131
Találtál egy érdekes cikket? Oszd meg velünk!
-
Kepek #131 Qubit már egy éve fizetős?
Rég jártam ott ezek szerint.
De van ennek értelme?
Örüljenek ha olvassa őket valaki.
Pár éven belül úgyis MI írja majd a cikkeket.
-
#130 -
Nagydög #129 Koszi! Hagytal egy porcicat a #126-nal. -
#127 Kitakarítottam.
2021 tudományos áttörései:
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.31. 01:45:50 -
rebekakocsis #125 Mikor jön Obama bejelentése? Tudod amit évekkel ezelőtt itt hirdettetek fennhangon? Meg az áttörés? Meg a leleplezések? Hamarosan? -
uwu2020 #122 Évek óta ezt csinálja, és csak csinálja tovább mindenféle reakció nélkül. Ő ilyen, igazából ezért nem is jár ide senki.
Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2021.12.11. 14:40:10 -
Sequoyah #119 Ez egy tudomanyos topic. A fikciokat egyeb szorakoztato dolgokat nyugodtan nezheti mindenki, de a sajat topicjaban. Ha osszevissza posztolhatsz mindent mindenhol, akkor semmi ertelme a forumok topicjainak...
Szoval vannak hatarok szabva, a forumok temaja megszabja hogy mikrol beszelunk a forumban. Es ezen felul nyithatsz magadnak sajat uj topicokat, szoval senki sem korlatoz teged. Ebben a forumban viszont maradjunk a tudomanynal. -
Nagydög #118 Oh, ne erts felre! Annyi Kacsa magazin tudomanyt es Facebook tudast halmozol fel, amennyit akarsz, csak ne szemeteld vele a tudomany szekciot. Van erre vegtelen lehetoseged mashol itt a forumon is, amit jol lathatoan hasznalsz is. -
Nagydög #116 Ize... Zserni, tedd meg legyszi, hogy a Tudomanyos hirek topikot nem szemeteled tele legbolkapott baromsagokkal! Elegedj meg az erre hivatott topikokkal! Koszi! -
Nagydög #101 Szerintem csinalnod kene erre a celra egy "Csalok, olcso szcientologia masolatok, es cargo science" topikot. Vagy ha az tul hosszunak tunik, lehetne szimplan csak "Bullshit". -
Inquisitor #91 Szerintem mindíg izgalmas dolog, amikor egy elméleti fizikai dologból gyakorlati lesz, még akkor is, ha egy ideig el tart majd, míg értelmes dologra fogják használni.
-
Inquisitor #90 Ez nem egy tudományos hír. Vagy nem "úgy" hír. De érdemes megnézni, engem sokkolt kissé.
Szóval emberünknek van laktózérzékenysége. Amire a tableták nem érnek sokat. Ezért két éve kitalálta, hogy programozói szemlélettel csinál saját génterápiát. Ez volt az előzmény. Az alábbi videó a 2.0-ás verziót hasonlítja az elsőhöz. És most jön a lényeg, akit érdekel, azoknak doksival együtt feltette a DNS részeket a Github-ra.
-
Kepek #89 Jaj!
-
Kepek #88 " újonnan felfedezett, szobahőmérsékleten is szupravezetőként viselkedő anyag"
"A kutatók a szupravezetést egy széntartalmú kén-hidrid vegyületben 15 Celsius-fokon figyelték meg.
A tulajdonság azonban csak szélsőségesen nagy, 267 milliárd pascal nyomás alatt jelentkezik"
"soha többé nem lesz szükségünk elemekre és akkukra"
de miért nem? -
polarka #87 [URL=http://www.ted.com/talks/lang/hu/erik_schlangen_a_self_healing_asphalt.html]Erik Schlangen: Az "öngyógyító" aszfalt[/URL] -
#86 -
gombabácsi #85 volt benne 1 jég folyosó? :)
én arra gondoltam hogy több km mélyen -
Zero 7th #84 The Thing..? -
A Vosztok tó
cikk -
polarka #82 kit is kell hívnunk?
Mint Berry Crunchot? -
gombabácsi #81 csodálom hogy halivud nem csinált még valami jégfúrásos filmet
tök látványos lenne, sok sok jég alagút, jég termek, jó mélyre lefúrás stb :) mindenesetre több logika lenne benne mint a föld közepére fúró járműs film :) -
#80 Micsoda ál dokumentum sci-fit lehetne ebből forgatni!Remélem azért hogy csak kommunikációs hiba lesz ez és nincs bajuk. -
Zero 7th #79 Végünk van. A maják tényleg tudtak valamit. Ezek ott délen tutira megfúrták Cthulhut. :P -
polarka #78 Ez sztem mindenkit érdekelhet:
Csaba György
Epigenetika, avagy öröklődnek-e a szerzett tulajdonságok?
