King\'s Bounty: The Legend
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Megvettem eredetiben a collectors editiont steamre amikor akciós volt.
A tört verzióból a mentéseimet átvittem(Legend ről beszélek), belefutottam quest bugokba, 2 be, 2 küldetést nem lehetett befejezni.
Jó mondom semmi gond, uninstall az egész játékot, letöröltem az összes kimentett állást, teljesen szűzen újratelepítettem, új játék kezdés.
És megint...már törpe bányáig eljutottam amikor össze kell gyűjteni a 7db szenet. Kiviszem a törpének, forog a feje körül a quest jelző, hogy kész van. Odamegyek és 1 választási lehetőség van "not yet".
Annyira tele lett a tököm, hogy letöröltem az összes kimentett állást...(a tört verzióból átvitt mentésekkel más questek voltak bugosak. Lucky Jamest hiába csaptam le, nem lett meg a quest csak ha odaadtam neki a 100k goldot stbstb)
Majd elkezdem a Crossworlds ból az Orcs of the Marchot remélhetőleg az már talán bugmentesebb..
Legfurább az egészben hogy régen a legend et végigjátszottam ugyanúgy mágussal és semmi gond nem volt...tört verzióval...
Szóval jelen helyzetben vicces de a tört verzió jobban működött mint az eredeti a legújabb steam patchhel...
Csoda, hogy az embernek elmegy a kedve a játékvásárlástól.
Na mindegy legend et egyszer végigtoltam remélhetőleg az Orcs of the March armored Princessel nem lesz gond. De most más játékkal játszok inkább besokalltam kicsit( benne volt vagy 30-40 óra játékidő a törp bánya végéig).
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Most akarom elkezdeni az Armored Princess-t.
Megvan a Crossworlds is kérdésem, hogyha a bővített Armored Princessel akarok játszani akkor az Orcs of the March -t kell indítanom ?
1.7-es steam változathoz kellene
Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
én már nem emlékszem rá, 3 vagy 4 éve nem játszottam már vele 😄D
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
De a 4. részben, a legjobb amit tehettem ostromnál kézitusában, ha feljutottam a belsõ toronyra, védõként persze ilyenkor védtelen a távolról támadókkal szemben, de közelharcban nagyon kemény.
Nagyon sok variációs lehetõség van a 4. részben..több mint bármelyikben.
Több idõ is kell hozzá, hogy igazán jól ki lehessen játszani.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Mage(fuck egységek,lepusztítasz mindent varázslatokkal) >>>>>>>>>>>Warrior(épphogy van egy kis egység bónusza nem nagyon látszik meg legalábbis nem kompenzálja a varázsló hatalmas elõnyét) >>>>>Paladin (mind tree borzalmas)
A Crossworld már sokkal jobb(resurection skill) de Paladinnak kellett volna a legnagyonbb leadership.
A mage nerfelt de még mindig igen jól használható mint buffer/summoner illetve szerencse esetén még a pusztitó mágia is lehet életképes.
A harcos a nyertes egyedül vele érzi ember hogy a sárkányt teljesen kitudja használni.
Warriors of the north(túl lineáris-> kevés választási lehetõség,legbugosabb,nincs sok újrajátszhatósága) < Legend(legjobb hangulat,viszont a játékmenet túlságosan lassú és nagyon sok a backtrack egy jó darabig) < Crossworlds (legkiforatabb játékmenet szempontjából,mindenképpen a best verzió)
Látványra mindegyik elég eklektikus, legalábbis vicces volt, de a 2-3 legalább szép is. A 4 mindig is ronda volt, az 5 meg "érdekes" ( a topik témáját adó játék a nyerõ ebben).
A sztori elég vegyes dolog, abban a 4 volt a legjobb - valamint a King's Bounty: The Legend - , elõtte meg nem igazán erõltették. Az 5 elmegy, de azért nem érdemes játszani. A hosszú körök és szaggatás miatt még mai gépekkel is szenvedek vele, szóval ezt én is utálom benne, de a játékmenetet szeretem.
A 4 aféle all time fav de hozzá kell tegyem hogy most pár hónapja végignéztem 2-5 ig a heroes szériát és azt kell mondjam nagyon rosszul öregedtek.
Rengeteg idegesítõ mikro a régieket ma játszani már-már élvezhetetlenné teszi sajnos a 6 után legalábbis az a érzésem.
Mindenesetre meglátásom szerint a hereos 5 minden idõk elgrosszabb heroesa.
