488
  • dez
    #488
    Nem rossz... De én már 100Hz (pontosabban fps) alá már nem adom! :)
    De biztos lesz belőle olyan is.
  • Epikurosz
    #487
    kontraszt 1:500.000
    Ezek nem normálisok!

    Én épp kinéztem magamnak egy 1:3000-est, LCD-ből.
  • BiroAndras
    #486
    Nézd meg ezt.
  • dez
    #485
  • Epikurosz
    #484
    Hm. Akkor az olasz tengerparti őszülést is lemondjam?
  • dez
    #483
    Minek veszel, "nézd" inkább egy "milliomosnál". :)
  • Epikurosz
    #482
    Okés, veszek egy olcsóbbvat, majd a TKÉ révén úgy teszek, mintha egy 100 herzest néznék. Szted működik ez?
  • dez
    #481
    A pénztárcád függvényében lépkedj lefelé.. :)
  • Epikurosz
    #480
    100 Hz. Na persze. De 3x drágább.
  • dez
    #479
    (A dinamikus kontraszt némileg kompromisszumus megoldás - bár normális megoldásban minimális a mellékhatása -, azonban az alap ~1000:1 arány egyszerűen túl kevés.)
  • dez
    #478
    "3. ponttól függetlenül" --> 5. pontól függetlenül
  • dez
    #477
    "melyik a legjobb LCD TV? (82 cm)"

    Pontos típust nem tudok neked mondani, annyira mostanában nem követtem.
    Inkább leírom, milyen szempontok szerint válogatnék, attól függően, mennyi pénzem van (leginkább 1-3.) vs. amit mindenképpen elvárnék (4-6.).
    1. A csúcs most a LED-es háttérvilágítás + 100Hz frissítés, mozgáslekövetéses közbülső frame generálással. A LED-ek is 100Hz-en villognak (ezt már nem lehet látni), a frissítéshez igazítva, így mindig teljesen frissített és "beállt" kép jelenik meg (ellentétben a megszokott LCD-kkel, ahol állandóan látható az egész kép, miközben frissítődik is, ráadásul időbe tellik, míg beállnak a pixelek a kívánt színre), ráadásul folyamatosabb mozgással.
    2. Simán a 100Hz-es frissítés a mozgáslekövetéssel (LED-ek nélkül).
    3. Simán LED-es hárrérvilágítás (szebb színeket eredményez, mint az alap fénycső).
    4. Ha nem is 100Hz-es tech., de valami normális interlace->progresszív konverziós megoldás. (Ezt most nem fejtem ki, mit értek ez alatt.)
    5. Dinamikus kontraszt. (Csak nem mindegy ennek megvalósítása! Rossz megvalósítás agyonüti az egészet.) Ezzel az effektív kontrasztarány 3000:1-től egészen 8000:1-ig terjedhet, ami több, mint elég. (Világos jelenetek vagy képrészek tényleg jó világosak, a sötét jeleneteknél mégsem "süt át" a háttérvilágítás, mert hogy az is dinamikusan szabályozott (miközben a képtartalmat is ehhez igazítja, hogy a pixelek abszolút fényessége ne változzon), és azok tényleg mélysötétek.
    6.a. Ajánlatos, hogy a 3. ponttól függetlenül az alap kontrasztarány is 1000:1 fölött legyen.
    6.b. És egyébként is a lehető legújabb generációs panel (neten utána lehet nézni).

    (Lehetséges, hogy 82cm-en nem is létezik még LED-es hárrérvilágítás, csak nagyobbaknál.)

    A Full HD (1920x1080) felbontást nem írom, mert 82cm-en nem nagyon van még, és sokan 2m-nél távolabbról már amúgy sem látják a különbséget. Viszont az 1366x768 alap.

    "és egyáltalán melyik jobb, az LCD vagy a plazma, ugyanebben az átmérőben."

    Most nem tudom, egy szavas választ vársz-e. Na azt nem vállalom. Attól függ, mi a célod.

