139
  • RedRiot
    "a TV2 kevéssé kommersz, közönségbarát produkciókkal próbálkozik?"

Ugye ezt a cikkíró nem gondolta komolyan? :) Az "Aktív" aztán tényleg nem kommersz... A "Magellán" pedig nagyon tudományos -> a szilikonbetét behelyezésének titkai (mutatnak sok cicit), a melltartó története (mutatnak sok cicit), a bikini-történelem (mutatnak sok cicit).

Mindkét csatorna az átlag magyar paraszt értelmi szintjére lövi be a műsorokat: a hálós atlétában izzadó, 70 forintos sörtől zsibbadt agyú apucinak jó a hatvanadszor leadott Steven Seagal film, meg a mónikasó.
  • neoG
    ilyen alapon elfelejthetnék már a magyar filmeket is...
  • totya4
    Hiába vigyorogsz ha egyszer hihetetlenül nagy ellentét van a két tv műsora között, ezt alant te is olvashattad...
  • winnie
    akkor lerántom valamiről a leplet. ha visszafejted a tévéket, akkor eleve 3 társasághoz jutsz. (szerintem ezzel a többség tisztában van) de attól, hogy 6-7 lépcsőben ugyanott köt ki az ember, az alsóbb szinten gyilkos a verseny.
  • Skyline
    Mókás kis vita de nem kell ahhoz nagyon médiakörben mozogni hogy azt az egyszerü tényt megtudjuk: a tv2 és az rtl fő tulajdonosa egy és ugyan az a személy....:)
    csumi:))))
  • Kornan
    Ha bekapcsolom a tv-t valamikor(általában mikor kajálok) akkor disco,spektrum,ngc...
    A híradót néha megnézem az említett adók valamelyikén ha épp nincs jobb dolgom.Vagy esetleg ha vmi jó film van amit már régen láttam,10-20 percet belenézek.Amúgy nem teszek külömséget a két adó között.
    A tv2 emblémája jobban tetszik :)Meg adják az egyik kedvenc sorozatomat a csillagkaput,de a reklámok másképp néztem meg :) Szal inkább tv2 ha mindenáron dönteni kéne.
  • Gerygrey
    a telefonos nyerőjátékok ...stb Színvonalban alaposan rávernek a tv2 hasonló műsoraira.

Telefonos nyerőjátékok, lol... Van-e értelme összehasonlítani hogy két kupac fos közül melyik a kevésbé büdös?

Nekem a két csatorna nagyjából azonos (nem túl magas) színvonalat képvisel, egyikre sem tudnám azt mondani hogy jó vagy hogy jobb mint a másik. Ugyanaz a kommersz hulladék mindkettő, mindkettőn van egy-egy jobban sikerült nézhető műsor a sok tömegbutító marhaság között. Filmeket és sorozatokat nem tévében nézek, úgyhogy ezek választéka alapján sem tudok dönteni.
  • Devvo
    utalom az osszes magyar adot
  • totya4
    "Alapból a tv2 színvilága kicsit bántó, az RTL színvilága sokkal kellmesebb"

De jó hogy szóbahoztad. Jut eszembe az rtl klub színeitől elokádom magam. Konkrétan a saját stúdióban felvett háttér színeire gondolok. Minden csupa vörös meg sárga, tiszta horror. Volt annó valami műsor ami arról szólt hogy egy tucat magamutogató faszt bezártak egy házba és a kamera mutatta hogy produkálják magukat napról napra. Na ott is minden vörös meg sárga volt...nem csoda hogy hülyébbek lettek a szereplők mint voltak, ami azért nem kis teljesítmény a kezdeti állapotot ismerve.

A TV2 színeivel meg nincs bajom...
  • winnie
    ugyanabból a csomagból válogatnak, nem hiszem, hogy nagyon nagy eltérés lenne minőségben.

de nézzük a jövő hetet. ez alapján valóban a tv2 nyer. több mozifilm, bár azokból is vannak gagyik, de 6 értelmes film van. míg az rtl-en max 4.

tv2: 36, halálos iramban, pelikán ügyirat, tehetséges mr. ripley, hukkle, mystery man, pénznyelő, mandzsúriai jelölt, drogosztag + 3 b-film + 2 európai gagyi

rtl: gyűrűk ura 3, zorro álarca, tenebaum a háziátok, gyilkosok gyilkosa, kerge kacsák 3 + 8 b-film + 2 európai gagyi
  • assdf
    Ezt alá kell irnom. Én például a jászságban lakom, akárhol jártam még, (ahol nem kábelen jött a jel), az mtv1 és az rtl-nek tüéles a képe a tv2-ő meg szemcsés akármennyire is finomhangolást csinálok. Egyszerüen látszik a különbség a két adó képe között.
  • Atisz #88
    "A filmeket tekintve szintén az RTL ad igényesebbet...."

