42
  • csibra
    #42
    Le kell tiltani a BITS-et és akkor próbálkozhat ahogy akar :)
  • floatr
    #41
    DirectX: Ok, nagyjából igaz, bár a jóemberek itt is némileg félre vannak informálódva, hiszen van egy-két egész használható kompatibiliti léjer már.

    Viszont nemrég mindehol nagy MS előtörésekről olvastam, javarészt a vállalati szféráról szóltak a cikkek. Növekvő szerver-eladások, Office eladások, SQLServer miegymás. Elég ijesztő...

    A mi anyacégünk is totális MS gőzben fulladozik. Valahogy nemtom miért, de az az alap -- bár platformfüggetlen dolgokkal foglalkozunk -- h televásároljuk magunkat ezekkel a cuccokkal már egy nyomorék Subversion futtatásához is felrakunk egy egész windows szervert vmware alá.
  • direwolf
    #40
    Kizárólag a directx, és a rá épülő játékok tartják életben a Microsoftot. A vállalati beszerzések döntéshozói is az otthoni példát viszik tovább (vagy korruptak?). Ahol kicsit is tovább látnak az egyszerű végfelhasználói szintnél ott már opensource minden.
    Tehát mégegyszer a nyomaték kedvéér: a Windows a directx játékok miatt él!
  • Polemius
    #39
    dester:

    "De nem értem miért is zavar valakit, ha új verzió jön ki valamiből"

    Ez önmagában nem zavar senkit.

    "míg más esetben, ha nem Microsoftról van szó azonnal rakja fel mindenki az új verziót"

    Ez nem igaz. Az 1.0 userekre jellemző ez a láma hozzáállás. Akinek csöpp esze van, nem rakja fel kapásból az újabbat, csak azért mert újabb.

    "Miért váltásra kényszerítés, az ha kijön egy új Messenger és miért nem az, ha pl. kijön egy új verzió pl. egy nem Microsoft által kiadott üzenetküldőből?"

    Elmagyarázom: Ha pl. egy évvel ezelőtti Gaim-ot (ICQ, Yahoo messenger, stb.) használsz, nem kell azt látnod a reggeli kávédat kortyolgatva, hogy bejelentkezéskor az arcodba vágja: nem jelentkezhetsz be, mert csak a legfrisebb verzió telepítése után engedjük meg neked ezt.
  • Polemius
    #38
    David Coulthard:
    "Miért is kényszerítés az, ha egy új verzióra kellene váltani?"

    Mit nem értesz rajta? Te az eddigi verzióval mondjuk teljesen meg voltál elégedve. Erre azt mondják, azt nem használhatod, csak az újabb verziót helyette. Ez eléggé kényszerítésnek tűnik. Rákényszerülsz, hogy újabbra cseréld. (Nem arról van szó, hogy tovább nem támogatják.)
  • floatr
    #37
    Egyre kevésbé értem h mi vesz rá embereket h MS termékeket használjanak -- de most halál komolyan, fikázás nélkül. Jópár évig énis ellubickoltam az ilyen-olyan windows-okkal miegymás, aztán kicsit paranoiásabb lettem a csigák átlagos szintjénél, mivel ezeket a kódokról, amiket használtam, senki emberfia nem tudhatja h mit is csinálnak valójában. Egyszer tán kiböki a windows update egy formás popup-ban h

    "Rendszerünk detektálta, hogy ön terrorista. Kérem várja meg, amíg kommandós egységeink biztosítják lakásának közvetlen környezetét. Hátralévő idő 2 perc 34 másodperc..."

    Minden eszköz tökéletesen helyettesíthető alternatív (akár még ingyenes) termékekkel.
    A tépelődőknek meg ajánlom a Brazil c. filmet.
  • MrImy
    #36
    Windows Updater (nem)mondja:
    1. nap: Megnéztem van-e új frissítés, meg átküldtem a dokmentumok mappa könyvtárának a listáját. Ugye nem baj!?
    2. nap: Megnéztem van-e új frissítés, meg átküldtem a dokmentumok mappa gyanúsnak vélt fájlját a kém(szoftver) laboratóriumnak, mivel valami láda volt a fájlnévben. Ugye nem baj!?
    3. nap: A laboratóriumot érdekelte valamennyi dokumentum, mert úgy vélik, hogy a Láda a többiben is megjelenhetett. Már át is küldtem! Ugye nem baj!?
    .
    .
    .
    És így tovább. De persze cserébe olyan friss lesz a gép, mint senkié.

