azt mondja, eddig a Linux tetszik neki a legjobban. A gép gyors, stabil, mindent meg tud rajta csinálni amit szeretne (internet, ilyen-olyan kisvideok, szövegszerkesztés, nyomtatás, játék, stb)
pedig õ kb. egy éve ült életében elõször számítógép elé
szóval aki ezek után azt mondja, hogy a Linux kezelhetetlen meg használhatatlan, az utaljon ki magának egy alapos fejlövést...
a témához hozzászólva: igenis felháborító hogy rákényszerítenek egy csomó olyan szar megvásárlására, amire az embernek nincs szüksége. Sok példa van már itt a topicban, jópár nagyon találó is, mondok én is egyet: ha autót veszel, muszáj lenne hozzá Barum gumiabroncsot venni, ráadásul le sem cserélhetnéd más márkájúra, mert nem megy fel a felnire. Természetesen a hozzáadott acélfelnit sem cserélheted, mert más nem megy fel az autóra. A színe csakis és kizárólag ezüstmetál lehetne (hiszen ezt veszik a legtöbben, akkor minden más szín biztos nagy szar, nem??). Meg emellé még csak úgy vehetnél autót, ha vásárolsz hozzá garázst is. Ja hogy neked már van? Kit érdekel? Ha autó kell, veszel még egy garázst, minden autóvásárlásnál egy újabba. Na, van értelme? nem sok, ugye? ugyanez megy a kötelezõ vindóz+szar norton+egyéb csingilingi használhatatlan lófaszokkal egybecsomagolt laptop vásárlással is...
egy telepítés 49.90 euró? jó tudni, eddig én ingyen csináltam. 😄
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A dell pl. így oldotta meg: http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/linux_3x?c=us&cs=19&l=en&s=dhs
A customize-on végiglépkedve ki lehet választani, hogy mi kell pluszban. A legérdekesebb az ültessen a dell fát opció 😊
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
A windows-on kívûl mit próbáltál ki eddig?
A programok egy részét készítik csak win-re. És épp az idén volt az, hogy a windows variációkra elkészített programok aránym már csak 60-egynéhány százalék és CSÖKKEN!
Szóval vegyél kicsit vissza.
Amúgy én is csak úgy lettem linux- felhasználó, hogy sok éves windowsos múlt után a saját netem bekötésekor nem akartam vírusokkal vacakolni, és letöltöttem egy UHU linux nevû valamit. A meglepetés akkor ért, amikor 20 perc alatt feltetepült, és a szolgáltatótól kapott wifi kártya kivételével mindent felismert és beállított. A kártyát meg némi böngészés után 10 perc alatt fel lehetett telepíteni. azóta csak linuxot használok mindenhez a játékot kivéve. Nem vagyok programozó, csak egyszerû felhasználó, de nem éreztem, hogx a kedvenc játékaimon (Total war, SupCom, Stalker, civ4) kívül bármihez kellett volna a win. A menyasszonyom is ezen írja a dolgozatait, és egyáltalán nem hiányolja az ablakos csodát.
Akkor mirõl is beszélünk ? Miért nem lehet ezt megoldani ?
Valaki mondja már meg, melyik jogaszabály írja elõ ezt Mo-n?
Szerintem máshol sem igen létezik ilyen. Legfeljebb a Ms és hasonló cégek próbálják ezt súlykolni.
Minden jog fenntartva!
A gép hardware elemeit megválaszthatod, még laptopoknál is ha úgy tetszik.
Erõs csúsztatás amit írkálsz. (Zseblámpa+elem, CD író + író progi, stb.) Ezeket egyrészt vagy mind megveheted külön, vagy szerves részét képezi _ponat_az_ az alkotóelem. A laptopnak nem definíciója tudtommal, hogy laptop, XP-vel.
Amirõl itt szó van, az egyszerûen nem más, mint árukapcsolás.
Mitha vennél egy autót, és automatikusan rádsóznának vele egy utánfutót megy egy autórádiót. Olyat, amilyet õk gondolnak. Amit az árba bele is építenek. Esetleg kapsz kedvezményt, féláron számolják fel.
Aztán mikor veszel új autót, megint ugyanazt rádsózzák.
Minden jog fenntartva!
