A többségnek még mindig misztikum a HD
Oldal 1 / 2Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem
Nem volt egyértelmû?
Végre össze fognak jönni a filmek, elvégre tíz filmet kértem 😊 A Rex felügyelõt is meghagyom neked, mint kedvencedet.
A kérdésemen ismét szemérmesen átugrottál...
A kérdésemen ismét szemérmesen átugrottál...
Rex felügyelõ? Az már csak nem túl bonyolult!? <#hehe>#hehe>
Ez is azt bizonyítja, hogy ezen a téren (is) nagyon különbözõek az ízlések. (Szerencsére.) De amirõl beszéltek, az a filmalkotás mûvészi értéke, mint olyan, és ez nagyon szubjektív.
Amirõl pedig a cikk szól, az meg a filmek egyik technikai paramétere, aminek pozitív irányú változása egyértelmûen jó.
A cikk konklúziója pedig, hogy sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy miért jobb az új TV, amit vettek. (Sõt, nekik nem is jobb, mert tudatlanságból, vagy anyagi okokból nem használják ki a lehetõségeket.)
Amirõl pedig a cikk szól, az meg a filmek egyik technikai paramétere, aminek pozitív irányú változása egyértelmûen jó.
A cikk konklúziója pedig, hogy sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy miért jobb az új TV, amit vettek. (Sõt, nekik nem is jobb, mert tudatlanságból, vagy anyagi okokból nem használják ki a lehetõségeket.)
Írhattam volna, hogy "a gesztikulálás jobban látszik", vagy, hogy "a gesztusok jobban látszanak". A te idézeted is megerõsíti ezt a két opciót (jól írtam? 😊 ) Nekem ösztönösen az utóbbi villant be, ezért azt írtam. Nem hinném, hogy nagyot tévedtem volna.
Nagyobb felbontásban pedig egyszerûen minden jobban látszik... Persze, csak bizonyos határig, de azt még nem értük el.
Nagyobb felbontásban pedig egyszerûen minden jobban látszik... Persze, csak bizonyos határig, de azt még nem értük el.
Azt meghagyom neked, öcsi. 😊
Nézzen inkább Agatha Christie-t, bácsi.
Szerinted nem?
<#bee1>#bee1>
"az egész nagyon zavaros."
<#vigyor2>#vigyor2>
"az egész nagyon zavaros."
<#vigyor2>#vigyor2>
kalózpart tele van full hd filmekkel... innentõl kezdve csak tv kell, meg nyelvtudás.... mind megvan <#hawaii>#hawaii>
Én nem tágra nyitott szemekkel és szájjal néztem végig. Szerintem kifejezetten gyenge film. Sokat akar markolni, de nagyon keveset fog, és azt is nagyon gyengén. Tele van utalásokkal, de az egész nagyon zavaros.
Eltaláltad, szerintem nem jó film. Ebben a kategóriában szerintem van jó film is.
(Kimondottan jó minõségû, éles és részletgazdag volt a kép, ami azért nem mondható el mindegyikrõl.)
Egyébként mondhatok neked másik filmet is, amit volt szerencsém HD-ben is látni, miután elõször SD-ben láttam, és amirõl bizonyosan nem lesz pozitív véleményed, mert ugye nem reális/racionális, és így csak hülyeség lehet: Pillangóhatás. (Angol cím u.a.)
Ja, a környezet (nem mint fák és virágok, hanem pl. egy helység belsõ kialakítása és tárgyai) és a szereplõk arca mellett utóbbiak ruházata is alaposan megfigyelhetõ, ami nem hátrány pl. egy történelmi filmben. A lényegi történet mellett kitágul, ugyanakkor a nézõhöz közelebb kerül a látványvilág is. Nem spéci effektek képében, hanem a maga valóságában.
Ami azt illeti, nekem sem kellett csalódnom a rólad (kényszerûen) kialakított képben.
A Meztelen ebéd egy különlegesség. Jellemzõen a többség 10 perc után fejét rázva állt fel a moziban, mondván, hogy "de hát itt nem is történik semmi, vagy nem tudom". A maradékot meg letaglózta, és tágra nyitott szemekkel és szájjal nézték végig. És utána még 50x. Hát igen, nem épp a hétköznapi sémák szintjén hömpölyögnek benne az események.
