16
A világ egyik legjobb jazz-gitárosa és zeneszerzője.
-
Rpeee #16 Kedvencem (az egyik a sokból) tőle:
Sueno Con Mexico
http://www.youtube.com/watch?v=wn41DcgdJhg
---------------------------------------------------------------
csekkold a csatornám
http://www.youtube.com/user/softsynthportal?hl=en -
#15 állat volt a tegnapi koncert!
-
Vlala #14 inkább két ismeretlent egyengettem, de ez már off. :) -
mod #13 Vietnamban sárban hemperegve oldottam meg kétismeretlenes egyenleteket. Így kell mondani. -
Vlala #12 Még köszibb. Vagy hogy mondják ezt... -
mod #11 INFO -
Vlala #10 Köszi az infót!
-
mod #9 Július 4-én, 19.30-kor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon fellép a Pat Metheny Trio! -
wede #8 Ó, hát persze.
A Bright Size Life az egyik kedvenc albumom. -
Vlala #7
Rákerestem, ilyenen játszik néhány videóban.
Fura szerzet a gitátok között... -
Vlala #6
Ő aztán tud valamit! Kb. egy órája hallgatom a youtube-n... -
Aspyrin #5 Egyik kedvencem. Amikor még az sg rádióban toltam a zenét sok számot adtam le tőle. Az 1995-ös (Pat Metheny Group)We live here című albumuk a favorit. -
mod #4 Néhány zseniális link a youtube-ról:
The First Circle
First Circle with the Metropool Orchestra
As It Is
The Roots of Coincidence
-
#3 A Last Train Home egyik nagy kedvencem, asszem meg is hallgatom :)) -
mod #2 Tehát: OFFICIAL SITE -
mod #1 Pat Metheny
Official site
Wikipedia
A gitáros Pat Metheny, már húsz éve van jelen a zenei élet élmezőnyében. Tökéletesen egyedi és kategóriákba nem sorolható zenei útját rendkívüli albumok sorozata kíséri. Kiapadhatatlan kreatív energiájának a bizonyítéka, hogy Metheny részt vállalt szinte mindenféle zenével kapcsolatos tevékenységben, amit a 21. század nyújtani tud egy zenész számára. Azzal a nyilvánvaló céllal, hogy összemossa és lerombolja a stílusok közti határokat, meggyőző mennyiségű művet hozott létre: nagy fajsúlyú felvételeket a triójával, díjakat kiérdemlő szóló albumokat, filmzenéket hollywoodi sikerfilmekhez, duetteket olyan művészekkel, mint Charlie Haden és Jim Hall, és együtt dolgozott a modern zeneművészet kiemelkedő személyiségeivel, mint például Ornette Coleman, Steve Reiche és még sokan mások...
1977-ben megalapította a Pat Metheny Group-ot...
(Szerintem utánozhatatlan, kifinomult, érzelmekkel teli, világszínvonalú zenész. Most, hogy a "legújabb" 2005-ös albumukat, a "The Way Up"-ot jópárszor meghallgattam, igazán mondhatom, hogy nagyon profi zenét csinál.)