51
Otthon vagy kórházban?
 • Iriszen
  #51
  sziasztok, a következő kérdésem lenne.. mit gondoltok, mennyire veszélyes manapság a császár metszés?
 • kacskamacska
  #50
  Sziasztok,

  látom már régen írtatok ide, de mivel a témához kapcsolódik, szeretném felhívni a figyelmeteket egy honlapra.
  www.jolerkezni.hu
  Lehet vitatkozni otthonszülésről, de azt gondolom, hogy minden szülőnek az a célja, hogy a gyermeke a legjobb körülmények között jöjjön a világra.
 • JAG1
  #49
  Nahh akkor én most itt szálltam ki a témából. Annyira tipikus vagy. Nem is tudom mit vártam az SG-től. Pár értelmes gondolatot? Pfff....
 • homeless
  #48
  Jó akkor szerinted, milyen híreknek kéne lenni?

  Persze minden azért van, hogy a kormány elterelje a figyelmet az igazi bajról, ezért volt olaszliszka, ezért került be Szávay Ági a legjobb 8-ba, ezért verték meg a szlovákok az egyetemista csajt, stb... Mindenki le van fizetve, csak hogy eltereljék a figyelmet az igazi bajról, az összes tv, az áldozatok, az elkövetők, a bába, az anya, a csecsemő, mindenki...

  [irónikus]
 • Calver
  #47
  "Szóval szted kis hülyeség egy csecsemő halála?"
  6 milliárd ember van - mit számít 1 élet? persze, számítana, ha a rokonod/barátod/akárkid élete lenne, akihez vmilyen kapcsolat is fűz. de így? "TV-ben bemondták h meghalt Mari néni kölke otthonszülés közben, jajj de rossz, szörnyű dolgok történnek..." ugyan már. ez tényleg csak egy csont a népnek h legyen min rágodnia.
 • dzsuvajoe
  #46
  Kik szülnek otthon? A cigányok XD
 • jefferson83
  #45
  n
 • jefferson83
  #44
  Mindenkit anyakönyveznek, ha nem tenék akkor az olyan mintha nem is létezne (hivatalosan a társadalomban).
 • Cat 02 #43
  az még midnig van h aki otthon születik azt nem anyakönyvezik ?
 • JAG1
  #42
  Van még mit tanulnod az élettől. Ajánlom, hogy foglalkozz is vele, ne csak a gépet bújjad.

  24 hetes terhesség után nem a szíve joga eldönteni ezeket.
  Igen is a megfelelő ellátásban kell, hogy részesüljön.
  Törvénytelen amit csinál. A Bábáról meg nem is beszélve.

  Megnézném, hogy nyilatkoznál a témában, ha a kistestvéred halt volna meg egy ilyen szituban.
 • JAG1
  #41
  Szóval szted kis hülyeség egy csecsemő halála?
  Nem értelmes, fontos dolog a szülés és a körülötte zajló téma?

  Tegyél meg egy szívességet, ne írkálj ide baromságokat.
  Nem muszáj beleírni egy topikba, ha csak hülyeségeket tudsz írni, csak azért, mert valaki létre hozta.
 • Hegi90
  #40
  Ja, és ha egy anyuka bábával meg mittoén hol akar szülni, akkor vállalja a követkeményekért a felellősséget is érte, nem kell vádaskodni, perelgetni, meg eljárásokat indítani. Felnőtt ember, az ő döntése hogyan csinálja, és másokat okol. Szánalmas.
 • Hegi90
  #39
  Nemtudom mit keres egy ilyen topik egy ilyen fórumon, de ha már kint van, akkor elmondom a véleményem. Attól, hogy még a média ennyire felfújja ezt a témát, nem kell még nektek is idetenni egy ilyen topikot. Már a csapbol is ez folyik. Ti nem ismertek közvetlenül vagy közvetlenül olyan embert akinek meghalt a gyereke szülés közben vagy az anyuka? Ugyanmár.... Sajnos a média az ilyen kis hülyeségekkel akar botrányt csinálni hogy az agrár józsi bácsi meg a városi marika néni is tudjon háborogni egymásnak. És az ilyenekkel terelik el a figyelmet az értelmes -és fontosabb- dolgokról. Egybkt magyar híradás 75%-a hülyeség/túlzás. Tisztelet a kivételnek. Még1 példa: Szávay Ági-ról csak annyi szó esik a külföldi csatornákon (CNN, BBC, stb.), hogy ő nyert a két versenyző közül. Semmi áradozás. Semmi bajom Ágival, örülök hogy teniszben is jók vagyunk, de azért a józsibácsikat meg marinéniket mégse kéne ilyenekkel etetni.
 • Sir Quno Jedi
  #38
  Nálam ez szakmai ártalome!
 • Matte
  #37
  mondja, aki előre lefoglalta a
  nobelforpsemulator.com-ot 100 évre ugyeeee?
 • ZilogR
  #36
  Az a gond a mostani szülőkkel, hogy rendesen beszaratják saját magukat jóelőre, ami a vajúdás során fog visszaütni: amikor eljutnak a szülőszobára és nem készültek fel, hogyan is zajlik egy szülés, teljesen pánikba esnek. Ráadásul a férj tovább idegesíti a feleséget, aki mégjobban ideges lesz és így tovább.

