57
  • wanek
    #57
    nem
  • dez
    #56
    Nem volt egyértelmű?
  • wanek
    #55
    Végre össze fognak jönni a filmek, elvégre tíz filmet kértem :) A Rex felügyelőt is meghagyom neked, mint kedvencedet.
    A kérdésemen ismét szemérmesen átugrottál...
  • dez
    #54
    Rex felügyelő? Az már csak nem túl bonyolult!?
  • cousin333
    #53
    Ez is azt bizonyítja, hogy ezen a téren (is) nagyon különbözőek az ízlések. (Szerencsére.) De amiről beszéltek, az a filmalkotás művészi értéke, mint olyan, és ez nagyon szubjektív.

    Amiről pedig a cikk szól, az meg a filmek egyik technikai paramétere, aminek pozitív irányú változása egyértelműen jó.

    A cikk konklúziója pedig, hogy sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy miért jobb az új TV, amit vettek. (Sőt, nekik nem is jobb, mert tudatlanságból, vagy anyagi okokból nem használják ki a lehetőségeket.)
  • cousin333
    #52
    Írhattam volna, hogy "a gesztikulálás jobban látszik", vagy, hogy "a gesztusok jobban látszanak". A te idézeted is megerősíti ezt a két opciót (jól írtam? :) ) Nekem ösztönösen az utóbbi villant be, ezért azt írtam. Nem hinném, hogy nagyot tévedtem volna.

    Nagyobb felbontásban pedig egyszerűen minden jobban látszik... Persze, csak bizonyos határig, de azt még nem értük el.
  • wanek
    #51
    Azt meghagyom neked, öcsi. :)
  • dez
    #50
    Nézzen inkább Agatha Christie-t, bácsi.
  • wanek
    #49
    Szerinted nem?
  • dez
    #48


    "az egész nagyon zavaros."

  • FecaA
    #47
    kalózpart tele van full hd filmekkel... innentől kezdve csak tv kell, meg nyelvtudás.... mind megvan
  • wanek
    #46
    Én nem tágra nyitott szemekkel és szájjal néztem végig. Szerintem kifejezetten gyenge film. Sokat akar markolni, de nagyon keveset fog, és azt is nagyon gyengén. Tele van utalásokkal, de az egész nagyon zavaros.
  • wanek
    #45
    Eltaláltad, szerintem nem jó film. Ebben a kategóriában szerintem van jó film is.
  • dez
    #44
    (Kimondottan jó minőségű, éles és részletgazdag volt a kép, ami azért nem mondható el mindegyikről.)
  • dez
    #43
    Egyébként mondhatok neked másik filmet is, amit volt szerencsém HD-ben is látni, miután először SD-ben láttam, és amiről bizonyosan nem lesz pozitív véleményed, mert ugye nem reális/racionális, és így csak hülyeség lehet: Pillangóhatás. (Angol cím u.a.)
  • dez
    #42
    Ja, a környezet (nem mint fák és virágok, hanem pl. egy helység belső kialakítása és tárgyai) és a szereplők arca mellett utóbbiak ruházata is alaposan megfigyelhető, ami nem hátrány pl. egy történelmi filmben. A lényegi történet mellett kitágul, ugyanakkor a nézőhöz közelebb kerül a látványvilág is. Nem spéci effektek képében, hanem a maga valóságában.
  • dez
    #41
    Ami azt illeti, nekem sem kellett csalódnom a rólad (kényszerűen) kialakított képben.

    A Meztelen ebéd egy különlegesség. Jellemzően a többség 10 perc után fejét rázva állt fel a moziban, mondván, hogy "de hát itt nem is történik semmi, vagy nem tudom". A maradékot meg letaglózta, és tágra nyitott szemekkel és szájjal nézték végig. És utána még 50x. Hát igen, nem épp a hétköznapi sémák szintjén hömpölyögnek benne az események.
  • avman
    #40
    ergo mindkét megfogalmazás jó, nem csak a tied. azaz nagy arccal hülyének néztél valakit, de nem volt igazad. ezért lámajelet szokás osztogatni...
    valszeg azért írtam keverve, mert fogalmam sincs így hirtelen, h a nagy magyar keresztségben milyen nevet nyert és annyit nem érsz grand pitiségedben (lásd a meztelen ebédre tett megjegyzésed, amit monnyuk dez előre is látott, ezért ódzkodott címektől), h utánanézzek neki nagy hirtelen.
  • wanek
    #39
    Ugyanott:
    "Gesztikuláció: a gesztusok ösztönös vagy tudatos alkalmazása érzelmek, indulatok, gondolatok kifejezésére; a színész jellemábrázoló eszköze...."
    Én mit írtam? Azt, hogy ami látszik, az a gesztikulálás lehet. Mi a gondod?
    A kákán te kerestél csomót, de beégtél.

