Dead space

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Qwerty4
Az a játék szerintem legnehúzósabb része.Csak nyugalom kell hozzá.Idegesen azt a részt nem lehet megcsinálni.
Mindneképpen stázissal szerelkezz fel, nyomjad a nagy monsztára és amíg lefagy, addig a "kicsiket" likvidáljad.

Qwerty4

Ombika
Jah csak eppen szopok, mivel a halhatatlan zombival nemtudok mit kezdeni 1 ajtonal 1 terembe, annyian vannak es loszer meg nuku, ajto meg nincs meg kinyitva! 😞

Seth
Ez a Dead Space topik, te meg azt kérdezted csak vaktában, hogy "most ez PC-re ki van már adva?"

Mégis mire kellett volna gondolnom ?

PSN ID.: Beegabor

Az exctraction még nincs sajnos csak wii-re. <#gonosz3>

BattleTag: zydar#2910

ppk
basszus nem az elsõ részre értettem, ne nézz má lámának :-)

Powerball!!!

Akkor megcsináltad ezekszerint <#eljen>

Ombika
Mar 5 chapter! 😊

Nem is nagyon kell lehúzni, szinte magától lemegy. Rákapcsolódik egyáltalán?

Pedig azzal a gravitációs erõvel kell lehúzni. Becélzod megfogod és próbáld úgy talán, hogy hátrálsz, aztán ha leér akkor összekapcsolódik.

Ombika
Ombika
Van 1 olyan resz 3 chapter,h toltsd fel az energiacellakat uzemanyaggal , majd inditsd el a centrifugat. Mikor a terkep szerint elerek a toltohoz, kivan irva,h huzni vagy mi es hiaba probalom ezen az oszlopon a kart lehuzni akar energiabuzisaggal baxik ra? Tudna vki segiteni? Picit hulyenfogalmaztam ,de hatha jart vki hasonlo cipoben... Thx

Azért lássuk be, a történet nem egy világszenzáció, nem is nagy újdonság, de egy ilyen játékba ez épp megfelelõ szerintem. De nem csak a sztorit kell nézni, elvégre ez egy játék, és a történettõl elvonatkoztatva nagyon remek játék, brutálisan jó atmoszférával, hangulattal, jó játékmenettel. Kell ennél több? 😊

Qwerty4
Mit fintorogtam, ember?Nem látod, hogy összességében nagyon tetszett a játék???!!!
Tényleg képtelen vagy megérteni?

Qwerty4

Qwerty4
Remeknek remek, különben miért adtam volna ilyen magas pontszámot?!
De attól még teljesen sablonos sztorija van.Lehet, hogy ti nem így látjtok, de én igen. 😊Ami viszont biztos, hogy ezt a sablont remekül kompenzálja a sok pozitív tulajdonsága.

Qwerty4

Már a felvetésed is értelmetlen.
Mit változtatsz meg egy túlélõ horrorban? A helyszínt, szörnyeket?(legfeljebb ledegradálod sima horror játékká és akkor majd biflázhatod hogy melyik filmre hasonlít)
Ki nem xarja le, hogy hol játszódik? Attól még túlélõ horror marad. Legyen jól eltalált atmoszférája és néhány meglepetés.

"És úgy az egész túlélõ horror mûfajra ezek a történeti-klisék jellemzõek, ami a DS-ben is jelen van."

Erre pedig csak azt tudom mondani, hogy ha unod akkor nem kell ezzel a kategóriával játszani. A te döntésed, engem speciel nem igazán érdekel ez a fajta okfejtés, azért játszom vele hogy szórakozzak nem pedig hogy csak fintorogjak, hogy ilyen darabolást is láttam már...

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Qwerty4
Nyilván mindegyik túlélõ-horror játéknak más az atmoszférája, de legtöbb úgyis erre a fertõzõs témára épül különbözõ helyszíneken, akár különbözõ játékmenettel is.De az alapja kb. mindnehol ez.
Persze vannak kivételek, pl. a Silent Hill-ek.

Qwerty4

Kár, hogy így értelmezed ezt a minden tekintetben remek játékot.

