Tudományos hírek

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Visszakérte a tandíját, mert a tanára ChatGPT-t használt!!!!

Egy amerikai egyetemista megelégelte, hogy a profja titokban mesterséges intelligenciát használ az órákon – miközben a diákokat lebeszéli róla. A sztori ott csúcsosodott ki, hogy hivatalos panaszt tett és visszakérte a 8000 dolláros tandíját. ?

Qubit már egy éve fizetős?
Rég jártam ott ezek szerint.
De van ennek értelme?
Örüljenek ha olvassa őket valaki.
Pár éven belül úgyis MI írja majd a cikkeket.
MerlinW
//www.youtube.com/embed/YRvf00NooN8

[merlinw.org]

Koszi! Hagytal egy porcicat a #126-nal.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

MerlinW
Kitakarítottam.

2021 tudományos áttörései:
//www.youtube.com/embed/FMM7GWnAv0A
//www.youtube.com/embed/9uASADiYe_8
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.31. 01:45:50

[merlinw.org]

Mikor jön Obama bejelentése? Tudod amit évekkel ezelőtt itt hirdettetek fennhangon? Meg az áttörés? Meg a leleplezések? Hamarosan?
Évek óta ezt csinálja, és csak csinálja tovább mindenféle reakció nélkül. Ő ilyen, igazából ezért nem is jár ide senki.

Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2021.12.11. 14:40:10
Ez egy tudomanyos topic. A fikciokat egyeb szorakoztato dolgokat nyugodtan nezheti mindenki, de a sajat topicjaban. Ha osszevissza posztolhatsz mindent mindenhol, akkor semmi ertelme a forumok topicjainak...
Szoval vannak hatarok szabva, a forumok temaja megszabja hogy mikrol beszelunk a forumban. Es ezen felul nyithatsz magadnak sajat uj topicokat, szoval senki sem korlatoz teged. Ebben a forumban viszont maradjunk a tudomanynal.

Oh, ne erts felre! Annyi Kacsa magazin tudomanyt es Facebook tudast halmozol fel, amennyit akarsz, csak ne szemeteld vele a tudomany szekciot. Van erre vegtelen lehetoseged mashol itt a forumon is, amit jol lathatoan hasznalsz is.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ize... Zserni, tedd meg legyszi, hogy a Tudomanyos hirek topikot nem szemeteled tele legbolkapott baromsagokkal! Elegedj meg az erre hivatott topikokkal! Koszi!

Szerintem csinalnod kene erre a celra egy "Csalok, olcso szcientologia masolatok, es cargo science" topikot. Vagy ha az tul hosszunak tunik, lehetne szimplan csak "Bullshit".

Szerintem mindíg izgalmas dolog, amikor egy elméleti fizikai dologból gyakorlati lesz, még akkor is, ha egy ideig el tart majd, míg értelmes dologra fogják használni.
//www.youtube.com/embed/nDXU9hshlr8

Ez nem egy tudományos hír. Vagy nem "úgy" hír. De érdemes megnézni, engem sokkolt kissé.
Szóval emberünknek van laktózérzékenysége. Amire a tableták nem érnek sokat. Ezért két éve kitalálta, hogy programozói szemlélettel csinál saját génterápiát. Ez volt az előzmény. Az alábbi videó a 2.0-ás verziót hasonlítja az elsőhöz. És most jön a lényeg, akit érdekel, azoknak doksival együtt feltette a DNS részeket a Github-ra.
//www.youtube.com/embed/aoczYXJeMY4

Jaj!

//www.youtube.com/embed/8Ha3HK8WBg0
" újonnan felfedezett, szobahőmérsékleten is szupravezetőként viselkedő anyag"

"A kutatók a szupravezetést egy széntartalmú kén-hidrid vegyületben 15 Celsius-fokon figyelték meg.
A tulajdonság azonban csak szélsőségesen nagy, 267 milliárd pascal nyomás alatt jelentkezik"

"soha többé nem lesz szükségünk elemekre és akkukra"
de miért nem?
pedobear
http://www.youtube.com/v/fTDwTkoxUKs&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

volt benne 1 jég folyosó? :)
én arra gondoltam hogy több km mélyen

The Thing..?

birdo

A Vosztok tó

cikk

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

kit is kell hívnunk?
Mint Berry Crunchot?

csodálom hogy halivud nem csinált még valami jégfúrásos filmet

tök látványos lenne, sok sok jég alagút, jég termek, jó mélyre lefúrás stb :) mindenesetre több logika lenne benne mint a föld közepére fúró jármûs film :)

Willenbrock
Micsoda ál dokumentum sci-fit lehetne ebbõl forgatni!Remélem azért hogy csak kommunikációs hiba lesz ez és nincs bajuk.

Végünk van. A maják tényleg tudtak valamit. Ezek ott délen tutira megfúrták Cthulhut. :P

Dj Faustus
Vagy esetleg így: patom crater
Vagy így Патомский кратер

Dj Faustus
Keress így rá: patomskiy crater.
Komoly cikket nem fogsz sokat találni, többnyire szenzációjahász "Ufót látott a yeti"-jellegû bulvárcikkeket - tehát olvasd õket megfelelõ szkepticizmussal.

