48
-
Epikurosz #48 Megjöttek? -
stremix #47 -
stremix #46 Na, itt is a távoli képek lettek összeillesztve és a közeliek vannak elcsúszva, éppen a távolsá-különbség miatt, ahogy mrzool már kifejtette. Csak nehogy azt mondja vki h Szabadság-híd is hamisítvány![IMG]http://[/IMG] -
Epikurosz #45 dust devil = porördög
(hivatalos fordítás, tessék használni lusta dögök!) -
#44 Tök jó ez a hegyvonulat ezen a holdon. Végre egy bizonyíték a Teremtésre!!!
Hiszen nyilvánvaló, hogy a világ teremtésekor Isten két félből ragasztotta össze, csak nem tüntette el a nyomokat.Valszeg soha nem hitte volna, hogy idáig eljutunk. -
kecskeszeme #43 Érdekes, de én a hsz-eket végigolvasva mrzool-t nézem le a legjobban. ;P -
Librarian #42 Ááá, nem a Meanbearpig meghúzza magát és folyamatosan menekül a volt amerikai alelnök ellen. Kövezz meg, hogy nem jut eszembe a neve... :D -
Loverman #41 Roliika,azért remélem esténként nem szoktál egyedül mászkálni kint az utcán! Mert még elkap a Manbearpig!!! xD -
Dany007 #40 De nem így van :D :P -
#39 Ígyvan. -
Dany007 #38 Thx ! :) -
mrzool #37 A dust devilek forgószelek, nagy eséllyel ilyenek kapták telibe párszor a rovereket, és emiatt tisztultak meg a napelemtáblák. http://en.wikipedia.org/wiki/Dust_devil#Martian_dust_devils -
Dany007 #36 Hmm rendben. :) Nekem még akkoris fura.
Azt a dust devil részt nemértem =/ Csak poén akart lenni? :) Vagy nemtom, tényleg nem vágom mire gondolsz :) -
mrzool #35 Ez már fotózási téma, amiben nem vagyok otthon:/ Mindenesetre tuti van vmi köze a látószöghöz, ha vmi fotós kolléga betéved, biztosan meg fogja magyarázni korrekt módon.:)
Az általad idézett 3 darabban fényképezett panorámán szerencsés esetben ez nem jön ki, én azért már lőttem olyan 30-40 képes panorámákat, ahol igenis probléma volt a közelebbi ojjektumok perspektívája. Azeket a nagyobb marsi panorámákat pedig több száz képből rakják össze.:) -
mrzool #34 Nagy eséllyel egy dust devil, és miközben szűrőt váltottak a pancamen, arrébb ment pár méterrel (ezért látszik más színnel és más helyen). Mint írtam, abban az időszakban rengeteg dust devilt kaptak lencsevégre. -
Dany007 #33 " A kép 3/4 énél (belról - jobra) fent van egy zöld, és egy rózsaszín folt. (Lángcsóva/gőzcsóva szerű) Mi lehet az ? "
Azt én is láttam :D Csak nem akartam írni mert még a végén UFO-hívőnek fognak tartani :D
valami fénytörés lehet a lencsén? Fogalmam sincs de tényleg érdekes! :) -
turul16 #32 A kép 3/4 énél (belról - jobra) fent van egy zöld, és egy rózsaszín folt. (Lángcsóva/gőzcsóva szerű) Mi lehet az ? -
Dany007 #31 u.i.: véletlenül se gyúnyolódásból mondtam a képküldést! Hanam akkor lehet te is meglátod a különbséget amire én gondolok. Pedig azt a képet egy olcsó géppel csinálták és egy olcsó grafikus rakta össze :) -
Dany007 #30 @mrzool :
Jaaj értem mit mondasz :P
De a képen az 50cm-re lévő kövek is frankón összevannak rakva csak a spirit nincs. Igaz ,az akkor kb 10cm-re van. És ilyen miatt van a panoráma képekben az a bizonyos torzulás, mivel a közel lévő tárgyakat torzítani kell egy kicsit, hogy össze lehessen illeszteni, és minnél távolabbit kell összerakni annál kisebb ez a torzulás. Egyértelmű. Mellesleg ha jól láttam a képen a spirit kb 15-16 darabból van összevágva.