Második rész -
#77 Miaú!
Zölden fluoreszkáló macskafajtát hoztak létre AIDS-kutatáshoz
Mayo Clinic Teams with Glowing Cats Against AIDS, Other Diseases
Antiviral restriction factor transgenesis in the domestic cat
A koreaiak már csináltak ilyesmit - UV-fényben pirosan világító cicákat:
Világító macskákat klónoztak Dél-Koreában
Cloned red fluorescent protein cat -
#76 Vagy esetleg így: patom crater
Vagy így Патомский кратер -
#75 Keress így rá: patomskiy crater.
Komoly cikket nem fogsz sokat találni, többnyire szenzációjahász "Ufót látott a yeti"-jellegű bulvárcikkeket - tehát olvasd őket megfelelő szkepticizmussal. -
alex88 #74 Üdv!
Egy bizonyos patyomszki kráterről szeretnél olvasni, de nem találok róla semmit a neten. Ezen a néven olvastam róla egy újságban. Szibériában van, 1949-ben fedezték fel és azt mondják hogy 100-300 méterrel alatta egy ferromágneses tárgy található.
Ha tudtok valamit segítsetek!
Köszi -
Így annak hangzik, de a Google-ba beírva szinte mindegyik ugyanaz - "GEOWARM talajszonda hőszivattyús rendszerekhez".
Így most hirtelen nem találtam valami sok infót róla (úgy 10-15 oldalnyi jó lenne, persze nem egy cikkből, többől is állhat), de majd még keresgélek róla.
Köszi. :)
Ha esetleg valakinek van még ötlete, megírhatja. :) -
#72 A talajszondák elég " műszakiak ??
:: geowarm talajszonda...keress rá )) -
Hello.
Lenne egy olyan feladatom az egyetemen, hogy új műszaki kutatásokról, eredményekről vagy eszközökről kellene irodalomkutatást végezni.
Bemutatott számos olyan oldalt, amelyről lehet szakirodalmat, folyóiratot találni, viszont ezek többnyire angolok... :S
A téma elég nagy szabadságot ad nekem, azonban ilyen témában sajnos nem vagyok jártas.
A segítségeteket szeretném kérni egy téma megnevezésében, amiről tudnék kutakodni. :)
Egy kérésem lenne, hogy lehetőleg olyan legyen, amiről sok magyar anyag található a neten.
Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni.
Üdv,
Japep -
#70 múltkor vettem egyet ami kongott, de belül sajna rohadt :( -
#69 Vagy inkább egy Androidos okostelefonnal vagy IPhone-nal. -
#68 Tényleg érdemes kopogtatni a dinnyét?
Szegedi fizikusok egy csoportja (Dr. Hopp Béla, Dr. Smausz Kolumbán Tomi, Dr. Kecskeméti Gabriella és Zölei Dániel, SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék) annak a nyáron fontos, de mindenki számára rejtélyes kérdésnek járt utána, ogy hozzásegít-e minket egy jó dinnye megvásárlásához a kopogtatás.
No ezen túl mikrofonnal, meg egy laptoppal megyek a nagybanira... -
#67 Emlékeztek erre a hírre:
A meterológusoké Magyarország leggyorsabb számítógépe?
Na most meg is lesz neki a foganatja:
Augusztus 1-től indul az OMSZ kistérségi szintű időjárási veszélyjelző rendszere
Erről volt szó a DunaTV mai Közbeszéd című műsorának második félében is - itt nézhető meg újra.
Végre valami fejlődés... -
#66 ez igen jó hír -
polarka #65 Olcsó és egyszerű módszert találtak a napenergia tárolására -
patiang #64 Régészeti leletek alapján főzte újra a fáraók országának sörét egy történelmi szeszes italok újraalkotásával foglalkozó amerikai archeológus. A Ta Henket nevet viselő különlegesség kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.
-
polarka #63 Teafőzés mikrohullámú sütőben forralt vízzel
Lézerfüggöny - Beszélgetés Márka Szabolccsal -
Tsol #62 Nemi szervével épít szarpáncélt egy bogár