25
  • winnie
    ha valaki, ő tudja. és tökéletesen látja. (jó, kezdhetünk vitatkozni, hogy ki határozza meg a műfajt. a készítő? akkor ő nyert. a néző? de melyik? mindegyik?:)

kórházsorozat persze - (nem olyan, mint a house, ami csak egy kórházban játszódó krimisorozat), de éppúgy akció is, hiszen érdemes megnézni az 1x03-1x10-es részeket, hogy mekkor anagy pörgés, szinte nulla magánélet és leállás van bennük. folyamatosan események zajlanak, sprioccel a vér, halálközeli szituációk, vagyis igazi eksönmúvis pörgés.
  • Atisz #24
    Ne haraudj, de nem érdekel mit gondol Crichton, van eszem, el tudom dönteni mit látok. Az er csont kórházsorozat, azért mert futkosnak benne még nem akció... :D
  • winnie
    az er-t még anno asszem michael crichton jellemezte úgy, hogy akciósorozat. baromira pörgős. érdemes összehasonlítani a vele egyidőben indult chicago hope-pal, vagy a nagy előddel, a st. elsewhere-rel.
  • Atisz #22
    Még vmi: amennyiben az "er"-rel a Vészhelyzetet kívántad megjelölni, akkor hibásan szerepel az akciósorozat. Vérbeli kórházsorozat amerikai módra ;)
  • Atisz #21
    Az Emmy-n természetesen. Én sem értem, bár a kommersz szó az esetek többségében (néha nálam is) pejoratívan értendő.

PB-t nem mondanám kommersznek, nem nagyon volt még szökős, ennyire a börtön falain belül játszódó sorozat...
  • winnie
    mármint hol itt? a kommentemben vagy az emmy-n? előbbiben naná, utóbbiban naná - az oscar sem lila művészfilmeket díjaz, bár az látatlanban kijelenthető, hogy egy pb vagy csi vagy random nyomozós nyilván sosem fog ilyen díjat kapni, mint ahogy a heroes sem. a 24 az üde és örömteli kivétel, szeretik, vagyis szerették ais a kritikusok.

nem értem mi ez a kommerszfóbia.
  • Atisz #19
    Mégis, itt az általad kommersznek nevezett sorozatok vannak szinte kizárólag említve.
  • winnie
    ó, nagyon sok sorozat vet fel problémákat, boncolgat fontos kérdéseket, stb.

nyilván egy random nyomozós sorozat (house, csi)egy akciósorozat (pb, 24, er) vagy egy szappan, a kommerszbe tartozik. kábé az nem kommersz, ami kábelen megy. vagyis annak az 50%-a.
  • Atisz #17
    Puszta szórakoztatás? Ám legyen... de melyik sorozat nem erről szól?
  • winnie
    dehogy rossz. a kommersz inkább jó.

a pb csontkommersz, kommerszebb talán nincs is (igazi béfilmes erények, semmi gondolkodás, puszta szórakoztatás): látom, hogy mekkora tömegsorozat warezileg.
  • Atisz #15
    Akkor nézdd meg a Sopranoes-t és ott keress drámát ;D
  • Atisz #14
    Kérdés hogy a kommersz = rossz? Azonkívül a PB pont nem kommersz... a Grace Klinika és a Dr. House annál inkább.
  • DJ Boss
    James Spader, ennek (is) tudok örülni! :)
    Kiváló színész, fel se figyeltem rá a Csillagkapu óta. De mi az a Practice c. sorozat? Winnie? :D
  • winnie
    nem pejoratív a kommersz szócska, de azért valahol tömegsorozat meg minden. a kettő nálam egybecseng.

persze, ha a pushing daisies nagy siker lesz az idén, akkor ezt vissza fogom vonni.
  • Kemuri
    Fene tudja, én a Lostot egyáltalán nem tartom kommersznek. Persze jó kérdés, hogy mi a kommersz.
  • Broafka
    most nem azért, de a Felicity Huffman miért olyan nagy sztár? a Született feleségek óta, valahogy mindenki élteti!
    Nem arról beszélek, mert tényleg jól játszik meg minden, de szerintem abban asorozatban az összes szereplő nagyon jól játszik!

arról nem is beszélve hogy Linette nem is komikus karakter anynira! pont hogy ő inkább az ilyen komolyabb a 4 feleség közül!
  • Tomalak
    Boston Legal ;)
  • winnie
    hmm, akkor valszeg nem sok sorozatot ismerhetsz, ha a 3 legkommerszebbet írtad le.
  • Suffering
    A Prison Break (szökés) a legjobb tv-s sorozat a Lost meg a hősök messze elbujhat mögötte.
  • Cactus
    Nem is tudtam, hogy Leary kapott jelölést...hát ez így duplán fáj, hogy nem kapott díjat. Rescue Me forever :)
  • Wittgen
    Nekem meg inkább tűnik vígjátéknak az egész sorozat, mint drámának. Talán csak a Weeds-en nevetek ennyit, mint ezen. Király. Egyébként Leary-t el sem tudom képzelni olyan szerepben, ahol nem piás nőcsábászt alakít (akár csak a The Job-ban). A Maffiózókban meg mindenki eléggé a toppon van színészi teljesítményben.
  • L3zl13
    Nem mondtam, hogy rosszul játszik. Szerintem is nagyon jó karakterek vannak a sorozatban, mégha nem is szeretem annyira magát a sorozatot. De drámát azt nem láttam benne egy szemet sem.
  • beef
    Mit néztél? A részek végén a stáblistát? ;)
    Dennis Leary pedig nagyon jól játszik.
    Sőt hirtelen nem tudnék gyenge karaktert sem mondani a sorozatból.

Egyébként nagyon jó a Rescue Me, csak ajánlani tudom mindenkiek.
  • winnie
    wow. pedig iszonyat durva dolgok történnek a rescue me-ben.
  • L3zl13
    Bár a House nem kapott egy díjat sem idén, azért szépen ott van a top 5-ben. Szvsz abszolút megérdemelten.

Azt viszont valaki elárulhatná, hogy Dennis Leary hogy került a jelöltek közé a Legjobb drámai színész kategóriában. Abban a sorozatban én még nem láttam drámát...