32
  • eszkaresz
    #32
    Ez pedig teljesen normális jelenség. Ha egy gyártó hardverei jól működnek XP-vel akkor minek égesse magát a Vistával egyenlőre. Súlyos pénzekért nem gondolnám, hogy kísérletezgetni van kedve az embereknek. Ha csak nem a Microsoft finanszírozza ezt a produkciót. De már vagy 6 éve ezt teszik :D

    Karesz
    kareszka,extra.hu
  • Neerpelt
    #31
    "Ennek megfelelően több megoldást is alkalmaznak a nagyobb vállalatok, amelyek közül a Fujitsu lépését tartják a legagresszívabbnak. A cég ugyanis nemes egyszerűséggel egy XP-s telepítőlemezt is mellékel a konfigurációkhoz, a vásárlóra bízva, hogy mely operációs rendszert telepítik majd a gépekre."

    Hú de agresszív. xD
  • fawcet
    #30
    Nekem csak akkor ment a sata2-es samsung 500gb-s winyó Xp-Sp2 telepítése, amikor átállítottam a BIOS-ban a merevlemez típusát Auto-ról Large (nagy)-ra. Utána már nem írta hogy "Hiba a rendszer betöltésekor..." első adatok felmásolása után.
    Másik javaslat, hogy fogni kell a sata drivert, nlite programmal beépíteni Xp-Sp2 telepítő anyagába és abból egy új cd-t kiírni (kibővített változat). Azzal már gond nélkül feltelepül.
    Én nem csináltam ezt, de nyomtatót, monitor illesztőprogramot, egérmeghajtóprogramot és videókártya drivert már beépítettem Nlite-val.
    Nlite honlapja
    Programok amiket XP-hez lehet adni és szó nélkül feletepül
  • cateran
    #29
    És Sata is van benne?:P
  • sh4d0w808
    #28
    Néhány tapasztalat nélküli általánosítás pontosítást igényel:

    1. ASUS lappal is "csont nélkül" mennek a SATA-s cuccok, legalábbis nálam. SATA-s a DVD-író és van egy SATA-s Seagate is - tökéletesen mennek driver nélkül is.

    2. A Creative valóban csinált Vista-s drivert, de ingyenesen csak az X-Fi-hez adja, a többiért fizetni kell. Gusztustalan...
  • Adenoma
    #27
    a pistához még nincs elég driver, így nem tudom felrakni még tesztre sem. pl tv tuner, pl hangkártya baszakodások...
  • neoG
    #26
    szerintem 486re nem megy pista:D.amúgy tegnap kelett mókulnom egy SATA vinyós gépet.XP SP2 persze ki is feküdt, hogy nincs merevlemez.BIOSban RAID állítása után gond nélkül felment
  • HUmanEmber41st
    #25
    Most mit csodálkozol?
    Mutassak neked működő gépet, (486) amiben 750-es "B" meghajtó üzemel még a mai napig is? "Vidáman" írja a lemezeket :D :D
  • cateran
    #24
    "Csak rá kell dobni egy floppyra a drivereket..." khmmm:D Floppy,hmm?:D
  • haxy27
    #23
    Én má csak aban reménykedem hogy az MS meggondolja magát és XPre is megírja a DX10. Most hogy enyit változik évente az alaplap kiszereltsége nem igazén vennék újat hogy félév múlva kidobjam.
  • EroSennin
    #22
    A nagy cegek tovabbra is az SP1-et varjak, addig nem is foglalkoznak a temaval. Ha megjon az SP1 ismet letesztelik es ha atmegy a teszten megrendelik a sajat sokezer Vista licencuket, addig meg M$ orulhet hogy a kisemberek veszik a cuccukat eloretelepitett gepeken.
  • MerlinW
    #21
    Első Vista update-ek között volt Creative driver. Nézd meg winupdate-et. De emlékeim szerint Creative oldaláról is le lehet már tölteni.
  • Radi
    #20
    A vistát én sem tettem fel mert: minek? az xp stabil rendszer, egyenlőre még több dologgal kompatibilis mint a vista és jó hozzá a hangkártyám