Te vagy más rtl-t nézel, vagy pedig egy nap adatairól vetíted ki a véleményed. Olvass vissza, abban egyet lehet érteni hogy a tv2 jóval több minőségi filmet sugároz.
  • syn7h37ic
    Az adás sugárzásához nincs köze egyik adónak sem, magának az Antenna Hungáriának lehet, mivel övék az összes földi műsorszóró antena.
    Kábel tv esetén hatványozottan igaz.
    Egyedül a műsorok szinvonalán múlik, hogy kinek mi a jobb.
  • postmortem
    Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az RTL-nek jobb a képminősége. Alapból a tv2 színvilága kicsit bántó, az RTL színvilága sokkal kellmesebb. A tv2-nek szerintem egyetlen jó saját keszítésű programja van, a reklámok előtti kis bjátszások. Azok rendben vannak. De a saját műsorok készítésénél alkalmazott technika szar.
    Továbbá az amúgy is rosszabb minőségű képhez valahogyan a sugárzott jel is gyengébb, és sok vidéki házban képtelenség egy sima antennával megfogni a tv2-t élesen, míg az RTL olyan, mintha a házból sugároznák a jelet...
    Sztem ez az oka, hogy ugyanazt a műsort többen nézik az egyik adón a másik helyett.
  • winnie
    "Emberek egy dolgot elfelejtetek, az RTL-KLub a 18-49-es korosztályt célozza meg, míg a tv2 a család tv-jeként hírdeti magát."

a múltban ragadtál:) kábé 3-4-5 éve volt a tv2 a család tévéje. a tv2 nyilván a gigasok scifi sorozattal a családokat célozza meg:) (mindkét tévének a 18-49 a fontos. sőt, csak az. a többiekre magasról tesznek.
  • Andrews2007
    Hát igen a sok reklám mindkét tv-n megy ezerrel és a gatyi utálatos sorozatok Balázs és Mónika show sora csodás "emberekkel" :D
  • Andrews2007
    Lol én a tartós főbb fő szereplőkre gondoltam lásd pl Colombo stb amik a Barátok közbe megváltoznak vagy a HP-ben pl Dumbledore változott volna 5 szor eddig egyszer változott mert meghalt a szinész sajnos az érthető is a BK ban nem igy vna ott cserélgetik a szereplőket 2 hetente ugyanarra szerepre és semelyik sose volt szinész pl modell max. :D :D
  • Andrews2007
    Ház a teljes lakosság körében enem volt benne az 1. 30 ban a gyűrű szövetsége és a két torony azért az nem nagy teljesitmény annyira sajna mikor régebben 1.4-1.5 millió. volt. 18-50 ig is csak a 14. helyet szerete ma meg a két torony nem ayszerepelt szerintem tehát olyan jól mint ahogy mondtad.

