15
  • Petko
    de nem arról van szó hogy téged hívnak fel, hanem valakit aki a te ismerőseid között van és az fog hibázni, és ő adja meg a te adataidat...
    a második példában az ide tartozó rész, hogy az fényképek között volt a többi elkövető is, szóval rajta keresztül buktak azok is
  • Gerygrey
    Rajkos Mikinek megmondom, hogy átadom az öcsémnek az üzenetet, adja meg ő a számát és majd felhívja. Különben is ott van az öcsém az iwiwen, kérje el tőle. Alap, hogy más ember személyes adatait számomra ismeretlennek nem adom ki.

A második példával mi a gond? Aki bűnt követ el, azt megtalálják, szerintem nem rossz dolog. Persze így, akinek vaj van a füle mögött az félhet, másnak nem nagyon kell.
  • Petko
    epic tévedés
    nem csak azzal cseszik ki valaki magával ha díszcsomagban átnyújtja a lakcímétől kezdve a a tb számát, meg a hitelkártya adatait az iwiw-önmegkúró oldalon, hanem már maga az ismerős adatbázis, hogy kivel áll kapcsolatban egy fontos és hasznosítható információhalmaz. Meg ugye minkenkinek képen kell virítani, ami megint hihetetlenül tud segíteni azoknak akik vissza akarnak élni az infoval.
    Ha megvan az ismerős onnan már bárki megszerez bármit, egy telefon pl. a tesónak hogy "Helló. Rajkos Miki vagyok az öcséd volt középiskolai osztálytársa, oszt szervezünk találkozót de nincs meg a tesód telefonszáma csak a tiedet találtam meg az iwiwen, add már meg lécci... meg amúgy mi van veletek, most hol laktok?"

pont ezen a subbán volt egy jó cikk:
    "Az egyik büki hotel vezetője tett feljelentést a minap a rendőrségen, mert a hosszú hétvégék egyikén egy négyfős csapat 260 ezer forintos számlát hátra hagyva angolosan távozott.

A csalók utáni nyomozás a bejelentőlapra írt név alapján indult meg, az egyik helyi rendőr ötlete volt, hogy fussák át a egyik népszerű közösségi portált is – olvasható a Vas Népe online kiadásában. Az ötlet nyerőnek bizonyult, az iWiW-en minden információt felleltek a gyanúsítottról, sőt: az illető képgalériájában ráismertek a szálloda többi nem fizető vendégére is.

A nyomozás során az is kiderült, hogy budapesti illetőségű két nő és két férfi Balatonfüreden, Zalakaroson és a fővárosban is hasonlóképpen töltött el néhány felhőtlen napot a szállodákban, összesen több mint egymilliós kárt okozva ezzel.
    "
  • Dany007
    Háhá :D Én is mindig rákeresek az ügyfelekre :D Ha már hallok egy teljes nevet vagy látok emailben akkor első hogy rákeresek :D
    Volt hogy telefonbeszélgetés alatt kikerestem a csajt, és meglepetten közöltem vele hogy jé te is informatikus vagy :o , ő meg csak csodálkozott nekem meg akkor esett le hogy ezt nem kéne tudnom, aztán gyorsan kivágtam magam :D
  • Gerygrey
    Harmadik fél nem láthatja a bizalmas adatokat, de második sem, ha nem adja meg a user. Az meg hogy kinek milyen kutyája van, milyen suliba járt és hol lakik (város/kerület/megye szinten) az nem bizalmas adat. Én fent vagyok az iwiwen, de lakcímet, telefonszámot soha nem adnék meg (vannak, akik ilyen barmok) mi bajom lehet?