A Meztelen ebéd egy különlegesség. Jellemzõen a többség 10 perc után fejét rázva állt fel a moziban, mondván, hogy "de hát itt nem is történik semmi, vagy nem tudom". A maradékot meg letaglózta, és tágra nyitott szemekkel és szájjal nézték végig. És utána még 50x. Hát igen, nem épp a hétköznapi sémák szintjén hömpölyögnek benne az események.
ergo mindkét megfogalmazás jó, nem csak a tied. azaz nagy arccal hülyének néztél valakit, de nem volt igazad. ezért lámajelet szokás osztogatni...
valszeg azért írtam keverve, mert fogalmam sincs így hirtelen, h a nagy magyar keresztségben milyen nevet nyert és annyit nem érsz grand pitiségedben (lásd a meztelen ebédre tett megjegyzésed, amit monnyuk dez elõre is látott, ezért ódzkodott címektõl), h utánanézzek neki nagy hirtelen.
valszeg azért írtam keverve, mert fogalmam sincs így hirtelen, h a nagy magyar keresztségben milyen nevet nyert és annyit nem érsz grand pitiségedben (lásd a meztelen ebédre tett megjegyzésed, amit monnyuk dez elõre is látott, ezért ódzkodott címektõl), h utánanézzek neki nagy hirtelen.
Ugyanott:
"Gesztikuláció: a gesztusok ösztönös vagy tudatos alkalmazása érzelmek, indulatok, gondolatok kifejezésére; a színész jellemábrázoló eszköze...."
Én mit írtam? Azt, hogy ami látszik, az a gesztikulálás lehet. Mi a gondod?
A kákán te kerestél csomót, de beégtél.
PS: sosem értettem, hogy miért ír valaki keverve magyarul és pl. angolul fimcímeket. Szerencsésebb az eredeti címeket írni, az sokkal egyértelmûbb.
"Gesztikuláció: a gesztusok ösztönös vagy tudatos alkalmazása érzelmek, indulatok, gondolatok kifejezésére; a színész jellemábrázoló eszköze...."
Én mit írtam? Azt, hogy ami látszik, az a gesztikulálás lehet. Mi a gondod?
A kákán te kerestél csomót, de beégtél.
PS: sosem értettem, hogy miért ír valaki keverve magyarul és pl. angolul fimcímeket. Szerencsésebb az eredeti címeket írni, az sokkal egyértelmûbb.
kezdd, vagy kezdjed mielõtt még beleköt valaki. 😄
meg vannak a tiszetsséges iparos munkák: bourne sorozat, zodiac szétcsúszva
érdekességek: szt. lajos király hídja, a forrás, taxidermia, fekete dália, a dög
ja és az ázsiai vonalat meg sem említem, az animékat meg szóba sem hoztam.
érdekességek: szt. lajos király hídja, a forrás, taxidermia, fekete dália, a dög
ja és az ázsiai vonalat meg sem említem, az animékat meg szóba sem hoztam.
ezek mindegyikét projin (volt, h 720p-ben), nagy méretben néztem, és ahol nem, bizony hiányzott a nagyobb felbontás és vastagabb bitrétes.
kákán is csomót keresel? akkor ajánlom kezd magaddal:
http://www.kislexikon.hu/gesztus.html
árnyékra vetõdsz folyamatosan. igenis jönnek ki élvezhetõ filmek mostanában. ízlések és vogonok.
az elmúlt pár évbõl, ami eszembe jut a teljesség igénye nélkül: harsh times, running scared, cock and ball story, pathfinder, caffeine, tenecious d, levelek ivo dzsimáról; kõ, papír olló; bor, mámor, provance, seraphims fall és még sorolhatnám. és kára leszarom ebbõl te mit tartasz jónak vagy sem.
és akkor ne beszéljünk arról, h mennyi régebbi klasszikus is kijön.
http://www.kislexikon.hu/gesztus.html
árnyékra vetõdsz folyamatosan. igenis jönnek ki élvezhetõ filmek mostanában. ízlések és vogonok.
az elmúlt pár évbõl, ami eszembe jut a teljesség igénye nélkül: harsh times, running scared, cock and ball story, pathfinder, caffeine, tenecious d, levelek ivo dzsimáról; kõ, papír olló; bor, mámor, provance, seraphims fall és még sorolhatnám. és kára leszarom ebbõl te mit tartasz jónak vagy sem.