REmélem ma nagyobb lesz a nézettsége.
  • Hegyikecske
    titanic vs pofa be... A pofa be nagyon jó film, de pont azért mert h egy ilyen alapmű meg is vettem dvdn, ezért néztem én is a titanicot (meg mer a kiállítás miatt épp aktuális) ettől független az egy minőségi adás volt a tv2n, ellentétben sok másikkal. Igazából tvt se sűrűn nézek, csak ami télleg nagyon jó, mer idegesít a sok értelmetlen reklám rajta, ami persze minden csatornán van, szal marad a dvd...
  • totya4
    Érdekes. Én pl kifejezetten rühellem az rtl klubot. Ordít róla a nézőket hülyének néző tulajok pöffeszkedése. Ez egy szennyadó. A TV2 ezzel szemben egy végtelenül kultúrált cég, ami kifejezetten jó filmeket ad. Egy idő után már nem is azt mondtam hogy ha jó filmet láttam hogy jó film, hanem hogy tv2-ős film. Az rtl klub számára további negatívum az erkölcsileg és agyilag nulla heti hetes című mszp propaganda műsor hetenkénti sugárzása.
  • chuky123
    "Autómánia vagy a telefonos nyerőjátékok ...stb Színvonalban alaposan rávernek a tv2 hasonló műsoraira."
    Hát nem tudom Automániára mindent mondanék csak hogy profi nem.Rtl-esek saját szórakozására "kocsikáznak" benne Szinte minden autóról vmi sablonszöveget elmond a müs.vezető szánalmas az a műsör. Akkor inkább Totalcar bár már az is eléggé "elbulvárosodott".
  • Hellion
    Félre érted. Személy szerint engem egyik szar sem érdekel. Poltika sem. Számomra mind a 2 "irányzat" ugyan olyan unszimpatikus. Akár balos, akár jobbos. Ennyit a személyeskedésből. Ha már elkezdted. Régebben úgy tünt a hír tv hiteles(ebb), de mostanában az sem jobb, mint a többi. Talán a tematikus adók...
  • DjDano
    Akkor nézd a Hír tv-t az tutira nem húz balra :D

"Amugy mind a 2 adó, előtérbe helyezi mostanság az etnikumot. Mondjuk ki: cigányok, zsidók, négerek."

Ezzel a mondattal el is árultad a szélsőjobbos szimpátiádat.... Azért érdekes hogy a kereskedelmi tv-ket mindig a szélsőségesek szidják a legjobban... pedig a kossuth téri csőcseléknél nem létezik primitívebb ember a földön, hozzájuk képest még Győzike is IQ zseni
  • Hellion
    Napló meg a balosokhoz húz, a sváb(i)bogárral együtt.
  • gplay
    Annyit tennék hozzá, hogy sokan írják, hogy nem néznek tv-t csak... Akkor most nézel vagy nem?

RTL vagy TV2? RTL.
    Már amikor éppen oda keveredek. De a család néz mindent. Híradó terén Ha netán nézem akkor RTL vagy még inkább királyitv.

Lentebb elhangzott az Autómánia. Nos az sehol nincs a Totalcarhoz képest.
    TV2-t egy dolog miatt nagyon nem csípem. Minél jobb és sikeresebb mozi filmet vetít azzal pár (5-10) éves késéssel annál több a reklám.

De inkább meg nézem a sorozatokat gépen. :D
  • Hellion
    Ugyan, ezt Te sem gondolhatod komolyan. Egyik sem tekinthető igényesnek, főleg nem az RTL, nézd meg a mónika és balázs "show"-t. Csupa primó, faragatlan, cigányok, stb. Amugy mind a 2 adó, előtérbe helyezi mostanság az etnikumot. Mondjuk ki: cigányok, zsidók, négerek. A fókusz nevü borzadályban, meg szinte mindig amikor kapcsolgatok és látom, akkor mindig nagycsőcsű kurvák vannak, nem tudom érdekel-e egyáltalán, hogy egy lotyó nagyra mütette a csőcsét.
  • gplay
    Hát tudod a Columbóban és a Derrickben minden részben változnak a főbb szereplők. Csak a Rendőrök maradnak. Elég ciki lenne minden részben ugyan az ölné meg ugyan azt ugyan úgy.
  • DjDano
    Emberek egy dolgot elfelejtetek, az RTL-KLub a 18-49-es korosztályt célozza meg, míg a tv2 a család tv-jeként hírdeti magát.
    De alapvetően azért nézik többen az RTL-t mert sokkal profibb/igényesebb csatorna.
    Meg kell nézni a saját készítésű műsorait a hiradótól kezdve, Fókusz, Barátok Közt, Autómánia vagy a telefonos nyerőjátékok ...stb Színvonalban alaposan rávernek a tv2 hasonló műsoraira. Egyedüli kivétel talán a Napló ami nagyon ottvan a szeren.
    A filmeket tekintve szintén az RTL ad igényesebbet....

Minden egybevetve az RTL fiatalos, modern, profi... míg a tv2-ről inkább az igénytelenség jut eszembe pláne ha meglátom sváby urat :)
  • Praetor
    Uhh... Ezexerint van aki még néz tévét.
  • sonic333
    Az RTL klub, a 90'-es években a legjobb volt, délután egy csomó fasza Anime-t (jappán rajzfilm) nyomtak, utána meg sliders és A farm ahol élünk, nem ilyen buzi balázs showt
  • Hellion
    Heti Hetes = Heti Balos
    Napló = Naplopó (Szintén balos, nem objektív, régen jobb volt, mostanában már nem)

Ami engem illet én em húzok egyikhez sem.

