Orvosok az egészségügyi adattárolás ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az e-betegkártya arra lenne jó, hogy a beteg bárhol tartózkodik orvosi segítséget kaphasson a kórelõzmények ismeretében. Tehát számítógépes hálózaton hozzáférhessenek az orvosok a beteg ilyen adataihoz, ehhez kell az Internet.
De a betegbiztosítóknál nem a legjobb helyen van az adatbázis, egyébként pedig maga a kártya a bankkártyához hasonlóan mûködhetne.
Nem a technikával van a probléma, hanem annak az alkalmazásával, mármint ha rossz indulatú!
De a betegbiztosítóknál nem a legjobb helyen van az adatbázis, egyébként pedig maga a kártya a bankkártyához hasonlóan mûködhetne.
Nem a technikával van a probléma, hanem annak az alkalmazásával, mármint ha rossz indulatú!
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
""Ez technikailag nem lehetséges és nem is tervezték. Minden adat a betegbiztosítók központi szervereiben van és csak az interneten lehet hozzájuk férni"
sosem értem egyszerüen, miért kell olyan adatszervereket netre kötni, amelyeken titkos dokumentumok, személyi adatokat tárolnak.
sosem értem egyszerüen, miért kell olyan adatszervereket netre kötni, amelyeken titkos dokumentumok, személyi adatokat tárolnak.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
<< már rég nem arra megyünk, sokkal inkább Huxley. >>
Nem tudom ki hogy van vele, de a Brave New World világát nem tekintem túl borzasztónak.
Ami zavart benne, de állatira, az a kasztrendszer, a rezervátumok (amibõl rögtön 2 fajta is van), meg az agymosás.
Nem tudom ki hogy van vele, de a Brave New World világát nem tekintem túl borzasztónak.
Ami zavart benne, de állatira, az a kasztrendszer, a rezervátumok (amibõl rögtön 2 fajta is van), meg az agymosás.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
orwelli jövõ...
már rég nem arra megyünk, sokkal inkább Huxley.
egyébként szerintem nem rossz ötlet. Persze, hogy évekig nem a megfelelõ célokra lesz használva, de elõbb-utóbb jó lesz.
már rég nem arra megyünk, sokkal inkább Huxley.
egyébként szerintem nem rossz ötlet. Persze, hogy évekig nem a megfelelõ célokra lesz használva, de elõbb-utóbb jó lesz.
Azért jó hogy nem egy kutatást mindenféle Gattaca okokra hivatkozva betiltanak, aztán a betegbiztosítók már most kényük-kedvük szerint válogathatnak.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
egyetértek. Ez csak egy újabb lépés az orwelli jövõ felé.