    1. Felbontás: 82cm-en asszem a legnagyobb felbontású plazmából 1024x768-as, miközben LCD-ből 1366x768-as. (Mindkettő 16:9-es, csak a plazma pixelei nem négyzetesek.)
    2. A kisebb felbontású tévéadást viszont általában a plazma jeleníti meg szebben, legalábbis színek és felbontás szempontjából.
    3. Képfrissítés: a plazmából nem tudok 100Hz-esről. (Sőt néha kimondottan jól láthatóan villognak 50Hz-en.)
    4. Deinterlace minőség: mindkettőből van jó és rossz.
    5. Kontraszt/fényerő: itt a plazma vezet, 10000:1-es max. kontrasztaránnyal (bár ezt értelmes ember nem használa ki fullosan), az ilyen méretű LCD-knél ma jónak számító 3000:1 dinamikus kontrasztaránnyal szemben, ami azért már szintén nem rossz.
    6. Színek: némileg itt is a plazma a jobb, bár a legjobb LCD-k is már-már beérik.
    7. Mozgás elmosódása: ez korábban probléma volt az LCD-knél, de ma már nem az. (100Hz-eseknél kimondottan nagyon szép.)

    Nah, a többi már a te dolgod! :)
  • Epikurosz
    #476
    dez,

    melyik a legjobb LCD TV? (82 cm)

    és egyáltalán melyik jobb, az LCD vagy a plazma, ugyanebben az átmérőben.

    Várom szíves válaszod.
  • dez
    #475
    Ezt pont te mondod!? Ez patetikus..
    Amikor elfogynak az érveid, mindig ezt csinálod, mindenkivel szemben. Csak én vagyok olyan hülye, hogy még leállok veled vitatkozni.
  • wanek
    #474
    Nem vitázom veled dez, mert vitaképtelen vagy. A képzelgéseidet tényként állítod be, csúsztatsz, hazudsz. Ha egy szobában beszélgetnénk, már rég otthagytalak volna a francba, mert utálom azokat, akik nem tudnak korrekten viselkedni. Most vedd úgy, hogy felálltam, és otthagytalak. Gyerekes kötekedő kekeckedő vagy. Ilyesmire nincs időm, ennyit nem érsz meg.
  • dez
    #473
    Gondoltam (szerintem nagyon is jogosan), így jutottál arra a következtetésre, hogy az összes LCD szar...

    "És még mielőtt megint elkezdesz mellébeszélni, csúsztatni, hazudozni, tisztázzuk: korábban is a tévéadás LCD-s képminőségéről volt szó, nem pedig HD-s tartalomról, amiről én is azt állítottam, hogy olyanra természetesen jobb egy LCD/plazma."
    Hát éppen ez a hazugság, mert nem éppen ezt állítottad. Igazából nem is állítottál semmi értelmeset, csak személyeskedtél, szokásodhoz híven.
  • dez
    #472
    "dehogynem. Mivel nem részhalmazról beszéltél, így értelemszerűen az összes beleértendő. Már megint csúsztatsz."
    Éppenhogy értelemszerűen nem az összesről, mert arról a néhányról nyilván nem, akik nem fogadják el a relativitáselméletet és a kvantummechanikát, ha egyátalán vannak ilyen fizikusok még. Azaz te csúsztatsz.

    "egyszerű kisérlet: van egy fényforrásod, ami minden irányba nyomatja a fotonokat. Ha az egyik irányt leárnyékolod, akkor máris pár nélkül maradnak a fotonjaid, hiszen elnyelődnek. Ennek ellenére semmilyen hatással nem lesz az elnyelődés a másik irányba távozó fotonokra."
    Honnan tudod te azt, hogy milyen hatással van ez rájuk? Kísérleteket végeztél? Nem? Akkor te vagy az, aki előbbre teszi a saját eszméit, mint a kísérleti eredményeket.

    "a számomra észlelhető valóság számomra hitelesebb, mint bármelyik eszement elmélet."
    Aham, te laposnak látod a Földet, így az lapos is, és aki úgy gondolja, gömbölyű, mert kürül lehet utazni (ez persze biztos hazugság), az eszement, ugyi?

    "Az összes, számára nem elfogadható filozófusra rásütött egy bélyeget (ez volt az összes érve), és ezzel le is tudta, hogy valami miért nem jó. Te is ezt követed."
    Ezt inkább te csinálod. A kvantumfizikusokra rásütöd, hogy eszementek, csalók, és ezzel el is van intézve, a kísérleteket meg meg sem akarod érteni.
    Ami meg az említett kártyákat meg egyebeket illet, van olyan dolog, ami elhanyagolható, és van, ami fontos. Az, hogy te a kettőt teljesen összemosod (fontos dolgokról nem akarsz tudomást venni, és azt hiszed, akkor az megszűnik), azt bizonyítja, hogy komoly baj van a realitásérzékeddel. És ilyen realitásérzékkel akarsz te dönteni a valóságról...?

