6682
Önbizalomhiány
-
mochee #681 Szerintem meg bebeszélik maguknak hogy ők sokkal jobban érzik magukat. Én is ismerek ilyen embert, semmi baja, makk egészséges. Aztán ismerek olyat is aki világ életében húszabáló volt, most hetvennemtommennyi éves és egészséges.
Amit mondani akarok hogy marhára nem fogsz Te többet élni ha vega leszel, mer ezen nem múlik semmi. -
#680 egyébként lehet h a betett cikket valaki teljesen alaptalanul es tájékozatlanul szopta ki a kisujjából,vagy megálmodta,ki tudja ebben a félelmetes vega világban....:) -
#679 olvass utana,biztos vagyok benne h fogsz találni.Ha a szervezetünket arra találták volna ki,h növényeket fogyasszunk akkor redős zápfogunk lenne nem gumós...vagy az van csak nekem nem tünt fel?
Az emberek miert akarják a biológia teremtését megváltoztatni?:) A szervezeted pontosan tudja mire van szükséged,es csak azért,mert napaság nagyon bejön az embereknek a vega téma,nemkéne szembefordulni vele.De végülis a mai világban akár a kecskék is lehetnének húsevők biztos nem döglenének bele. -
#678 Persze könnyű lenne olyan emberekkel példálózni, akik egy évben egyszer látnak húst, hogy nalám, őket gyakrabban támadják a betegségek.. -
#677 Én ebben nem vagyok olyan biztos. Az a pár vegetáriánus, akivel beszéltem mind úgy nyilatkozott, hogy miután áttért a vega kajára, egy idő után úgy érezte magát, mint ha megtisztulna a szervezete.
Nem ismerek olyan szakvéleményt, ami szerint felnőtt korban a hús ételeket elhagyval ne lehetne egészségesen táplálkozni. -
#676 'Bár a növényi eredetű élelmiszerek vastartalma nem kisebb, mint az állati eredetűeké, felszívódásuk gátolt.
További problémát jelent a csak növényi eredetű táplálékot fogyasztó népcsoportokban a B12-vitamin-hiány és ennek következménye, a gyakorta megfigyelhető vérszegénység.
Ugyancsak kísérőjelenség a kalcium- és D-vitamin-ellátás hiánya. Szigorú vegetáriánus étrendet fogyasztó gyermekeknél fehérje-, vitamin- és ásványianyag-hiányt írtak le, ami az angolkór kifejlődését segítette elő.
Miután az ételek hőkezelése korlátozott, gyakoribb a táplálkozási allergiák kifejlődése. Különösen a müzli formájában elfogyasztott gabonafélék okozhatnak allergiás elváltozásokat.'
'A növényi eredetű élelmiszerekben számtalan egészségkárosító anyag is van, melyek vegyes táplálkozáskor általában nem fejtik ki hatásukat, miután ritkábban, s egyszerre kevesebb kerül belőlük az asztalra. Az olykor túlzottan egyhangú növényi táplálkozás során viszont ezek az ártalmas összetevők különböző megbetegedéseket idézhetnek elő. Részben idegen vegyi anyagokról, részben a növények természetes tartalmaként jelen lévő anyagokról van szó.'
Persze azis biztos,hogy bizonyos betegségek ellen ezzel az életmóddal védekezhetünk,de mit érünk vele,ha más betegségek jönnek a helyükbe?:)
AZt mondom,hogy inkább válogasd meg,hogy milyen húsokat fogyasztasz,minthogy egyáltalán ne fogyassz.Kevés mennyiség nem árthat meg pláne ha szárnyashúst fogyasztasz.
A vega életmód is lehet annyira elfogadható,mint a vegyes étkezés,ha jól megválogatot miből mennyit eszel.De tény,hogy vannak dolgok,amiket egyetlen növény és táplálékkiegészítő tabletta(ami alapból ostobaság) sem pótolhat...
Én a vitamintablettákat is felesleges dolognak tartom ugyanis mesterséges módon előállitott dolgok soha a büdös életbe nem fognak úgy felszivodni és olyan hatást elérni,mint a különféle táplálékokbol nyert vitaminok.
-
#675 igen,csak nem mindegy h az növényi vagy állati eredetű..:) -
#674 a vegetáriánusok mindenhogy élnek,csak egészségesen nem:) az ember mindenevő,a fogaid is bizonyitják,igy születtünk ezen változtatni nem szabadna... -
#673 Fehérje nem csak a húsban van, ébresztő! :D -
gabr #672 Hús=protein... protein=fehérje... fehérje=élet... -
#671 biztos tovább fogsz élni ha nem eszel húst -
#670 Nekem most halt meg hétvégén egyik kedves kollegám. Apám is így ment el. 50 körül. Kollegám is bent volt hétvégén, migráltak, vasárnap rosszul lett, bevitték a kórházba, pár nap múlva meg is halt. 3 kisgyereket nevelt egyedül és a cég is abszolút stresszben tartotta és a végeletkig kiszipolyozta őt. Ennyi. Legtöbb barátomnak is 45-55 körül elhullanak a családtagjai, nekem is már csak édesanyám maradt és az egyik nagymamám. ÉS ők még az előző generációk, nekünk már ennyi sem adatik meg. Mi elmegyünk 35-45 között lazán, mivel más világ van.
