38
  • AranyKéz
    #38
    Nagyon baró ^_^
  • t0ma
    #37
    arrol tud vki vmit, hogy milyen ez a rendszer, ami nem akar kompatibilis lenni?
  • s2rk2ny
    #36
    Animáció a bevándorlásról - kinek van esze, megérti...
    http://youtube.com/watch?v=YhEl6HdfqWM
  • Ronny
    #35
    valószínűleg a deportálások hatása kiegyenlített lenne, sok vesztessel és sok nyertessel. Az szegények és az alsó-középosztály egyértelműen nyerne.
  • Ronny
    #34
    főleg, hogy a megkülönbözetés már hivatalosan is pozitív az irányukba, tehát az átlag fehér amerikaival szemben többletlehetőségekkel rendelkeznek(a rezervátumok területére nem vonatkoznak a szerencsejáték törvények, könnyebben bejutnak az egyetemekre és még lehetne sorolni).
  • feamatar
    #33
    évszázadokkal ezelőtti dolgokért felelősségre vonni valakit... egyébként ennyi erővel felelőssé tehetnéd spanyolokat is, az indiánok pusztításáért, rengeteg fekete amerikába hurcolásáért... meg az összes nyugati államot a világ gyarmati sorba taszításáért... de az egy máskéor volt: a 15-18 sz. sok téren barbár volt mai szemmel nézve(főleg USA gondolok itt mondjuk Salemre is). A XX. század azonban más. És jelentősen más a XX. század eleji bevándorlás mindattól ami a II. vh után van. A bevándorlás ellen nem a fehér amerikaiak hanem minden ott élő állampolgár van. Hisz ezek ugyanúgy elveszik a fekete és a fehér munkások kenyerét is. Emellett még a leggangstábbaknak sem tetszik a hoodból ha jön a konkurencia, márpedig a bevándorlók egy része még a bűnszövetkezeteknek is keresztebe tesz.
  • zola2000
    #32
    A fehér "amerikaiak" álszentek, ha a bevándorlókat szidják, hiszen a szépanyjuk maga is bevándorló volt, álszent, amikor a német holokauszt ellen lép fel, hiszen tők csinálták a világtörténelem legnagyobb holokausztját (az igazi amerikaiakkal). Ez egy álszent beképzelt erőszakos banda, de ez most sincs másként, elég megnézni afganisztánt (bár ez még kicsit jogos volt) vagy irakot. A fekete amerikaiakkal meg nem értem mi a bajuk, ők nem önszántukból mentek oda.
  • AranyKéz
    #31
    Azt hogy a cégeknek nem érné meg annyira hogy illegális bevándorlókat foglalkoztassanak, ha ugyanannyiba kerülnének mint az amcsi állampolgárok.

    Vissza lehetne szorítani az igényt az illegális bevándorlókra; hogy a bevándorlás ütemének csökkenését, vagy egy hatalmas munkanélküliséget eredményez, na az már jó kérdés.
  • Ronny
    #30
    ezzel mit akarsz mondani?
  • Ronny
    #29
    "És szerinted milyen kultúrát fognak felvenni a kölykeik ? Amerikai iskolákba fognak járni, amerikai környezetben, amerikai hamburgert zabálva."

    azért néhanapján nézz el az államok déli részére. Csak, hogy gyakorlatban is lásd mennyire nem így van.
  • AranyKéz
    #28
    << A másik meg, hogy lenyomják az amcsi béreket, mert még a minmálbér alatt is képesek dolgozni és ahova beköltöznek ott kő kövön nem marad. >>

    És ha bármely bevándorló állampolgárságért cserébe beköphetné a céget ami minimálbér alatt alkalmazza őt ?
  • AranyKéz
    #27
    << Jelenleg 30% az ameriakiaknak színes bőrű (latin vagy afrikai) és 50 éven belül a kisebbség lesz többség. >>

    És ?