    A Sata-s vinyómat meg nekem se ismeri fel az xp telepítésnél de hát kérem szépen ezért van mellékelve az alaplaphoz egy cd. Csak rá kell dobni egy floppyra a drivereket azt pedig felismertetni a telepítésnél, ennyi.
  • sathinel
    #19
    A multkor vetette fel valaki hogy az ms fanok ha nincs driver win alá akkor a cégekkel van gond, de ha linux alá nincs akkor a liux egy fejletlen rendszer és nem a hardwaregyártók hibája. Azért jó lenne eldönteni. Az MS amúgyis kihagy sok embert, céget amikor saját szabványt akar kialakítani, aztán meg csodálkozik hogy sok cég nem töri magát hogy legyen driver a vista alá...

    #11
    Xp Sata pedig jól működik köszöni szépen. Kétféle alaplappal találkoztam az egyik igényel win indításnál egy driver lemezt, a másik félék autómatikusan felismerődnek xp alatt is. Més SATA 2-es winyókat is próbáltam és minden ment. Egyébként ezért szeretem az MSI-alaplapokat, mert az ASUS saját driverekkel megy sokszor csak, az MSI pedig a chipset driverekkel is upgradelhető.
  • Zoleeca
    #18
    Ez a felhasználó szempontjából lényegtelen, mert nem fog olyan hangkártyát venni amit ismer a Vista csak azért hogy szóljon alatta :P

    XP + hangkártya + driver -> műxik minden
    Vista + hangkártya + nincs driver -> nem műxik

    Én is az elsőt választanám, függetlenül attól, hogy EGYÉBKÉNT milyen az oprendszer. :)
  • Loud
    #17
    Ha az Xp nem ismeri fel a vinyókat akkor chipset driver kell, nem régi szar alaplap, ami ma már semmire nem jó....
  • Athlon64
    #16
    Hát csak anyyi köze van a winhez, hogy az MS jelenleg a legnagyobb oprendszer szállító és az SB Live hangkari sem egy ótvar dszunga termék. A lexmark dettó nem dzunga termék.
    Ezzel szemben az MS ezeknek a gyártoknak gondolom nem adott segítséget ill. nem követelete tőlük a drivert, hogy jobb fényben tüntesse fel az éppen megjelenő vadi új oprendszerét.
  • haxy27
    #15
    Én is kipróbáltam a vistát, de maradok az XP nél. Azon egyszerű okból, hogy az MS teljesen szét cseszte a beálitásokat, szerintem azokhoz nem kellett volna nyúlni nemmtom megérten mért kellet ennyire szét szórni ahejet hogy mindent egy ablakon belülre raktak volna inkább szét robbantották az egészet.
  • HUmanEmber41st
    #14
    Azt nem értem, egy irodában, vagy 1 akármilyen tervező munkahelyen mi a ráknak az aeroszolos kezelői felület? Minek oda mindenféle erőmű, amikor egy könyvelőprogram ( persze ha nem a M.S. csinálja) elfut simán 1 PIII.-as gépen?

