20
  • G_ArchAngel #20
    mit nem szúrt el a Nikon?
    van az új gépekről olyan szintű teszt, mint az elszúrt - szerintem is trágya - 1D mark III-ról?
    Nincs ilyen teszt.
    Majd ha felkoncolják a D3/D300 vázakat, és nincs vele gond, akkor lehet dobálozni ilyen szavakkal...
  • G_ArchAngel #19
    tudod mennyi egy jó váz? 110e, mint az Olympus E330, vagy 200e, mint a K10D vagy D80...
    és tudod mennyi hozzá egy jó objektívpark? 1-1,5 millió...

    nem a váz a drága, hanem az a 3-6 minőségi objektív amit vennél hozzá (és ennyi pénzből fényerős teleobjektívre már nem is jutna...)
  • eszkaresz
    #18
    Még jó, hogy ez egy Minolta Dynax 7 D volt előtte :)
    http://www.livingroom.org.au/photolog/images/thumbnails/minolta_maxxum7D_back.jpg
    http://www.sg.hu/kep/2007_09/0906sony14.jpg

    Így legalább nem jár úgy mint a 828-as Sony, igaz az nem DSLR ;) de nem is volt egy műremek...
    Azért várom, hogy megismerhessem. Bízom benne a Minolta tudását azért nem gyalulták le teljesen :)
    Karesz
    http://kareszka.extra.hu
  • fade2black
    #17
    hálisten hogy nikon nemszurta ezt el. (mint canon)
  • vaddiszno
    #16
    canon 40d - Live View - pontosan, a tukrot dobigalja es gondolom h megint le kell engedje mielott kepet keszitek vagyis idovesztes. ------
    The EOS 40D provides a Live View mode which gives you a true 'Through The Lens' view, once enabled you activate Live View by pressing the SET button. Optional Auto Focus can be activated using the AF-ON button, this drops the mirror momentarily to achieve focus and then lifts it again to restore the Live View. Other Live View features include magnification (5x or 10x), information display, exposure simulation and Silent Shooting (a quieter but delayed mirror movement is used).
  • Failure
    #15
    Hm... Az a baj itt, hogy piacgazdaság van. Illetve, nem baj, hanem tény. Valljuk meg, belépő szintű DSLR-t azért általában nem a szakmabeliek vesznek (gondolom én), hanem műkedvelő amatőrök, akik anno megszerették a fotózást úgy, ahogy az volt, tükörreflexes módon. Nálunk. Mert nálunk erősen árérzékeny a piac. De nem hiszem, hogy nagy általánosságban 1-2 miliszecundum különbségeken dőlne el a dolog... Ki ilyen márkafüggő, ki olyan, ki Canont vesz megszokásból, ki Nikont, és mindenki meg van győződve a saját igazáról.

    Másrészről, a fene se tudja, hogy használat közben melyik milyennek bizonyul: elvégre, hányunknak van arra lehetősége, hogy az összes olyan gépet megnézze közelebbről, ami érdekli?
    A leírt számadatok szép dolgok, nade pont a PC iparból tudjuk, hogy egy szám jól mutat, csak nem mindig irányadó.
    Azt hiszem a gép milyensége is inkább úgy derül ki, ha az ember legalább 1-2 napig aktívan használja. Lehet szép egy alacsony fókuszidő, de lehet kiábrándító, ha 10-ből 2-szer mellélő, akkor aztán ki vagyok segítve a gyorsaságával.

    Mindazonáltal annyi biztos, hogy inkább egy DSLR, mint három kompakt, még ha ma már abból is vannak jól használható példányok. Az ember igenis azt lássa, amit meg akar örökíteni. Régen is kiábrándító volt a kukucska a gépeken, amin aztán félig se azt látta az ember, ami a képre került volna, ma meg már az sincs. Valahogy kiábrándító lehet úgy fotózni, hogy az ember egy rossz felbontású LCD képet néz a valóság helyett.

    Én magam inkább kihagytam az egész kompakt érá-t, és megvártam, amíg szert tudok tenni egy DSLR-re elérhető áron.
    Amondó vagyok, magyar szemmel még most is sok az a 130-140 pénz, ami a minumum egy D40-ért, vagy egy EOS350D-ért..
    Node, a kifutott szériákat már meg lehet kaparintani 100 alatt használtan.

    Én így lettem boldog tulajdonosa egy EOS300D-nek.
    Csak hát igen, valóban, itt jön az, ami említve volt, hogy innentől a végtelen történet.... :)) Milyen jó lenne még egy állvány, egy-két fix obi, és a többi, és a többi.

