87
-
Wittao #7 A "versenyre keléssel" kapcsolatban:
Itt a cikkíró az új iPodokról beszélt, az iPhone csak az árcsökkentés miatt van megemlítve. Tehát lehet itt félremagyarázni elég sokmindent, de ez most nem jött össze. Az iPodoknak lett nagy a kínálata, nagyobb, mint eddig. Ha megnézed az iPod eladásokat (jaaa, azt hiszem csak olyan 110 millió darab környékén járnak eddig :) ), akkor nem sok ilyen gyártó van, ami ennyi mp3 lejátszót adott el.
iPod esetén mi a szép dizájn? : egyszerű minimal... mostanában ez a divat, a "szép". Nekem speciel se nem tetszik, de bajom sincsen vele. Pl. Boconcept-re senki nem mond ilyet, pedig az elég minimal... jah és az ára sem egyszerű :D
Hangminőség: hát igen, ezt elég sokan kritizálják. Főleg a fülest. Van olyan is, aki magát a lejátszót. Ennek ellenére 110 millió embernek bejött. Akinek jobb minőség kell, az vegyen iRivert.
Megint jövünk a PDA-kkal, mikor itt zenelejátszókról van szó... szépen el lehet sétálni ezzel, még az iPhone topikban elmegy, itt semmi keresnivalója nincsen. -
#6 Venni fogják, mert divat és kész. Már már hangminőségben a noname gyártók is lehagyják az összes iPod-ot, de ez ne zavarja őket. iRiver jól szól, Sony-k is még nagyon jól szólnak. Én egy régebbi tesztet láttam, ott szintén az iPod végzett az utolsó helyen hangminőségileg, első egy Sony lett, második a Sony-tól egy nagyon kicsivel lemaradva egy iRiver és egy másik, ami nem jut eszembe. Nemrég vettem egy Sony Walkman-t és tegnap mellé egy CX300 fülest. Hát, mit mondhatnék... Szerintem ilyen zenei élményben az ilyen divatmajmoknak sosem lesz részük. Azt a tesztet linkeld már be, érdekelne. -
oasis UK #5 aaaaaaaah egy olyan iPod touch-ot akarok!!!!!
Az nagyon tetszik!!!:P a többi nem izgat!!!! -
#4 én szeretem a céleszközöket, valahogy nem bírom, ha egy cuccban van minden, mert ha tönkremegy vagy csak egyszerűen lemerül, akkor baszhatom... -
Wittao #3 iPod Shuffle maradt olyan, amilyen (én eléggé utálom, mert olyan, mint egy USB kulcs, csak ez 20eFt-ba kerül). A színek nekem nem tetszenek.
A kecses Nano kis dundi lett, de amúgy nem rossz darab. Főleg úgy, hogy megkapta a "régi" iPod modell képességeit. Nekem tetszik.
iPod Classic: nagyobb tárhely. (már eddig sem értettem, minek 80 giga, nemhogy a mostani 160 giga... de valakinek biztos jó ez)
iPod Touch: egy ilyenről régóta duruzsoltak, engem nem lepett meg. A képességei nagyon tetszenek, ebből a szempontból sikerült az Apple-nek nagyot lépnie előre az előző verzióhoz képest. Wifi+böngésző fasza. iTunes Store-ban most már így is szórhatják a pénzt (amúgy Mo-ról is megoldható már, annak ellenére, hogy nincs magyar iTMS). YouTube-ot nem hagyhatták ki a szerződések miatt... Mindent összevetve a régi árhoz képest ez egy nagyon korrekt készülék. A piac többi cuccához képest drága, de a képességei viszont tényleg fantasztikusak.
iPhone árcsökkentés: kezdek közelíteni hozzá :D :D MOst már csak ide kellene hozniuk, de hát ki bír várni 2008 közepéig a hivatalos megjelenésre... -
#2 " úgy vélik ugyanis, hogy az árcsökkentés időzítése nem megfelelő, de abban biztosak, hogy a kibővült kínálattal a vetélytársak nem nagyon tudnak majd versenyre kelni"
Az iPhone-al mi nem tud versenyre kellni? Annyiba kerül mint egy gyengébb Windwos Mobile-s PDA, amely teljesítményben és tudásban veri, szoftver ellátottsága hatványozottan nagyobb, e mellett ugyanannyiba kerül. Mi az hogy nem tudnak versenyre kellni vele? ő nem tud a vetélytársakkal. Egy középszintü telefon van belerakva egy dobozva, dupla áron. És még azt sem lehet mondani hogy szép dizájn. Pl az Ipod esetén mi a szép dizájn? Egy teljesen sima fehér műanyag doboz. Kurva nagy fantázia kellett hozzá.. Arról nem is beszélve, hogy a hangminősége borzalom. Kb 1 hónapja olvastam valahol (megkeresem a linket) egy cikket, ahol az utcai zenehallgatáshoz használható audiofil füleseket tesztelték. A teszt elején megpróbálták egy iPod-al is tesztelni őket, de olyannyira gyatra minőséget produkáltak, hogy kizárták a tesztből és maradtak az iRiver-eknél. Dugj be pl egy sennheiser CX300-ast egy iPodba meg egy iRiver-be, és hallgasd meg ugyanazt a számot. Ég és föld. És most nem az iPod fülesével van bajom, magával a lejátszóval. A két lejátszó között kb olyan a hasonlóság a hangminőség terén, mint amikor egy alaplapra integrált hangkártyát meg egy Creative hangkártyát hasonlítasz össze. Mindkettőn szól valahogy a zene, de a minőség.. arról nem is beszélve, hogy a gyatra minőségért többet kérnek el...
"A prímet nyilvánvalóan az érintőképernyős iPod viszi majd, amely vezetéknélküli elérésen keresztül a világhálóra is felcsatlakozhat, beépített böngészőjével barangolhatunk az interneten és természetesen zeneszámokat is letölthetünk az új iTunes boltból"
A PDA-k alapvetően nem zene hallgatásra vannak. Ezért semmi extra nincs rajtuk, csak egy egyszerü jackbemenet. De állítóm hogy lazán szólnak úgy mint az iPod-k, egy win mobile-al meg jóformán a végtelenségig bővíthető szoftver kínálat van hozzá, mindezt olcsóbban mint egy iPod. Mi ebben a nagy újdonság? Anno az iPhone touchscreen-jét úgy harangozták be mintha ők csináltak volna ilyet először.. A jónép meg el is hiszi... Parasztvakítás az egész. -
Ulkesh #1 "ám ezt némileg beárnyékolja az NBC bejelentése, amely a tartalmak árazása miatt visszavonta saját anyagait a zeneboltból."
Helyesebben:
Az NBC áremelési szándéka miatt az Apple 2 hónappal annak lejárta előtt felbontotta az NBC szerződését..
(Nem mindegy, hogy téged rúgnak ki, vagy, hogy te rúgsz ki valakit :) )