A grafikája sokkal csúnyább mint a 4-é pl nagyon rosszul röegedett vhogy a design nagyon igénytelen és ha már singlénél tartunk az 5 kampány sztorija volt a leggyengébb(olyannal még nem találkoztam aki ebben nem egyezett) Illetve kiadáskor az is szinte játszhatalan volt az AI sokadik kör után már 10-20 percet is igánybe vett anno....Csak kiegészítõkkel lett fixálva stb.
A lényeg az hogy egyetlen heroes sem volt bugmentes kiadáskor.
És igen én is a heroes 4 legnagyobb hibájának a rossz AI-t tartom egyszerûen unalmas miután elfoglaltam a map 1/4-ét egy halhatatlan sereget összeállítva amit amúgy is tudom hogy gépnekk semmi esélye legyõzni és csinálom a sok mikrot...(AI folyamatosan küldi a hõsét lopni a bányát illetve rögtön a várost támadja amint elhagytam...)
Ez sajnos a régiek sajátja viszont egyszerûen a sok mikro megöli az egészet és az egy két broken takitika amit mindig lenyomsz.
Persze egyik nap feltehetem a GOG-osat, de csodálkoznék, ha változást hozna. Az 1.0-t azért emlegettem, mert én fõleg azzal játszottam, de legutóbb kiegészítõkkel együtt raktam fel.
Körbeértünk, mégsem offolunk 😄
Zó, a várvédelem hiánya bug nekem vagy kimaradt, vagy már kikopott az emlékeimbõl, ha tényleg volt ilyen az gáz. Mondjuk HOMM6ot is dobni lehetett volna az életciklus során sokszor, meg amúgy KB:L is bugos volt eleinte erõsen (KB:WN nem is beszélve), de aki kivárta a megfelelõ patcht az komoly élményekkel lett gazdagabb. Szóval ez az eleinte bugos volt szerintem nem valid kifogás. Ha nem patcheltek rajta semmit és úgy maradt, és még mindig szar, az jogos lenne az én szememben is.
De arra nagyon jó hogy hogy kicsit idióta varázsló-harcos-pap-ijász cspattal lehessen HoMM játszani, és mégsem M&M <#idiota>#idiota>
A HoMM6. rész mellett már csak a HoMM2 és a HoMM 3 ERA verziók kerülnek elõ.
A HoMM5 nekem totálisan felesleges, megvan mert a gyûjtemény része, de felesleges.
Viszont ez a KB topik! 😄
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Idesorolom azt is, hogy a hõs szerencsétlen volt beillesztve a játékba. Alacsony szinteken azzal kellett kínlódni, hogy egy enyhe fuvallat ne terítse le, késõbb meg egész seregekkel is elbánt (ez persze nem csupán az 1.0-ban volt így). Nyilván legyen érezhetõ a fejlõdés, de ez a játékban nem mûködött jól, ahogy a spéci kasztok sem.
A heroes 3,4,5 abszolút unbalanced mess.
Érdekes hogy csak 4 nél szokás felhozni miközben a hereoes 3 banlistája multiban vagy haszontalan dolgok listája sokkal hosszabb mint a 4-é pl.
Én szeretem, alternatív Heroesként jó elõvenni (éppen azért is, mert más), de szenvedtem ezektõl a problémáktól. A sztorit amúgy bírtam a IV-ben, de game design szempontjából érthetetlen, hogy mi volt az elképzelés a tálalás mögött, mert a körök elején való novellaolvastatás nem egy nyerõ ötlet.
A HoMM V is sok sebbõl vérzik, de szerintem kiegészítõkkel együtt a két felvonás erényeit jól egyesíti, karakterfejlesztésre pedig messze a legjobb (a randomitás elfogadása egyfelõl ízlés és hagyománytisztelet kérdése, de ugyanakkor rugalmasabb tervezésre is serkent "tökéletes" buildek helyett). Kicsit csiszoltabban és több merészséggel, átgondoltabb és több szabadságot kínáló kampánnyal a tökéletes Heroes lehetne számomra. Szegény V-öt amúgy vagy azért támadják, mert túlságosan HoMM III 3D, vagy azért, mert nem az. Egyébként a III-hoz képest bõven változtat, mint a II az I-hez vagy a III a II-höz képest, de inkább mondjuk úgy, hogy jóval többet.
Anno emlékszem hogy olvastam heroes 3 mennyivel jobb aztán mikor kipróbáltam jött a hatalmas csalódás ég és föld mint ha teljesen más játék stílus lenne....
Gondolom ez volt a probléma mert akik heroes 3-at játszottak elõször egy heroes 3.5 öt vártak....
De egyébként tanulságos is egyben jobb kiadni egy játékot százszor egy kis újítással mint valós újítáokat fejlesztéseket berakni a fanatikusok ugyanis abban az esetben szarrá kritizálják.
