17
-
JTBM #17 Az USA-ban 2000 körül már annyira eldurvult a helyzet, hogy még pár kormányzót is zaklattak kéretlen hívásokkal.
Ekkor a politika megoldotta a kérdést: Létrehoztak egy központi, nyilvános listát azokról, akik nem kérnek kéretlen hívásokat. Erre bárki jelentkezhet ma is.
A listán szereplő polgárok hívása hívásonként USD 500 büntetés automatikusan. A büntetést a zaklatott kapja kárpótlásként. A bizonyítás nagyon egyszerű, a telefontársaság logjából történik.
100 000 Ft/hívásért engem nyugodtan hívhatnak akár egész álló nap. ;-)))
Persze a spam hívások azonnal teljesen megszűntek...
Most már csak meg kellene ezt a törvényt itthon is hozni... -
#16 A díjcsomagos telefonajánlatokat egyébkánt nagyon egyszerűen le szoktam rázni, mindíg a következőt mondom:
"Ó, ez nagyon érdekel. Most IP-telefonnal szoktam telefonálni, az ugyanis ingyenes. De nagyon kíváncsivá tett, hogy mi az a szolgáltatás, ami ennél olcsóbb."
Az esetek többségében ilyenkor elég bunkó módon egyszerűen csak leteszik a telefont, és még arra sem veszik a fáradságot, hogy elnézést kérjenek a zavarásért. -
#15 Az a gond, hogy mindezt nem csak telefonbeszélgetés formájában, hanem faxban is csinálják. A faxpapír pedig pénzbe kerül. Én ilyenkor küldök vissza egy faxot, hogy küldjön egy tekercs faxpapírt, mert törvényt sértett, és kárt okozott. Ha nem teszi feljelentem. Már volt akit feljelentettem, meg is büntették, majd felllebezett. Persze elvesztette a fellebbezést is, most bíróságra ment. Még az a szerencse, hogy nekem nem kell mennem a bíróságra miatta, mert megoldja ezt a hivatal. -
llax #14 Attól még felhívnak. De ez esetben törvénysértést követnek el. -
#13 Remélem, hogy téged fog először a falhoz állítani a forradalom, miután letépték a lakókocsid ajtaját! -
teddybear #12 Hibás kiindulás. Nem a pasi hibázott a feljelentéssel, hanem az "igazság-szolgáltatás". Méghozzá azzal, hogy a büntetés nem vette el a pasi kedvét a "bosszúállástól". Ha az agyi kapacitásához mérten kapja a büntetést, akkor eszébe sem jutott volna a kekeckedés.
Frayer; ez a "munka" sokunk számára utálatosabb, mint a WC-pucolás csupasz kézzel. Ha ez neked jó, érdekes gyomrod van. -
wanek #11 Ez sajnos Magyarországon is így van... Épp most folyik a botrány, pont a tele2-vel kapcsolatban. -
wanek #10 Ennek sok értelme nincs, mert a spammelők mennek végig automatikusan az összes telefonszámon, vagyis mindenképpen megtalálnak.
Mondok egy másik módszert: felveszed, és bemondod: tessék, Nemzetbiztonsági Hivatal. A spammelő garantáltan leteszi. Az ismerősöknek meg el lehet mondani, hogy ezt a módszert alkalmazod, tehát őket nem fogja meglepni :) -
Stanlee #9 Németországban félve (na jó nem igazán félve) veszed fel a kagylót, ha ismeretlen szám hív. Ugyanis, a kinti szabályozás szerint ha felajánlanak egy szolgáltatást neked telefonon, és nem küldöd el őket a .... és nem mondod nekik egyértelműen, hogy nem kell, nem érdekel, akkor az szóbeli beleegyezésnek minősül, a szerződést aláírtad, és szaladhatsz a pénzed után és fizetheted a nem kívánt előfizetés díját. pl. Tele2, felhív, blabla, mondod jónak tűnik=előfizetted. A számlát már küldik ezerrel. A jó k***a, harcolnod kell velük, hogy semmissé tedd a nem létezőt. A sok öreget, meg azokat, akik nem értik a nyelvet, gyorsan be lehet húzni, ők nem mennek a fogyasztóvédelemhez. Szopacs. Ez ellen kell a törvénynek tennie, hogy ilyesmi ne történhessen. -
#8 Arról nem is beszélve ha botneten küldöd, ott márr milliós számokról beszélhetünk.
