Önbizalomhiány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

javítás :kezdeményezne nem merek helyett kezdeményezni nem merek

Krónikus önbizalomhiányom van, nagyon visszahúzúdó, gátlásos vagyok.
Nem a külsõm miatt, külsõre én átlagosnak tartom magam, talán a termetem feltûnõbb az átlagosnál (190 cm/ 100 kg), de egyszerûen nem tudok csajozni sajnos (:
Neten próbálkoztam már ismerkedni több lánnyal is, de nem sok sikerrel.
Az meg sajnos nem megy nekem, hogy szemtõl szembe leszólítsak egy lányt, buliban, vagy koncerten sem, az meg, hogy csak úgy utcán, vonaton, vagy buszon, vagy bárhol leszólítsak egy lányt, az abszolút nem az én stílusom.
Egyébként egyetlenegy probléma van, hogy kezdeményezne nem merek, amúgy, ha bárhol odajönne hozzám egy lány, és elkezdene velem beszélgetni, igazából bárkivel bármilyen témáról tudnék beszélgetni, csak a kezdeményezés nagyon nem megy nekem.
Van erre esetleg valakinek valamilyen építõ jellegû ötlete, hogy mi lehetne ez ellen a megoldás? Nagyon megköszönném, ha valaki érdemben tudna tanácsot adni ezzel kapcsolatban! (Elõre megkérnék mindenkit, hogy az olyan jellegû megnyilvánulásokat, hogy menjek el egy "hivatásoshoz, ezt kerüljük, ha lehet, meg azt is, hogy legyek bátrabb- azzal nem sokat érek, ha valaki ezt írná).

Igen, de legalább még mindig vannak, akiknek van ilyen bajuk és ezt lehet javítani azzal, hogy beszélünk róla és tippeket osztunk meg egymással.

jó régi topikot keltettél életre:) régi szép idõk...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nekem akad még önbizalom hiányom, de nem erõltetek semmit sem, mert értelmetlenség lenne. Nehéz találni olyat, aki érdekel.

nearo
Na igen... próbáltam finoman szólni, hogy nálam rossz ajtón kopogtatsz. Lehet kicsit durvább voltam, mint akartam, ez esetben bocs...

Nekem amúgy nincs bajom a melegekkel amíg "normálisan" viselkednek. Értem ez alatt azt, hogy ha egyszer tisztáztam valakivel, hogy hetero vagyok, utána ezt tartsa tiszteletben.
A másik amit nehezen tolerálok (hetero pároknál is) amikor az orrom elõtt elkezdik falni egymást... könyörgöm vonuljanak szobára vagy valami, nem vagyok rájuk kíváncsi.

Persze nehéz lehet folyton visszautasítással találkozni és csak barátnak lenni... pontosan ismerem az érzést, nem egy lánnyal vagyok csak barátságban, holott eredetileg mások voltak a szándékaim. De nem erõltetem, mi értelme lenne? Tisztán megkaptam az arcomba, hogy neki (a lánynak) ez nem menne. Valószínûleg a barátságunkat kockáztatnám, ha tovább próbálkoznék. Az pedig sokat ér nekem, nem dobnám el csak úgy egy ilyen marhasággal...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Biztos nem egyszerû, de a heteroknak sem sokkal kedvezõbb a helyzet. Nem egyszerû ismerkedni (legalábbis hosszú távra).

Szeretnék kérdezni valalmit anélkül, hogy megbántanálak. Miért gondolod, ill. miért gondolják általában az azonos nemûhöz vonzódók, hogy érdekli a többieket a szexuális érdeklõdése és azt mindenáron "fel kell vállalni"? Ez egy természetes, mindig is létezõ identitás, de nem volna szabad, hogy befojásolja az emberi kapcsolatokat.
A személyiségjegyek manifesztálódása eredményez szimpátiát vagy az ellenkezõjét. Nem?