  Első gyermekünkkel szülőszobára kerültünk de. 10:30-kor, elpoénkodtunk a CTG-n, én mértem stopperrel, hogyan jönnek a fájások, milyen hosszan tartanak, mennyi idő telik el köztük. Egy kevés oxitocinnal, minden érzéstelenítés nélkül, némi görcsoldóval du. f5-kor meg is volt a baba. Mivel utána a szülő nőnek 2 órát szülőszobán kell maradnia, addig behozták az ebédet, szépen megebédelt, beszélgettünk, jól éreztük magunkat.

  A második gyermekünket már nem szülhettük ugyanitt - bezárták a kórház szülészetét, így a nekünk leosztott kórházba szülés előtt besétáltunk (10 percre van), du. f1-kor felvettek minket szülőszobára, még oxitocin sem kellett, 14:20-kor megszületett a második gyermekünk. Nincs gátmetszés és mindenféle bizbasz.

  Az a gond a mai fiatalokkal, hogy túlságosan magabiztosak, de amikor a cselekvésre kerül a sor, rendesen beszarnak. Mindkét alkalommal közösen, egymást segítve voltunk ott a szülésen. Komolyan vettük, vigyáztam a feleségemre, ő értékelte a segítséget - és van két szép gyerekünk.

  Fogadott orvos: kipengetsz egy valag pénzt és csalódott leszel: mivel az orvos NEM fog az ágyad mellett strázsálni, mert van épp elég szülő/vajúdó nő rajtad kívül és egyébként is, mi a francot kezdjen veled? Nézegesse kétpercenként, hogy eltünt-e a méhszáj???
  Amúgy is jó esélyed van, hogy épp nem lesz benn. :P

  Annak ellenére, hogy mi viszonylag problémamentesen szültünk, semmi esetre sem vállalnánk be egy otthoni mókát...
 • spy803
  #35
  Otthonszülés? és akkor a korházban csinálod meg a gyereket?
 • sTk01
  #34
  Szerintem nem elég felelösségteljes szülö jelölt aki beválja az othoni szülést. Mondjuk ott is meglehet oldani de nagyobb a kockázat, inkább korházban ott a biszti akármi komplikáció adodik hamarab megbirják oldani, mint ameddig kiér a mentö plussz az ut a korházba. Bizunk a korházban nem tudom hányan születtünk othon az ide irkálok közül de azoktol elöre elnézést.
 • nothes
  #33
  Már elnézést, de azok a nők, akik otthon, mindenféle orvosi felügyelet nélkül akarnak szülni, egyszerűen nemnormálisak. Hatalmas felelőtlenség mind rájuk, mind a gyerekeikre nézve.
  De annak sincs sokkal több esze, aki mindennek teret szeretne adni...
 • Ronny
  #32
  hallottál már koraszülésről?
 • jefferson83
  #31
  Jav.: Nem csak az anya, hanem mindkét szülő állampolgrsága számít.
 • jefferson83
  #30
  Azért ez értelmes topik, hiányoltam is. Egyetértek a topiknyitóval. Nem tudom, hogy a kacifántos jogi helyzet mit mondd, de sztem nem egyedül az anya felőssége kell, hogy legyen az otthon szülés kérdése. A gyermek érdekeit is figyeleme kell venni.