    "Az érvelési rendszered annyira óvodás szintű, hogy csak sajnálni tudlak."
    Szokj hozzá a gondolathoz, hogy ez éppenhogy rád igaz.

    "A családodat meg még jobban."
    Ez az óvodás szintű, hogy amit én írtam (jó okkal), azt így visszamondod.
  • wanek
    #471
    "a napokban voltam a tecsóban, megnéztem a tévéket is. Az összes kitett LCD-TV szar volt, egytől egyig. Ebből az következik, hogy az összes LCD-TV szar, ami a világon van? Wanek, szerinted tehát igen." - te annyira primitív vagy, hogy már fáj. Elmentél tévét nézni, szerinted mind szar volt, erre jön a következtetés, hogy SZERINTEM mindegyik szar. Gratulálok. Most éppen milyen tudatmódosító van benned? Vagy csak alapból vagy ilyen hülye?

    Melyik az a dugi bolt, ahol olyan hihetetlenül jó LCD tévét lehet kapni, amin a tévéadás jobban néz ki, mint egy jó crt-n? Ja, és milyen konkrét típus ez a csoda?
    És még mielőtt megint elkezdesz mellébeszélni, csúsztatni, hazudozni, tisztázzuk: korábban is a tévéadás LCD-s képminőségéről volt szó, nem pedig HD-s tartalomról, amiről én is azt állítottam, hogy olyanra természetesen jobb egy LCD/plazma.
  • wanek
    #470
    "Én sem azt írtam, hogy szerinted mindegyik" - dehogynem. Mivel nem részhalmazról beszéltél, így értelemszerűen az összes beleértendő. Már megint csúsztatsz.

    "Keletkezik egy fotonpár, egyikük elindul egy irányba, másikuk meg az ellenkezőbe." - egyszerű kisérlet: van egy fényforrásod, ami minden irányba nyomatja a fotonokat. Ha az egyik irányt leárnyékolod, akkor máris pár nélkül maradnak a fotonjaid, hiszen elnyelődnek. Ennek ellenére semmilyen hatással nem lesz az elnyelődés a másik irányba távozó fotonokra. Puff, vagy oda a "LOLLER"? További kérdés? Ja, és inkább ROLLER-ezz, az jobban állna neked. LOL!

    "Mit képzelsz magadról, te döntöd el, mi valóságos, és mi nem?" - a számomra észlelhető valóság számomra hitelesebb, mint bármelyik eszement elmélet.

    A többi firkálmányod egyszerű kekeckedés. Tudod, olyan, mint amit vologya, akarom mondani "hatodik" lenin írt. Az összes, számára nem elfogadható filozófusra rásütött egy bélyeget (ez volt az összes érve), és ezzel le is tudta, hogy valami miért nem jó. Te is ezt követed.

    Az érvelési rendszered annyira óvodás szintű, hogy csak sajnálni tudlak. A családodat meg még jobban.
  • dez
    #469
    BTW, a napokban voltam a tecsóban, megnéztem a tévéket is. Az összes kitett LCD-TV szar volt, egytől egyig. Ebből az következik, hogy az összes LCD-TV szar, ami a világon van? Wanek, szerinted tehát igen. Nos, bármennyire is hihetetlen ez a számodra, nem. Mutathatok neked olyan LCD-TV-t, amiről el sem hinnéd, hogy LCD-s. Mivelhogy brutálisan jó. Még én is alig tudtam elhinni, hogy LCD. De a kettő között is van választék (minőségben).
  • dez
    #468
    "vagyis?"
    Most idekopizzam az illető részt, vagy mi?

    "egy részük igen. Sosem állítottam, hogy mindegyik. Ezt csak te szeretnéd elhitetni."
    Én sem azt írtam, hogy szerinted mindegyik. Csak akik elfogadják a relaitivitáselméletet és a kvantumelméletet. Azaz elég nagy részük...

    "én. Vagy talán más írta?"
    Akkor bővebben: ki mondta, hogy mindig ott tűnnek fel?

    "miért lenne pont ott? Megijedt és elszaladt?"
    Keletkezik egy fotonpár, egyikük elindul egy irányba, másikuk meg az ellenkezőbe. Eltelik x év. Mikoris elég távol lesznek.

    "Vagy talán azért, mert ezt a baromságot te állítod?"
    Ezt nem én állítom, hanem pl. Einstein.