és akkor ne beszéljünk arról, h mennyi régebbi klasszikus is kijön.
Ha már idegen szavakat használsz, legalább a jelentésükkel légy tisztában.
Te valószínûleg mimikára és gesztikulálásra gondoltál, a gesztus egészen más jelentésû, így a gesztus nem tud jobban látszani nagyobb felbontásban sem 😊)
Te valószínûleg mimikára és gesztikulálásra gondoltál, a gesztus egészen más jelentésû, így a gesztus nem tud jobban látszani nagyobb felbontásban sem 😊)
És ez miben cáfolja azt, amit mondtam? 😊 Arra utaltam, hogy a film egyik leglényegesebb eleme a kép. Azért nevezik mozgóképnek is. Attól, hogy jó a kép, még nem lesz jó a film. De jobb lesz! Mint már említettem, a "mûvészfilmek" esetében nagyon fontos szerepet kaphat, pl. az arckifejezések bemutatásakor. A gesztusok pedig jobban látszanak, ha nagyobb a felbontás.
Sõt, továbbmegyek: a nagyobb felbontás jobban kihozza a (CGI) hibákat is (igaz, ez nem olyan jó dolog). Egy trükköt el lehet kenni alacsonyabb felbontáson, HD-ben már melósabb...
Sõt, továbbmegyek: a nagyobb felbontás jobban kihozza a (CGI) hibákat is (igaz, ez nem olyan jó dolog). Egy trükköt el lehet kenni alacsonyabb felbontáson, HD-ben már melósabb...
Így van.
Nem terveztem véleményezni az általad jónak tartott filmeket. De ha már megkértél, hogy nekem mi a véleményem (ez olyan, mint a visszakérdezés, tehát megint sumákolsz) a neked tetszõ "Naked Lunch" c. filmrõl, hát azt kell mondjam, hogy nem tévedtem, amikor leírtam a véleményemet rólad. Jól kifejezi a film a zavaros elmédet. Maga a film egyébként szerintem nem jó, legalábbis nekem nem tetszett. Az, hogy az imdb-n annyi pontot kapott, az nem jelent semmit. A pókember 3. is ugyanannyit kapott. LOL! Mindkettõ ratyi, bár nem azonos mûfaj.
Szóval az eddigi megállapításaim tökéletesen illenek rád, és ne feledd: #428
Szóval az eddigi megállapításaim tökéletesen illenek rád, és ne feledd: #428
"Akinek nem számít a látvány, miért nem rádiót hallgat, vagy könyvet olvas?" - sok könyvet olvastam, amit aztán késõbb megfilmesítettek. A túlnyomó része gyalázatosra sikeredett. Ezeket a filmeket ráadásul moziban láttam, ahol a részletgazdagságot nem lehet elmarasztalni...
Ja igen. Ahogy a mondás tartja: a jót könnyû megszokni. Ezzel teljes mértékben egyetértek. Nézz meg egy HD filmet, egy élsimításos játékot, majd UTÁNA nézd meg ez "eredeti" verzióját. Ha jobbra váltasz, fel sem tûnik. Ha vissza, akkor igen.
Akinek nem számít a látvány, miért nem rádiót hallgat, vagy könyvet olvas?
A nagyobb felbntás igenis jól jön, például a közeli képeken, az arcok is jobban "kijönnek", ezzel együtt pedig az érzelmek. A környezet is élõbbnek, valóságosabbnak hat (pl. LoTR esetén közelkép a páncélos emberekrõl, King-Kong: szinte minden esõcseppet látsz - de ezek csak egy apró példák, általában nem az apró részletek, amik pozitív változásként feltûnnek, hanem az összhatás).
Az is igaz, hogy nekem számít a látvány, de csak a látvány nem fog eladni egy alapvetõen rossz filmet. Viszont még inkább megdobhatja az eleve jó filmeket. Vagyis inkább minden filmen dob, csak van, amelyiknél ez kevés az üdvösséghez...
ui: aki játékokban nem veszi észre a bekapcsolt élsimítást, az forduljon szemészhez. Nem mondom, hogy minden játékban egyformán látszik, de általában elég feltûnõ.