  Repülő esetén asszem 3-as állampolgárság sem elképzelhetetlen (asszem volt is ilyen). Anya állampolgársága, repülőgép felségjelz. + az ország ahol földet ér a gép :)
 • Tothenkopf
  #29
  Nekem apám született a 2.világháború vége fele bécsben,és ő azthiszem nem kapta meg a kettős állampolgárságot,de a születési helye miatt bármikor benyújthatja a kérvényt,gondolom az osztrák követségen.
 • JAG1
  #28
  Persze, egészségügy nálunk olyan, amilyen, ez nem kérdéses.
  Asszony is 4 szivacsból összetákolt gurulós ágyon feküdt, mert az előző anyuka nem kicsit összevérezte. Másik betét nem volt.
  Addig kell otthon húzni, amíg lehet, de be kell menni szülni.
 • JAG1
  #27
  Kösz. :-D
 • JAG1
  #26
  Igen, azt olvastam nem hivatalos forrásból, hogy hajó, repülő, követségi autónál, tehát ahol felségjelzés van, igaz ez a szabály. :-)
 • Sir Quno Jedi
  #25
  Pisztos ebből él. Hülyetopicnyitási szerződése van, vagy csak idióta pszihomókusjelölt és itt teszteli az idiótákat, akik szóba állnak vele.
 • Prince of Máté
  #24
  GOndoltam hogy te nyitod ezt az értelmes topikot.
  KB olyan érdekes topik, mint a :
  Szellentési inger elmulasztása
  Tegeződés
  Kopaszodás, hajritkulás
  Gyerek nemének választása
  Ondóvezeték elköttetése
  stb stb stb című topikjaid.
 • harcu
  #23
  A magyar törvények szerint az anya állampolgársága dönt, az amcsiknál automatikusan megkapja az állampolgárságot.
 • harcu
  #22
  Nálunk is hasonló volt a helyzet, a baba megakadt, és 3 orvos kellett hozzá, hogy ki tudják venni vákumos fogóval, szerencsére nem kellett a császár. Ha otthon történik mindez, most a feleségem és a fiam halottak. Azért az is hozzátartozik, hogy immáron két ismerősön alatt szakadt le szülőágy klinikán. Szóval a körülmények sokkal jobbak otthon, de az orvosi felügyelet a műtővel otthon nem biztosítható.
 • Palinko
  #21
  akkor érdekes dolgo lehet hajóútnál mert több amcsi hajót szegényebb nemzeteknél regisztrálnak pl líbia stb. akkor ha a hajón születik valaki akkor líbiai nemzetiségű lesz? :)
 • Sir Quno Jedi
  #20
  Van amikor perceken múlik az anya/gyerek élete, olyankor ha a kapu előtt kint állna a mentő, akkor is késő volna. Aki ezt nem érti meg, az agyhalott. Kérdés, ilyenkor KI a felelős?!
 • JAG1
  #19
  Persze, igazad van, kettős állampolgár lesz, de a gép felségjele számít.
  Legalább is úgy tudom. Régebben volt az, amit mondasz, csak sokan visszaéltek vele, meg nagyon vitatott esetek voltak.

  De ennek utána kellene nézni, mert én sem most foglalkoztam vele. :-)
 • bigapó
  #18
  Én arra emlékszem, hogy az anya állampolgárságát és amelyik ország felett éppen repülnek állampolgárságát is megkapja, magyarul kettős állampolgár lesz, de ez lehet, hogy csak régen volt így és megváltozott.
 • JAG1
  #17
  Igen? Egy ilyen szétmetszést, vagy császárt, hogy a fenébe csinálsz meg otthon? Ennek semmi köze az előkészületnek. Simán megfordulhat, vagy a nyaka köré tekeredhet a köldökzsinór. Ez divat, humbuk, Amerikai agyatlan trendi dolog. Vagy beszéljünk itt természetes kiválasztódásról? Lehet, de az meg is érdemli.
  - Hmmm meghalt szülés közben?
  Nembaj csinálunk másikat?

  Pfff...

  Fél a kórháztól? Miért? Ha választ egy orvost, szülésznőt, akikhez jár 9 hónapig, mitől fél?
  Vicc komolyan mondom.

  Tényleg előírnám, hogy a leendő anyukák tölcsenek el pár napot a kórházba és meglátják, hogy mennyi probléma léphet fel egyik pillanatról a másikra, amit otthon nem lehet megoldani. Inkubátor stb. nem részletezem, meg nem is értek hozzá, csak láttam épp elég konplikácoót, pedig csak pár napig jártam be asszonyhoz. Az inkubátor szoba, ahol asszem 4 inkubátor volt, állandóan tele volt....
 • Sir Quno Jedi
  #16
  Nem lehet. Ez nem vélemény kérdése, hanem sajnos tény. Csak sajnos sok a laikus és kevés a szakértő, aki állást mer foglalni. Én is halott lennék, mint a bot, ha ezeken az eszement barmokon múlt volna...
 • Bucser
  #15
  A kockázat vállalása mindenkinek a saját felelősségi köre. Akárcsak a gyermekvállalás. Vannak olyan nők akiknek bár az orvosok nem javasolják mégis vállaláják a szüléssel járó kockázatot (azaz orvosilag indokolt lennne az anya életének megőrzése érdekében a magzat elvetése mégis vállalja az anya a szülést).

  Sok nő pont azért nem akar szűlni mert fél a kórháztól. ezen segíthet a szülés otthoni környezete.

  komplikációk mindig lehetnek ezeket viszont megfelelő előkészülettel ki lehet védeni (szerintem)
 • JAG1
  #14
  Aki otthon szül, az - már elnézést a durva kifejezésért - meg is érdemli a sorsát. 1 hónapja szültünk. 24 órát vajúdott az asszony, ez idő alatt láttam ezt-azt. Nem mellékesen nekünk is császár lett a vége. Perceken múlik a baba, esetleg anyuka élete. Minket is 2 perc alatta vittek a műtőbe, mindent félredobva. Mellettünk, a másik szobában egy anyuka nem bírta erővel, 2 napja vajúdott, félig kint volt a baba, de nem tolt.
  Szanszéjjel vágták lefelé, csak úgy jött ki a csöppség.

  Óriási felelőtlenség otthon szülni...
 • JAG1
  #13
  A repülő felségjele szerinti nemzetiséget kapja.
 • Wolfsnack
  #12
  az előtt pedig nem szülnek