Microsoft - még van hely az XP számára
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Karesz
kareszka,extra.hu
Hú de agresszív. xD
Másik javaslat, hogy fogni kell a sata drivert, nlite programmal beépíteni Xp-Sp2 telepítõ anyagába és abból egy új cd-t kiírni (kibõvített változat). Azzal már gond nélkül feltelepül.
Én nem csináltam ezt, de nyomtatót, monitor illesztõprogramot, egérmeghajtóprogramot és videókártya drivert már beépítettem Nlite-val.
Nlite honlapja
Programok amiket XP-hez lehet adni és szó nélkül feletepül
1. ASUS lappal is "csont nélkül" mennek a SATA-s cuccok, legalábbis nálam. SATA-s a DVD-író és van egy SATA-s Seagate is - tökéletesen mennek driver nélkül is.
2. A Creative valóban csinált Vista-s drivert, de ingyenesen csak az X-Fi-hez adja, a többiért fizetni kell. Gusztustalan...
Mutassak neked mûködõ gépet, (486) amiben 750-es "B" meghajtó üzemel még a mai napig is? "Vidáman" írja a lemezeket 😄 😄
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
[merlinw.org]
A Sata-s vinyómat meg nekem se ismeri fel az xp telepítésnél de hát kérem szépen ezért van mellékelve az alaplaphoz egy cd. Csak rá kell dobni egy floppyra a drivereket azt pedig felismertetni a telepítésnél, ennyi.
Xp Sata pedig jól mûködik köszöni szépen. Kétféle alaplappal találkoztam az egyik igényel win indításnál egy driver lemezt, a másik félék autómatikusan felismerõdnek xp alatt is. Més SATA 2-es winyókat is próbáltam és minden ment. Egyébként ezért szeretem az MSI-alaplapokat, mert az ASUS saját driverekkel megy sokszor csak, az MSI pedig a chipset driverekkel is upgradelhetõ.
XP + hangkártya + driver -> mûxik minden
Vista + hangkártya + nincs driver -> nem mûxik
Én is az elsõt választanám, függetlenül attól, hogy EGYÉBKÉNT milyen az oprendszer. 😊
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Ezzel szemben az MS ezeknek a gyártoknak gondolom nem adott segítséget ill. nem követelete tõlük a drivert, hogy jobb fényben tüntesse fel az éppen megjelenõ vadi új oprendszerét.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Az XP meg nem ismeri fel a SATA vinyókat? Sztem csak rendes alaplap kell hozzá.
Nekem Asus A8 ( jó régi) deszkám van, és mégis lehet bootolni: ATA, SATA, és USB eszközrõl is..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
SB Live-hoz ezt ajánlották, nekem nem az van így nem tudom, hogy jó-e...
Link
A helyzabálás:
1 Virtuális memória
2 Hibernálás (Annyit foglal amennyi RAM van a gépben, de kikapcsolható ezzel az utasítással:
powercfg -h off
3 A windows mappában lévõ winsxs mappa, ami a kompatibilitás miatt akkora amekkora.
...
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
És van aki 1700+s athlon xpvel és 9000-s radeonnal használ vista home basic-t!
Azt persze maximálisan megértem, hogy akinek legális xpje van nem fizet ki 20-30K-t érte, hiszen számomra sem érnének ennyit a vista újításai...
Viszont azt nem értem, hogy az új vásárlókat miért ijesztegeti mindenki, hogy huuuuderossz, mikor 2800+s sempronon ugyanolyan gyorsak a játékaim nyár eleje óta, mint xpn...uh õk ha csak nem nvidia kártyájuk van, semmit sem buknának...
A Vista általában nem szereti a hardware-t. ;-)))
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Szívesen lecserélném a Vista-t XP-re, de nem lehet, újra meg kellene venni...