DivX már mobilokra is

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az egyik ismerõsöm is már egy pár éves néz DivX filmeket a Symbianos telóján. ;-)

hm.. érdekes.. nekünk má 3 éve van DivX a mobilunkon :D

Gerygrey
Nekem is volt már 4 éve xvid codec a Nokia 3650-en, Smartmovie lejátszóval szépen vitte a filmeket.
Divx-kodek minek? Jóformán csak xvidbe kodolnak....
Tinman
A lassan 5 éves N-gage telómon a mai napig fent van az Xvid codec, ami ugye a divx-es filmek nagy többségét is szépen viszi.

Én sem értem mi a kunszt...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

2 kieg: az sbc-képes vdub természetesen a nando készítette nandub.
a másik a konklúzió: az, hogy az asztali készülék gyártója rábiggyeszti a divx logót a masinára, még nem biztos, hogy minden divxet le fog játszani. és ez nem attól függ, hogy a forrás xvid vagy divx (kb egyhülyeség), hanem attól, hogy a gyártó az mpeg4 part2-t milyen szintig implementálta a firmware-be.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

kis összefoglaló, akkor:
kezdetben vala a divx ;) 3.xx, ami az ms mpeg4 implemetációjának hackja vala. a vdub módosítása tette lehetõvé ezzel a változó bitrátájú tömörítést. ezzel már naon szép tömörítvényeket lehetett csinálni. osztán megalapítódott az opendivx, elvileg nyílt forrással, amely, mivel a fejlesztés pihent + a forrás szabaddá tételével se siettek, 2 ágra szakadt: megalakult a céges divx(networks), amely kpra utazott ill. az xvid prodzsekt, ami maradt nyílt forrású.
mind2 mpeg4 part2 implementáció, akárcsak a qt6 vagy nero digital (ellentétben pl qt7, h.264, amelyek part 10).
a bibi az, hogy az mpeg4 szabványon belül vannak kompatibilitási szintek, különbözõ +képességekkel, amelyekbõl minden fejlesztõ azt rak bele a saját termékébe amit akar (pl qpel, gmc). ha józsi szeretné a lehetõ legjobb minõségben (vagy megfordítva, uolyan minõségben kisebb helyre) betömöríteni a videoanyagot, nem biztos, hogy anyunak meg tudja mutatni az elvileg divx-képes asztali lejátszón, mert az esetleg nem ismeri a + funkciókat - és ebben mind1, hogy divxrõl vagy xvidrõl van szó. divxrõl nem tudok, xvid fejlesztés lelassult, de régebben a lejátszók gyártói vagy kiadtak új firmware-t, vagy készülékük nem tudta lejátszani a kicsit "spécibb" videókat. érdekes módon a "noname" gyártók voltak frissebbek mint az mpeg4-képes készülékek megjelentetésével, mind a frissítésekkel...
a divx szimplán egy márkanév, amit a cég igyekszik propagálni. a gyors net terjedésével kezdenek kimenni a divatból a divx/xvid tömörítésû anyagok, egy dvd is csak 6-7x akkora, mint egy 1lemezes release. a játékkészítõket se tudták meggyõzni (talán csak a dawn of warra emlékszem divx introval), úgyhogy a mobilpiac felé nyitnak, ott még fontos a méret és a kis teljesítményigény (1részt mert a mobileszközök amúgy sem túl gyorsak, másfelõl több prociidõ zabálja az akkut). viszont ott is lemaradtak valamelyest, az oprszrel rendelkezõ eszközökre elõbb-utóbb úgyis lett/lesz vmi ingyenes cucc, és mindig szimpatikusabb az ilyesmit szoftverbõl mint hardverbõl csinálni (rugalmasabb).
én a magam részérõl part2 párti, azon belül is xvid párti vagyok, bár az asztali pckrõl lassan el fognak ezek tûnni, mobil eszközökön az arany közép a bélyegvideo, az mpeg2 (nagy)/mpeg4 part2 (zabálja a procit, akkut) között.

aki végigolvassa, kap egy virtuális sört! 8)

Ezt mi alapján sikerült megállapítanod? Megnézted az elõlapokra rászitázott emblémákat? Én olyan asztali lejátszót még nem láttam, ami ismerte a divx-et, és az xvid-et meg nem. Sorolj már fel párat, légy szíves.