Volt egy segg aki nagyon harcolt egy ilyen spemmer ellen, a végén ő szívta meg, ment neki több tíz ezer, "nem sok" anti-reklám, melyben beismeri hogy pénzt szedett ki másokból. Egy csomóan fenyegették, megverték :DD, hogy adja meg a behúzott pénzt ami nem létezik.
Most az igaz,hogy kamu volt, de a nagy számok törvénye alapján ha csak 100 ból egy vette komolyan akkor igen csak nehéz napjai lehettek a fickónak akkor.
Ja, és az akkori on-line vállalkozása teljesen csődbe ment, be kellett szüntetnie.
Csupán egy feljelentés miatt, mely tartalmazta a feljelentő adatait is. :DDD -
#7 Dzsilett, én ebből nyerészkedek :DD
Nem én intézem a dolgot csak a szálakat mozgatom a háttérből.
Szerintem nem érdemes a telefonhívások ellen küzdeni, mert az igaz,hogy egy idő múlva fekete listára tesznek és az adott cég nem hív minket többet, de cserébe hívnak majd más cégek, akár több tucat is.
Hogy miért van ez?
Ez azért van mert a fekete lista olyan emberek adatait tartalmazza akik ellenszenvesek, nem hajlanak a vásárlásra, netán rossz indulatúak.
Ezeket a listákat cserélgetik egymás közt a marketing ügynökségek, akiknek van eszük, ezeket a címeket kifilterezik a saját címbázisukból.
De az esetek többségében nem ez történik, hanem az hogy úgy tekintenek erre a listára mint egy ingyen megszerzett címlistát, amit üzletileg fel is használnak, esetleg átadják másoknak is, azaz eladják.
Ugyan ez az e-mail leiratkozásoknál.
Egy helyről leiratkozol, talán nem kapsz onnan többet levelet, talán küldik ugyan úgy tovább.
De számíthatsz innentől fogva,hogy bekerülsz akár több száz más címlistákba.
Ezek a "spammerek" már annyiszór voltak célpontok bizonyos bosszú áló, vagy önkényes igazságszolgáltató barmoknak, hogy már ők is ellenségként kezelik a népet.
Az meg nem jó senkinek sem ha ezek megdühödnek, végülis ha akarnák úgy el tudnák dugítani a postát,hogy végképp használhatatlan lenne, napi jönne 2-3 ezer levél, mind más, na abból válogasd ki mi az ami tényleg neked jött.
Egy 100 Mbites szerver egy perc alatt kiküld vagy 50-100 ezer levelet is. -
Dodo55 #6 Minket HETENTE zaklat a T-Com, hogy váltsunk díjcsomagot, mert hogy az úgy jobb.
Hiába mondjuk, hogy nem érdekel, mert már sokszor le is akarjuk mondani a vezetékest, annyira ritkán használjuk mostanában, szarnak rá, hivogatnak.
Egyszer apukám vette fel(általában anyukám szokta, ő van itthon olyankor inkább).
