35
  • Macropus Rufus
    #35
    egy összehasonlítás:

    https://www.hp.com/us-en/shop/tech-takes/optical-vs-laser-mouse-for-gaming

    szóval van lézeres egér.
    A fény csak egyenes vonalban tud terjedni. Ezt a lenti kommentre írom. A lézer nem azért lézer mert egyenes vonalban terjed. Hanem mert monokromatikus és koherens fotonokból áll.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2022.06.11. 20:34:20
  • gabor0315
    #34
    Hé te Tinman tudod mi a lézer? (Az egérben egy erős piros fény világít!!NEM LÉZER!)
    EGYENES VONALBAN TERJEDŐ FÉNY
    Szóval csak akkor látod amikor egyenesen a szemedbe világít vagy ha egy felületre
    érkezik és látod a pici piros pöttyöt!!
    Én ilyen egeret még nem láttam de sz.tem nem is lesz!
    Az egérben egy erős piros fény világít!!
  • JayDee
    #33
    :)
  • oneman
    #32
    :D ott a pont
  • Sanyix
    #31
    Mér szted a lézeres egér mi? Talán kvantummechanikai? :D
  • Tinman #30
    Használj lézeres egeret, az még az üvegasztalon is vígan szalad.
    Optikai egereknek szépen lassan leáldozik.
  • Tinman #29
    Fúúú nagyon bütte vagyok rája
    Amíg nem járt az űrben addig a magyar média le se xarta simonyit, ahogy ő se minket. De bátran állíthatom, hogy tavaly még 10 informatikusból 9 nem tudta, hogy kiről is van szó...
  • Vang So
    #28
    Egy tapaszztalatai kiegészítés az MS hardverekhez. 15 éve egeret vettem tőlük, kiválóan megy a mai napig. Tegnap vettem egy drótnélküli billentyűzet+egér kombót, az egér a sima matt asztalon meg se moccan, kipróbáltam jópár alátétfélét, a legtöbben ugrál a kurzor, egyedül papumdeklin(!) működik normálisan, ehhez képest az 1500 ft-os optikai egeremnek meg sem kottyantak ilyesmik, elment mindenen. A billentyűzet rendben lenne, csakhogy nem jelzi vissza semmilyen módon a capslock ill. a numlock ki-bekapcsolt állapotát, nincs semmilyen világító fény vagy ilyesmi, tartsd fejben, oszt kész. Ja, mindehhez a cucc 10 rugó. Hát, nem nyűgözött le.
  • Yv@n
    #27
    És ez miben mond ellent annak, ami eddig elhangzott? :)

    Csak mert most leírtad ugyanazt kb, mint eddig a többiek, miután az első bekezdéseddel jól beintettél nekik.

    MS megfelelő helyen volt a megfelelő időben, miközben jó üzleti döntéseket hozott, olyan dolgokban látott fantáziát, amire mások ballisztikus ívből szartak.

    Bejött nekik.
  • NEXUS6
    #26
    Azért látom itt minden M$ szopógép elfelejtette, hogy a PC mint olyan, NEM a M$ terméke. Az IBM fejlesztette ki elég rohamtempoban, de az üzleti kockázatot is ők vállalták. És mivel éppen nem volt kéznél mikroszámítógépes OS-ük ezért ennél is külsőst kerestek, akárcsak mint a CPU-t illetően is.

    Más kérdés, hogy a PC-ből aztán az IBM-en kívül mindenki jól megszedte magát. Gratula, ügyesen beszopatták a nagy kéket!

    Aztán azt is elfelejtették eggyesek, vagy soha nem is tudták, hogy gyak a szerencsének köszönheti a M$, hogy az IBM őket választotta az OS-hez. Pedig nekik akkor amikor az öltönyös urak megkeresték őket még nem volt ilyen termékük készen, hanem ezt is utólag szerezték be. Nem kifejlesztették, megvásárolták!

    Aztán itt az is láthatólag nehézséget okoz egyeseknek hogy megértsék, az hogy a francba lehet, hogy decentralizáltan, minimális vagy zéró profit érdekeltséggel és viszonylag jó támogatással fejlesztenek valamit.