Az viszont tuti, hogy a hetero férfi felé nagy baki közelednedi egy homoszexuális fiúnak. Mi csajok ezt lazábban kezeljük, de ha csak a fizikai velejáróit nézzük, érthetõ a hetero pasik ellenséges reakciója :)
Ha emberként kedvel egy pasi, nem undorodhat meg pusztán a melegségtõl (hacsak nem akarod megszexelni). Vagy ha mégis, nem vall túl fejlett intelligencia szintre.

NessieGraf
Engedélyezd a köreidben a csevegõt és zörögj rám ha be vagyok kapcsolva.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Aquir
ez evolúciós, a férfiak általában egymással szemben erõviszonyokat mutatnak mégha burkoltan is, a tesztoszteron sem empátiára hajaz. Én is azt látom hogy mégha megértõ is szoktam lenni, de ilyen irányban kicsit távol tartom magam, sry:)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nekem is vannak gondjaim. :(
Képzeljétek el milyen nehéz lehet egy meleg fiúnak ismerkedni.
A legtöbb fiú utálja a melegeket, még akkor is ha nem látszik rajta.
és a legtöbb toleráns fiú sem járna soha egy másik fiúval, és kurva szar mondjuk egy olyan dolog, hogy összebarátkozol egy fiúval, nagyon tetszik, nagyon rendes, édes, jól kijöttök, és amikor többet szeretnél tõle, megundorodik tõled... <#szomoru1>
és annyi minden történt már, és már nem tudok ismerkedni, mert félek
csak a neten tudnék ismizni..de az nem jó..ebbe most nem megyek bele...
szóval el van cseszve az egész és nem tom mit kéne tennem, szégyellõs is vagyok, többnyire nem vállalom fel magam

meg a rutin..a gyakoriság..szerintem az is fontos ám
igen ezt az Ego dolgot folyton tanulmányoztam, de mindig belekevertem az önbizalmat is...

rendben van <#eljen>

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

NessieGraf
Ez az ego szinten dõl el. Vagy megismered a mûködését és elveszti feletted a hatalmát, vagy uralkodik feletted. Érdemes tudnod, az ego csak a görögök és a pszichomókusok szerint az éned. Nem az. Egy kis köcsög, akinek az a dilije, hogy folyvást vele kell foglalkozz. Ha megtanulod kiröhögni, rögtön kussol, így lesz módod azt tenni amit valóban akarsz.

Ezt tanulhatod és próbálhatod éveken át. Amit nekem mutattak összesen 15 perc az életbõl. Egyszer rá kell szánni. Amikor úgy érzed: egy életed, egy halálod, mégis megpróbálod, fõleg mivel szerepelni se kell sehol hozzá, keress meg. Itt privátban, vagy itt: https://plus.google.com/i/lrMBjUv2Qo4:iUsRhONGuck

szerintem kapcsolódik az önbizalomhoz, mert, ha bíznék magamban akkor az lenne bennem, hogy meg tudom csinálni. E helyett csak a pánik jön. Ez agyban dõl el...

nearo
Általában a szóbeliktõl én is fosok, de ha sikerül belelendülnöm a dumálásba és nem szakít félbe a tanár sem, akkor nincs gond. Ergó fel kell készülnöm :)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

NessieGraf
A teljesítési kényszer pánikolással kombinálva nem az önbizalom hiányától van, hanem a teljesítési kényszertõl. Vannak rá módszerek, amitõl elmúlik, nem is túl bonyolultak.

akkor még nem tartottál elõadást olyan dologról, ami igazán közel áll hozzád, és amirõl szívesen osztod az észt
mindenki életében van ilyen téma
***annál rosszabb természetesen nem jobb****

sajnos tévedés, majdhogynem pánikrohamom van mindig amikor szóbeliznem kell és ezen nem bírtam változtatni. Minél jobban öregszem annál jobb. Teljesíteni kell, amirõl azt gondolom h már megtanultam, utána annyira begörcsölök, hogy nem bírom úgy visszaadni összevissza beszélek kb, mintha semmit nem tudnék...

pláne elõadásoknál hóóó, remegõ hang, kiállni oda a tömeg elé, közben diavetíteni is kell, nem túl jó dolog...

nem azt mondtam hogy jó lenne ha leszopnál, hanem hogy beszélgetek veled ha akarod..de nem akarod
nem csak a végletek vannak

ha dumálni akarsz.. semmi se nem jut eszedbe és csak össze vissza nyögsz
ha meg leszarod, minden megy a természetes rendjén

hetero fiúknak kell szerezni egy gyakorló lányt, lány oszt társat akitõl soha nem akartál semmit, az se baj h csúnya.. de az a lényeg, hogy sokat kell vele beszélgetni, minél több féle témában, minél szinesebben.
Az nem árt azért ha a lánnyal már beszéltél párszor pár szót és a lány elég közvetlen.

