IDF: Alkotója szerint is megdőlhet a Moore-törvény
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Sok mindent demonstráltak már, amirõl aztán késõbb kiderült, hogy nem az, aminek látszik.
Gondolom, a D-Wave Systemsre gondolsz. Februárban demonstrálták több helyen is a 16 qubites minigépüket, amit jövõre árusítani is akarnak, persze ezt még csak kísérleti célokra. Késõbb növelni akarják a qubitek számát.
Mellesleg, ha jól emlékszem, volt egy kanadai cég, ami azzal hivalkodott, hogy lesz QC kereskedelmi forgalomban is. Múlt év szeptemberére igérték, azóta is nagy kuss van róla. Nem csodálom.
Ez nem okozna meglepetést, ez számomra nyilvánvaló.
Már sokszor hallottam errõl a dupla órajelû P4 ALU dologról, de én nem hiszem. Már a 4 GHz is épp elég sok 90nm-en (normál körülmények között), nem hogy 8, még ha csak egy ALU-ról is van szó. Ráadásul extrém hûtéssel 8 GHz-re tudták húzni, ami 16 GHz-es ALU-kat jelentene, ami fõleg hihetetlen lenne.
/off
Figyu, múltkor beszéltél valamilyen olcsó mini érintõ képernyõrõl. Tudnál róla bõvebb adatot, típust, beszerezhetõséget? Épp szükségünk lenne rá egy új projektben, de nem nagyon találok ilyet.
ps: Jelenleg a leggyorsabb kereskedelmi forgalomban kahato nem x86-os cpu 10Ghz-es, de a P4-esek alujai is duplazott (max. 8Ghz-es) belso orajellel mukodnek. Amit most latunk az inkabb csak egy technologiai visszalepes volt, ami a hotermeles figyelmen kivul hagyasa miatt kovetkezett be. A legyorsabb hagyomanyos tranzisztor kb. 600 Ghz-en jar, csak a GaAs aramkorok nagyon dragak es hulladekkent nagyon mergezoek. De sokat lehet nyerni alu vagy rez helyett aranybol keszitett belso huzalozassal es zafir alapu hordozokkal is.
Még mindig csirkével gyakorolsz? Nem uncsi még?
A szülei biztos nagyon eldádáznák ha megtudnák, micsoda mocskolódást rendez a neten, arc nélkül az õ drága kis fiacskájuk😊
\"The voices are back... Excellent.\"
Én mivel is sértegettelek? Azzal, hogy leírtam 1-2 tényt, amit te magad is megerõsítesz?
2. Semmilyen kisebbségi komplexusom nincs. Sõt!
3. A "lövöd magad" miért is sértés?
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
"Nem feltétlenül, de azért mégis" - mégsem
"Látod, még az alaptípusokat sem ismered" - a logikád ismét nulla
"Miért nem írod le, mirõl is van szó?" - megkeresed. Annyit nem érsz, hogy itt most kutakodjak utána.
"Utoljára figyelmeztetlek, hogy hagyd abba ezt a hazug gyanúsítgatást." - ??? Vagy? Mész júdáskodni?
"Továbbra sem vagyok az, és újfent felszólítalak, hogy ne terjessz rólam hazugságokat." - csak azt írom, amit gondolok.
"Az érv te magad vagy... Ehhez már nem kell nekem semmit hozzátennem." - dedó. De azért áruld már el, hogy ha az érv én magam vagyok, akkor a sértegetéseid mi célt szolgálnak?
Nem feltétlenül, de azért mégis. 😊
"Az viszont biztos, hogy sokkal több egzotikus rövidítést ismersz, ami a panel típusára utal."
Látod, még az alaptípusokat sem ismered.
"elég rövid az emlékezeted, pedig te írtad."
Nem éppen rövid... Nem lehet, hogy inkább te emlékszel rosszul valamire? Vagy esetleg tökéletesen érdektelen dolog volt. Miért nem írod le, mirõl is van szó?
"Biztos be voltál lõve akkor is. Pár hónapja lehetett."
Utoljára figyelmeztetlek, hogy hagyd abba ezt a hazug gyanúsítgatást.
"azért tagadod, te idióta, amiért azok is tagadják (a nagy többség), akik nem akarják mások elõtt felfedni. Egyébként meg igazán ez illik hozzád. Másrészt, ha meg tényleg zsidó génekre vágysz, mint ahogy írtad, akkor csak örülnöd kéne, nem pedig a másikat leidiótázni. De nem kell vágynod, mert az vagy. A stílusod továbbra is óvodás."
Továbbra sem vagyok az, és újfent felszólítalak, hogy ne terjessz rólam hazugságokat.
"a jelzõid aztán nagyon nyomós érvek voltak! De hát te ezt tudod, ezt már sokszor bebizonyítottad. Dedós."
Az érv te magad vagy... Ehhez már nem kell nekem semmit hozzátennem.