    Tessék szépen okosodni, a wikit tudom ajánlani info forrásnak, az is így készül!
  • sonicXX
    #25
    Win nélkül meg a linux-on még mindig nem lenne csak konzol, esetleg egy IceWM-szintű szutyok. Merthogy verseny híjján nincs motiváció, motiváció hiányában pedig haladás. És ebben lényegében nem számít, hogy az Apple is profi GUI-t csinál, mert az Apple-t is a verseny motiválta, beleértve a piaci térnyerést is mint motivációs tényező, amit elsősorban az MS-től (és az elején) az IBM-től féltett.

    A linux pár évvel ezelőttig is totál lefosta a piaci helyzeteket. A nagy szar a palacsintában csak az, hogy ezzel a mentalitással csak éhendögleni lehet, mert abból senki nem kap elehető pénzt, hogy van 5-10000 hacker, aki be tud konfigolni egy rendszert (ezeknek a 80%-a pedig csak azért, mert ők fejlesztik az egyes részeit). Nyilvánvalóan szemléletváltásra volt szükség, a piaci keretek közti érvényesüléshez pedig meg kell húzni azt a határvonalat, ami alatt a termék eladhatatlan és ami fölött eladható, egy másikat pedig ami fölött mindenki számára egyértelmű, hogy van olyan képessége a rendszernek, ami többet nyújt mint a piac más résztvevőinek a terméke. Ugyanis egy OS ha szar, akkor se kell ha ingyen van. Főleg mert az idő pénz, egy szar rendszer pedig csak emészti az időt és nem termel hasznot, csak kárt okoz. Szerencsésnek tartom, hogy ezt a felfogásbeli hibát észrevették, illetve hogy a valamirevalóbb distribeket ma már nagyobb vállalatok komoly muníciókkal támogatnak.
  • sonicXX
    #24
    Nem teljesen értem ezt a ki-találta-fel mániát. Kipengették a lét annak a szerencsétlen (vagy szerencsés) embernek aki segghülye volt a marketinghez, ő elfogadta, a találmány és a kapcsolódó szellemi+stb tulajdonok átkerültek ezáltal az MS-hez, akinek volt esze belőle hülyérekeresnie magát. Ennyi.

    A CP/M lenyúlása is egy olyan dolog, hogy az MS-es tagon kívül még vagy xezer programozó tette meg, mivel akkoriban nem nagyon volt divatba ez a para - ugye többek közt ennek a szelleme nyomán indult útjának az FSF, GPL-estül... Ha a CP/M annyira jó volt, vagy a megalkotói olyan pengék voltak az üzleti világban, miért nem rúgott labdába pár évvel már a DOS elterjedése után sem?

    A gyengék elbuknak. Ennyi. Valamit az MS jobban csinált mint a többi cég + minimális mázli (ami minden sikeres vállalkozáshoz elengedhetetlen).

    Vagy ez nem logikus?
  • BiG G
    #23
    dos nélkül windows se lenne, faszfej :D
  • kricsi
    #22
    Azaz Simonyi Károly?:) Ha már büszkék vagyunk rá, szólítsuk a "normális" nevén.
  • balee66
    #21
    Nem tudom észrevettétek-e Charles Simonyi nevét a cikkben.
    Szerintem ezért is büszkék lehetünk rá.
  • balee66
    #20
    Ez kb. olyan dolog, minthogy a Ford T-modellnek miért nem voltak szupi kényelmes ülései.... érted? :D

    Amúgy MS hardverei nagyon is jók, az egerek főleg, bár nem a legolcsóbb kategória, de megérik a pénzüket (még a Logitech termékek is hasonló szinvonalúak).
  • balee66
    #19
    "ők fejlesztették azzá ami lett!"

    Programozói körökben nem igazán kedvelik a DOS-t, az UNIX like rendszerek népszerűbbek.
    Ha nem MS fejleszti a DOS-t, talán még jobb is lett volna (volt a kezükben egy Xenix nevü Unix rendszer, ha azt fejlesztik tovább, ma tulajdonképpen nem létezne Windows kernel).

    Ja és nem vagyok elvakult MS fikázó, csak a véleményemet mondom el. Bocs ha nem imádom vagy nem gyűlölöm Redmondot teljes szívből, de MSnek vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus lépései.
    Már ott tartunk, hogy ha egy rossz szót mer szólni valaki MSre, azonnal kikiáltják "M$-divat-fikázó"-nak...