A nagyobb felbntás igenis jól jön, például a közeli képeken, az arcok is jobban "kijönnek", ezzel együtt pedig az érzelmek. A környezet is élõbbnek, valóságosabbnak hat (pl. LoTR esetén közelkép a páncélos emberekrõl, King-Kong: szinte minden esõcseppet látsz - de ezek csak egy apró példák, általában nem az apró részletek, amik pozitív változásként feltûnnek, hanem az összhatás).
Az is igaz, hogy nekem számít a látvány, de csak a látvány nem fog eladni egy alapvetõen rossz filmet. Viszont még inkább megdobhatja az eleve jó filmeket. Vagyis inkább minden filmen dob, csak van, amelyiknél ez kevés az üdvösséghez...
ui: aki játékokban nem veszi észre a bekapcsolt élsimítást, az forduljon szemészhez. Nem mondom, hogy minden játékban egyformán látszik, de általában elég feltûnõ.
Talán nem a magyar mozik kínálatából kellene kiindulni...
Remélem, te fekete-fehérben nézed otthon a komoly filmeket, nehogy elvonják a figyelmedet a mondanivalóról a színek...
Az élsimítást külön figyelni? Minek??? Éppen az a lényeg, hogy az élek ne vonják el a figyelmedet a lépcsõzetességgel, meg amúgy a textúrák a bizsergéssel.
Remélem, te fekete-fehérben nézed otthon a komoly filmeket, nehogy elvonják a figyelmedet a mondanivalóról a színek...
Az élsimítást külön figyelni? Minek??? Éppen az a lényeg, hogy az élek ne vonják el a figyelmedet a lépcsõzetességgel, meg amúgy a textúrák a bizsergéssel.
Tömören: marhaság😊 A filmrajongók azt néznek a moziban,amit a mozik játszanak és nem azt amit a rajongók nézni akarnak (nem a nézõk döntik el mi legyen müsorra tûzve)persze,ha nem akarják nézni,nem nézik,de nem módosíthatnak😊
1 nem látványra kihegyezett film nem lesz jobb -bármenniyre sztárolod- csak mert "részletgazdagabb" (errõl az élsímítás jut az eszembe játékoknál..sokan felhördülnek ha nincs,de valójában játék közben nincs idõd ezt figyelni....de azért legyen,mert húúúú)
1 nem látványra kihegyezett film nem lesz jobb -bármenniyre sztárolod- csak mert "részletgazdagabb" (errõl az élsímítás jut az eszembe játékoknál..sokan felhördülnek ha nincs,de valójában játék közben nincs idõd ezt figyelni....de azért legyen,mert húúúú)
Egyébként én egy jól megcsinált, nem blõd akciófilmet sem neveznék gagyinak. A B(-)-múvik a gagyik.
De igen, egy Jiri Menzel film is élvezetesebb lesz a részletgazdagságtól. Mivel a környezet jobb megfigyelése által teljesebb képet kapsz az életkörülményekrõl, és sokminen másról. Az igazi filmrajongók sem éppen tévén nézik a komoly filmeket, csökkentett felbontású DivX/XviD-ben... Hanem moziban, és nem csak a nagy kép miatt.
"Mástól elvárod a példákat"
LOL, tudod, ha valaki azt írja, hibás a relativitás-elmélet, mert hogy õ megtalálta benne a hibát, az a minimum, hogy rá is mutat. Különben csak hencegés.
Nem érzed a súlycsoportbeli különbséget a két dolog között?
Amúgy csak be kellene nézned egy torrentoldalra, ahol leplezetlen visszajelzések vannak mindenre, hogy érdemes-e leszedni vagy sem. Persze itt fel lehetne hozni a legyes szöveget, ha érted, mire gondolok, de azért ilyen oldalakra nem az átlagnépesség megy, akik a délutáni Csúnya lányt (vagy mit) nézik nagy érdeklõdéssel.
Csak egy filmet írnék most ide, ezt is csak azért, hogy lássam a reagálásodat: Meztelen ebéd.