A meleg fiúk akik szégyenlõsek szerintem úgy járnak a legjobban, ha a hozzájuk hasonló csendes és félénk fiúkkal barátkoznak.

NessieGraf
Csak az elsõ mondat nehéz. :) Amúgy meg más pódiumról beszélni, meg más a többiek közül.

milyen témára gondolsz konkrétan?

mit tudom én Sport, Forma 1 arról órákat tudnék dumálni, de azt se tömeg elõtt:)

nearo
wait, what? :O
hetero vagyok, a lányokat szeretem (szeretném^^)

Neked velem kéne barátkoznod.
Én szeretem az önbizalomhiányos meg a szégyenlõs fiúkat.
Neked az lenne a legjobb terápia ha egy ilyen fiúval, baráttal tudnál beszélgetni, akit ez nem zavar, sõt, még egy kicsit vonzó is számára ha valakit nem feszít szét az ego meg az önbizalom.

De fel a fejjel, az önbizalomhiány meg a szégyenlõsség nem egy negatív személyiség jegy, hanem csupán a személyiség része, ami nem rossz vagy jó.
Ennek is megvan a bája, és értelme, és én látom is..
És az lenne a legjobb ha az önbizalomhiányos fiúk sem úgy élnék meg ezt a dolgot mint egy katasztrófát, hanem elfogadnák magukat ilyennek..
<#gonosz1>

NessieGraf
Van olyan téma, ami különösen érdekel és véleményed is van a kérdésben?

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

ha nem cselekszel azonnal nem mész bele minden ökörségbe meggondolatlanul az még a hasznodra is válik...nem kell spontánnak lenned, ha nem akarsz inkább gondold át kétszer, mintsem hülyeséget csinálj...

Ugyebár olyan félelmeinket kell legyõzni ilyenkor, amikkel nem merünk szembenézni, dehát nem könnyû feladat és fejben kell rendbe tenni a dolgokat. Aquir is elmondta, hogy kell egyfajta rátermettség, dehát úgy gondolom ez nem mindenkinek adatik meg, ez egy szerezhetõ, elsajátítható erõ, hatalom lehet.

Én pl mai napig képtelen lennék arra is, hogy elõadást tartsak egy nagy teremben még a gondolatától is írtózom és élhetek még 50 évig ezen pánikomat nem tudom legyõzni, ha akarom, ha nem...

nearo
Ó a faszér kell nekem félrészegen kommentelnem...

Csak a szokásos, lassú vagyok. Nagyjából öt másodperces késésben élem az életem, ami valós szociális helyzetekben általában már túl sok (interneten keresztül meg szinte észrevehetetlen). Nem vagyok eléggé spontán hogy úgy mondjam. Vagy azt is mondhatnám, hogy nincs elég önbizalmam ahhoz, hogy egybõl cselekedjek, és ne gondoljam végig még kétszer, hogy mit is akarok csinálni...

Megoldás lehetne az alkohol, egy kicsit megereszti a nyelvem, meg részegen nincs kedvem gondolkodni se, de van egy betegségem, ami mellett nem kifizetõdõ folyton leinnom magam (ez a tegnapi két sör kivételes alkalom volt).

nemár,

ok, indok?

