21
-
phoenix1 #21 Az egyik ismerősöm is már egy pár éves néz DivX filmeket a Symbianos telóján. ;-) -
danithe #20 hm.. érdekes.. nekünk má 3 éve van DivX a mobilunkon :D -
#19 Nekem is volt már 4 éve xvid codec a Nokia 3650-en, Smartmovie lejátszóval szépen vitte a filmeket. -
kadar1 #18 Divx-kodek minek? Jóformán csak xvidbe kodolnak.... -
#17 A lassan 5 éves N-gage telómon a mai napig fent van az Xvid codec, ami ugye a divx-es filmek nagy többségét is szépen viszi.
Én sem értem mi a kunszt... -
galocza #16 2 kieg: az sbc-képes vdub természetesen a nando készítette nandub.
a másik a konklúzió: az, hogy az asztali készülék gyártója rábiggyeszti a divx logót a masinára, még nem biztos, hogy minden divxet le fog játszani. és ez nem attól függ, hogy a forrás xvid vagy divx (kb egyhülyeség), hanem attól, hogy a gyártó az mpeg4 part2-t milyen szintig implementálta a firmware-be. -
galocza #15 kis összefoglaló, akkor:
kezdetben vala a divx ;) 3.xx, ami az ms mpeg4 implemetációjának hackja vala. a vdub módosítása tette lehetővé ezzel a változó bitrátájú tömörítést. ezzel már naon szép tömörítvényeket lehetett csinálni. osztán megalapítódott az opendivx, elvileg nyílt forrással, amely, mivel a fejlesztés pihent + a forrás szabaddá tételével se siettek, 2 ágra szakadt: megalakult a céges divx(networks), amely kpra utazott ill. az xvid prodzsekt, ami maradt nyílt forrású.
mind2 mpeg4 part2 implementáció, akárcsak a qt6 vagy nero digital (ellentétben pl qt7, h.264, amelyek part 10).
a bibi az, hogy az mpeg4 szabványon belül vannak kompatibilitási szintek, különböző +képességekkel, amelyekből minden fejlesztő azt rak bele a saját termékébe amit akar (pl qpel, gmc). ha józsi szeretné a lehető legjobb minőségben (vagy megfordítva, uolyan minőségben kisebb helyre) betömöríteni a videoanyagot, nem biztos, hogy anyunak meg tudja mutatni az elvileg divx-képes asztali lejátszón, mert az esetleg nem ismeri a + funkciókat - és ebben mind1, hogy divxről vagy xvidről van szó. divxről nem tudok, xvid fejlesztés lelassult, de régebben a lejátszók gyártói vagy kiadtak új firmware-t, vagy készülékük nem tudta lejátszani a kicsit "spécibb" videókat. érdekes módon a "noname" gyártók voltak frissebbek mint az mpeg4-képes készülékek megjelentetésével, mind a frissítésekkel...
a divx szimplán egy márkanév, amit a cég igyekszik propagálni. a gyors net terjedésével kezdenek kimenni a divatból a divx/xvid tömörítésű anyagok, egy dvd is csak 6-7x akkora, mint egy 1lemezes release. a játékkészítőket se tudták meggyőzni (talán csak a dawn of warra emlékszem divx introval), úgyhogy a mobilpiac felé nyitnak, ott még fontos a méret és a kis teljesítményigény (1részt mert a mobileszközök amúgy sem túl gyorsak, másfelől több prociidő zabálja az akkut). viszont ott is lemaradtak valamelyest, az oprszrel rendelkező eszközökre előbb-utóbb úgyis lett/lesz vmi ingyenes cucc, és mindig szimpatikusabb az ilyesmit szoftverből mint hardverből csinálni (rugalmasabb).
én a magam részéről part2 párti, azon belül is xvid párti vagyok, bár az asztali pckről lassan el fognak ezek tűnni, mobil eszközökön az arany közép a bélyegvideo, az mpeg2 (nagy)/mpeg4 part2 (zabálja a procit, akkut) között.
aki végigolvassa, kap egy virtuális sört! 8) -
wanek #14 Ezt mi alapján sikerült megállapítanod? Megnézted az előlapokra rászitázott emblémákat? Én olyan asztali lejátszót még nem láttam, ami ismerte a divx-et, és az xvid-et meg nem. Sorolj már fel párat, légy szíves.