Ami a mikroarchitektúrát illeti (proci belsõ mûködése), az több változtatáson is átment már az évek alatt. Persze az x86 kód megmaradt (csak pl. eléggé kibõvült az x86-64 (AMD64) kiterjesztéssel), de pl. belül rég RISC kódra fordítják, és úgy hajtják végre.
"Most már talán nekem is elmesélhetnéd, milyen karóráról beszélsz..." - elég rövid az emlékezeted, pedig te írtad. Biztos be voltál lõve akkor is. Pár hónapja lehetett.
"Miért tagadnám, ha az lennék, te idióta? Nem igazán ez illene hozzám." - azért tagadod, te idióta, amiért azok is tagadják (a nagy többség), akik nem akarják mások elõtt felfedni. Egyébként meg igazán ez illik hozzád. Másrészt, ha meg tényleg zsidó génekre vágysz, mint ahogy írtad, akkor csak örülnöd kéne, nem pedig a másikat leidiótázni. De nem kell vágynod, mert az vagy. A stílusod továbbra is óvodás.
"Akkor most képzeld el azt is, hogy rossz helyre teszed ezt a határt a tudatlanságodból és földhözragadtságodból kifolyólag." - a jelzõid aztán nagyon nyomós érvek voltak! De hát te ezt tudod, ezt már sokszor bebizonyítottad. Dedós.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Azért nevezett ki ennek, mert valamivel többet tudok nála az LCD panelokról. 😛
"Mellesleg dez is elismerte még annak idején, hogy a karóra példája mekkora baromság volt."
Most már talán nekem is elmesélhetnéd, milyen karóráról beszélsz...
"vagy tagadják. Azt hiszem, dez esetében ez utóbbiról van szó."
Miért tagadnám, ha az lennék, te idióta? Nem igazán ez illene hozzám.
"Elképzelni mindent el tudok. De azzal is tisztában vagyok, hogy hol van a képzelgés és a realitás határa."
Akkor most képzeld el azt is, hogy rossz helyre teszed ezt a határt a tudatlanságodból és földhözragadtságodból kifolyólag.
Az egyetlen komoly probléma a hûtés, de én azt sem látom megoldhatatlannak.
A mai 2D technológiával lehetne gyártani, a hûtést kell még beletenni és persze a 2D tervezést teljesen ki lehet dobni és 3D-s tervezésre kell áttérni.
Amint ez is megtörténik, akkor szvsz. tényleg elérjük a mai félvezetõs technológia fizikai határát és ki kell dolgozni valami teljesen mást.
Zsidó több fajta van. Vannak normálisak is, mint ahogy normális cigányok is vannak, igaz, egyikbõl sincs sok. A zsidók vagy felvállalják a zsidóságukat (ez a ritkább), vagy tagadják. Azt hiszem, dez esetében ez utóbbiról van szó.
A képzelõerõm elég nagy. Elképzelni mindent el tudok. De azzal is tisztában vagyok, hogy hol van a képzelgés és a realitás határa.
Aztán ha elfogy /persze már lehetne gyártani, munkatársam az IBM nél már akkor P4-es procikat tesztelt mikor még 5 év volt a tömeggyártásig/, akkor jön a következõ technológia ami olcsón tömeggyártható, és eladták az összes szart amit kitermeltek. Az a vicces, hogy a technológia nem fejlõdik, csak láttszólag. Más levilágitó lencséket és alapanyagokat használnak, de ezt már tudták x éve is, hogy meddíg fogja bírni, és mik lesznek a korlátok, mivel lehet kitolni, csak hát mint mondtam a lé a tét. Pl kevesen tudják, hogy a notikba szánt procik azok P3-as procik kicsit átépítve, vagy hogy a jobban sikerültek mennek a notikba a rosszabbak meg a pc-be, vagy, hogy ha egy mag elszáll, nincs gond, átnevezik, és egymagosként eladják mondjuk 2 mega chace-el...de maga a gyártó sor azonos, a technológia azonos...ha váltani kéne az hatalmas költség lenne, elképzelhetetlenül nagy, így amíg lehet kifacsarják a szilíciumot...germániumot amíg és amennyire lehet, a köv generációnál is ez lesz a helyzet, nem lehet hirtelen váltásokat létrehozni.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A hozzászólásadi tükrében van még mit tanulnod az emberi közösségröl. Az eyik aláirásban olvastam, és mennyire igaz ez: "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel" mennyire igaz ez.
Az elöitéletekröl is szólnék. Nem kell a másikat lepanelozni, zsidózni, ha nem ismered a valóságot, és még akkor se illik ha igen. Szégyeld magad, sém on jú!
Érdeklödéssel figyelem én is a lehetséges alternativákat, szerintetek meddig lehet csökkenteni a csikszélességet?<#pias>#pias><#buck>#buck>