A heroes 4 az abszolút kedvencem
A heroes 6(sokal barátibb rendszer,sok elavult elem kivétele) pl: hõs fejlõdése nem random,varázslatok megint csak nem random tudatosan fejleszthetsz!,vagy kivették az idegesítõ AI féle bánya lopkodást a királyság terület rendszerével/vagy az elfoglalt várost átalakíthatod saját népedévé stb és a heroes 2(a kampány a legjobb az összes közül) a második a sorban
A heroes 3-at nem szerettem
A heroes 5öt tartom a legkevesebbre elsõsorban azért mert a harc rendszer abszolút szerencse alapú multi nagyon skilless game és egy rossz heroes 3 másolat ize is van a rengeteg egyéb dologról nem is szólva.
ragozhatnám hogy miért, de aki játszott már a HoMM6-l, az tudja.
..
pofátlanság lenne tõlem többet írni, mert nem a topikja, ezért többet nem teszem, sarazni sem akarom a KB-t mert jó játék.
Kíváncsi leszek a VI-ra, de eddig úgy tûnik, hogy legalább olyan megosztó, mint a IV volt, és a balance is hasonló. Drukkolok, hogy jó legyen, mert én nagyon szeretem mindkét szériát, mindkét irányzatot, ha néhány erényüket szívesen is vegyíteném a számomra tökéletes végeredményhez.
Oké legyen az embernek véleménye, de a HoMM6 gyönyörû a KB részeket max a HoMM5-l lehet összevetni, a HoMM6-l már nem érdemes.
Nincs bajom a Kings Bounty-val, végig játszottam tisztességgel mindet, de én inkább azzal a véleménnyel egyezek ki hogy bár hasonló, de még is más mint a HoMM.
A Saját véleményem meg az hogy a KB jobb melléktörténetekben, fejleszthetõ tárgyakban (kûzdelem és meggyõzés), és talán hõsfejlõdésben.
A HoMM meg HoMM teljes körökre osztás, azaz lépésszám taktika van, és ennek megfelelõen felszerelések, és meglátogatható helyek, teleporttaktika, van várfejlesztés és jóval összetettebb harc, sokkal komolyabb nehézségi szint, kötöttebb pálya (nincs repülgetés). Heti szaporulat, heti szerencse vagy szerencsétlenség.
A HoMM6-ban dinasztia, és rossz-jó cselekedet szerinti felosztás.
A grafikában meg messze jobb a HoMM6, Enroth-ból konkrétan posztert akartam csinálni annyira szép.
Nem feltétlen kellett ez a véleményem ide, de hogy halál béna meg ocsmány??! Nagyon igazságtalan a játékkal szemben.
a régebbi részeket is megnéztem, de sose játszottam velük néhány tízpercnél többet. gondoltam ez az új, hátha ebbe már minden klappol, mert az 5let nem rossz amúgy
sztem elég egysíkú így hogy nincsen benne stratégia, a csaták meg hamar lassúvá és unalmassá válnak, bár egy párx az elején tényleg látványos és érdekes volt
Az nem igaz hogy csak úgy pótolod az elesetteket, mert korlátozva van a számuk, tehát nem tudsz akármennyi újat venni. Új egységek esetén pedig másfajta taktikát kell kitalálni. Újjáéledéskor más birodalomban meg evidens hogy nulláról új sereget, új taktikával.
Egyébként amit írsz, az legfeljebb alacsonyabb nehézségi szinteken igaz, ha feljebb veszed, nincs pénz csatánként pótolni a veszteségeket, sõt lehet, hogy igazán jó lénybõl nem is találsz eleget (ez ugye szerencse kérdése is).
A Legend, az Armored Princess és a Warriors of the North különálló játékok, ebben a sorrendben jelentek meg, az utóbbinak a kampányába beépül egy-egy DLC-tehát érdemes azokkal együtt elkezdeni. Én az elsõ két résszel játszottam, a Legend a mesésebb, varászosabb hangulat miatt jobb, az AP viszont játékmenetre egy kicsit csiszoltabb, fejlesztetettebb, vannak új egységek és varázslatok. Ennek ellenére mindenképpen a Legendet ajánlanám elsõre. A WotN-t mások fejlesztették, és eléggé bugosnak is hírlik.
Ráadásul a tûzgolyón kívül nem is érdemes más varázslatot használnom, szóval a csaták is ugyanúgy zajlanak le...
Néha meg benyomom az automata harcot, és közben olvasok. Sokszor mindegy hogy mennyi embert veszítek, a harc után meg feltöltöm magam.