Aquir
Az önbizalomhiány oka (miután magadon radikálisan nem változtathatsz): nem vagy elég idõs, amikor már tudod minek mi az értéke.
(vagyis rátermett a dolgokra, nyilván az idõ elõtt amikor kéne)

nearo
de

ember emlékezet óta nem láttam ezt a topikot:)

Na senki nem szenved önbizalomhiányban?;)<#vigyor2>

UP

tigerbácsi
köszönöm. iagzság szerint valahol megértem a Nõket is, hogy valamilyen szinten elanyagiasodtak. sokan közülük szegénységben nõttek fel, s nem szeretnék ugyanazt a gyermekeinek. persze ez csak normális határokon belül igaz.

:-) én meg a poénok! ehh hát kb egy fényévnyire van tõlem. a humorom ahogy Ági (Õ kire azt tudom mondani talán a 2. feleségem lehetne) mondta nem fekete, mert az nem elég sötét hozzá. :-) gyorsan megtalálom az embereket ha cseszegetni kell, még akkor is ha nem gondolom komolyan. valahogy van hozzá érzékem. kérdezni sem tudok. viszont szeretem hallgatni a Nõket. ahogy Õk látják a világot az Életet. elég érdekes.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

sajnálom nem lehetett kellemes elveszíteni...igazságszerint az nem gond vmilyen szinten én is félek az emberektõl mert nagyon számítók és csak a saját érdekeiket tartják szem elõtt, meg sok más. Nõkkel meg sztem csak érezni kell a beszélgetést néha 1-2 poént kell benyomni, és minden apróbb lelki dolgot megbeszélni velük, kérdezgetni a múltjukról tulajdonképpen önmagában a kedvességeddel vagy akár, ha udvarias vagy velük megfoghatsz nõt, bár sajnos az értékrendek változása miatt egyre több fiatal nõnek fontosabb az anyagi biztonság, és egyéb dolgok:S na mind1 csak ennyit akartam

tigerbácsi
ehhh köszönöm! de nem vagyok versíró. csak kósza rímeket faragtam. igen volt. Szyszy. s azóta sem volt más Nõ az életemben. kapcsolat szinten. ám volt/van egy Nõ kit szeretek, s tudja is, s Barátok voltunk. csak összekaptunk, s most semmi. hogy hogy vagyok? hát élek. sok meló s akkor feledem bánatom. úgy érzem Szyszyt el tudtam engedni, mondjuk ez akkor derül ki igazán ha össze is jönnék valakivel, s mondhatni normális kapcsolatban tudnánk élni.
más tészta hogy nem az miatt nem tudtam más Nõt keresni, mert eltemettem a Feleségem! persze ez is közrejátszott/ik, de a fõ ok, hogy nem tudok kommunikálni, s kapcsolatot teremteni a másik nemmel illetve az emberekkel. nem vagyok a szavak embere. s úgy nehéz. s a Nõktõl meg rettegek. nem tum mért, de ha csinos Nõvel kell beszélgetnem, remeg a hangom a testem a lelkem, nem tok koncentrálni izzadok. kivétel volt a Feleségem s a másik Nõ.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

hogy vagy mostanában?:) tudom h remek versíró vagy, és úgy emlékszem volt egy fájó emléked ami miatt nem mertél új asszonyt keresni magadnak...volt egy feleséged ugye?

tigerbácsi
ehh meglátszik nem sokat beszélgettél Vele! igen jó tanácsokat tud adni!

MR ME
rád vártam

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

biomage
aha már értem, így már érthetõ miért van itt kulabácsi :D

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Akinek önbizalomhiánya van, az tegye fel a kezemet.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

biomage egy érdekes ember
jó topik, itt gondolom voltak heves beszélgetések;) Az a véleményem, h rengeteg ember küzd evvel a "betegséggel" csak nem tud róla senki, vagy ha igen egy burkolt álcázott fallal veszik magukat körül az embere, esetleg egy álarccal.

<#hehe><#eljen>

MR ME
eddig gyûjtötted az önbizalmat h be merj írni ide?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

tigerbácsi
hozzám hasonló beteg emberek hsz gyûjteménye.

biomage
ez a topik meg mi? :D

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Doog
-.-

...::::::...

õ a hülye? pedig te nem tudod, hogy az övé-e!
Doog
Hülye. :D

...::::::...