33
-
Wilddog #33 terra helyett tera... gondolom így akartad írni. -
Mcsiv #32 nah igen, nekem is van egy 40 megas seagate vinyóm, ami kb 12 éve megy egyhuzamban a pincében található szerverben (igen mostoha korulmenyek kozott), egy 120-as maxtort meg pont tegnap dobtam ki, 1,5 utan. -
#31 Egyébként, ha rekordot akarunk dönteni, van egy működőképes 220 megás Seagate vinyóm. XP felismeri és képes használni. Kb. 14-15 éves lehet... Még a garanciacímke is rajta van. -
KLT #30 "A mostani Kingstone, de ALAPBÓL megbukott a Memtest egyik tesztjén, de a cég nem akarta csernéli"
Annyit tennék hozzá, hogy egy chipset-hibás félhulla alaplapon a legjobb RAM is mutatkozhat hibásnak.
Ezért szoktam tesztelni a "hibás" RAM-okat biztosan jó alaplapban is, így kiszűrhető az alaplap hiba.
-
BlackRose #29 Seagate Barracuda 5 év gari nekem van összessen 9 darab ebből 4 az kb. 5 éve megy megszakítás nélkül (Server), soha nem volt semmi bajom velük... de ne fessük az ördögöt a falra :) És van egy 2.5" Seagate Momentus-om az 2 éve szalad. Meg egy 2.5" Fujitsu az szintén két éve. WD általában jó, de én a Seagatet részesítem előnyben. Maxtor-t nem vettem a büdös életben (igaz volt régen Quantumom de az nem egy), de elég nagy számú kolegánál volt velük probléma (Maxtor). IBM-em volt szintén évekkel ezelőtt, bajuk nem történt, de hónapokig "nyikorogtak" időnként amit nem volt jó érzés halgatni. Fujitsu-m volt szintén régebben azzal sem tapasztaltam semmi bajt. -
#28 winyóból én csak Western Digital-ra esküszöm. Najo, a Seagate se rossz, de WD az, amiben még sosem csalódtam. égett már le samsung, maxtor, de WD sosem. Pedig már nagyon régi darabok is akadnak itthon. -
tunyo902 #27 A maxtornál nincsen jobb ezt jegyezzétek meg!! -
#26 Bátyusnak 40GB-os Maxtor winyója 5,5 éve prímán megy... -
Csaba42 #25 Épp én is mondani akartam, hogy a Maxtor vinyó egy kalap trágya. Nekem is volt 40 GB-os, és elég hamar tönkre is ment (kb. 2 év). Persze a gari csak 1 év volt rá (erre sem árt odafigyelni, mert némely eladó szívesen lecsippent 1 évet belőle). :( Viszont az is igaz, hogy még a jobb márkáknál is előfordulhatnak gyengébb termékek. A csere-megtagadás, ha még garis volt, akkor az tényleg törvénytelen volt a részükről. -
dez #24 Na jó, de a PRAM még mindig közelebb áll pl. a vinyókhoz, amik egyébként szintén nem írhatók végtelenszer, csak nagyon nagyon sokszor. -
kvp #23 "A RAM az tényleg noname volt. A mostani Kingstone, de ALAPBÓL megbukott a Memtest egyik tesztjén, de a cég nem akarta csernéli..."
Ilyen memoriat eleve nem szabad belekrani egy gepbe. Ha nem akartak cserelni akkor az mar alapbol peres ugy... Egy rossz memoria miatt a cpu esetleg rossz adatokat ad valamelyik periferianak aminek az eredmenye jo esetben adatvesztes, rosszabb esetben fizikai serules. (pl. merevlemezt ki tud csinalni egy szep elszallas)
A flash disk-ek jobbak amig hibatlanok. Ha meghibasodik egy chip akkor viszont tobbnyire minden adat elveszik. A normal kopasbol adodo szektorfogyast a jobb termekek kezelik, egy ideig tartalek szektorbol, utanna meg a bad sector-ok szama fog noni, de ez termeszetes, es ha az os tamogatja akkor nem okoz adatvesztest.
