57
  • wanek
    Sorolj már fel pár filmet, ami szerinted jó, oké? Legalább 10-et. Csak kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi a jó.
  • dez
    gagyi van
  • dez
    Én azt mondtam, sok jó film van. Te meg azt, a filmek többsége gagyi. A kettő nem zárja ki egymást. Akkor is x jó film lesz, ha y gagi vagy, vagy éppen 10y.

Eléggé szélsőségekben gondolkozol, úgy tűnik. Mazochisták néznek kínok között filmeket. Én kevésbé jó filmekről beszéltem itt.
  • wanek
    "Valóban sok gagyi van, de ez nem befolyásolja a jó filmek számát." - dehogynem. Ha van összesen x film, és abból y a gagyi, akkor a jó filmek száma x-y. Minél nagyobb y, annál kevesebb a jó film.
    Persze az, hogy kinek mi a jó, az erősen szubjektív. Nem attól jó egy film, hogy izgalmas-e, vagy sem. Lehet egy film úgy is jó, hogy semmi izgalmas nincs benne.

Az a film, ahol már az ember kínjában nem a szereplőkre koncentrál, hanem a környezetet figyeli, már rég rossz. Akkor már inkább egy természet-, vagy útifilm.
  • dez
    Azért veszik, mert mást már nem is lehet kapni, legfeljebb kis méretben.
  • dez
    Valóban sok gagyi van, de ez nem befolyásolja a jó filmek számát.
    Arra nyilván nem gondoltál, hogy amit te nem tudsz értékelni, az még lehet jó.
    Egyeseknek a legjobb filmek uncsi baromságok...

"érdekesebbé semmiképp sem teszi, maximum részletdúsabbá."
    Ha jóval alaposabban meg tudsz figyelni más városokat, otthonokat, tárgyakat, stb., az igenis érdekes tud lenni.
  • Darth Sith
    " amiből arra lehet következtetni, hogy sokan nem is tudják miért/miben jobb a HDTV"
    de azért veszik, mert a reklámok azt sujkolják beléjük, hogy erre van szükségük. Azt nem tudják miért, de kell nekik, és veszik.

Félre ne értsen valaki, nem a HDTV ellen vagyok, én is szivesen vennék egyet, de egyelőre még nem érzem elérkezettnek az időt, mivel a filmek kínálata jelenleg nem túlzottan nagy. Ha lesz rendes kínálat és elérhető árban lehet kapni Blu-Ray lejátszót+HDTV-t akkor lehet hogy veszek egyet. Gondolkodom egy PS3 beszerzésén is, de akkor még mindig ott van hogy kb 300k HUF egy normálisabb HDTV.. :/
  • tothzozo
    Őszintén szólva nekem a pénztárcám nem akarja.
  • wanek
    "Rengeteg jó film van, amit érdemes megnézni, és ha már nézi az ember, jobb mozisan." - valószínűleg más az igényszintünk, én rengetegről nem beszélnék. A filmek többsége egyszer (vagy egyszer se) nézhető gagyi. Nálam az minősül jó filmnek, amit megnézek akár többször is, mert annyira tetszett. De ilyen nagyon kevés van.

"De amúgy a kevésbé jó filmeket is érdekesebbé teszi, ha sokkal jobban meg lehet figyelni a környezetet..." - érdekesebbé semmiképp sem teszi, maximum részletdúsabbá.
  • NEXUS6
    Gondolom, amcsiban is olyan megveszekedett sok BD meg HD-DVD reklám megy a tv-ben mint nálunk, szal talán nem kéne csodálkozni.;)
  • dez
    Rengeteg jó film van, amit érdemes megnézni, és ha már nézi az ember, jobb mozisan.
    De amúgy a kevésbé jó filmeket is érdekesebbé teszi, ha sokkal jobban meg lehet figyelni a környezetet...
  • dez
    "Én azt várom, hogy kezdjen el terjedni egy kompromisszumos HD szabvány a BR/HDDVD mellett, mint amilyen alternatívája most a DVD-nek a DivX."

A DivX/XviD a koros Mpeg2-t váltotta fel, hatékonyabb tömörítéssel. Azonban a HD-s lemezek többségén eleve h.264 vagy vc-1 van, amik a ma ismert legjobb codecek.

A kompromisszum: kisebb bitráta, és az x.264 codec használata. De ez valójában ugyanaz a h.264 (AVC), mint ami a lemezek jó részén van, csak maximumális tömörítési hatékonysággal, ami időigényesebb és erőforrásigényesebb (de általában a filmek is ilyenek - a tévéadások nem feltétlenül). Kb. olyan az x.264 a h.264-hez képest, mint az XviD a DivX-hez képest, szóval annak nyílt és lehető leghatékonyabb változata. Szóval, a kompromisszum lényege a kisebb bitráta -> minőségvesztés.
  • Dany007
    hehe :) hát nemezt mondtam már régen is :)?
    Miért venne az ember HD lejátszót, amikor alig van még rá film. Miért venne filmet, amikor még mindig olyan ki****ott drága egy full HD tv.
    Majd ha elérhetőbb áron lesz a hdtv, akkor majd utánna lesz értelme lejátszót venni hozzá, és majd utánna lesz értelme egy csomó vagy az összes filmet így /így is kiadni.
  • Sanyix
    Sajna van aki mégis a látványt tartja elsődlegesnek, nem a tartalmat.
    Aztán ha valaki ezt felhozza, akkor az "igénytelen".
  • avman
    2-3 év. mert azért egy 1080p x.264 alá vas is kell, főleg 10e körüli bitrétessel. akkor még kezelje az mkv konténert, esetleg ass/ssa feliratot. igaz, h egy célhardver tömeggyártásban nem drága, de ugye meg kell tervezni, plusz kell rá valamilyen dekóder, amiért csengetni kell, mert az avc licenszköteles, aztán meg a dts meg tán az ac3 is. emellett jó ha tudd aac-t legalább. csak akkora lesz occsó, mire felfutja magát, illetve kétséges (legalábbis befektetői oldalról), h van-e jövője. szóval nem mostanában leszz occó kínai lejáccó.
  • wanek
    A HD felbontás a tartalmat nem javítja, csak a kép részletességét. Az emberek elsősorban a tartalmat akarják, a látvány csak másodlagos.
    A számítógépes játékokkal is pont az a helyzet, hogy a látvány ugyan lényegesen javult az utóbbi években, de jó játék csak elvétve akad.
  • Gerygrey
    Én azt várom, hogy kezdjen el terjedni egy kompromisszumos HD szabvány a BR/HDDVD mellett, mint amilyen alternatívája most a DVD-nek a DivX. Torrenten már most is egyre több, magyar szinkronos HD anyag található, amiket boltban nem is lehet kapni, és egy DL DVD-re elfér egy film 1080p felbontásban. Ha lenne olyan player ami ezeket viszi, és 20.000 HUF körül megvehető, akkor beszerzek egyet, addig meg marad a gép rákapcsolása a HDTV-re.