De azért én kipróbálnám magam összerakni az eredeti darabokból :)
Ha gondolod küldhetek neked egy képet, amit anyámék csinálltak mittomén hol, partról fényképezett hegyek...3 darabban,és a kb 1 méterre lévő bokor is tökéletessen egybevan rakva, meg a 3km-re lévő hegyvonulatok is :) -
mrzool #29 Hát szerintem ha több kilométerre és 50 centire lévő dolgokat ugyanazzal a beállítással fényképezel, majd összerakod őket, akkor magad is rájössz a válaszra.:) -
Dany007 #28 " Hihetetlen módon több kép panorámaképpé való összeállítása az oka. "
Hátte nem érted mit akartam mondani.Az egy dolog, hogy panorámaképet állítanak össze, de mért van az, hogy Spiriten kívül a tájat frankón összerakták, de maga a marsjáró képe meg centis eltolássalokkal van összerakva. Nézd meg a #14-ben belinkellt képet közelről.
A mars járó bal oldalának első szelete majd 1cm-vel feljebb van, de a közvetlen fölötte lévő táj meg már tökéletessen egyezik.
Mielőtt elkezdenél fikázni, egy szóval nem mondtam hogy fake a kép.
Csinálltam már én is pár panorámaképet (márcsak szakmából adódóan is), de olyat még nem sikerült, hogy egy a képen lévő tárgyat csak eltolódással, viszont minden mást tökéletes egyezzéssel rakjak össze :)
Ez kb olyan mintha külön képekből rakták volna össze a tájat, és külön a spiritet.
Ezzel még mindig nem azt mondom hogy fake a kép mielőtt valaki rácuppanna, csak nem értem mért így csinálták. -
Zedas #27 Ezek szerint magadat abba a halmazba sorolod, ahol roliika tartózkodik? -
Epikurosz #26 Érdekes, hogy te olyan emberektől vársz feletetet a kérdéseidre, kedves túlokos, akiknél amúgy értékesebbnek érzed magad. Érdekes... -
Zedas #25 Kész ez a fórum megint. Ezért érdemes az SG-re járni: találok egy csomó embert, akiknél különbnek érezhetem magam... és ez felvidít! :)
Tisztelet a kivételnek (pl. mrzool)...
A felső képen meg baromi jó lenne ha fel lenne tűntetve a fény iránya, mert nem mindegy hogy a fekete foltok a dombok tetején üdülnek vagy a kráterek alján. Gondolom az alján, mert a másiknak nem sok értelme van :) -
mrzool #24 Van egy nagyon egyszerű és már sok kutatás általá bizonyított pszichológiai oka ennek az egésznek: a sikertelen, életükben semmit sem elérő emberek azzal próbálják kompenzálni önnön szerencsétlenségüket, hogy másban keresik a hibát, összeesküvés elméleteket szőnek és kétségbe vonják embertársaik sikereit ('ha nekem nem megy vmi, akkor másnak sem mehet' jelszóval). -
Voronyezs #23 Hmm érdekes, és egyben izgalmas, elvégre el se tudja képzelni az ember h milyen kib*szott messze van ettől a szerencsétlen Földtől a Cassini kint a nagy semmiben... jól bírják ezek a marsjárók és műholdak az egyszer biztos... a végén még a plútóra fognak leszállni:)
na de most nem érek rá, megyek repülni, majd késő dután megnézem a haszeket. -
#22 "Ennek mi lehet az oka ?"
Hihetetlen módon több kép panorámaképpé való összeállítása az oka. -
#21 > Minden rózsaszínes de nem poros!