Felveszi, hallgatja 5 percen át, majd megkérdezi: "Elnézést, de a SZÉKOM-nak mi köze van az én telefonálási szokásaimhoz?" ... "Ja, hogy T-Com, és SZÉKOM-ot értettem"
Ha valaki nem érti mi a vicces ebben, akkor segítek: a SZÉKOM az a fehérvári szemétszállító cég :D
Ja, meg volt egy brutális eset, fel is akartuk jelenteni érte a T-Comot. 2006 tavasz, reggel 8 óra körül. Anyukám taxit akar hívni, mobilján épp nincs pénz, negyed óra múlva ott kellett lennie valahol fontos ügyben. Megy oda a vezetékeshez, erre az elkezd csörögni. Felveszi, és a Gyurcsány elkezd benne pofázni. Azonnal lerakja, majd felveszi a kagylót, hogy tárcsázzon, erre ott folytatja a Gyurcsány, ahol abbahagyta. Megint lerakja, megint folytatja. Fogta, kihúzta a zsinórt is, várt egy kicsit, visszadugta, felveszi a kagylót, és tovább pofázik a Gyurcsány. Ezekután félrerakta a kagylót, és kb 10 percig várt, mire befejezte a mondanivalóját, majd a vonal végre hajlandó volt megszakadni...
Már el volt késve rendesen, nem tudom mi volt már, de már nem volt értelme így odamenni, úgyhogy felhívta a T-Com ügyfélszolgálatát, és lebaszta őket rendesen. A válasz ez volt: Igen, van ilyen reklámszolgáltatásunk. Erre anyukám mondja: "Akkor szeretnék én is rendelni egy ilyet" Erre a válasz: "Ön nem rendelhet ilyen szolgáltatást". -
Polemius #5 Vezetékes telefonnál tényleg jó megoldás az üzenetrögzítő.
Mobilt meg én úgy oldottam meg, hogy akinek nincs benne a száma a telefonomban, annak ki sem csörög. -
llax #4 Idézek a T-Com tudakozójából:
"§" jel esetén az előfizető kérésére az előfizetői adatok tudományos, közvélemény- vagy piackutatás, valamint direkt marketing célokra nem használhatók fel.
Tehát csak kérni kell a megjelölést. Ha máshol sem járultál hozzá az adataid ilyen célú felhasználásához és ennek ellenére is jönnek a hívások, akkor fel kell jelenteni az adott céget. Ez esetben Neked nem nagyon kell emiatt bíróságra járni és bármit is bizonyítgatni. -
wanek #3 Az ilyen reklámozó, felmérést végző, stb. kéretlen telefonálók ellen hatásos módszer egy üzenetrögzítő beüzemelése, ugyanis ezek sose hagynak üzenetet, és nem is kell így a baromságaikat végighallgatni. Aki nem akar beruházni ilyenbe, az beszéljen úgy, mintha üzenetrögzítő beszélne, garantált a siker :)
A másik módszer: felvesszük a telefont, de nem szólunk bele. Ez általában megzavarja a spammelőket, és leteszik. Ha a spammelő belekezd(ene) a mondókájába, akkor mi tesszük le.
Szemét egy bagázs ez, engem naponta legalább egyszer, de van, hogy többször is keresnek, de már megtanultam védekezni ellenük. Van még sok egyéb módszerem is, egyelőre az említett kettőt adom közkinccsé :) -
borhab #2 Ne panaszkodj, minket ilyen eset után 6 évvel is zaklattak még! -
#1 Élve kéne az ilyen zaklatókat megnyúzni. Édesapám már 3 éve halott, de még mindig folyamatosan zaklatják különféle cégek édesanyámat, hogy "nyert kedves párjával nyralást" és hasonló elmésségekkel. Soxor ugyanaz a cég többször, annak ellenére, hogy szóltunk nekik. Most álljon neki az ember pereskedni az ilyenekkel? Mindig újra és újra felszakítják a sebeket, kegyeletsértők és POFÁTLANOK.
Komolyan elgondolkoztam már rajta, hogy végleg kiköttetem a telefont a francba, de újabban mobilon is zaklatják már az embereket (engem is).
A mail-ekről már nem is szólok, mindenki ismeri, hogy mi a nagy büdös helyzet. A levelezések 99% szemét.
Spam minden szinten, a kínhalál is túl kegyes lenne azoknak akik ebből nyerészkednek...