    "Mellesleg ez a fotonpárosdi is nagyon gyengus. Kevesebb scifit kéne olvasnod, vagy nézned."
    LOLLER, ezt fizikakönyvekben lehet olvasni.

    "Már el sem tudod dönteni, hogy hol húzódnak a valóság határai."
    LOLLER, wanek a nagy valóság-meghatározó... Mit képzelsz magadról, te döntöd el, mi valóságos, és mi nem? A valóság jobban tudja, neki mit szabad, és mit nem.

    "Bár ezzel szerintem nem vagy egyedül."
    Hát ja, itt vannak még a XX.-XXI.sz. nagy fizikusai is. :P

    "Van." - szegény családod!"
    Gyerekes ugyanazt visszamondani.

    "miért kéne nekem bizonyítanom?"
    Mert te állsz szemben a XX.-XXI.sz. fizikájával.

    "Leírtam a véleményemet, és azt is, hogy szerintem miért nem jó (a konkrét dolog)."
    Igen, állítottál valamit, hasból.

    "Nehogy már nekem kelljen itt bármit is bizonyítanom! Aki valaminek a meglétét állítja, annak kell azt bizonyítani."
    A fizikusok számára ez bizonyított.

    "volt nekem is Creative kártyám, nekem más volt a véleményem (bár ezt sosem írtam eddig). És sokkal több ember volt elégedett vele, mint ahányan fikázták veled együtt. De ilyenek mindig vannak. Olyan terméket nem tudsz mondani, amiről legalább egy páran ne állítanának elmarasztalót. Ha más nem is, a konkurencia mindig megteszi."
    Amit nem akarsz észrevenni, az nincs is ugye? Egy konkrét dologról van szó, amit bármikor magad is ellenőrízhetsz. Hogy ezt nem teszed meg, utána sem nézel, nekem sem hiszel, hogy nehogy kiderüljön a számodra valami komoly hiányosság a hőn szeretett kártyádról, hát ez rettentően primitív dolog, nem gondolod?

    "A paneljeiddel kapcsolatban már korábban leírtam a problémámat, nem ismétlem meg."
    Semmi értelmeset nem írtál, csak azt, hogy az összes szar, és kész. (Közben csak egy típust ismersz.)
  • wanek
    #467
    "Akkor sem a "józan észnek megfelelő" eredmény jön ki, hanem a kvantummechanika helyességét alátámasztó." - vagyis?

    "Ha én halandzsázom, akkor a mai fizikusok is." - egy részük igen. Sosem állítottam, hogy mindegyik. Ezt csak te szeretnéd elhitetni.

    "Ki mondta?" - én. Vagy talán más írta?

    "Ez egy bizonyos eset, amikor éppen úgy adódott, hogy a pár egyik tagja itt van, a másik meg ott" - miért lenne pont ott? Megijedt és elszaladt? Vagy talán azért, mert ezt a baromságot te állítod? Mellesleg ez a fotonpárosdi is nagyon gyengus. Kevesebb scifit kéne olvasnod, vagy nézned. Már el sem tudod dönteni, hogy hol húzódnak a valóság határai. Bár ezzel szerintem nem vagy egyedül.

    ""egyáltalán neked van családod?"
    Van." - szegény családod!

    "Egyelőre nem nekem kell bizonyítanom, hogy a kvantumelmélet téves, hanem neked." - miért kéne nekem bizonyítanom? Leírtam a véleményemet, és azt is, hogy szerintem miért nem jó (a konkrét dolog). Nehogy már nekem kelljen itt bármit is bizonyítanom! Aki valaminek a meglétét állítja, annak kell azt bizonyítani.

    "Bizonyos Creatív termékekről is tényeket írtam (mellesleg saját tapasztalatból)" - volt nekem is Creative kártyám, nekem más volt a véleményem (bár ezt sosem írtam eddig). És sokkal több ember volt elégedett vele, mint ahányan fikázták veled együtt. De ilyenek mindig vannak. Olyan terméket nem tudsz mondani, amiről legalább egy páran ne állítanának elmarasztalót. Ha más nem is, a konkurencia mindig megteszi.

    A paneljeiddel kapcsolatban már korábban leírtam a problémámat, nem ismétlem meg.

