323
Gyufakocka
-
#243 lesz időm csinálok mintaképeket hogyan állok neki :-) -
#242 jééé ilyent én is csináltam még általánosba,de én jól összeragasztottam az egészet,de jól nézett ki:) -
Dizson #241 A második képen az a nagy kocka durva. Kíváncsi vagyok hogy égne. -
#240 Milyen sablont használsz? És milyen méretekkel? -
#239 Igen, az ott az alső képen egy gázgyújtó gyufából készült szépség :-D jó drága volt :-) -
#238 Hi!
Én most találtam erre a topicra, nem olvastam végig, de én egy sablon köré rakok függőleges szálakat, és úgy építek kockát, már közel 18 éve, rengeteget csináltam, megszámolni sem tudnám, többet elosztogattam, mind a mi nekem most van :-) Íme pár kocek;
-
#237 4-5 én úgy emlékszem -
Dizson #236 Szóval akkor ezt nem kell ragasztani, meg ilyenek. Kb. hány gyufás doboz kell egy kockához? -
#235 amikor lángol, akkor a legszebb...sztem
-
#234 az első pár biztos szét fog esni...de megéri csinálni mert eszméletlen jol néz ki -
szurop #233 A sokadik már nem esik szét :D. -
Dizson #232 De ha megcsinálom akkor ugye nem esik szét? Mert ajándékba szánom. -
#231 Nekem most már ohgy megcsináltam kb 20-at nyugis munkatempóban egy óra alatt kész van egy.Kezdetnek órákig tartott.Ha ráérzel arra ohgy hogy kell csinálni akk menni fog -
Dizson #230 Hali! Kedvet kaptam ehhez, és azt szeretném kérdezni hogy mennyi idő egy kocka, vagy egy ház? És hogy ezek ugye nem ragasztással készülnek akkor hogy maradnak egybe? És kb mennyi kell belőle? -
#229 héé ezt nem is ide akartam..:@ -
#228 /me gondolkozik -
#227 már reklámoztad -
naraiadam2 #226 www.gyufak.mlap.hu
Van egy jó oldal, gyufából kockák, gömb, kép, ház, ragasztás nélkül! -
naraiadam2 #225 www.gyufak.mlap.hu Itt van rengeteg építmény gyufából!!! -
#224 elszámoltál valamit...sztem -
#223 160ezer?:O -
#222 számold ki kb 40 szál van egy dobozban és egy olcsó gyufás szar kerül kb 40 forintba.ezekben vagy 10 vagy 12 doboz van.számolj:P -
#221 mind1 mibe? mert jól néz ki, főleg a tietek, sztem filmbe megcsinálom:) jó kis piroteknika, viszonylag olcsón(?)
kb 40 000 gyufaszál mennyibe kerül?:D -
#220 egy csomó gyufafejet levág az ember berak egy dobozba vagy valamibe és meggyújtja:P -
#219 ezt hogy:?:D -
#218 gyufákgyufakocka mellet én már ilyennel is szórakoztam....ezt haverommal csináltuk közösen -
#217 holvannak a videóid az épitésről már bocs. én csak azokat találtam amik már a topikba is voltak -
naraiadam2 #216 www.gyufak.mlap.hu -
naraiadam2 #215 -
naraiadam2 #214 Sziasztok!
Hobbiból gyufából építek különböző dolgokat, kockát is, Ragasztás nélkül!!!
Ha érdekel, nézzetek be a honlapomra, van néhány videóm az építésről is!
www.gyufak.mlap.hu -
naraiadam2 #213 Sziasztok!
Én hobbiból gyufából építek különböző dolgokat, többek között kockát is, Ragasztás nélkül!!!
Ha érdekel, nézzetek be a honlapomra, van néhány videóm az építésről is!
www.gyufak.mlap.hu -
#212 (Y)(Y)
-
#211 -
#210 Én Korona biztonsági gyufából csináltam 1-2 kockát.Szépen néz ki, utána mikor megfogtam a normál kockát, olyan kis hitványnak tűnt.:)
Egy dobozban van 100 szál, egy kockára kb. 2 doboz kell.
Viszont elég sok a selejt(görbe) szál. -
#209 Megpróbáltam Korona gyufával. Bíztam benne, mert azért minőségi márka. Gondolná legalábbis az egyszeri. A jó hír, hogy sikerült egy tanítási óra alatt megépíteni a kockát, a rossz viszont, hogy olyan instabil volt, hogy a végén szét is szedtem. Egyszerűen nem ugyanolyan vastagok a szálak, nagyon sok vékonyabb a többinél, nem négyzetes oszlop alakú. Szóval Koronát többet ilyenre nem használok. Viszont asszem az ARO-s gyufa (piros fejű) nagyon alkalmas volt ezen célom kivitelezéséhez. -
#208 Nah sikerült nekem is újból megépíteni a saját technikámmal egy kockát. A recept a következő: fogsz egy papírlapot, kivágsz belőle egy nagyobb darabot, melyre bőven ráfér a kocka. Rajzolsz rá egy 35*35 mm-es négyzetet. Minden oldalára bejelölsz 9 pontot. A sarkokkal együtt 9 pont, tehát összesen a négyzet összes oldalain 32 pont lesz. Kiszámolhatod, hogy 35 mm-t 8 felé kell osztani. Így kicsit több, mint 4 mm-es távolságra kell a pontokat rajzolni. Aztán ezeket a pontokat óvatosan tűvel, majd valami vastagabb alkalmatossággal kiszúrod. Beleteszed a gyufaszálakat fejjel lefelé. Kapsz egy gyufaszálrácsot. Utána elkezded rétegekben közéjük pakolni a többi gyufát. Majd mikor a végéhez érsz, felülről is beleszúrsz néhányat. -
Hajnalcat #207 Hétvégén gyufásdobozos játékot jászottam egy kocsmában. Majdnem nyertem. -
#206 Megforditottam és szétesett. -
#205 Ügyi vagy!
Akkor gyere és mutasd meg anyunak is. -
#204 nah készvan még egy