Viszont a legbiztosabb elerheto tarolasi mod az eprom, tehat az egyszer irhato rom chip. Ezt egyszer felirjuk, aktivaljuk az irasvedelmet es onnantol torolni sem lehet.
"Nem lehet tökéletesen megoldani, csak a FLASH lecserélésével PRAM-ra, amit jövőre kezdenek gyártani."
A pram is kopik csak lassabban, tehat egy ido utan ugyanott lesz az ember azokkal is mint a flash-el. Sajnos jelenleg egyetlen aram nelkul is hosszutavu adattarolasra alkalmas ujrairhato technologia sincs. Egyszer irhatobol viszont eleg nagy a valasztek. -
BlackRose #22 Még valamit nem árt odafigyelni, hogy A vagy B vagy C osztályzás e (apró betűvel írja vagy ha nem akkor a forgalmazó tudja), pl. nyugati vagy keleti piacot céloznak meg vele. Mert a gyártásban mindég vannak jobban és roszabbúl sikerült peldányok, van ami nagyon jól sikerült és van ami éppen, hogy csak a tesztet teljesíteni tudta, az egyik megy az USA-ba, Németországba stb. a másik pedig Indiába, Oroszországba stb. Kis európai országokba lehet mindkettőből találni ezért jó ha ismered azokat akitől veszed a harvert. :) -
BlackRose #21 A Gigabyte... röviden kikiabált márka, alapjában szar, kivéve a HIGH END (200 EUR) alaplapjaik. A Hitachi (IBM) DeskStar amelyet DeathStar-nak szoktak nevezni (nem véletlenül) szóval szar. A Maxtor még szarabb, nem hiába kezeli a Seagate mint külön márkát (tanultak annak idején a Conner-el való egyesülésben amikor a Connert is Seagate néven forgalmazták aztán nagyot buktak). A Kingston pedig valszeg egy különleges peldány lehetett, vagy valami más miatt bukott a memteszten (ide pontosabb információk kellenek - pl. a memóriacím ugyanaz volt e mindég stb.)
Nem noname cuccok, nem is mondtam, hogy a noname a szar, azt mondtam, hogy van olcsó és van jó. -
#20 Aha. Pioneer írom van és az előző alaplap meg Gigabyte volt. Ez neked szar?
A CPU AMD Barton volt.. A RAM az tényleg noname volt. A mostani Kingstone, de ALAPBÓL megbukott a Memtest egyik tesztjén, de a cég nem akarta csernéli... (Ehhez nem értek, más csinálta.)
A két tönkrement vinyó Hitachi volt, de a mostani Maxtor is szarakszik.
Ezek szreinted a noname cuccok?? -
dez #19 Nem lehet tökéletesen megoldani, csak a FLASH lecserélésével PRAM-ra, amit jövőre kezdenek gyártani. -
dez #18 Helyet hagyni? Majd lesz neki hely, ha hosszabb lesz az élettartama, és SOKKAL olcsóbb lesz. -
#17 Azt a problémát már rég megoldották... -
dez #16 Jelezd inkább a szerkesztőségnek, mert a t. cikkírók nem olvassák a fórumot. -
BlackRose #15 A piac pontossan megmondja, hogy mikor van minek az ideje. -
Hawaii #14 Nekem ugy tunik, hogy az utolso bekezdes elol pont az egyik leglenyegesebb szovegresz hianyzik. Valaki legyen szives forditsa le a forrasul szolgalo osztrak oldalrol, hogy osszealljon a kep! Thx -
#13 És majd cserélgethetjük az SSD-ket, mert írás közben apránként pusztul a szerkezet. Amig nem találnak ki egy normális szerkezetet, addig marad a mostani hagyományos vinyo. Hiába több a mozgó alkatrész, számomra még mindig megbizhatóbb és olcsóbb. -
nenad #12 sztem ezt a merevlemez bizniszt el kene lassan temetni es helyet hagyni a ssd-nek. -
BlackRose #11 Miért veszel szart. MSI, Intel alaplap, Seagate Barracuda HDD, Kingston RAM, Pioneer vagy LG DVD ezek a dolgok ritkán döglenek. Persze a Tesco gazdaságos... az LoL, nem akarom az ördögöt hívni, de nekem 20 év allatt 1 táp (villámcsapás) és egy CPU (cache meghibásodás) döglött be, pedig össze sem tudom számolni mennyi mindent vettem... de mondég ha nem is a top HIGH END akkor az entry HIGH END komponenseket veszem, és hidd el nem kerülnek sokkal több pénzbe, főleg ha beleszámolod, hogy nincs velük semmi gond. Nincs a megbízhatósággal semmi baj, csak most több szemetet gyártanak mert a piac olyan, hogy nem a jót keresi hanem az olcsót. Vegyél jót és akkor nincs semmi gond. -
#10 "Az adatokat tároló mágneses rétegre újabb rétegeket elhelyezve sokszorosára növelhető a merevlemezeken elhelyezett adatok mennyisége."