    Az XP meg nem ismeri fel a SATA vinyókat? Sztem csak rendes alaplap kell hozzá.
    Nekem Asus A8 ( jó régi) deszkám van, és mégis lehet bootolni: ATA, SATA, és USB eszközről is..
  • abzu
    #13
    MacBook, vagy MacBookPro-t kell venni ha notiról van szó, kapsz hozzá egy osx-et ami stabli és szép, de lehet rá xp és vista is és minden hardwer megy vele!
  • BlueGold
    #12
    A winchestert a Biosban áttudod állitani IDE módra (ha még támogatja ezt a funkciót a Bios-od ). Ha sikerül feltelepiteni az XP-t innen probálkozhatsz "keresel egy hasonló Chipset-es régebbi Noti-t" és megprobálod annak a a Driverével "feléleszteni a cuccost".
  • wander01
    #11
    nekem egy acer gemstone notim van most, az is vista home-al jött, probáltam rá sp2-es xp-t pakolni, de sata-val baja van. azota nem foglalkozom vele, de én is rühellem a vistát :) megbizhatatlan, lassu, vánszorgo, és sokszor érthetetlen bajai vannak... meg utálom ezeket a gyárto által felpakolt sok szar progit. a wlan cuccal mindig bajom van, sok memoriát eszik, de sajnos xp-hez meg egyszerüen nincs driver a hardverekhez. legalábbis nem találtam. esetleg ha valakinek van valami ötlete az szolhatna :) acer 5920G laptop...
  • asysoft
    #10
    Aero felülettel nekem is többet eszik, mint az XP, anélkül már kb egy szinten vannak.
  • David Coulthard
    #9
    Ahhoz a nyomtatóhoz nálam jó az XP driver.

    SB Live-hoz ezt ajánlották, nekem nem az van így nem tudom, hogy jó-e...

    Link

    A helyzabálás:
    1 Virtuális memória
    2 Hibernálás (Annyit foglal amennyi RAM van a gépben, de kikapcsolható ezzel az utasítással:
    powercfg -h off

    3 A windows mappában lévő winsxs mappa, ami a kompatibilitás miatt akkora amekkora.
  • BCS pixel
    #8
    én annak mi köze az oprendszerhez, hogy a creative nem csinált hozzá neked normális drivert?
  • Athlon64
    #7
    Hát idefigyelj. Nekem pl. van egy SB live hangkarim és nincs hozzá driver. Aztán van egy lexmark 1170-es nyomim, detto nincs driver. És végűl marha sok helyet zabál a vinyoról, de végűl is elnézném, ha nem lenne vele bajom.

    ...
  • Polllen
    #6
    Sok ismerösöm használ már vistát és eddig egy ember mondta, hogy túl hamar merül vele a notija így inkább visszatér xpre(1600-s régebbi noti), uh vagy mi vagyunk nagyon szerencsések, vagy sok a ...no comment

    És van aki 1700+s athlon xpvel és 9000-s radeonnal használ vista home basic-t!

    Azt persze maximálisan megértem, hogy akinek legális xpje van nem fizet ki 20-30K-t érte, hiszen számomra sem érnének ennyit a vista újításai...

    Viszont azt nem értem, hogy az új vásárlókat miért ijesztegeti mindenki, hogy huuuuderossz, mikor 2800+s sempronon ugyanolyan gyorsak a játékaim nyár eleje óta, mint xpn...uh ők ha csak nem nvidia kártyájuk van, semmit sem buknának...
  • JTBM
    #5
    2000-ért nem raksz fel legálisat, nekem meg más nem jó, ez munkaeszköz...

    A Vista általában nem szereti a hardware-t. ;-)))
  • tompka
    #4
    akkor a vista nem szereti a notidat. a vista sokkal jobban megbízhatóbb mint az xp. én már féléve használom a vistát. és semmi bajom vele.az IE meg sz@r.
  • zola2000
    #3
    Szerintem rajk fel linuxot, az stabil, és nem kell megvenni.
    Válasz erre: 1
  • sztechnika
    #2
    Formatálni kell a lemezt és akkor lehet
    2000ft ért felrakom
  • JTBM
    #1
    Nemrégen vettem egy notit, amihez jött egy Vista Home Premium. Nem akartam, de muszáj Vistával dolgoznom és sajnos nem megbízható az OS. Rendszeresen lebénul az Internet Explorer v. az MS Messenger és az egész gép behal tőle. Nem fagy le, de semmit nem lehet vele csinálni, lelőni is nehéz. Ugyanezen a gépen van/volt egy teszt XP (nem legális) és meglepetésre semmi baj sincs vele, tehát a hardware nem hibás...

    Szívesen lecserélném a Vista-t XP-re, de nem lehet, újra meg kellene venni...