    << Az a baj azok a bevándorlok X idő multán már letelepednek ott.
    És állampolgárok is lehetnek, nem is beszélve ott született gyermekeikről akik automatikusan amerikai állampolgárok lesznek. >>

    És szerinted milyen kultúrát fognak felvenni a kölykeik ? Amerikai iskolákba fognak járni, amerikai környezetben, amerikai hamburgert zabálva.
  • zola2000
    #26
    Mondjuk az illegális bevándorlás tényleg képes megváltoztatni az etnikai viszonyokat. Régen (1500 as évek előtt) az amerikai lakosság 100%a volt rendes amerikai, ez az arány manapság alig néhány százalék.
  • Ronny
    #25
    miért kéne utálnom őket? Az átlag amcsik nagyszerű emberek, a többségük még mindíg az európaiak leszármazottja, tehát nagyjából megeggyeznek velünk.

    Igazad van amúgy, semmi keresnivalója a Közel-keleten.
  • Darth Sith
    #24
    " A tíz letartóztatás mellett volt egy drogfogás, amihez kapcsolódóan sikerült megszüntetni egy csempészútvonalat. Kérdés, hogy mindez egyenes arányban áll-e a költségekkel."
    nekem az a véleményem, ha ennyivel is kevsebb jut el a fiatalok közé, már megérte. Bár tudom, a politikusok szarnak bele.
  • Darth Sith
    #23
    "amikor kiderült, hogy az új rendszernek köszönhetően összesen tíz illegális bevándorlót füleltek le az amerikai hatóságok. A régióban tavaly novemberben történt 12 000 illegális bevándorlót érintő letartóztatáshoz viszonyítva ez nagyon sovány eredmény."
  • Inquisitor
    #22
    "Az a rendőrök inkompetenciájára vall, hogy nem tudják elfogni a bűnözőke ..."
    Jó lesz az impotenciának is ...
  • m4G1c
    #21
    hűha! és a kibaszott jenkiket ki fogja deportálni közelkeletről? vagy ők ott nem ölnek? ja, hogy teljesen rendben van a jelenlétük úgy, hogy az esetek többségében nem is volt casus belli? vagy akkor most mi is van?
    (szerintem kár sajnálni őket, mindenkinek jobb,ha a nagytesó ezen formájában minél előbb elbukik...)
  • Ronny
    #20
    nem jutalmazhatják a bünözőket legális státusszal, illetve az elvtelen neokonok/libsik szerint igen, de szerencsére az állampolgárok megrohamozták a képviselőket és végül a többségük elállt a tervtől. A deportálás a megoldás. Eisenhower idején pillanatok alatt kidobtak 1.4 millió mexikóit, a mostani technikával talán ugyanannyi idő alatt tízszer annyit is sikerülne.
  • AranyKéz
    #19
    << Európa jobban beenged minden jöttmentet mint Amerika (csak ott pl több ezer km-nyi sivatagot "kissé" macerás őrizni) >>

    Jaja, sokkal kevesebb az ide érkező diplomások aránya mint ami amerikába megy (13, illetve kb 50 százalék).
  • kadar1
    #18
    A szeméthez csak szemét megy..........
  • AranyKéz
    #17
    A határsértés kivételével gondoltam, természetesen. Azt hittem, ez teljesen egyértelmű lesz.

    ----

    Valahogy meg kéne oldaniuk hogy az illegális bevándorlók is fizessenek adót anélkül hogy kockáztatnák a deportálásukat.
  • Ronny
    #16
    Ezt gondold át mégegyszer. Mindegyik illegális bevándorló bünöző, megszegték a hatályos törvényeket és teszik ezt folyamatosan amíg ott vannak.
  • AranyKéz
    #15
    Arról nem is beszélve, hogyha ennyire leszarja, minek olvassa el egyáltalán a cikket, és miért szól hozzá a fórumban ?!
  • sgbo
    #14
    Európa jobban beenged minden jöttmentet mint Amerika (csak ott pl több ezer km-nyi sivatagot "kissé" macerás őrizni)