    Mellékesen ha a MS olyan nagggyon tiszta játékot játszana, akkor nem mászkálna fel a netre az Office 2000 Word-je(fix IP, New York mellett vhol.) MINDEN indításkor. Lehet utánanézni.
  • M0rph3u5
    #35
    próbáltad már pl. az outlooknak a fájljait manuálisan törölni?
  • Sanyix
    #34
    Nekem ki van kapcsolva a frissítés, az updater szolgáltatás is le van tiltva, msn mégis letölti a legújabb verziót, bár nem telepíti, csak ott figyel a telepítő a temp-ben ugrásra készen. Ha kitörlöm megint letölti...
  • asysoft
    #33
    "A microsoft ezt egyszeruen ugy oldotta volna meg, hogy egyik nap titokben letolti a 7.5-ost es magatol felrakja."
    Hm? Nem szedi le magától a legfrissebb Live Messengert. Sőt, ha valóban ki van kapcsolva a frissítés (s nem csak értesítésre van állítva), a Windows Updatert sem frissíti. De ez le is van írva a blogban...
  • kvp
    #32
    "Minden EULA-ban van kivetnivaló, ez tény,"

    Szerintem a gnu/linux-et meg nem olvastad, de a bsd-et sem...

    "Nálam fent volt az AVG 6.0 vírusírtó. Egyszer csak feldobtak egy ablakot, hogy egy hónap múlva már nem támogatják és térjek át a 7.5-re."

    A microsoft ezt egyszeruen ugy oldotta volna meg, hogy egyik nap titokben letolti a 7.5-ost es magatol felrakja. Ha a microsoft is csak egy ablakot dob fel akkor semmi balhe nem lett volna a dologbol. Pont ez a kulonbseg a tisztesseges es a tisztessegtelen magatartas kozott.
  • Csaba42
    #31
    Sztem csak egyszerűen moderálás volt. :)
  • Csaba42
    #30
    Szerintem meg igaza van. Divat az MS-t és a termékeit szidni, bármit is csinál, az csak rossz lehet, és az eredendő gonoszt is az MS találta fel. Le leheten már erről a majmolásról szokni, vagy csak simán elgondolkozni a dolgokon, ami ártani nem árthat, nem kell félni tőle.

    Senki sem kényszerít senkit, de egyszerűen nem lehet pl. a Windows 98-at örökké támogatni, így is sokéig támogatva lett. Az Xp is kb. 2015 végéig lesz támogatva, szóval nem lehet mondani, hogy valaki is rá lenne kényszerítve az azonnali váltásra. De a biztonsági progiknál nem lehet ekkora időt hagyni a váltásra, ez teljesen evidens.

    Minden EULA-ban van kivetnivaló, ez tény, egyik cég sem szent kisangyalokból áll. Csak ugye, kit érdekel egy harmad-huszadrangú cég szidalmazása egy erőteljesebb cég szidalmazásával szemben? Te pedig minden más program telepítésekor csukott szemmel rácuppansz az Elfogadom gombra, nem tűnt még fel? Amúgy akár hiszed, akár nem, egy dislexiás is megértheti azt, ami az EULA-ban le van írva, az analfabéták viszont már ténylegesen nem!
  • neoG
    #29
    hmm.valami hiba van a hozzászólások számozásában.vagy lemaradtam vmiről?
  • David Coulthard
    #28
    "Az MSN Messenger is ki akarta kényszeríteni hogy Live Messengerre váltsak. Hála az égnek Windows 2000 kompatibilitási módban békénhagyott."

    Ez hogy is jön az általad linkelt cikkhez?
    Miért is kényszerítés az, ha egy új verzióra kellene váltani?

    Kivetnivalót pedig simán lehetne találni bármelyik szerződésben, nemcsak MS-ban, hanem akármelyik másik szoftverfejlesztőében pl. Apple. De azokkal a kutya se foglalkozik. (Még) Talán, majd ha nagyobb részesedése lesz...


