23
-
#23 Rosszul emlékszel. A Super Video CD és az SVCD két egymástól igen ki mértékben különböző formátum, a kínai változat semmiben nem volt jobb vagy több, mint a Philips féle eredeti, és egyik sem keverendő az eredeti VCD-vel. -
KLT #22 Visszaemléxem az szuper-videó cd-re. Az is kínai fejlesztés volt.
És sokkal jobb minőséget adott, mint a hagyományos videó cd.
Szóval, hajrá!
-
#21 Nem lopták el. Megvásárolták a felhasznált licenszeket a DVD Forumtól. -
#20 Egy haszna vetülete van ennek a dolognak most: a tárgyaláson, amin a kínani HD DVD formátumhoz felhasznált HD DVD licenszeket tárgyalták meg a DVD Forummal, utóbbi friss szabványjegyzékében feltűnt, hogy mellesleg augusztus 31-én elfogadták a három rétegű HD DVD-lemez specifikációt. Ennek fényében úgy tűnik, hogy gyártásra kész állapotba került a három rétegű, 51 GB-os HD DVD. Nem laboratóriumi, kísérleti szinten, hanem sorozatgyártásra készen. Ez azért jó hír. -
#19 A moduláció nem firmware szinten buherálható. Ilyen piti trükkben ők maguk sem reménykedhetnének, hogy feltöretlen maradbna, ha ennyin múlna a dolog. -
Wittgen #18 Nekem is ez volt az első gondolatom...meg a 2. is -
#17 Ellop, modosít. Chinese HD. -
fourgee #16 Én ezt a dolgot úgy látom, hogyha jövőre tényleg elkészülnek vele és olcsó lesz, akkor kb. 5 év múlva, amikor a HD-DVD, BluRay is olcsóbb lesz, akkor aki csak adattárolásra akar nagy kapacitású lemezeket, az megveszi olcsón a kínaiak "fejlesztését", aki meg warezol, filmeket másol és az asztali lejátszón akarja lejátszani, az vesz a gépéhez HD-DVD-, illetve BluRay-írót, esetleg hibrid megoldású írót.
De azt is el tudom képzelni, hogy lesznek olcsó kínai asztali lejátszók, amik után kifizetik a licenszdíjat, tehát le tudja majd játszani a HD-DVD, BlyRay korongokat, de emellett a kínaiak lemezét is vinni fogja, és mivel ez sokkal olcsóbb lesz mint a többi megoldás, a filmet másolgatók ezt fogják előnyben részesíteni, és C-HD-DVD-re másolják majd őket. Így az embereknek lesz egy olyan olcsó lejátszójuk, ami viszi az eredeti HD filmeket, de ha másolni szeretné, akkor arra ott lesz az olcsó lemez. Én ennek örülnék igazán, mert ez lehúzná az eredeti filmek árait, és nem szállna el annyira a piac, mint pl. CD-k esetében. Nézzétek meg, az évek folyamán hova feltornászták az árakat, annak ellenére hogy itt nálunk elég sz@rok a fizetések, most meg viszik le, mert mindenki mp3-ban hallgat mindent... Már 10 évvel ezelőtt is örültem volna, ha 1500-ért megkapom eredetiben a kedvenc zenéimet... A zeneipar belebukott a saját kapzsiságába...
Na, remélhetőleg ez lesz a nagyfelbontású filmek esetében is, főleg akkor, ha megjelennek az igazán hibrid, mindhárom szabványt vivő lejátszók. Én már várom
Aki meg azon siránkozik az A8-as Audijában, hogy engedni kell a kiadványok árából, annak meg azt üzenem, hogy -
dez #15 Nem, konkrét, bedrótozott megvalósításért. -
turul16 #14 Ha veszek pl. egy nagy sebbesűgű D/A -t akkor máris fizthetek minden patentert ?
A f@szt.
-
dez #13 Hát, azért teljesen biztos nem lennék benne, mert könnyen lehet, hogy a modulációk nem teljesen szabadon programozhatók, hanem a fejvezérlő chip tudja ezt is, azt is, és csak át lehet kapcsolni. Azonban ebben az esetben, tehát ha a chip tudja a HD_DVD-nek kellő modulációt is, máris ott van a jogdíjfizetési kötelezettség. -
dez #12 Ezt írtam én is. -
kvp #11 "Képzeljük el, hogy gonosz módon a moduláció programozható a meghajtókban."
Termeszetesen az, kulonben nem tudnanak a kulonbozo szabvanyok kozott valtani. Igy tud egy dvd iro cd-t is irni, raadasul egyetlen fejjel, ami meg olvasni is kepes. Csak a szoftver terhet el, meghozza ugy, hogy nem rakjak bele a firmware-be a masik formatum modulaciojat. -
turul16 #10
Képzeljük el, hogy gonosz módon a moduláció programozható a meghajtókban. Képzeljük el, hogy alapból csak a Kínai szabványt viszi. De "egész véletlenül", a netröl le lehetlesz tölteni olyan firmware-t amivel mást is visz.
így a kinai gyártók nem vádolhatók license díj nem befizetésével, a userek meg olcsóért kapnak egy hardvert, amit használhatnak.
Az is lehet, hogy sok országban már javított firmwere -el áruják majd (ahol ez nem sért törvényt kicserélik).
-
dez #9 Igen, de én nem erről beszéltem. Ha nem jött volna le, a HW 95%-os megegyezése azt is jelentheti, hogy a nagyüzemben gyártott olcsó lejátszókból ide is juthat, HD_DVD-s változatban.
Egyébként még akár az is lehet, hogy egy firmware módosítás is elég, hogy mindkettőt vigye a cucc (bár valószínűbb, hogy a fejvezérlő elektronika is némileg más). -
#8 csak pont annyira más, hogy se mi, se ők netudjuk egymás korongjait használni. Szuper. -
dez #7 Végülis az volt a céljuk, hogy a HW nagy része megegyezzen a HD_DVD és eközött, ami által az alap fejlesztési költségek nagy részét már meg is spórolták, továbbá az újabb és újabb modellek fejlesztési és gyártási költségeire is jó hatással lesz a dolog. Csak a fej meghajtása különbözik egy kicsit (1-2 IC más), meg a firmware. -
L3zl13 #6 Ugyan kit érdekel. Hacsak nem adja olyan olcsón, hogy megérje adattárolásra használni, akkor mi nem fogunk találkozni vele. A hagyományos BR/HD-DVD lemezeket és eszközöket meg úgyis gyártani fogják a világpiacra. -
dez #5 "Az ázsiai ország nem elégszik meg egyetlen a DVD-t felváltó szabvánnyal"
Erősen kéredzkedik ebbe a mondatba a "saját" szócska. -
#4 Egyfajta cenzúra jól . . . -
matt taylor #3 Én is elkezdtemfejleszteniegy uj HD-DVD-T:DMér ti még nem? -
1hengeresVmotor #2 made in kína -