    Bocsi, már offolok...
  • raingun
    #18
    Én azt nem értem miért kellett eltellnie 20 évnek hogy normális fogású egerek legyenek. Most nme lehetne eladni egy kockaegeret, akkor miért lehetett?
  • Tinman #17
    ...de még csak a grafikus oprendszer kitalálása sem a nevükhöz kötődik.
  • Tinman #16
    Jaj, olvasgass egy kicsit...
  • ivjoe
    #15
    :DDDD
  • ivjoe
    #14
    Egy szóval nem mondtam, h baj, ezek csak száraz tények. :C
  • ivjoe
    #13
    Csak hozzátartozik a történethez, kis felvilágosítás, nehogy azt gondold, hogy...
    Nem divat M$ fikázó, zsigerből, jelenleg is Linux alól írom ezen sorokat.
  • DjDano
    #12
    Ha valaki igy írja az MS nevét (M$) már kiállít magáról egy szegénységi bizonyítványt! Az hogy ki fejlesztette ki a DOS-t majdnemhogy jelentéktelen dolog... A MS nélkül a DOS-t nem is ismernénk, ők fejlesztették azzá ami lett!
  • k0zi
    #11
    És ez miért baj? Microsoft egerem lehet nem eredeti 5let, de 1987 óta működőképes (igaz kb 1997-98 óta nem használom).
  • k0zi
    #10
    A joystickek eltüntek, mivel nem volt rá igény tudomásom szerint. Helyette vannak Xbox controllerek :) Illetve az MS úgy tudom egy játékosoknak fejlesztett egérrel akarja újra feléleszteni a Sidewinder nevet.
  • a_n_d_r_e_w
    #9
    Van, gyártanak még wireless billentyűzet+egér kombókat biztosan, és ha jól tudom újra beszállnak az egérbizniszbe is.
  • a_n_d_r_e_w
    #8
    Jaj, bocsánat, hogy szólni mertem, hogy a cikk legkevésbé sem arról szól, amiről beszél.
  • Sanyix
    #7
    Divat divat m$ fikázó fikázó?
  • Sanyix
    #6
    Van még ilyen? Nemnagyon látok m$ hardvert sehol, pedig jó joystickokat tudtak gyártani, jó minőségűt viszonylag olcsóért. Ms hardvert még érdemes is volt megvenni. Ma meg lehet kapni olcsóért szar joystickot, közepes pénzért jót, de csak 1-2 évre, rohadt drágán igazán jót.
  • a_n_d_r_e_w
    #5
    Na de ki a franc mondta, hogy ők találták fel?
    A cikk arról szól, hogy 25 éves az MS hardverrészlege, és leírja hogyan indult. Egy szóval nem említi, hogy ők csinálták volna az első egeret, sőt, konkrétan leírja, hogy kinek a nevéhez fűződik.

    Divat MS fikázó?
  • balee66
    #4
    MSSurface: a Metroban volt egy rövíd hír erről. Ha nem MS találmány, talán meg sem említik.
  • balee66
    #3
    Amikor megjelent a hír itt az sg-n a Microsoft Surface-ről, akkor én már említettem, hogy ez is biztos az MS neve alatt fog a piactra lépni, pedig nem egy cég gyártott már előttük is ilyesmit.

    DOS: Tim Patternson fejlesztette ki a CP/M-ből, eredetileg QDOS (Quick and Dirty Operating System) volt a neve.
    Az egeret a Xerox Lisa nevű GUI-s rendszeréhez fejlesztették ki.

    (Mindezt fejből írtam le)
  • ivjoe
    #2
    Jaigen, a Xerox az egeret az GUI-s rendszerükhöz fejlesztették, tényleg jó dolog volt, de az M$-nek ehhez szintén nem sok köze volt.
  • ivjoe
    #1
    Ööö, az egér a Xerox találmánya volt, illetve, h a DOS-t a fejleszőjétől (akinek semmi köze nem volt az M$-hez) olcsón megvették, elétettek két betűt (M$) és jó áron árulni kezdték. Szóval sem a DOS sem pedig az egér nem az övék, viszont a hasznot ők húzták belőle. :C Valaki javítson ki, ha tévednék.