Ami azt illeti, a 10-12 perces reklámok azért már túlzás, az esti filmek sorra megvágva, némelyik átszinkronizálva. Példa: a Die Hard 3 ment régebben, és az eredeti obszcén szinkron helyett, egy oda nem illő nyálas szinkron került.
  • ToMCheCk
    én sem nézek tévét, csak esetleg Cool-on az Egy Rém Rendes Családot. Meg South Parkot ha van.. nálam ennyi a TV-zés. Inkább úgy gondolom hogy élek egy kicsit. Délelőtt meló, utána pedig a haverokkal bandázás. Többet ér bárminél. Ez a kikapcsolódás, nem a sok szutyok bambulása.
  • winnie
    csak gondoltam végre egy csavar, mivel ezt a közhelyet, amit beírtál, kábé a ker. tévék megjelenése óta hajtogatja a nép és nem hittem volna, hogy 10 évvel utána is valaki viccesnek hiszi.
  • Lacimajsa
    Winnie ugye amit válaszoltál az is egy poén?
    Mert oda irtam "Hihi." gondoltam igy egyértelmü.
    De bocs ha tévedek.
  • Nory89
    Én speciel jobban szeretem a tv2-őt, az Rtl klubot gyűlölöm, mert folyton levágják a filmek végét amikor a stáblistát írják és kiírják, hogy milyen zenék mentek a film alatt. Ja és a sorozatok végeit is egyfolytában levágják. Jó, nem mintha a tv2-őn nem csinálnák ugyanezt, de vannak olyan egyestés filmek, ahol leadják a végeit is. Amúgy meg útálom a focit, Forma1-et, a Mónika + a Balázsshow-t. Ki a fenét érdekel, hogy a Mari most összefeküd a víz-vezeték szerelővel miközben a férje Feri meg a sarki k***vát dugja és született egy gyerekük. Szerintem az ilyet csak a bolondok nézik. Bocs az illetőktől....
    Már bocs, de a tv2 ennél 100ezerszer jobb!!!!
  • kanduhr
    Tényleg, nem úgy volt, hogy már nem kell kirakni ezeket a baromnagy karikákat? Egyébként a FIlmPluszon már csak egy tényleg apró fehér köröcske jelzi a korosztályt.
  • Gyükér
    Úgy néz ki tényleg nem.PEdig előtte milyen okosakat mondott..:D
  • Faby
    Én az HBO-t akkor mondtam le, amikor a nemkevés előfizetési díj ellenére nem tudták elérni, hogy a nyomorult sárga karikát ne kelljen kitenniük a képernyőre.

Még mielőtt lehurrognátok, tisztában vagyok a dolog hátterével, ez inkább indok volt a lemondásra, nem valódi ok, de elegem lett a rengeteg ismétlésből is.

Tv-ben valóban a kifejezetten TV sorozatokat érdemes nézni, mást nem. Ismeretterjesztő csatornák is félmegoldás, ott a rengeteg reklámblokk az ami elveszi a kedvemet.

A hazai kertvkből kb egyformán nézek, TV2 a sci-fi sorozatokkal lopta be a szívembe magát, bár amit a BSG-vel műveltek, az túlmegy minden határon. Jó még (szerintem) az NCIS is, ennek ellenére a CSI sorozatok nem fogtak meg a másik adón. Elismerem, jó a Dr House is, de nem nézem, inkább a Prison Break az RTL-en. Fábry, Heti hetes nekem egyre inkább nem jön be, Gálvölgyi meg aztán végképp. Igaz, hogy az újjáélesztett Szeszélyes (évszakok) is förmedelem volt, legalábbis nekem.

A mostani új befutő nálam a Viasat3, a Firefly miatt több figyelmet fordítok ezentúl a csatornára.

Érdekes, így ahogy összeszedtem, az derül ki, TV2-t kicsivel többet nézek. A fene gondolta volna...
  • Csurika
    Én maradok az HBO-nál a Viva-nál és a discoverynél:D
  • rotator
    Szerintem nem esett le neked. :)