Üdv!

Egy bizonyos patyomszki kráterrõl szeretnél olvasni, de nem találok róla semmit a neten. Ezen a néven olvastam róla egy újságban. Szibériában van, 1949-ben fedezték fel és azt mondják hogy 100-300 méterrel alatta egy ferromágneses tárgy található.
Ha tudtok valamit segítsetek!

Köszi
Japep

Így annak hangzik, de a Google-ba beírva szinte mindegyik ugyanaz - "GEOWARM talajszonda hõszivattyús rendszerekhez".
Így most hirtelen nem találtam valami sok infót róla (úgy 10-15 oldalnyi jó lenne, persze nem egy cikkbõl, többõl is állhat), de majd még keresgélek róla.
Köszi. :)
Ha esetleg valakinek van még ötlete, megírhatja. :)

CHELSEA FOOTBALL CLUB

birdo
A talajszondák elég " mûszakiak ??
:: geowarm talajszonda...keress rá ))

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Japep

Hello.
Lenne egy olyan feladatom az egyetemen, hogy új mûszaki kutatásokról, eredményekrõl vagy eszközökrõl kellene irodalomkutatást végezni.
Bemutatott számos olyan oldalt, amelyrõl lehet szakirodalmat, folyóiratot találni, viszont ezek többnyire angolok... :S

A téma elég nagy szabadságot ad nekem, azonban ilyen témában sajnos nem vagyok jártas.
A segítségeteket szeretném kérni egy téma megnevezésében, amirõl tudnék kutakodni. :)
Egy kérésem lenne, hogy lehetõleg olyan legyen, amirõl sok magyar anyag található a neten.

Köszönöm elõre is, ha valaki tud segíteni.
Üdv,
Japep

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Desiderata
múltkor vettem egyet ami kongott, de belül sajna rohadt :(
Dj Faustus
Vagy inkább egy Androidos okostelefonnal vagy IPhone-nal.

Dj Faustus
Tényleg érdemes kopogtatni a dinnyét?
Szegedi fizikusok egy csoportja (Dr. Hopp Béla, Dr. Smausz Kolumbán Tomi, Dr. Kecskeméti Gabriella és Zölei Dániel, SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék) annak a nyáron fontos, de mindenki számára rejtélyes kérdésnek járt utána, ogy hozzásegít-e minket egy jó dinnye megvásárlásához a kopogtatás.
No ezen túl mikrofonnal, meg egy laptoppal megyek a nagybanira... <#nevetes1>

Dj Faustus
Emlékeztek erre a hírre:
A meterológusoké Magyarország leggyorsabb számítógépe?

Na most meg is lesz neki a foganatja:
Augusztus 1-tõl indul az OMSZ kistérségi szintû idõjárási veszélyjelzõ rendszere

Errõl volt szó a DunaTV mai Közbeszéd címû mûsorának második félében is - itt nézhetõ meg újra.

Végre valami fejlõdés... <#taps><#taps><#taps>

Desiderata
ez igen jó hír <#eljen>
Régészeti leletek alapján fõzte újra a fáraók országának sörét egy történelmi szeszes italok újraalkotásával foglalkozó amerikai archeológus. A Ta Henket nevet viselõ különlegesség kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.

Walk the Talk.

"...ám a rendszerben az újrahasznosítás során olyan kémiai változásokon esik át, amelyek a természetét még nem mindig értjük - magyarázta Julie Robinson"
wtf<#confused>

Ha már tudománynál tartunk nem rég próbáltáki a hidrogén bombát persze csak kicsit.
Esplanade
Desiderata
Legyen újra cool a tudomány! (Te hogyan népszerûsítenéd a tudományokat?) pályázat

Az alábbi kategóriákban várjuk pályázataitokat, ötleteiteket:
1. TV Mûsor, rádiómûsor, kisfilm, rövidfilm
2. Internet (portál, blog, stb.)
3. Rendezvények, események
4. Magazinok, sajtó
5. Egyéb kreatív eszközök

A pályázat beérkezési határideje 2009. szeptember 30. 17 óra

Mit lehet nyerni?
I. díj: 300 000 Ft
II. díj: 200 000 Ft
III. díj: 100 000 Ft
Különdíj: Kétszemélyes prágai hétvége

kiváncsi vagyok milyen pályamûvek érkeznek, remélem majd közreadják
Egyébként az új filmje, amit az elõadásában is megemlít (Home) ingyenesen letölthetõ és épp ma dél körül adták le a TV2-n (tök véletlen láttam). Egész jó, a szokásos téma jó, szép felvételekkel és nem mond túl sok olyan dolgot, amivel nem lehet egyetérteni (persze, aki szarik a környezetszennyezésre, annak lenémítva ajánlott).

Összefonódást értek el atompároknál. Elvileg ez a tanulmány (nem olvastam el). angol

Yann Arthus Bertrand elõadása. Klímaváltozás, környezetvédelem fontossága a témája; aki ismeri, az tudja. Az újabb nagyszerû felvételek miatt is célszerû megnézni. (Angol francia akcentussal)

Oldal 1 / 3Következő →