    #428
  • dez
    #466
    Mutass egy feddhetetlen politikust bárhonnan.
  • dez
    #465
    Mi értelme lenne itt 1db fotont küldeni, amikor fotonpárokat vizsgálnak? Egy fotont küldenek egy irányba, két (vizsgált) irány van, 1+1=2. Számolni még tudsz?
    Mivel bizonyítod, hogy nem tudnak 1-1 fotont küldeni egy irányba? Mert te azt mondod?
    De tegyük fel, nem tudnak, és sok fotonnal dolgoznak. Akkor sem a "józan észnek megfelelő" eredmény jön ki, hanem a kvantummechanika helyességét alátámasztó.

    "Halandzsáztál már fotonpárokról."
    Ha én halandzsázom, akkor a mai fizikusok is. Akkor tehát te azt mondod, hogy a mai és néhai elismert fizikusok halandzsáznak?

    "Ezek a fotonpárok olyan rohadt okosak, hogy érdekes módon mindig ott tűnnek fel, ahol épp a műszerek vannak."
    Ki mondta?

    "Miért pont ott? Hiszen: "Ott vannak a fotonpárok is, amik az univerzum két végéből is átszólhatnak egymásnak" - miért nem az univerzum másik végében van a párja? Ezen még sosem gondolkodtál el, igaz? Csak lököd a baromságot."
    Inkább te... Ez egy bizonyos eset, amikor éppen úgy adódott, hogy a pár egyik tagja itt van, a másik meg ott. Ezt olyan nehéz felfogni, hogy külön el kell rajta gondolkodni?

    A fenti (többször ellenőrzött) kísérlet megmutatta, hogy vannak ilyen fotonpárok, és ha azok között azonnali kapcsolat van 10m vagy 100m-ről, akkor ez így lesz akkor is, ha milliószor ilyen messze vannak, mivel 0/100000000=0.

    "egyáltalán neked van családod?"
    Van.

    "Ha volt is, már biztos agyonszekíroztál mindenkit a kvantumjaiddal, a paneljeiddel, meg a Creative termékek gyalázásával."
    1. Egyelőre nem nekem kell bizonyítanom, hogy a kvantumelmélet téves, hanem neked. Azaz te vagy az, aki széllel szemben pisál. (Néha ugyan én is teszek ilyet, de nem ilyen értelmetlenül.)
    2. A panelekről technológiai tényeket írtam, nem tudom, mi vele a problémád.
    3. Bizonyos Creatív termékekről is tényeket írtam (mellesleg saját tapasztalatból), amiknek könnyen utánanézhetsz.
  • Epikurosz
    #464
    OFF
    "Nem kellene neked annyi eszednek lenni, hogy ezt tudod? Persze nyilván van igazság abban, amit írtál, de ezt ennyire ráhúzni mindenre értelmetlen."

    Persze, nem szabad általánosítani, elfogadom. Nem is teszem, de amikor látom a TV-ben, mint ahogy épp most láttam a miniszterelnökünket, a Gyurcsányt, mindig felmegy bennem a pumpa: nekem olyan ne beszéljen fasizmusról, aki a saját galádságát akarja ezzel palástolni. Mutasson fel az MSZP egy feddhetetlen politikust, ha tud (tud?), attól elfogadnék sok mindent, még baloldali értékeket is.
    OFF
  • wanek
    #463
    "Már számtalan alkalommal elmondták itt is neked fizikusok, hogy igenis elő tudnak állítani 1db fotont" és "Mellesleg akkor is értékelhető az eredmény, ha nem egyesével, pontosabban kettesével küldik a fotonokat" -
    most akkor egyesével, vagy kettesével küldik a fotonokat? Vagy még az is lehet, hogy három-, vagy még többszörösével? Ugyanis pont ez a lényeg, egyet nem tudnak küldeni. Homályos utalások voltak még homályosabb utalásokkal, aminek a végeredménye az volt, hogy ugyan többet küldenek, de az olyan, mintha csak egyet küldtek volna. Nevetséges. Én bármikor előállítok egy fotont. Igaz, hogy nem CSAK EGYET, hanem sokat.
    Halandzsáztál már fotonpárokról. Ezek a fotonpárok olyan rohadt okosak, hogy érdekes módon mindig ott tűnnek fel, ahol épp a műszerek vannak. Miért pont ott? Hiszen: "Ott vannak a fotonpárok is, amik az univerzum két végéből is átszólhatnak egymásnak" - miért nem az univerzum másik végében van a párja? Ezen még sosem gondolkodtál el, igaz? Csak lököd a baromságot.

