20
  • Epikurosz
    #20
    Ja, értem. Szerintem ha Kínából megrendeled, az úgy olcsóbb.
  • dieselG
    #19
    Na, akkor én is hozzászólok ehhez a cikkhez, mint Phonak Maxx 311 (más néven PicoForte 3) elégedett tulajdonosa, bár ez sem tökéletes, ahogy semmi sem. Volt már pár évig egy kis méretű, méregdrága digitális hallókészülékem, de az sajnos nem vált be, a "tudása" meg idegesítő volt, a haszna meg nulla. Úgyhogy megvan a véleményem az agyonreklámozott digitális hallókészülékekről.

    Számomra üdvös lenne a következő pár évtizedben egy immár kiforrott, bőr alá ültethető hallókészülék. Jelenlegi formájában semmiképpen se mennék bele, még ha fizetnének érte, akkor se, az általatok említett okok miatt, ugye.

    A cochleáris implantációnak is megvannak a maga hátrányai a hatalmas előnyéhez képest: nagy, kissé feltűnő, és szétroncsolódnak az érzékeny hallóidegek a beültetés során, magyarán ha valami picit is hallottál az implantáció előtt, akkor az a maradék hallásod is elvesződik teljesen. Így ha a jövőben kitalálnak valami okosságot, amivel műtéti út nélkül újra ép hallása lenne még a legsiketebb siketnek is, a roncsolt hallóideg nem tenné számára lehetővé. A többi hátrányai meg a hallójárati/fül mögötti készüléknél is megtalálható, például víz nem érheti.
  • Dany007
    #18
    Kvp :

    Köszi az infokat !!!
    Amúgy ez volt az a cikk amire gondoltam, remélem egyre gondoltunk :)
  • Coolfox
    #17
    200.000 Forint. :) de pontos árat most nem tudok.
  • kvp
    #16
    "Meg az űrkutatásban is, if any... :-)"

    A nasa meg mindig azokat a kezi kapcsolos mikrofonokat hasznalja, amiket azert epitettek, mert az elso uton a kihangosito gerjedt a fejhallgatokkal. Ma mar egy mobiltelefon is kepes kezelni a kihangositast, de ok meg mindig nem csereltek le, tehat marad a kezi kapcsolgatas.

    "Erre sz.tem jó példa az LCD TV. A technológia kb 70-es évek beli vagy mégrégebbi. Múltkor ovlastam v. láttam v.hol hogy már a 70es években volt LCD TV de csak 1 színt tudtak megjeleníteni."

    Monokrom lcd mar jo ideje van, a regi kvarcjatekok is ilyenek voltak. Nekem is van 1980-as evek vegerol szarmazo szines vga lcd-vel szerelt laptopom. (elektronikus szemetben talaltam de meg mukodik) 1972 ota gyartjak az atkiv matrixos tn paneleket, ma ez a legismertebb lcd fajta.

    "Most (az sg-n olvastam) a japánok ilyen térben megjelenő holografikus képekkel szórakoznak"

    A japan cuccot egy nemet ceg csinalta nekik, de egy magyar csapatnak van szines holografikus tv-je. A projektortechnologia mar nagyon regi (1947-es magyar talalmany), az 1962-es The Jetsons rajzfimekben is ilyen holo kamerakkal es projektorokkal rohangalnak. Egyebkent mar az elso vilaghaboru idejen hasznaltak a civil fotozasban sztereokamerakat, de a szemelyes kedvencem a 1980-as evekbeli mikrofilmes rendszer volt. (a csaladban van par tekercs regi dia) Egyebkent szamitogepes hologrammot barki tud otthon kesziteni, csak par rgb lezerprojector es egy nagyteljesitmenyu szamitogep kell hozza. (a forraskod open source-os)

    A cikkben szereplo hallokeszulek toltesrol pedig annyit, hogy egy kisebb tekercs antennaval akar a mobiltelefon bazisallomasok sugarzasabol is fel lehetne tolteni, vagy akar kozvetlenul mukodtetheto is lenne. (ha jol latom akkor az elem es tolto kivul a bor alatt van, tehat nem kell tul nagy mutet a cserehez es a keszulekhez sem nyulnak)

    ps: Azert en is meglepodtem, amikor kiderult hogy a kinai ebresztooram hatlapjaban egy oled panel van. (papir allagu, muanyag tapintasu, aram hatasara keken vilagit)
  • Epikurosz
    #15
    "a sima külső füles 200-ból megvan"