    PS: sosem értettem, hogy miért ír valaki keverve magyarul és pl. angolul fimcímeket. Szerencsésebb az eredeti címeket írni, az sokkal egyértelműbb.
  • avman
    #38
    kezdd, vagy kezdjed mielőtt még beleköt valaki. :D
  • avman
    #37
    meg vannak a tiszetsséges iparos munkák: bourne sorozat, zodiac szétcsúszva
    érdekességek: szt. lajos király hídja, a forrás, taxidermia, fekete dália, a dög
    ja és az ázsiai vonalat meg sem említem, az animékat meg szóba sem hoztam.
  • avman
    #36
    ezek mindegyikét projin (volt, h 720p-ben), nagy méretben néztem, és ahol nem, bizony hiányzott a nagyobb felbontás és vastagabb bitrétes.
  • avman
    #35
    kákán is csomót keresel? akkor ajánlom kezd magaddal:
    http://www.kislexikon.hu/gesztus.html
    árnyékra vetődsz folyamatosan. igenis jönnek ki élvezhető filmek mostanában. ízlések és vogonok.
    az elmúlt pár évből, ami eszembe jut a teljesség igénye nélkül: harsh times, running scared, cock and ball story, pathfinder, caffeine, tenecious d, levelek ivo dzsimáról; kő, papír olló; bor, mámor, provance, seraphims fall és még sorolhatnám. és kára leszarom ebből te mit tartasz jónak vagy sem.
    és akkor ne beszéljünk arról, h mennyi régebbi klasszikus is kijön.
  • wanek
    #34
    Ha már idegen szavakat használsz, legalább a jelentésükkel légy tisztában.
    Te valószínűleg mimikára és gesztikulálásra gondoltál, a gesztus egészen más jelentésű, így a gesztus nem tud jobban látszani nagyobb felbontásban sem :))
  • cousin333
    #33
    És ez miben cáfolja azt, amit mondtam? :) Arra utaltam, hogy a film egyik leglényegesebb eleme a kép. Azért nevezik mozgóképnek is. Attól, hogy jó a kép, még nem lesz jó a film. De jobb lesz! Mint már említettem, a "művészfilmek" esetében nagyon fontos szerepet kaphat, pl. az arckifejezések bemutatásakor. A gesztusok pedig jobban látszanak, ha nagyobb a felbontás.

    Sőt, továbbmegyek: a nagyobb felbontás jobban kihozza a (CGI) hibákat is (igaz, ez nem olyan jó dolog). Egy trükköt el lehet kenni alacsonyabb felbontáson, HD-ben már melósabb...
  • wanek
    #32
    Így van.
  • wanek
    #31
    Nem terveztem véleményezni az általad jónak tartott filmeket. De ha már megkértél, hogy nekem mi a véleményem (ez olyan, mint a visszakérdezés, tehát megint sumákolsz) a neked tetsző "Naked Lunch" c. filmről, hát azt kell mondjam, hogy nem tévedtem, amikor leírtam a véleményemet rólad. Jól kifejezi a film a zavaros elmédet. Maga a film egyébként szerintem nem jó, legalábbis nekem nem tetszett. Az, hogy az imdb-n annyi pontot kapott, az nem jelent semmit. A pókember 3. is ugyanannyit kapott. LOL! Mindkettő ratyi, bár nem azonos műfaj.
    Szóval az eddigi megállapításaim tökéletesen illenek rád, és ne feledd: #428
  • wanek
    #30
    "Akinek nem számít a látvány, miért nem rádiót hallgat, vagy könyvet olvas?" - sok könyvet olvastam, amit aztán később megfilmesítettek. A túlnyomó része gyalázatosra sikeredett. Ezeket a filmeket ráadásul moziban láttam, ahol a részletgazdagságot nem lehet elmarasztalni...
  • cousin333
    #29
    Ja igen. Ahogy a mondás tartja: a jót könnyű megszokni. Ezzel teljes mértékben egyetértek. Nézz meg egy HD filmet, egy élsimításos játékot, majd UTÁNA nézd meg ez "eredeti" verzióját. Ha jobbra váltasz, fel sem tűnik. Ha vissza, akkor igen.
  • cousin333
    #28
    Akinek nem számít a látvány, miért nem rádiót hallgat, vagy könyvet olvas?

    A nagyobb felbntás igenis jól jön, például a közeli képeken, az arcok is jobban "kijönnek", ezzel együtt pedig az érzelmek. A környezet is élőbbnek, valóságosabbnak hat (pl. LoTR esetén közelkép a páncélos emberekről, King-Kong: szinte minden esőcseppet látsz - de ezek csak egy apró példák, általában nem az apró részletek, amik pozitív változásként feltűnnek, hanem az összhatás).