LOL, tudod, ha valaki azt írja, hibás a relativitás-elmélet, mert hogy õ megtalálta benne a hibát, az a minimum, hogy rá is mutat. Különben csak hencegés.
Nem érzed a súlycsoportbeli különbséget a két dolog között?
Amúgy csak be kellene nézned egy torrentoldalra, ahol leplezetlen visszajelzések vannak mindenre, hogy érdemes-e leszedni vagy sem. Persze itt fel lehetne hozni a legyes szöveget, ha érted, mire gondolok, de azért ilyen oldalakra nem az átlagnépesség megy, akik a délutáni Csúnya lányt (vagy mit) nézik nagy érdeklõdéssel.
Csak egy filmet írnék most ide, ezt is csak azért, hogy lássam a reagálásodat: Meztelen ebéd.
Alapvetõen a HD nem feltétlen a tartalmilag kiemelkedõ, nagy mondanivalóval rendelkezõ filmekre van kihegyezve, sokkal inkább a sokak által lenézett/"legagyizott" látvány dolgokra.
Egy Jiri Menzel film nem lesz különösebben élvezetesebb attól, hogy a szereplõbõl párszáz pixellel többet látsz, vagy hogy 5.1ben hallgatod, míg egy esetlegesen semmitmondó akciófilm, ami tele vn aggatva robbanásokkal, és ütõs hanghatásokkal eléggé áll leejtõ tud lenni.
Hasonlóképpen élvezetesek HD-ben a természetfilmek.
Egy Jiri Menzel film nem lesz különösebben élvezetesebb attól, hogy a szereplõbõl párszáz pixellel többet látsz, vagy hogy 5.1ben hallgatod, míg egy esetlegesen semmitmondó akciófilm, ami tele vn aggatva robbanásokkal, és ütõs hanghatásokkal eléggé áll leejtõ tud lenni.
Hasonlóképpen élvezetesek HD-ben a természetfilmek.
Tudom, hogy ízlések és pofonok, de vki árulja már el nekem, miért élvez a fél ország a semmitmondó, primitív, szar poénokat felvonultató, unalmas üvegtigrisre?
nem sok olyan film van ami SZERINTEM megérné a hd verziót. Amit viszot szívesen látnék hd minõségben: (a teljesség igénye nélkül)
harcosok klubbja, 300, gyûrûk ura triológia, blöff, kontrol, üveg tigris 1-2, shrek-ek, mátrix triológia
ezekért kiadnám a pénzt. A többit max leszedém vagy még azt se
harcosok klubbja, 300, gyûrûk ura triológia, blöff, kontrol, üveg tigris 1-2, shrek-ek, mátrix triológia
ezekért kiadnám a pénzt. A többit max leszedém vagy még azt se
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
Te lennél a többség? LOL!
Miért félsz leírni filmcímeket? Aki egyébként példának felhozott dolgokba szokott belekötni, az pont te vagy. Mástól elvárod a példákat, te meg félsz írni? Jellemzõ.
Emlékszel? #428
Miért félsz leírni filmcímeket? Aki egyébként példának felhozott dolgokba szokott belekötni, az pont te vagy. Mástól elvárod a példákat, te meg félsz írni? Jellemzõ.
Emlékszel? #428
Hogyne, hogy nekiállj kritizálni? Mindegy, gondolsz, amit akarsz. Szerintem itt a többség egyetért abban, hogy van elég jó film.
Sorolj már fel pár filmet, ami szerinted jó, oké? Legalább 10-et. Csak kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi a jó.
gagyi van
Én azt mondtam, sok jó film van. Te meg azt, a filmek többsége gagyi. A kettõ nem zárja ki egymást. Akkor is x jó film lesz, ha y gagi vagy, vagy éppen 10y.
Eléggé szélsõségekben gondolkozol, úgy tûnik. Mazochisták néznek kínok között filmeket. Én kevésbé jó filmekrõl beszéltem itt.
Eléggé szélsõségekben gondolkozol, úgy tûnik. Mazochisták néznek kínok között filmeket. Én kevésbé jó filmekrõl beszéltem itt.
"Valóban sok gagyi van, de ez nem befolyásolja a jó filmek számát." - dehogynem. Ha van összesen x film, és abból y a gagyi, akkor a jó filmek száma x-y. Minél nagyobb y, annál kevesebb a jó film.