Az atmoszféra miatt ez felejtõs.

Qwerty4
Szerintem te nem értetted meg mit akartam írni, egy kicsit még tanulmányozd!!!

Példa:a Dead Space tulajdonképpen szinte a Cold Fear átültetett klónja az ûrbe, egy kis változtatással, a sztori váza pedig tök ugyanaz!!!Szerintem egyértelmû a párhuzam a kettõ között.
És úgy az egész túlélõ horror mûfajra ezek a történeti-klisék jellemzõek, ami a DS-ben is jelen van.

Qwerty4

Bakker!
Egy túlélõ horrorból csak úgy lehet kitörni, ha nincs túlélõ.
Ekkora baromságot...

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Qwerty4
Úgy, hogy minden survival-horror kb. ugyanerrõl szól.A helyszín/szereplõk persze változnak.
Megfertõzött emberek, egy elmebeteg "fertõzõ", elszigetelt helyen, szóval tipikus az egész...nem nagyon akartak kitörni ebbõl a sablonból.

Qwerty4

Sablonos a történet? Hát nem is tudunk szinte semmit az egészrõl, hogy lehetne sablonos?

Qwerty4
Írtam pár sort, végigjátszás utáni vélemény jön a játékról!!!

Egy igen jól sikerült horror játék a Dead Space, ugyan sok újdonságot nem tartalmaz, de a különbözõ játékokból "ellopott" elemek nagyon jól meg lettek valósítva.Azért persze kicsit túlzás, hogy semmi új nincs, a holografikus kezelõfelület ütött és idáig nem volt rá példa, mondjuk nem is illene akármelyik játékhoz...
Az irányítás/kamera rendben volt, nem is lehet rá panasz hiszen ez egy túlélõ horror.A mûfajon belül talán még a legkényelmesebbre is sikerült.A mentésrõl is ez mondható el.A pályákon gyakori volt a mentési terminál és automatikus mentés is segített bennünket.Ez például az Obscure 2-höz visoznyítva luxus, ott volt néha-néha egy fekete virág, ahol menteni lehetett és azt is csak egyszer szabadott használni, és mentési pontok között sem volt automentés.De mondjuk ott nem volt ennyi monszta.
A hangulat hihetetlen jóra sikeredett, ez köszönhetõ a pofás grafikának, a kiváló hangoknak és úgy mindennek.A Doom 3 készítõi tanulhatnának a DS fejlesztõcsapatától, lenne mit.
Parafaktor elég nagy, az elején ugyan nem nagyon féltem, de ahogy egyre több idõt töltöttem az USG Ishimura fedélzetén, annál jobban nyomasztott az egész környezet és a helyzet.Bele tudtam magam élni.
Az összegzés és többi pontokba szedve jön.

Negatívumok:
-a sztori sajnos teljesen sablonos
-párszor túl sok nekroform jött, mint a Serious Sam-ben, gagyin hatott egy ilyen játékban
-van amikor unalomba is fullad

Pozitívumok:
-kiváló játékmenet (harci mód, könnyû kezelhetõség, mentés, kamera)
-parafaktor (különlegesen nagyon nyomasztó környezet és szituáió), hangok, hangulat
-fegyverek
-holografikus kezelõfelület
-grafika/technika (szép, hihetetlen gyors, bugmentes, gyors betöltések, nagy pályák)
-kihívás
-végjáték

Értékelés:91%

Qwerty4

Qwerty4
És végig is vittem.Kemény menet volt.<#taps><#smile>

Qwerty4

Qwerty4
Végre elértem az utolsó fejezethez (12.).Ma vagy holnap ki is játszom.
Nehéz lesz amúgy az utolsó pálya és az utolsó boss?
Mire készüljek?Vegyek rengeteg töltényt vagy rengeteg eü csomagot?

Qwerty4

A Extraction vége is pont az. 😊 Sõt! A rendes játékban, amikor megérkeznek, akkor probálnak kommunikálni a Ishimurával, de csak valami zavaros jel jön... na arra a jelre van magyarázat a Extraction végén.