    Szvsz amit a gyártók csinálnak, az presztizsharc, és nem mindig a használhatóság van szem előtt. De amíg vannak nálunk gazdagabb országok, akik a vásárlásukkal finanszírozzák a cégek fejlesztéseit, addig jó érzés itt nevető harmadiknak lenni, és jópár széria kihagyással néha egy-egy tétel gazdájává lenni elfogadható áron.
  • Bigbiggie
    #14
    Ki az a csaj?
  • fade2black
    #13
    A100 japánban 3honapig a legtöbbet eladott gép volt USAban pedig konstans mod hozta a piac 15%át.
    Azota se sikerült senkinek leverni a 400Dt a lista éléröl még Nikonnak sem. (Annak ellenére, hogy Nikon már több dslrt értékesít mint canon.)
  • fade2black
    #12
    A700nál is tudtommal mind D300nál lesza gépben kontrasztos fokuszrendszer azaz nincs tükörledobás fokuszálás miatti 1mp hanem amint lenyomod a gombot már indul is a zár: nincs tükörleengedés.
  • fade2black
    #11
    D80 sebességbeli korlátja nem a gép hanem a rajta csücsülö obi. A D80/D200 fokuszrendszere eszement gyors. Rakj rá egy 70-200 2.8VRt és meglátod.

    a kontrasztos AF hiánya miatt meg nemkell sirni: D300ban már oylan is lesz, mert ugye live view miatt muszály. (Mondjuk az egy nagyon érdekes kérdés, hogy 40Dnek a live viewja hogy lesz éles... folyton ledobja a tükröt..?)
  • vaddiszno
    #10
    D80 - két felvétel között 0,6-1 mp telik el,AF-0.1-0.7mp --- D40X - AF-0.1-0.7mp, de felmehet 1mp-nel nagyobbra is. ...lehet h csak en nem latom h hol remekel a D200 af rendszere, mert en mint mezei ultrazoomos emberke ennel rovidebb idokre szamitottam, foleg a D80 eseteben.
  • vaddiszno
    #9
    ...es nem bannek egy Sony R1 utodooooooot. Mert eleg tesztet olvasni rola es maris beleszeret az ember, mno nem az araba es az af sebessegebe.
  • vaddiszno
    #8
    A dslr nem egy olcso szorakozas, aranylag draga vaz meg rajon erre par obi mna itt kezdodnek a penzugyi bonyodalmak. Canon 350d v Nikon D40x tetszik ... de ... egyelore Fuji S6500fd van mert superCCD, 28-300 mm zoom, live view meg video opciok aranylag olcson ezek dslr kategoriaban igencsak egetnek a zsebemet(S8000-ben mar van stabi, de nem superCCD). ...es ha mar Sony masinarol van szo - ugy tunik hogy meg van mit csiszolniuk - startup meg shot to shot time, AF speed megatobbi...mernek fogadni h a kovetkezo belepo dslr gepekben majd mindegyikben lesz live view meg stabi.... es persze valami portalanito. 1-vajon mennyivel gyorsabb a Nikon D80 af mint a D40x mert a senzor ugyanaz, es lehet h megkozeliti a D200 senzorat 2-vajon mennyit kesleltet kep kesziteskor a live view a Canon 40D-nel, mert az olynal valahol 1 sec-ot irt.
  • Cat #7
    Felül nem lehet megjelenni olcsó termékkel. Ez olyan, mint hirtelen egy csúcs videókártyát vagy processzort gyártani nagyon olcsón, anélkül hogy előtte az alsóbb szegmensben gyakoroltál volna. A kompakt kategória nagyjai közül egyedül a HP az, aki kihozhatna ilyen gépet, de náluk nincs rá fejlesztési kapacitás, fel kellene vásárolniuk hozzá egy nagynevű gyártót, ennyire meg nem érdekli őket a téma, mert nincs benne annyi pénz, amellett, hogy ráadásul a siker esélye is kétséges.
  • GregSB
    #6
    Ahogy azt Móricka elképzeli...

    Még egy olyan nagy óriásnak, mint a Sonynak is nehezére esik betörnie a piacra (lássuk be, az Alfa100 nem lett a kategóriája bestsellere), szerinted mennyi esély van arra hogy egy noname gyártó piacképes fejlesztésekkel és alacsony árakkal meg fog jelenni valamikor? Szerintem max egy másik dimenzióban.
  • Brainpumper
    #5
    Kivéve ha megjelenne egy új gyártó ami semmi mást nem gyártana csak minőségi olcsó dslr-t elérhető áron. A "nagyok" szívbajt kapnának egy ilyen piaci szereplőtől. Hú de megérdemelnék. DSLR-t a népnek!!!!! (persze csak annak aki szeretne csak nem tudja megengedni magának, a többség kompaktot akar, jó is az nekik)
  • Cat #4
    Mert akkor kinyirnák a jobb kompaktokat. Mindegyik gyártónak van ilyenje, szóval saját magát szúrná tökön az, aki ilyet kihoz.
  • Brainpumper
    #3
    Remélem ettől majd lemegy az eddigi csúcs alpha-100-as ára.
    DSLR gépek nagyon szemetül tartják az árukat, eszük ágában sincs 100 ezer alá menni :(((((((
  • GregSB
    #2
    Egy LCD-t igazán rárakhattak volna a tetejére...
  • cadeyrn
    #1
    egy: a kategória neve "haladó amatőr", és nem "igényes fotórajongó". Ki a f@szom találta ki ezt a hülye elnevezést, ami mostanában a csapból is folyik?!

    kettő: RAW-ban zajcsökkenteni meglepő és nem feltétlenül jó dolog.