    200 Ft.?
  • Coolfox
    #14
    ez a cikk egy vicc. 3,5 millió forint az kicsit sok. a sima külső füles 200-ból megvan, és a fejedbe se turkálnak, és tökre nem zavaró. 2 centi sincs az egész cucc és csak egy gombostűnyi része van a fülön kívűl. amúgy a fülbe ültethető implantátum amivel akár még a siketek is hallhatnak már 1978 óta elérhető. Cochleáris implantátum a becses neve. :)
  • Robko
    #13
    Múltkor olvastam, hogy hővel is lehet áromot termelni,
    Testi hőmérsékletből termelni a hallokészülék energia ellátását
  • Dany007
    #12
    Jaja a katonaság álltalában 10évvel halad előttünk :)
  • Epikurosz
    #11
    A katonaságnál, titkosszolgáknál persze már régebben elréhető volt...
    Meg az űrkutatásban is, if any... :-)
  • Dany007
    #10
    " Hát igen, sajnos az ilyen technológiák kifejlesztése sok idő. Főleg hogy minden apróságot kidolgozzanak ahhoz, hogy elérhetővé vájjon a mindennapi ember számára =/ " ( saját magamtól idézek :D LOL )

    Erre sz.tem jó példa az LCD TV. A technológia kb 70-es évek beli vagy mégrégebbi. Múltkor ovlastam v. láttam v.hol hogy már a 70es években volt LCD TV de csak 1 színt tudtak megjeleníteni.
    Most (az sg-n olvastam) a japánok ilyen térben megjelenő holografikus képekkel szórakoznak :) Full scifi, és mégis valóság. De arra is azt írták hogy csak 1 színben sikerült létrehozni...Meg azt is vszínüleg nem is lehetséges 3 színt. Hát nemtom...Azért nem lenne rossz xD
  • Dany007
    #9
    " Dolgoznak, dolgoznak, csak kicsit lassan: már vagy 10 éve olvastam erről először, kb. ugyanilyen formában. "

    Hát igen, sajnos az ilyen technológiák kifejlesztése sok idő. Főleg hogy minden apróságot kidolgozzanak ahhoz, hogy elérhetővé vájjon a mindennapi ember számára =/
    Bár szokott lenni bizonyos időnként egy technológiai ugrás, vagy nem? Amikor hirtelen a "semmiből" előjön valami új kütyü, amit évek óta fejlesztettek csak eddig senki nem hallott róla.
    Bár manapság nehéz lenne ilyet elképzelni amikor a neten keresztül mindenki "elsőként" értesül a legújabb fejlesztésekről stb.
  • rotator
    #8
    Nagyon jó, csak így tovább!
  • dez
    #7
    Hát ja, de ha nem akar agyrázkódást kapni, még mindig ott van a mágneses indukciós feltöltés.
  • Vamp17
    #6
    Rocker nagyothalloknak kira lenne :D 5 perc headbang-eles es maris feltoltve :)
  • Epikurosz
    #5
    Feltöltés rádióhullámokkal => agytumor.

    Miért nem a jó ruszki high-tech: rázogatás (vö: a kéz mozgására feltöltődő karóra, mostanában meg a rázogatós zseblámpák)
  • dez
    #4
    Dolgoznak, dolgoznak, csak kicsit lassan: már vagy 10 éve olvastam erről először, kb. ugyanilyen formában.
  • xizor
    #3
    Hát szerintem nemültek rá a fejlesztők a babérjaikra, és még fejlesztik folyamatosan :) Kb 20 év és már olyan dolog lesz ez minden halláskárosultnak, mint a mai hallókészülékek.
  • L3zl13
    #2
    Rádióhullámos feltöltés:
    Meg kéne oldani, hogy a mobiltelefon jeleivel töltődjön. Így napi egy-két telefonálás megoldaná a problémát.
    Kár, hogy "csak" 5 évig bírja az akksi. Bár elég sok idő, de azért az lenne az igazi, ha soha nem kellene újra műtétileg hozzányúlni.

  • Dexxter
    #1
    És lassan android lesz belőlünk.