141
Ki ült már repülőn? Milyen érzés?
-
#60 Én holnap megyek tunéziába repülővel!
Egyébként már ültem repülőn!
Először nagy élmény de aki sokat utazik vele az megszokja! Mondjuk ez mindennel így van!
Egyszer leszállásnál elképesztően fájt a fülem! Hiába nyeltem sokat nem segített! Meg egy idő után csak úgy nehéz nyelni ha sokat csinálod! Azóta mindíg van nálam rágó! -
Dodo55 #59 Ja, hogy törökország :D
Én először néztem, hogy mi az a nagy víz, talán a Duna? XD
De aztán elolvastam újra a hozzászólást. -
#58 anyumék pont antalyába mennek pár hét múlva :)
én is voltam már repülőn többször.
egyszer vmi rendezvényen (igazából kétszer), ki gépen budapest fölött, most nyáron meg Trevisoból (olaszország, velence mellett) repültem haza boeinggel :) nagyon tetszett, csináltam videókat, felrakom őket vhova és lehet majd nézni, ha érdekel vkit :) -
Aspyrin #57 Éjszaka sem rossz :)
-
#56 Személy szerint összesen 6-szor ültem repülőn. Los Angeles-be rokonokhoz, Frankfurt A.M.-nél átszállva. Oda-vissza már négy, és még egyszer vitt ki a suli ingyé' Wales-be. Ami Frankfurtig vitt, azt nemtom, hogy milyen gép volt (talán Airbus), de ami onnan vitt az egy 747-es volt.
Szerintem (egyetértve jópár előttemszólóval) a legjobb a felszállás. A pilóta finoman kigurul a pályára, utána meg csontkakaó. Az egészben a legszebb, hogy ilyenkor a szárny teljesen szét van nyitva, mintha hullana szétfele. Nemtom miért, de eddig mindíg a szárny mögé kaptam jegyet. Nembaj, attól még láttam normálisan.
Szó, mint szó, szívesen tölteném a szabadidőmet azzal, hogy fel- és leszállok egy repülővel. -
#55 Nézd meg ezt a videót. Törökországból hazafelé lőttem a felszálláskor :) -
csgj #54 Ja, értem már miért van olyan faxa géped :D :P.... (egyébként én még nem ültem repülőn... sajnos) -
#53 Fotosop!
[csak viccel] -
#52 Igen, szenzációs érzés :)
TU-154-es, A-320 (A-319), B737-400 (600?), B747-300, MD-80, Canadian Regional Jet 100, BAE-146, F-70, nagyjából ennyi.
És egy Cessna 172-essel is. -
#51 Nem.
Jó tápik ^^ -
#50 repülőbuzi létemre a következőkön volt szerencsém repülni: TU-134, TU-154, B737-300, B737-600, B737-700, B747-400, B767, A321
A 737-700-on elég gyakran volt szerencsém ülni, mert ferihegyről az megy Brüsszelbe :) -
#49 Én is mindig ki akarok szállni, de akkor ki vezet?:) -
#48 Ültem és hatalmas dolog, rohadtul tetszett pedig tériszonyos vagyok. -
Tushan #47 Am a lezuhanástól nem tartok, mert ha lezuhan, hát lezuhan. Majd ha túlélem, átmegyek Jackbe, aztán mentem ami menthető, közben felszedek majd egy koreai lady-t. -
#46 Repcsin én nem hallottam még ilyen esetről,csak metrón:) -
Tushan #45 Meg mégvmi. Am hallottam olyanról is, h klausztrofóbia jelentkezik a repülőn. Van ilyen egyáltalán? Ha van, bepánikol az utas és ki akar szálni, és be kell nyugtatózni? (csak hallottam, nem én vok magamtól ilyen hülye -
#44 Igazábol párszor repültem már ugy,hogy egy vastag felhőréteg volt alattunk,és nem is láttam milyen magasan vagyunk.Csak ablaknál szeretek ülni:))) -
Tushan #43 Kössz, Szeszmester! -
Tushan #42 Am nekem van tériszonyom, dehát ha nem nézel ki repülőből, akkor nem is lehet érezni. Am azt ne mondjátok már, hogy a világon kb ezer millióan voltak már repülőn, és egynek sincs tériszonya ... -
Szeszmester #41 Repülés jópofa, amíg elindul és felszáll. Miután elért pár ezer méteres magasságot, nem érzel semmit.
Turbulencia izgalmas, de nem para, erre tervezik a repülőket.
Tengerentúli járatokkal nagyon ritkán van műszaki rendellenesség, azokat rendesen karbantartják. Ne félj, jóval 99% felett vannak az esélyeid :)
Stewiktól kérj bármit, jófejek szoktak lenni. Tengerentúli járatokon ált. ingyen van a pia, kérdezd meg. Szerintem nyomj be és aludj :)
Ja, ilyen hosszú úton rendszeresen kelj fel és járkálj, így is bedagad rendesen a lábad. Vigyél papucsot a kézipoggyászban és nagyon kényelmes, laza ruhákban menjél.