Amúgy kár hogy az iwiwből kivették az e-mail szerinti keresés opciót, időnként eljátszadoztam vele (munkahelyi levelezőpartnereimre rákerestem, volt hogy találtam pikáns fotót, azért előfordulhat olyan munkahely ahol adott esetben a cég presztízse múlhat ilyenen :))
  • who am I 7
    Na de skacok.Nem úgy van, h 3. fél nem láthatja a bizalmas adatokat ?
    Én myspacen vagyok meg 1-2 kisebb oldalon, ahova mondjuk azt fake adatokat adtam meg.Kapásból antiwiw ember vagyok.Az életben nem leszek fent ilyen modern kémoldalakon.Már az összes ismerősöm tudja Szal már nem kérdezgetik, h kell-e meghívó stb.Ezekkel csak az a bajom, h még myspace annyimindent nem közöl rólad a nagypublikumnak csak amit te írkálsz be, addig az wiw féle oldalkról azért elég sok infó lejön......
    De egyébként nem lenne probélma ez sem, ha az embernek csak a jó oldala létezne...de van sötét oldala is.Ezért jobb óvatosnak lenni...
  • Petko
    Mr. O'Brian megmondta ami teljesen kézenfekvő

de a subba-t nem ismertem, az nagyon ász:) valakinek mindenképp kellett már egy ilyet csinálnia
  • haxy27
    Szerintem nem az adatokall van gond hanem az emberekel. Amig a világunk igy épül fel mint amien most, addig ez lesz. Tull sokan vagyunk, egymás ellenségei vagyunk, és nem utolsó dolog, hogy nagyon nagyok a társadalmi külömbségek. Ezt hivjuk Civilizácionak? szerintem nem ha meg igen hát éninkább nem tartozom ide.
  • Dany007
    Jujj ez dúúúrvaaa :D:D:D:D
  • Cat #6
    http://subba.blog.hu/tags/iwiw
  • cSuwwi
    subba.blog.hu
  • Z
    Mi az a subba?
  • Cat #3
    az iwiw a HR-esek adatbázisa. Én már csak azon lepődöm meg, hogy a Subbán már hónapok óta tizezrek előtt oltják a népet (sokszor volt index cimlapon), és mégis bőven van elegendő alapanyaguk, még mindig.
  • Dany007
    Tökéletessen igazuk van. Iwiw meg myvip meg hasonlók a legjobb hely info szerzésre ha valakiről megakarunk tudni valamit. A sok hülye meg a lakcímtől elkezdve a privát telefonig mindent megad.
    Erre van pár saját példám is. A legjobb amikor egy ügyfelemnek elfelejtettem elkérni a telszámát meg az elérhetőségeit. És a megebszélt időpontra nem jött a kész termékért. Hát nem tudtam mit csinálni, a grafikán amit rendelt, rajta volt a cég neve.
    Hát felhívtam a tudakozót hogy adjanak valami számot. A csaj a neten talált egy telefonszámot és bingó megvolt az "nőm". Felhívtam stb és teccet a hangja kiváncsi voltam hogy ki is ő mi is ő.
    Nem volt másom mint egyetlen mobil szám.
    5 percen belül tudtam hogy mi a neve, hány éves hol dolgozik, hol lakik, hogy van pasija, hogy néz ki , és hogy 96ban végzett az egyik helyi gimnázimban.
    iwiw+Google.
    Persze ez így nem hangzik olyan hűdenagy dolognak. De ha én mint vadidegen odaállítottam volna a csaj elé ezzel a pár személyes infóval, hát tuti hanyattesik a döbbenettől! Legalábbis első hallásra :)
    Szóval sz.tem sokan nem látják át a neten ilyen téren fellépő veszélyeket. Persze azért még szvsz nem alakult ki az a fajta hálózat vagy lehetőség amik/akik kellő hatékonysággal fel tudnák használni ezeket az infókat, de ez csak idő kérdése.
    És igen az ilyenből adódó személyiség jogi sérelmek a user hibája és felelőssége, mivel az iwiwen is be kell Xelni egy szerződést amiben hozzájárul a megadott adatok közléséhez stb stb stb...
  • mikloss
    A képen mit gépel a csaj? Netán meghekkeli a kék hátteret? xD