7
  • Darth Sith
    #7
    akkor visszavonom :)

    Azért szerintem a mostani állomány egy jó része, arra, amire kell, hogy gizike megírja az office doc/xls -t, ahoz nem kell c2dquad+4GB Geil Ultra RAM stb.. Azért azok a rendszerek nagyrészén, amelyeken már xp fut, tökéletesen megfelel az irodai célokra. Felesleges kiadások.
  • aDannyBoy
    #6
    közig reformra: zöldmezős beruházás alatt ugye azt értik, hogy az utolsó csavarig, meg kábelig, szoftverig, pc-ig, szerverig mindent újat, mert ugye a mostani állítólag nem túl fasza
  • aDannyBoy
    #5
    konkrétan az előadó kezdte ezzel a beszédét :)
    mármint a Die Hard 4-gyel
    persze nyilván, jelenségként és nem realitásként kezelte, egyfajta illusztrációként :)
  • Darth Sith
    #4
    "z elutasítás oka főként az lehetett, hogy nehezen nyomta volna le a kormány az adófizetők torkán, hogy amíg ők több adót kell fizessenek, addig az állam 600 milliárdból "vesz magának" új számítógépeket és rendszereket."
    600 milliárdból mekkora számítógép hálózatot lehet összehozni? Gondolom ebben benne van a speciális szoftverek kifejlesztése, és a hálózatok kiépítése és a gépek árai. Mégis mekkora rendszert takar ez, mi hozható ki ebből? Pl hány gép, mekkora hálózat stb.. (gépeknél pl egy 150rongyos office gép, monitorral eggyütt, mert ugye irodába nem kell több)

    "Közlése szerint nem feladatuk a penetráció növelése, ezt inkább rábízzák a piaci cégekre, akiknek viszont nem érdekük az üzletileg nem érdekes rétegek megmozgatása"
    de, feladatuk. Pl mint svájcban, kötelezővé lehetne tenni hogy pl 2010-re minden lakásban legyen szélessávú internet elérés, vagy legalább is a lehetőség meglegyen hozzá, ha akarnak. Ahogy jelenleg kötelessége a szolgáltatónak a vezetékes telefont mindenhova eljuttatni, úgy legyen kötelessége ez is. De ez csak egy ötlet. Rengeteg ilyen van, és még több olyan apróság, amelyek hosszabb távon, nagyon sokat dobhatának az ország e-fejlettségén.

    " A kritikus rendszerek leállása egy ország számára (lásd Die Hard 4) hirtelen gazdasági visszaesést, zavarokat okozhat,"
    azért az icipicit elvolt túlozva, ezt ugye a tisztelt cikk író sem gondolja komolyan? :)

    " illetve egy hajó magasabb volt, mint lehetett volna, ezért elszakított egy elektromos vezetéket) folytán fél Európa áram nélkül maradt rövid időre"
    ez meg milyen baki, hogy úgy vezetik el, hogy simán elszakadhasson? Az olyan helyen ahol forgalom veszélyezteti, minimum hogy a földben vezetik el..nem?

    amúgy jó cikk lett, grat!
  • Cat #3
    Nemnem, itt nem az a lényeg, hogy a kormány mondjon le, hanem hogy az informatikai cégek milyen iszonyat töketlenek, hogy csak annyit tudnak tenni, hogy a szájukba hulló sült galambra várnak. Nekik kellene kimozdulniuk külföldre, befektetőket keresni, együttműködni EGYMÁSSAL, az internet és tartalomszolgáltatókkal, tévékkel és a média egyéb területeivel, hogy piacot teremtsenek saját maguknak.
  • zola2000
    #2
    A kormány monnyon le! (bocs de ezt nem tudtam kihagyni xD)
  • Kobaljov
    #1
    Jó összefoglaló, köszönjük!