Azert mert a Grand Canyonban rozsaszin ufonautak porolgatjak. -
xizor #20 Azt mondjátok meg miért kéne fakenek lennie a képeknek?Hogy a gonosz nasa félrevezesse az embereket, és közben titokban a marsi ufókkal konspiráljanak?Vagy hogy ne ismerjék be nemjött be az expedició?(Mintha nem ismernék el elég gyakran elbasznak dolgokat) -
#19 Ezek az okos kis műholdak mit le nem fényképeznek, már kitudja hol járnak és még mindig nem bukkantak értelmes életre?? Remélem nem ez az egy nyamvadt bolygó ami lakott ebben a naprendszerben. -
Dany007 #18 Hmmm hát érdekes az a kép :) Megnéztem a nagy változatot közelebbről is, hát elég bénán van megvágva. Úgyértem összerakva. Mert a felszínt mutató kép az faxa, "alig látszik", viszont a Spirit elég csúnya eltolásokkal van benne. Ennek mi lehet az oka ?
Amúgy a #9-ben bevágott kép nekem annyira műnek tűnik :S Nem vonom kétségbe ezeknek a hitelességét, nem erről van szó. Csak egyszerűen az a sok kőtömb..Úgyértem, ha ott van szél minimális légkör, márpedig a homokdűnék állásáből (más képeken) egyértelmű hogy van szél, szal valami eróziónak is kellene lennie ? Véletlenül sem okoskodni akarok, csak furcsa hogy nem simára, vagy simább felületűre koptaott kövek vannak... -
Epikurosz #17 Ez a sok töketlenkedés a felvételek elemzésével. Ke kell menni, és mintát venni, az az igazi. -
mrzool #16 Mivel eddig egy nagy nullát mutatták fel... Rád bízom.:) -
roliika #15 Kell más is? Nem érdemes túl kevesen nézik az oldalt és nem kapom meg a jutalékom, nameg wanek sincs itt. lol -
mrzool #14 Ugyanez a kép megvan nagy felbontásban is, csodálom, hogy nem találtad meg, te csoda programozó! Nesze, negyven x mega: http://marsrovers.nasa.gov/gallery/press/spirit/20051107a/Everest_L257atc-A622R1.jpg
Ha egy egyszerű webes keresést sem tudsz abszolválni... Na mindegy, térjünk vissza a Marsra, nem akarlak ilyen rövid idő alatt mindenben lealázni.:)
Egyébként szerintem te szimplán provokálsz minket. Belinkelsz egy 2005 novemberi, majd 2 éves képet, amin egyrészt látszik a por, másrészt pedig a híres első nagy dust-devil tisztítás után készült. Ergo nincs rajta túl sok por. Jah, és mielőtt belekötsz a színekbe: ugyan a fájlnévből látszik, de direkt leírom a kedvedért: hamisszínes a kép, ugyanis kék helyett UV, piros helyett pedig IR szűrővel készülsz.
Tényleg csak ennyit tudsz felmutatni?:) -
roliika #13
Kis felbontású kép...mert nincs másik, portalan cellák, csak a te kedved miatt a Nasa oldaláról. -
SoulHUN #12 "marsconspiracy4assholes.com" ez jó :) -
mrzool #11 A roverek kapcsán belinkelsz egy képet az 1997-es Pathfinder misszióról?:)))))) Megalol, te aztán nagyon vágod a témát.
Képeket pedig keressél magadnak, tudod, marsrovers.nasa.gov. Ez a hivatalos oldal, nem pedig a marsconspiracy4assholes.com...
A képeken pedig azért vannak illesztési hibák, mert - számodra és a hozzád hasonló igen 'tájékozott' emberek számára igen meglepő (?) módon - sok kis felvételből lettek összeillesztve. Nagylátószögű kamerákról itt szó sincs, ezt is elbuktad... -
mcsaba #10 A második kép engem rendkívül emlékeztet a kerítésünk festésére, ott voltak ilyen göbök amik a festék alá beszorult levegőtől lettek, és egy idő után ezeken a helyeken elkezdett lepattogni a festék, na akkor pont így nézet ki, és pont mint nálunk ahol nagyobb volt a göb ott jobban pattogzot, ahol viszonylag sima volt ott csak apró tüszúrásszerü pontok, pont mint a képen, biztos hogy ez arról a holdról készült kép? egyeltalán nem hasonlit a másik kettőhöz. -
roliika #9
Minden rózsaszínes de nem poros! A képen vágások vannak illesztési hibák..persze nagy látószögű kamera de azért mégis...kicsit érdekes.