6682
Önbizalomhiány
  • Xreactor
    Sziasztok!

Szerintem nem kell bemutatnom ezt az aljas problémát hiszen már gondolom mindenki tapasztalta hogy milyen rossz ha az embernek nincs önbizalma, nem bízik meg saját képpeségeiben.

Hogy egy példával szolgáljak: Nem mersz oda menni egy lányhoz mert előre azt gondolod hogy el fog utasítani. Félsz beszélgetést kezdeményezni vagy beszélni vele.

Nem vagyok pszihológus de azt hiszem hogy ez a dolog össze függ a depresszioval és a pesszimizmussal. Hiszen ha félsz a vissza utasítástol akkor azonnal a dolgok rossz oldalát látod. Azt gondolod hogy biztos beégsz vagy pofára ejtenek és aztán szégyenkezés lesz a vége.

Nos, nekem van pár ötletem hogy hogy tudnád kicsit feltornázni önbizalmad.

A megoldást ember társaidban és magadban kell megtalálnod.

1.
    Változtasd meg gondolkodás mododat, lásd a dolgok POZITÍV oldalát. Felejtsd el a negatív
    gondolatokat.

2.
    Szerintem neked is van egy elképzelésed hogy bizonyos emberek milyen szemmel néznek rád. (jól nézel ki/csúnya vagy , stb...) Ha történik veled valami negatív dolog, akkor lehet azonnal azt hiszed hogy te egy csúnya,izléstelen,undorító,stb.. ember vagy aki nem kell senkinek. Pedig hidd el ez nem így van. Ne építs ilyen negatív elképzeléseket magadról az agyadban,egy vagy pár ember idióta véleményére. Nézz a tükörbe és mond azt hogy te egy jó képű,szép,stb.. fiú/lány vagy. Ezt érdemes mindennap gyakorolni még ha hülyeségnek is hangzik.

3.
    Minden siker amit elérsz, nagyobb önbizalmat táplál beléd. Szóval törekegy erre, tervezd mega dolgaidat, ne kezdj neki csak úgy. Gondold végig mit fogsz, mit akarsz csinálni. Gondold azt hogy sikerülni fog, negatív dolgok eszedbe ne jussanak!

4.
    Ha megdicsérnek az is ad önbizalmat.(Ki gondolta volna? :D) Újíts be(hairstyle,ruha,cipő,bármi) valamit csinálj
    valami forradalmit amiröl tudod hogy tetszeni fog a barátiadnak és másoknak is.Ha netán nem vennék észre a változást akkor hozd elő a témát.Pl.: Nézzétek milyen cipőt vettem.
    Valószinüleg megfogják dicsérni,hogy milyen jól áll és nem lehordani.:-)
    Úgy tapasztaltam, hogy érdemesebb az ellenkező nemű ismeröseid véleményét kikérdezni.
    Hiszen egy haver társaságban gyakran leszokták egymást hordani az emberek és rosszul eshetmégha csak poénbol mondják is.

5.
    Ha mégis vissza utasítanak, akkor lépj át rajta...ez így szokott lenni, nem biztoshogy mindenkinek bejössz. Nézd ennek is a jó oldalát. pl.: milyen jó hogy visszautasítottaklegalább nem pazaroltál erre az emberre se több időt és keresshetsz mást akinek tetszel :-).

---===---

Ezen áll vagy bukik a dolog, hogy mit gondolsz magadrol. Hiszen ahogy gondolkodsz úgy fogszcselekedni akarva/akaratlanul.

Legyél megelégedve megaddal ez a legfontosabb!

Arra viszont ügyelj hogy ne egoizmusba torkoljon ez az önbizalom dolog.
    Tehát csak gondold és ne mond ki pozitív elképzeléseid magadrol, mert aztán még azt hiszik hogy nagy az arcod. :-D

Lehet hogy ez az egész hülyeségnek hangzik, de szerintem nem az. Probáljátok ki.(nekem mellesleg bevált)

Ötleteket illetve véleményeket várok! :-)

Üdv Xr.