"VETTEM dobozos XP-t és (láss csodát!) csak 1 gépre telepíthetõ, hiába veszek új gépet 2 hónap múlva, arra már nem telepíthetem fel újra...
Minden gépre új XP-t kell venni."
Nem kell!
Ha eladod a régi gépedet, akkor arról szépen letúrod a rendszert, az újra meg feltelepíted. A nem-oem win licensze ezt engedi, csak 2 gépen nem lehet egyszerre.
"nem fogadja el a regisztrációt a rendszer"
Ez a Microsoft f@szsága. Úgy mûködik, hogy szépen telefonon felhívod õket (valahol a papírjai közt ott a szám), és szépen telefonon keresztül regisztrálják.
Minden jog fenntartva!
Teljesen egyetértek a francia bíróság döntésével és nagyon szurkolok, hogy ezt Mo-on is bevezessék, mivel jelenleg a jogszabályok szerint a szgépeket KÖTELEZÕ op.rendszerrel forgalmazni.
Jó, azzal is kiegyezem, hogy op.rendszerrel veszem meg (ugyis kell rá valami), de ott a bajom, hogy jelenleg nem választhatok!
Itt már mások is leírták ugyanezt :
- vagy rájuk kényszerítették a Windows-t, holott õk Linux-ot használnak...
- vagy Vista van a gépen, pedig õk XP-prof.-t szeretnének, de az nem tud futni a gépen...
<#duma>#duma>NEM akarok se Ubuntut se Kubuntut, nem akarom kitépni a hajszálaimat, ha valami programot feltennék és épp az nem fut Ubuntu/Kubuntu alatt...
NEM AKAROM (nincs is idõm) hetekig/hónapokig tanulni az Ubuntu/Kubuntu rejtelmeit.
Mindenki tudja, hogy a programokat elsõsorban Windows-ra készítik, ezeknek csak egy része fut Linux/Ubuntu/Kubuntu alatt. <#kuss>#kuss>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Mellesleg ha azt hiszed h egy (K)Ubuntu csak programozóknak való, akkor valaki marhára félrevezetett....
Magyarország:
én ugy tudom kötelezõ oprendszert adni a géphez, azonban a boltosok sem hülyék tudják hogy a nép az olcsót veszi, ezért én meg akárhány szaküzletben jártam szinte mindenhol volt vistás modell, illetve oprendszer nélküli amihez adták a linuxot/freedost. Ez még a média marktban is igy volt.
Egyedül a tescoban szoktam azt látni hogy 1.2celeron noti 512 ram meg vista...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Bocsi, de nekem nem kell Linux!... Sem Ubuntu... <#beka3>#beka3>
Szeretném, ha én választhatnám meg, milyen op.rendszer fut a gépemen!!!
Senki ne kényszerítse rám az akaratát vagy az ízlését, se a gyártó, se a forgalmazó, se más járókelõ...
Ettõl függetlenûl, semmi bajom vele, ha TE a SAJÁT GÉPEDEN linuxot használsz vagy Ubuntut vagy bármit... Egészségedre.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Jó lenne ha már valami hasznuk is lenne, nem csak szájtépés/égés
A mikorszoft legalább elõállt egy agymosó projekttel, vették a fáradtságot és megkentek egy rakás kormányzatot, csak hogy már a kiskorúakat is megrontsák.
Sõt jöttek ilyen reklámokkal is. Fúbazz nagyon kemény <#taps>#taps>
Hát ezért minimum megérdemlik, hogy mindenki a rendszerükkel elõtelepítve kapjon csak gépet.
IMB R60-at vettem tõlük, igaz nem ma, de szó sem volt róla, h esetleg véletlenül oprendszer nélkül kapjam. :C
Nem pesti vagyok, nem jártam abban a boltban, ne tudom, h mit/hogy árulnak stb, de szerintem nem is ez a kérdés, hanem az, h a legtöbb üzletben csak úgy tudok gépet venni, ha veszek hozzá winfost is. :C
Én is most vettem egy notit xp-val, amihez már nem adnak install cd-t, de rendesek mert 48eHUF-ért ha elszáll a rendszer újrainstallálják 😊 Van rajta egy speckó partíció, ami elszállna, ha én istallálom újra, meg persze nincs is mirõl. Egyetlen megoldás, ha az elején csinálok egy backup dvd-t (2db dvd), s errõl ezt az állapotot vissza tudom majd hozni...