Itt van neked mutatóban "pár" darab :)
Én meg joformán nem találkozok olyan asztali lejátszóval, ami ne tudná a divxet, viszont olyan mutatóban sincs, ami ismeri az xvidet. Sajnos.

Ha jól emléxem ngage-en és nokia 3650-esen (symbian sw) régesrég volt divx-es motyó...Hol a kunszt?:)

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

sry, én azt kizártam a versenybõl fizetõs volta miatt 8), amúgy jogos.

A DivX kodekcsomag terjed? Én manapság már jóformán nem is találkozok olyan videóval amit ezzel tömörítettek.
Majd minden Xviddel meg H264-gyel van tömörítve.
Hát, próbáltam ezt a cuccot, de nem az igazi. Elvileg külön van wm5, wm6 meg minden féle egyéb, de gyakorlatban ugyanazt a zippet lehet letölteni. Mindegy, felraktam, az elsõ döbbenet ott volt, hogy full figyelembe sem veszi az érintõképernyõt, csak gombokkal lehet irányítani. A második húzása az volt a pocketdivxencoderrel tömörített filmet nem játszotta le rendesen (amit a tcpmp tökéletesen mutat). Szóval itt volt uninstall...
Penge4
Ez ilyen nagy dolog? Én már lassan 3 éve ismerem a Smart Movie nevû progit Symbianra (még 6-osra is). Sõt, már jó 2 éve ETI 2 Camcorder is van (az csak 7-estõl felfelé), ami DivX-ben rögzít.
Na meg amikor letöltöttem, láttam ott Winmobile-ra, UIQ-ra meg mindenre.

"3GP-filmeket is ugyanolyan jól lehet mobilon nézni"

Akkor nézz meg egy divx-et, vagy akár egy mp4-et mobilon és meglátod a különbséget. A 3gp-tõl ocsmányabb formátumot még nem sûrûn láttam. Pixeles, kockás, homályos kivehetetlen.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Ez a Picard által készített TCPMP "továbbfejlesztett" (állítólag nem Picard által) kereskedelmi verziója. A TCPMP bár régebbi, de ingyenes, és még mindig leveri a CorePlayer-t :)
A TCPMP-hez ráadásul van egy csomó plug-in is, és gyakorlatilag mindent lejátszik, még streaming-elt internetes rádió és tv adásokat is.

PS: a TCPMP-nek van asztali gépre készített verziója is :)
Nem, én arra gondolok amit írtam, létezik symbianra:

Tessék :)

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Nem kell semmilyen egyéb plugin. MP4-hez viszont tényleg kell.
Az átkonvertáláshoz van egy nagyon jó kis ingyenes és nagyon gyors program: PocketDivxEncoder. Villámgyors és nagyon jó.

PS: persze ha a számítógépen a megfelelõ codec-ek fenn vannak, akkor egy Virtualdub is bõven elég, csak a megfelelõ paramétereket kell beállítani.
te gondolom a Picard fejlesztette tcpmp-re gondolsz (a core media player más). symbianra asszem nincs, minden máson teljesen jó... persze kell hozzá a ffmpeg plugin mpeg4 lejátszáshoz.

tcpmp

Hát nemtom :) Nekem pl marhára nincs kedvem konvertálgatni. Felnyomok pár sorozatrészt vagy egy filmet egy 1 v 2gb-os kártyára, és megnézem útközben, kész :)

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Szerintem felesleges, 3GP-filmeket is ugyanolyan jól lehet mobilon nézni, és az kiisebb helyet is foglal.
Hát, CorePlayer néven van mindenes videólejátszó mobilokra már egy ideje, bár tény és való, ez nem alapfelszerelés a symbian-os telefonoknál :)