[URL=http://www.mpeg4-players.info/?page=players.php]Itt van neked mutatóban "pár" darab :)[/URL] -
Cat #13 Én meg joformán nem találkozok olyan asztali lejátszóval, ami ne tudná a divxet, viszont olyan mutatóban sincs, ami ismeri az xvidet. Sajnos. -
Skyline #12 Ha jól emléxem ngage-en és nokia 3650-esen (symbian sw) régesrég volt divx-es motyó...Hol a kunszt?:) -
galocza #11 sry, én azt kizártam a versenyből fizetős volta miatt 8), amúgy jogos. -
L3zl13 #10 A DivX kodekcsomag terjed? Én manapság már jóformán nem is találkozok olyan videóval amit ezzel tömörítettek.
Majd minden Xviddel meg H264-gyel van tömörítve. -
Jozsó #9 Hát, próbáltam ezt a cuccot, de nem az igazi. Elvileg külön van wm5, wm6 meg minden féle egyéb, de gyakorlatban ugyanazt a zippet lehet letölteni. Mindegy, felraktam, az első döbbenet ott volt, hogy full figyelembe sem veszi az érintőképernyőt, csak gombokkal lehet irányítani. A második húzása az volt a pocketdivxencoderrel tömörített filmet nem játszotta le rendesen (amit a tcpmp tökéletesen mutat). Szóval itt volt uninstall... -
#8 Ez ilyen nagy dolog? Én már lassan 3 éve ismerem a Smart Movie nevű progit Symbianra (még 6-osra is). Sőt, már jó 2 éve ETI 2 Camcorder is van (az csak 7-estől felfelé), ami DivX-ben rögzít.
Na meg amikor letöltöttem, láttam ott Winmobile-ra, UIQ-ra meg mindenre.
"3GP-filmeket is ugyanolyan jól lehet mobilon nézni"
Akkor nézz meg egy divx-et, vagy akár egy mp4-et mobilon és meglátod a különbséget. A 3gp-től ocsmányabb formátumot még nem sűrűn láttam. Pixeles, kockás, homályos kivehetetlen. -
wanek #7 Ez a Picard által készített TCPMP "továbbfejlesztett" (állítólag nem Picard által) kereskedelmi verziója. A TCPMP bár régebbi, de ingyenes, és még mindig leveri a CorePlayer-t :)
A TCPMP-hez ráadásul van egy csomó plug-in is, és gyakorlatilag mindent lejátszik, még streaming-elt internetes rádió és tv adásokat is.
PS: a TCPMP-nek van asztali gépre készített verziója is :) -
Drawain #6 Nem, én arra gondolok amit írtam, létezik symbianra:
Tessék :) -
wanek #5 Nem kell semmilyen egyéb plugin. MP4-hez viszont tényleg kell.
Az átkonvertáláshoz van egy nagyon jó kis ingyenes és nagyon gyors program: PocketDivxEncoder. Villámgyors és nagyon jó.
PS: persze ha a számítógépen a megfelelő codec-ek fenn vannak, akkor egy Virtualdub is bőven elég, csak a megfelelő paramétereket kell beállítani. -
galocza #4 te gondolom a Picard fejlesztette tcpmp-re gondolsz (a core media player más). symbianra asszem nincs, minden máson teljesen jó... persze kell hozzá a ffmpeg plugin mpeg4 lejátszáshoz.
tcpmp -
Drawain #3 Hát nemtom :) Nekem pl marhára nincs kedvem konvertálgatni. Felnyomok pár sorozatrészt vagy egy filmet egy 1 v 2gb-os kártyára, és megnézem útközben, kész :) -
Sparrow79 #2 Szerintem felesleges, 3GP-filmeket is ugyanolyan jól lehet mobilon nézni, és az kiisebb helyet is foglal. -
Drawain #1 Hát, CorePlayer néven van mindenes videólejátszó mobilokra már egy ideje, bár tény és való, ez nem alapfelszerelés a symbian-os telefonoknál :)