    Amúgy ott (is) cseszik el hogy felállítanak egy tesztrendszert, a mexikóiak meg hülyék lennének pont ott próbálkozni ahol megcsinlták (kivétele az a 10 hülye)
  • JL666
    #13
    egész amerika el van csesződve, h beengednek minden jött-mentet. Európára is ez vár.
  • Gladiator
    #12
    Te mindenhez olyan értelmesen tudsz hozzászólni. Ez egy informatikai és tudományos oldal. Nem az a lényeg, hogy hányan mennek át, hanem a legújabb technológiák alkalmazása a határsértőkkel szemben, szoftverek, gépek... Arról szól, hogy akármilyen hiperszuper cuccot alkalmaznak, csak 10 embert fogtak el.
    Remélem sikerült felfognod. Ha nem, menj vissza játszani.
  • zola2000
    #11
    Ez baromság, itt ki nem szarja le, hogy egy távoli hülye nevű országba hányan mennek be vagy ki?
  • AranyKéz
    #10
    Az a rendőrök inkompetenciájára vall, hogy nem tudják elfogni a bűnözőket, nem pedig a többi bevándorlóra.
  • Ronny
    #9
    különösen ajánlom ezt a részletet amit be is linekelek azoknak akik lusták beleolvasni.

    Not being insured does not mean they don't get medical care.

    Under the Emergency Medical Treatment and Active Labor Act of 1985, hospitals are obligated to treat the uninsured without reimbursement.

    "Government imposes viciously stiff fines and penalties on any physician and any hospital refusing to treat any patient that a zealous prosecutor deems an emergency patient, even though the hospital or physician screened and declared the patient's illness or injury non-emergency," says the report. "But government pays neither hospital nor physician for treatments. In addition to the fiscal attack on medical facilities and personnel, EMTALA is a handy truncheon with which to pummel politically unpopular physicians by falsely accusing them of violating EMTALA."

    According to the report, between 1993 and 2003, 60 California hospitals closed because half their services became unpaid. Another 24 California hospitals verge on closure, the author writes.
  • Ronny
    #8
    ez nem teljesen így van. Itt van egy kissebb összefoglaló.

    Illegal aliens threaten U.S medical system
  • rigidus
    #7
    > használják az összes létező infrastruktúrát, illetve közintézményt(korház, iskola, stb)

    USA-ban ugy tudom, hogy fizetos magankorhazak vannak es ha tudjak, hogy nem tudsz fizetni, egyes allamokban a mento sem visz el.
  • Ronny
    #6
    a másik meg ami még talán ennél is fontosabb: BŰNÖZNEK! Több valódi amerikai halt meg az illegálisok keze által mint amenny Irakban. Nemi erőszak, betörés, lopás, fegyveres támadás, szervezetbűnözés, stb, stb. Az utóbbi időben több rendőrt is lelőttek.

    Ezeknek az embereknek ott sem szabadna lenniük.
  • Ronny
    #5
    azért ez nem olyan egyszerű. Nem fizetnek adót és közben használják az összes létező infrastruktúrát, illetve közintézményt(korház, iskola, stb) Ezek óriási hiányt generálnak az érintett államokban. A másik meg, hogy lenyomják az amcsi béreket, mert még a minmálbér alatt is képesek dolgozni és ahova beköltöznek ott kő kövön nem marad.
  • Godefroy
    #4
    Az a baj azok a bevándorlok X idő multán már letelepednek ott.
    És állampolgárok is lehetnek, nem is beszélve ott született gyermekeikről akik automatikusan amerikai állampolgárok lesznek.

    Jelenleg 30% az ameriakiaknak színes bőrű (latin vagy afrikai) és 50 éven belül a kisebbség lesz többség.
  • AranyKéz
    #3
    Kíváncsi vagyok hogy melyikkel vesztenek többet; hogy felállítanak egy ultra-high-tech bizbaszt a határ őrzésére, ultra-high pénzből; vagy hogy le se szarják a bevándorlókat, azok nulláért melóznak olyan helyeken ahova amcsi állampolgár be nem tenné a helyét, nem vesznek igénybe jutattásokat, aztán ha bármi galiba van velük ki lehet őket rakni a picsába.
  • BCS pixel
    #2
    á minek ide ennyi minden, mozgásérzékelővel felszerelt automata gépigyukat 20 méterenként az lenne az igazi :D
  • Ronny
    #1
    ez ám a rendszer. Minden évben százezreknek sikerűl átszökni.