Jah, csak a régi rétegek adatai nem olvashatók! -
#9 Aha. Csak a megbízhatóságuk közben a béka segge alatt van a vinyóknak. 2003-ig mindent csak használtan vettem és összevissza 1 táp ment csak gallyra.
2003 végtől számítva elszállt egy RAM modulom, egy alaplapom, egy procim, 2-3 vinyóm (az egyik most döglődik). Az első CD olvasómat használtan vettem émg '98-ben 2 évesen és 2002-ig kihúzta. Azóta már a 3-dik CD/DVD olvasó vagy író van a gépben és már ez is döglődik. Vicc amit a hardvergyártással művelnek ma a forgalmazók.
A 10GB-os vinyóm 10 éves és SOHA nem volt vele semmi baj... -
BlackRose #8 Ha jól emlékszek 2000 környékén olyan 6.4 GB meg hasonló vinyók voltak, most meg mondjuk 250 GB a norma tehát gondolom, hogy 2015-ben a 6 TB-os vinyót nem tudod majd 45 EUR-ért eladni, mert nem kell majd senkinek... persze az is igaz, hogy 2015-ben 45 EUR sem fog semmit érni :( -
wanek #7 Elég zavaros ez a dolog. -
Theodora #6 Arra gondolhatot koktélozgatás közben, hogy a rétegeli a mágnesezhetőség szerint a rétegeket.
Az alsó réteg módosításához, a felette lévő többi réteget is "felül kell vágni" majd újra írni egyre csökkenő mágneses térrel. Ha meg csak a tetejét kell felülírni, akkor pedig csak gyenge mágneses térrel.
Az írás oké, egy ilyen módszerrel, de amit én nem értek, hogy hogyan olvassa ki a rétegekből a mágneses információt?
Hiszen a felsőbb rétegek eltér(het)nek az alatta lévőktől!?
Továbbá a stabilabb réteg módosításához nem kell több idő? Vagy a stabilabb réteg módosítása során nem fognak megváltozni a szomszédos instabilabb rétegek? -
haxy27 #5 A lényeg szerintem, leviszik a minimumra a mágnesezett elemek méretét ez ugye nem jó de azzal hogy ráhúznak még egy jó pár instabil réteget azzal tulajdonkép nőt a mágneses elemek mérete és nem lesz instabil.
Persze csak azt hiszem, de lehet hogy nem erre gondoltak. -
haxy27 #4 Ok én vevő leszek rá ha a bolt nem adja olcsóbban
Bár nem lehetne most mert már most kéne? -
Celeborn #3 Hát most én ezt nem értem. Azt elmondta az ürge, hogy az ő megoldásában több instabil réteget húzott a vinyó lemezeire, de azt nem, hogy ez miért jó. Hogy ettől miért lesz nagyobb az adatsűrűség. Azért mert így a mágnesezett elemek nagyobbakk lesznek, eltekintve attól, hogy a fele instabil, és ezáltal eltolódik a szuperparamágneses limit? -
aDannyBoy #2 haha :)
ha valakinek kell, akkor 2015ben lesz egy eladó 6 terrás vinyóm 45 euróért még 1,5 garral :) -
#1 vajon 10 ev mulva mi lesz?