  • bvalek2
    #27
    ... vagy Bill Gates személyesen, itt, az SG fórumán! Hogy 's mint, Főnök?
  • bvalek2
    #26
    Olvasd el akkor még egyszer, de most picit figyelmesebben. Meg a változatosság kedvéért a Microsoft Végfelhasználói Licenszszerződését is, amire csukott szemmel rábólintottál, amikor felraktad a Windowsodat, ha OEM, akkor is. Ha még ezek után sem találsz kivetnivalót, valószínűleg dislexiás vagy...
  • dester
    #25
    Elolvastam én is. De nem értem miért is zavar valakit, ha új verzió jön ki valamiből, míg más esetben, ha nem Microsoftról van szó azonnal rakja fel mindenki az új verziót. Miért váltásra kényszerítés, az ha kijön egy új Messenger és miért nem az, ha pl. kijön egy új verzió pl. egy nem Microsoft által kiadott üzenetküldőből?

    Szerintem titeket minden zavar amit az MS csinál, ha kiad újat akkor minek váltani, ha nem ad ki, akkor meg miért nem fejlesztenek...

  • bvalek2
    #24
    Hétfőn hirdetnek ítéletet a Microsoft-perben

    Ezért zavar minket. Olvasd el a linkelt cikket, és megérted a különbséget a te példáid között, és az MS viselkedése között.
  • David Coulthard
    #23
    Mintha csak a Microsoft csinálna ilyet, hogy rákényszerít a váltásra.

    Nálam fent volt az AVG 6.0 vírusírtó. Egyszer csak feldobtak egy ablakot, hogy egy hónap múlva már nem támogatják és térjek át a 7.5-re. És valóban: az adott időpont után nem jött több frissítés, kénytelen voltam letölteni a 7.5-t.
    És még sorolhatnák néhány programot pl. a kevéssé ismert SatcoDX műholdasadatbázist. Fent volt a 3.10-es verzió és egyik napról a másikra nem lehetett az adatbázist frissíteni, ott is fel kellett raknom az újat a 3.12-t.

    De persze ezek senkit nem zavarnak, csak ha a Microsoft csinál ilyet...

  • asysoft
    #22
    A hírben van egy nagy tévedés. Kikapcsolt frissítés mellett még a frissítőszolgáltatás sem frissül. Jelek szerint a linkelt blogbejegyzést sem olvasta el az író, ugyanis ott ez világosan le van írva: "WU does not automatically update itself when Automatic Updates is turned off, this only happens when the customer is using WU to automatically install upgrades or to be notified of updates."
  • AranyKéz
    #21
    Az MSN Messenger is ki akarta kényszeríteni hogy Live Messengerre váltsak. Hála az égnek Windows 2000 kompatibilitási módban békénhagyott.
  • dmegyesi
    #13
    HUF-Dollár grafikonnal kapcs.: HUF erősödni látszik $-hoz képest, holott az USD gyengül. Nézd meg az HUF-EUR grafikonokat...nagyrészt stabil, átmeneti fel-le mozgásokkal. Szal nem feltétlenül mi erősödünk...

    Mind1, ez már abszolút off, alapvetően a cikk a Microsoft nyilatkozatáról szólna.
  • bvalek2
    #11
    Tényleg az MS a tulajdonosa minden feltelepített Windowsnak, mi csak béreljük. Az MS EULA egy rémálom, vettem a fáradtságot, és végigolvastam. Amit most csináltak, azt is nyugodtan megtehetik, a saját tulajdonuk, és az OK gombra kattintással elfogadtuk, hogy azt tesznek a mi gépünkön, amit akarnak.
  • turul16
    #9
    Nézzünk már meg HUF - Dollár grafikont, én úgy látom HUF erősödik a dollárhoz képest.

    Ez MS-Update dolog ezért is érdekes, mert ezek szerint, az MS egy rendszerszolgáltatás kódját bármikor megváltoztathatja a gépedem a beleegyezésed nélkül,( ha netre van kötve,) ergő ő irányítja gépedet, ő az igazi tulaj, mivel ő határozza meg mi legyen a gépeddel.
    Aki bízik az amareikai MS -ben, és nincs félnivalója az amerikai védelmi hivataloktól annak nem lesz baja, kivéve, ha valakinek sikerül magát MS-nek álcázni a gép felé.
    (Egyébként ez a jövő, a szoftverek maguk frissítik magukat rejtve, anno így olvastam a rémregényekben)