Persze az, hogy kinek mi a jó, az erõsen szubjektív. Nem attól jó egy film, hogy izgalmas-e, vagy sem. Lehet egy film úgy is jó, hogy semmi izgalmas nincs benne.
Az a film, ahol már az ember kínjában nem a szereplõkre koncentrál, hanem a környezetet figyeli, már rég rossz. Akkor már inkább egy természet-, vagy útifilm.
Persze az, hogy kinek mi a jó, az erõsen szubjektív. Nem attól jó egy film, hogy izgalmas-e, vagy sem. Lehet egy film úgy is jó, hogy semmi izgalmas nincs benne.
Az a film, ahol már az ember kínjában nem a szereplõkre koncentrál, hanem a környezetet figyeli, már rég rossz. Akkor már inkább egy természet-, vagy útifilm.
Azért veszik, mert mást már nem is lehet kapni, legfeljebb kis méretben.
Valóban sok gagyi van, de ez nem befolyásolja a jó filmek számát.
Arra nyilván nem gondoltál, hogy amit te nem tudsz értékelni, az még lehet jó.
Egyeseknek a legjobb filmek uncsi baromságok...
"érdekesebbé semmiképp sem teszi, maximum részletdúsabbá."
Ha jóval alaposabban meg tudsz figyelni más városokat, otthonokat, tárgyakat, stb., az igenis érdekes tud lenni.
Arra nyilván nem gondoltál, hogy amit te nem tudsz értékelni, az még lehet jó.
Egyeseknek a legjobb filmek uncsi baromságok...
"érdekesebbé semmiképp sem teszi, maximum részletdúsabbá."
Ha jóval alaposabban meg tudsz figyelni más városokat, otthonokat, tárgyakat, stb., az igenis érdekes tud lenni.
" amibõl arra lehet következtetni, hogy sokan nem is tudják miért/miben jobb a HDTV"
de azért veszik, mert a reklámok azt sujkolják beléjük, hogy erre van szükségük. Azt nem tudják miért, de kell nekik, és veszik.
Félre ne értsen valaki, nem a HDTV ellen vagyok, én is szivesen vennék egyet, de egyelõre még nem érzem elérkezettnek az idõt, mivel a filmek kínálata jelenleg nem túlzottan nagy. Ha lesz rendes kínálat és elérhetõ árban lehet kapni Blu-Ray lejátszót+HDTV-t akkor lehet hogy veszek egyet. Gondolkodom egy PS3 beszerzésén is, de akkor még mindig ott van hogy kb 300k HUF egy normálisabb HDTV.. :/
de azért veszik, mert a reklámok azt sujkolják beléjük, hogy erre van szükségük. Azt nem tudják miért, de kell nekik, és veszik.
Félre ne értsen valaki, nem a HDTV ellen vagyok, én is szivesen vennék egyet, de egyelõre még nem érzem elérkezettnek az idõt, mivel a filmek kínálata jelenleg nem túlzottan nagy. Ha lesz rendes kínálat és elérhetõ árban lehet kapni Blu-Ray lejátszót+HDTV-t akkor lehet hogy veszek egyet. Gondolkodom egy PS3 beszerzésén is, de akkor még mindig ott van hogy kb 300k HUF egy normálisabb HDTV.. :/
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Õszintén szólva nekem a pénztárcám nem akarja.
Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
"Rengeteg jó film van, amit érdemes megnézni, és ha már nézi az ember, jobb mozisan." - valószínûleg más az igényszintünk, én rengetegrõl nem beszélnék. A filmek többsége egyszer (vagy egyszer se) nézhetõ gagyi. Nálam az minõsül jó filmnek, amit megnézek akár többször is, mert annyira tetszett. De ilyen nagyon kevés van.
"De amúgy a kevésbé jó filmeket is érdekesebbé teszi, ha sokkal jobban meg lehet figyelni a környezetet..." - érdekesebbé semmiképp sem teszi, maximum részletdúsabbá.
"De amúgy a kevésbé jó filmeket is érdekesebbé teszi, ha sokkal jobban meg lehet figyelni a környezetet..." - érdekesebbé semmiképp sem teszi, maximum részletdúsabbá.
Oldal 1 / 2Következő →