Leszállásnál, ha elkezd bedugulni a füled, csináld azt, amit a búvárok: befogod az orrod és elkezded fújni (nem hirtelen, fokozatosan, nem túl erősen). Így kiegyenlíted a nyomást, nem fogja nyomni a dobhártyád.
Jó utat :) -
#40 Én már ültem németország oda németország vissza 2x 1,5 óra kb.Olyan mint 1 nagy lift csak itt rágózni kell.Mi easyjettel toltuk(A-319essel)A pilóta visszafele jól odabaszta a végén de tök jó muri -
#39 Én nem mentem semmilyennel sem Bulgáriába,csak átutaztam szerencsére:)) -
#38 Olyannal ki nem ment anno Bulgáriába. :-) -
#37 Tu-154-esen még én is ültem.Azthiszem Görögbe mentem vele:) -
#36 Én még ültem Il-18-ason is, amikor a malév még járatta (asszem 89-ig), pont a légcsavar mellett ültünk, hát az egy élmény volt :|
Tu-134, Tu-154 is megvolt. A mai gépeken már "élmény" utazni, a régi orosz vasakon örültél hogy egyben megúsztad :) -
Neoncsoves #35 Én még nem ültem repcsin sajna :( Nővérem igen,azt mondta semmi különös... ha nincs tériszonyod akkor mehet! Egyébként biztos jó lehet... Én a hajókat nem szeretem, a vizen mindig billeg akkor majdnem elhányom magam... Jó utat előre is! :) -
#34 Hát fapadoson nem ültem még.csak menetrendszerinti EgyptAir-en.Élmény volt.:D Érdekes arcok,érdekes kaja:))) -
Aspyrin #33 Bizony, de azért van még színvonalbeli különbség is fapad és fapad között is. Például a német Germanwings járatán úgy kezeltek, mintha büntetésbe lennék. Szigorú arcok, semmi mosoly. Rendesen ki is nevettem a stewardot, amikor imitálni kezdte nőies alkatával a maszk arcrahelyezését.. :D
Ezzel szemben a Hello útján Bonnból Nizzába közel úgy éreztem magam, mint a Malévon. Kedves volt mindenki, a kaja is finom volt. -
#32 reklám bann pls -
DJviolin #31 Attól függ, milyen a lejtőszél. :) Amúgy ott nem nagyon ajánlott repülni, mertha ott leperecelsz... :)
Menj ki a hozzád legközelebbi sportrepülőtérre, és ülj be egy kis sétarepülsére egy vihornyába. Örök élmény. :) Aztán jelentkezz pilótának. :) -
#30 Himalájáról is lehet messzire utazni vitorlázóval vagy nem?:D
Am sajna még én sem ültem repülőm, de szívesen szállnék egy cseppet:) -
#29 Nem. Visszafelé más gépen hoztak. Régebbi tipusú volt. Azért volt szó róla hogy a fapadosokkal több baj van ebből a szempontból mert más a géppark (nem mondom hogy ott az összes gyengébb mert van ugyan olyan is mint a malévnél). Tudom hogy mi a különbség... -
#28 Felszolgálnak kaját,ha befizetsz,mint a menzán:))))Amúgy egy repteres ismi aztmondta azért olcsóbb még a fapados,mert 10szerelő helyett csak 2 nézi át a gépeket fel/le szálláskor kb. -
#27 LOL! Viccelsz? Attól, hogy nem szolgálnak fel kaját, meg nincs újság attól már szarabb a légnyomás kiegyenlítő rendszer a gépben? :D Ugyanis a fapados kb ettől fapados. Meg a jegyrendelés+fizetés, egyéb adminisztrációs dolgok. -
DJviolin #26 Ja, izé, úgy értettem, csak utasszállítón nem. Amúgy vitorlázórepülők. :)
Oka nagyon prózai. ha az ember utasszállítón utazik, akkor feltehetőleg nagyon messzire utazik. Sajna anyagilag még nem adatott meg, hogy nagyon messzire utazzak. :( -
#25 Felszállás a legjobb:)))mikor elkezd pörgetni,és hirtelen elindul:D.Leszállás is jó,ha jók a pilóták.Legjobb eddig az EgyptAir-el volt.Észre sem vehető mikor vannak már lent a kerekek:) -
#24 Szerintem olyan, mint a busz, csak hangosabb és még kevesebb a lábtér. Legalábbis az elmúlt 10 út erről győzőtt meg. A legszarabb a Tupoljev volt, a legjobb a Boeing. Az Airbusokon meg valahogy jobban kijött nálam a légnyomásváltozás. -
#23 énmég soha nemvoltam a levegőben :o -
hantabb #22 [ostoba spammer vagyok] -
#21 Sose, mi az?:)