Ma megnéztem a Dead Space animációs filmet. Az elõzményeket meséli el onnan kezdve, hogy megtalálják a jelölõoszlopot, addig a percig, hogy megérkezik a Kellion az Ishimurához... Érdemes megnézni, akiket érdekel az elõzmény. Most következik a képregény 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elõször is a sok dögöt le kell gyalulni 😊 A végén egy fog maradni, amit fegyverrel nem tudsz megölni, mert regenerálódik. Na azt az ûrsikló hajtómûve mögötti platóra kell csalni, amputálni, sztázis-t rá, és indítsd be a hajtómûvet...

Qwerty4
Azért nem olyan rég, kb. pont egy éves. 😊

Qwerty4

Seth
Réges rég

10. pályán az ûrsiklónál mit kell csinálni? Valami satukat kellene kiszedni, de azok hol vannak? Az ûrsiklóba már beraktam amit kellett, a kis helyiségben elindítottam a cuccot. Sok dög jön, nem tudok keresgetni.

ppk
most ez PC-re ki van már adva? :-)

Powerball!!!

fery02
64 bit-es Windows 7-en fut a játék? Mert ATI topikban írja valaki, hogy nem, amit érdekesnek tartok. Én még nem próbáltam.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Qwerty4
Megoldva!!!Akkor mára ennyi. 😊
7 nap alatt 7 fejezet.

Qwerty4

Qwerty4
De hát amikor az ûr felé repültem, akkor meg is haltam. (lehet meg kéne nézzem youtube végigjátszásba, mert tényleg nem tiszta ez a helyzet)

Qwerty4

Mindegy, anélkül is simán megcsináltam (másodjára <#hehe>).

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra épp megfelelõ volt az ellenfelek mennyisége. Kicsit illúzióromboló lett volna, ha minden sarkon tömegével kellett volna legyilkolni a szörnyeket. A hangulatnak, a parás atmoszférának annyi lett volna.

Nem csak a kis résen keresztül nehéz eltalálni.

Én azt sehogy nem tudtam belassítani. Fejlesztenem kellett volna a sztázist?

Persze ezzel semmi bajom sincs, sõt!
Azzal viszont lesz bajom ha nem jön PC-re <#duma>

Ja 😄
De mintha tényleg több jönne, mint az alapban..

Seth
Hát elég uncsi lenne egy rail shooter játék, ha alíg lennének ellenfelek XD

Extraction-be több enemy jön szerintem.
Vagy csak a wii-s játékmenet miatt érzem így..
Mindenesetre nekem bejön ez a csapatos öldöklés. Karakterek bazi jól ki vannak dolgozva <#eljen>

Seth
Ráugrassz a meteorra belassítod azt a forgó kart és kimész az ûrbe, ott lesznek

Qwerty4
A 7. fejezetben hogyan lehet elpusztítani a második pár gravitációs fékezõt???Az elsõ kettõ megvan, a másik kettõnek csak látom a "csíkjait", de nem tudok a közeléhez férkõzni, hogy elintézzem õket.

Qwerty4

Qwerty4
Sikerült is, a játék fele teljesítve. 😊

Qwerty4

Qwerty4
OK, kösz a segítséget.<#wink>

Qwerty4

Azt hibáztad el,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hogy csak úgy lehet megölni, hogy ha a sárga labdákat a szájában robbantod fel (belelõsz). Ha nem vagy elég gyors (vagy nem a szájában robban fel), akkor egy idõ után újranöveszti a csápjait.

Qwerty4
A 6. fejezet végén a leviatánnal mit lehet kezdeni?
Elõször a csápjait elintéztem, majd kezdett dobálózni a pofájából.Ez így renben is van, de a végigjátszás azt írja itt vége is.De nálam újból nõttek a csápjai és még mindig dobálózik is.
A töltényeim mind elfogytak.Mit hibáztam?

Qwerty4

És tényleg! 😊 Erre a fagyasztókamrás jelenetre már nem emlékeztem <#buck> Elnézést kérek, ha félrevezetõ voltam.