    "Részvétem a családodnak, nem lehet könnyű elviselni ilyen egoistát" - egyáltalán neked van családod? Ha volt is, már biztos agyonszekíroztál mindenkit a kvantumjaiddal, a paneljeiddel, meg a Creative termékek gyalázásával.

    #428
  • dez
    #462
    Mellesleg akkor is értékelhető az eredmény, ha nem egyesével, pontosabban kettesével küldik a fotonokat.
  • dez
    #461
    Önbecsapás kiragadott példákból kiindulni, így bármit be lehet bizonyítani. Nem kellene neked annyi eszednek lenni, hogy ezt tudod? Persze nyilván van igazság abban, amit írtál, de ezt ennyire ráhúzni mindenre értelmetlen.
  • dez
    #460
    A Biblia nagyrészt az egyszerű embereknek íródott, de amit megpróbál minnél jobban leegyszerűsítve elmondani, az önmagában nem egyszerű.
  • dez
    #459
    Már számtalan alkalommal elmondták itt is neked fizikusok, hogy igenis elő tudnak állítani 1db fotont. Ha valami szánalmas, akkor az az, hogy akár tudományos tényeket is megtagadsz, hogy az elavult világképeden ne kelljen változtatni. És persze az is, hogy meg sem próbálod megérteni a kísérletet, vagy talán egyszerűen nem vagy rá képes. Mindegy, elvakult vagy. A harmadik szánalmas dolgok meg az, hogy ilyen háttérrel sértegetsz másokat.
  • Epikurosz
    #458
    "Hát, te sem kicsit hajlasz az előítéletességre."

    Bevallom, előítéletes vagyok. Mert például az a benyomásom, hogy az 56-os forradalom utáni perekben számított az etnikum.
    Göncz Árpád (aka "Árpi bácsi") és Vásárhelyi Miklós stb. például kegyelmet kaptak. Vajon miért? És miért nem kaptak mások kegyelmet?
  • Epikurosz
    #457
    Ja, vagy úgy: semmit nem kell szószerint értelmezni?
    Hát, úgy már könnyű, ha levered az i-ről a pontot. ;-)
  • wanek
    #456
    "Nos, ne is zavarjon, hogy a 2005-ös fizikai Nobel-díjat ezzel kapcsolatos kutatásokért és felfedezésekért adták oda." - nem zavar. Ma már a Nobel-díj odaitélése is számos kérdést vet fel, de erről nem kívánok vitázni.

    "Na persze az összes mai fizikus idióta drogos fantaszta, és persze zsidóbérenc, ugyi?" - ezt te állítod. Rád viszont igaz (fizikus nélkül).

    A #452-ben leírt olvasmányos cikk ismét azon hasal el, hogy a mérést nem lehet 1 fotonnal elvégezni, mert nem tudnak 1 fotont előállítani. A másik fele meg az, hogy ha beavatkozol (mérsz), akkor megváltoztatod az állapotot. Vagyis a mérési eredményből olyan következtetést vonsz le, amilyet csak akarsz. Abban a cikkben nem látom igazolva a feltételezéseket a mérésekkel. Felőlem te úgy hiszel ezekben, ahogy csak akarsz. De aki ezt nem fogadja el, azt nem kéne a dedós módszereddel mindennek elmondani.

    PS: a #444-#446 jó összefoglalás.
  • dez
    #455
    ortodox
  • dez
    #454
    (Vagyis gy.k. 4-6.)
  • dez
    #453
    (Ja, és az Összefoglalást is.)
  • dez
    #452
    Nagyon ajánlom ezt a cikket is a figyelmedbe (különösen a 4. fejezetet), kedves wanek, és más érteklődőknek is.
  • dez
    #451
    Na, hát ez van, ha szó szerint értelmezzük a Bibliát. (Értelmetlen szócséplés.) Kicsit valószínűbb, hogy ha ennek a legendának van valós alapja, akkor az egy lokális történés volt, azaz nem a világ összes állata közül kellett összeszednie 1-1 párt, hanem csak a "környékről".
  • dez
    #450
    Hát, lehet, hogy akkor jut idő a kutatásra, de ugye azt nem gondolod, hogy csak pénzkérdés, hogy nagy tudós legyél? Ezen kívül pl. nem boldogít, stb. Jobban most nem megyek bele.
  • dez
    #449
    Sőt, pl. a 2. pont különösen ellenkezik a hithű zsidók (van erre egy konkrét szó, de most nem jut az eszembe) hozzáállásával.