    Az is igaz, hogy nekem számít a látvány, de csak a látvány nem fog eladni egy alapvetően rossz filmet. Viszont még inkább megdobhatja az eleve jó filmeket. Vagyis inkább minden filmen dob, csak van, amelyiknél ez kevés az üdvösséghez...

    ui: aki játékokban nem veszi észre a bekapcsolt élsimítást, az forduljon szemészhez. Nem mondom, hogy minden játékban egyformán látszik, de általában elég feltűnő.
  • dez
    #27
    Talán nem a magyar mozik kínálatából kellene kiindulni...

    Remélem, te fekete-fehérben nézed otthon a komoly filmeket, nehogy elvonják a figyelmedet a mondanivalóról a színek...

    Az élsimítást külön figyelni? Minek??? Éppen az a lényeg, hogy az élek ne vonják el a figyelmedet a lépcsőzetességgel, meg amúgy a textúrák a bizsergéssel.
  • cateran
    #26
    Tömören: marhaság:) A filmrajongók azt néznek a moziban,amit a mozik játszanak és nem azt amit a rajongók nézni akarnak (nem a nézők döntik el mi legyen müsorra tűzve)persze,ha nem akarják nézni,nem nézik,de nem módosíthatnak:)
    1 nem látványra kihegyezett film nem lesz jobb -bármenniyre sztárolod- csak mert "részletgazdagabb" (erről az élsímítás jut az eszembe játékoknál..sokan felhördülnek ha nincs,de valójában játék közben nincs időd ezt figyelni....de azért legyen,mert húúúú)
  • dez
    #25
    Egyébként én egy jól megcsinált, nem blőd akciófilmet sem neveznék gagyinak. A B(-)-múvik a gagyik.
  • dez
    #24
    De igen, egy Jiri Menzel film is élvezetesebb lesz a részletgazdagságtól. Mivel a környezet jobb megfigyelése által teljesebb képet kapsz az életkörülményekről, és sokminen másról. Az igazi filmrajongók sem éppen tévén nézik a komoly filmeket, csökkentett felbontású DivX/XviD-ben... Hanem moziban, és nem csak a nagy kép miatt.
  • dez
    #23
    "Mástól elvárod a példákat"
    LOL, tudod, ha valaki azt írja, hibás a relativitás-elmélet, mert hogy ő megtalálta benne a hibát, az a minimum, hogy rá is mutat. Különben csak hencegés.

    Nem érzed a súlycsoportbeli különbséget a két dolog között?

    Amúgy csak be kellene nézned egy torrentoldalra, ahol leplezetlen visszajelzések vannak mindenre, hogy érdemes-e leszedni vagy sem. Persze itt fel lehetne hozni a legyes szöveget, ha érted, mire gondolok, de azért ilyen oldalakra nem az átlagnépesség megy, akik a délutáni Csúnya lányt (vagy mit) nézik nagy érdeklődéssel.

    Csak egy filmet írnék most ide, ezt is csak azért, hogy lássam a reagálásodat: Meztelen ebéd.
  • Yv@n
    #22
    Alapvetően a HD nem feltétlen a tartalmilag kiemelkedő, nagy mondanivalóval rendelkező filmekre van kihegyezve, sokkal inkább a sokak által lenézett/"legagyizott" látvány dolgokra.

    Egy Jiri Menzel film nem lesz különösebben élvezetesebb attól, hogy a szereplőből párszáz pixellel többet látsz, vagy hogy 5.1ben hallgatod, míg egy esetlegesen semmitmondó akciófilm, ami tele vn aggatva robbanásokkal, és ütős hanghatásokkal eléggé áll leejtő tud lenni.

    Hasonlóképpen élvezetesek HD-ben a természetfilmek.
  • mrzool
    #21
    Tudom, hogy ízlések és pofonok, de vki árulja már el nekem, miért élvez a fél ország a semmitmondó, primitív, szar poénokat felvonultató, unalmas üvegtigrisre?
  • drizzt1666
    #20
    nem sok olyan film van ami SZERINTEM megérné a hd verziót. Amit viszot szívesen látnék hd minőségben: (a teljesség igénye nélkül)
    harcosok klubbja, 300, gyűrűk ura triológia, blöff, kontrol, üveg tigris 1-2, shrek-ek, mátrix triológia
    ezekért kiadnám a pénzt. A többit max leszedém vagy még azt se
  • wanek
    #19
    Te lennél a többség? LOL!
    Miért félsz leírni filmcímeket? Aki egyébként példának felhozott dolgokba szokott belekötni, az pont te vagy. Mástól elvárod a példákat, te meg félsz írni? Jellemző.

    Emlékszel? #428
  • dez
    #18
    Hogyne, hogy nekiállj kritizálni? Mindegy, gondolsz, amit akarsz. Szerintem itt a többség egyetért abban, hogy van elég jó film.