Tavaly karácsonykor volt az utolsó alkalom, mikor "majdnem" elpatkoltam a hülyeségem miatt. Azóta én is bevettem a leszarom pirulát, véltoztattam az életemen (pl. vegás vagyok) és nem izgatom magam akkor sem, ha rámomlik a ház, mert nem akarok elpatkolni csak azért, mert hagyom, hogy bedaráljon a piacgazdaság.
De ettől függetlenül nem kell feladni, magabiztosnak kell lenni! Máshogy nem lehet túlélni!!! -
campy #669 ez is teljesen igaz...! nekem sosem volt igazi önbizalmam nem is hiszem hogy lesz! -
campy #668 ja igazad van! tigerbácsiban se dúlnak érzelmek pont mint bennem! nem nagyon érzem hogy el tudnék érni vmit az életben! az élet szemléletem az h tökmind1 h mikor halok meg...az se érdekelne ha most feldobnám a talpam. csak akkor a kicsinyke családomat sajnálnám...Helyettem ők szenvednének:( Főleg anya:( Csak ezért élek amúgy. -
campy #667 ... furcsa , de érdekes dolgok ezek...! -
#666 hmmm hagyjuk! nekem így yooo! nekem tökéletes az életem! nincs problémám! -
#665 most már tényleg kíváncsi vagyok h neked miért ilyen rossz -
#664 nem nem az önsajnálatot akarom fojtatni! hanem a küzdést! küzdeni, hogy a család éljen s viruljon! önsajnálat nem kell nekem, mert mindig megkapom, s valahol joggal is! mert túl sokat mesélek az életemről, mert arra gondoltam, hogy hátha valaki tud tanulni az én esetemből.
énis csak példaként hoztam fel a sportot, de a sport az egész életem tükrözi! -
#663 de most ha ezt így fogod fel, az csak arra vall h folytatni akarod az önsajnálatot.
nem a sportra gondoltam, mint mondtam saját példát hoztam fel.
de a veseskötet-téma sem hülyeség, pl én megvenném ha összegyüjtenéd mondjuk az 50 leghobb versedet, és sztem más is, emrt mást is érdekel a kortárs, vagy a modern kötészet. de ez is csak egy példa, annyi a lehetőség a világban h hihetetlen. -
#662 ok! akkor assszem itt hagyom e topicot! mert én nem azt szerettem volna hogy sajnáljanak, s tom ezmiatt nem is remélhetek sajnálatot hanem inkább szánalmat. de mind1!
igazadvan sportolj! ha tudsz ha megoldható! s igazad van hogy yobb úgy élni rövidebb ideig minhogy nem csinálsz semmit csak szürkülsz!
énis hasonló cipőben voltam mint Te! csak engem eltiltottak, s visszavontzák az sportolási könyvem! mert hogy nem lehet! na mind1! ott elvesztem s összetörtem! erröl ennyit!
tod én úgy gondolom ha már én nem lehetek boldog akkor legalább azoknak szerezzek boldog pillanatokat, kiket szeretek! s Ők a Családom! én miattuk teszem minden lépésem! nekem már csak ők számítanak! az ő örömük az én örömöm is.
na mind1!
a téma (mármint az én cuccom) lezárva!
s köszönök minden yoootanácsot! -
#661 csak a bátorságot, s az önbizalat nem lehet tanulni! az vagy van vagy nincs!
-
#660 Jó is lenne... Hajajajjj... sajnos nem... -
#659 otthon ülsz egésznap a monitor előtt-e -
#658 Hehe, szerintem közületek én vagyok a legratyibb egészségi állapotban, de ez mióta zavar?! :D -
#657 mondok én neked vmit. én szívbeteg vagyok és valszeg én sem fogok sokkal tovább élni mint te. nálam nem öröklött dolog, csak születési idegi alapú rendellenesség. már műtöttek is vele, de nem tudtak segíteni. de! mindenki meghal egyszer. senki sem tudja mikor, hogyan, hol, de mindenki meghal. és nem az a lényeg h akár csak 2 napig élsz, hanem az h hogyan. azt a pár évet el lehet tölteni sajnálkozással és keserűséggel, és el lehet tölteni úgy, h az emberek pédaképként nézzenek rád. útálom magamat példaként felhozni, mert azt hiszed beképzelt vagyok, de nekem sem épp könnyű a betegségemmel mert sportoló vagyok és elvileg versenyengedélyt sem kéne kapnom sőt a magát a megeröltető mozgást sem javasolják, de amikor 100 ember kiabálja a nevemet meccs közben, és lelkesítenek, és a végén felállhatok a dobogó tetejére, akkor azt mondom magamban h inkább élek még 20 évet így, mint 50-et otthon ülve az agyamat a semmin jártatva. és majd ha arra kerül a sor h meghalok, akkor nem úgy fogom eltölteni az utsó perceimet, h mennyi mindent kihagytam, hanem úgy, h ha bár nem volt hosszú, de annál értékesebb volt az élet. és ne mondd nekem h mert te nem vagy olyan... mindenki el tud érni bármit, ha van akarat! egyetlen oka lehet annak ha kiégsz és nem érsz el semmit, az h nem is akarsz elérni semmit, max azt h sajnáljanak. -
#656 Mondom, ehhez kell bátorság és túlzott önbizalom! :D -
#655 én nem mondtam, hogy nem vagyok büszke! sőtt! nagyonis az vagyok! csak belül vagyok romhalmaz! s a büszkeségem miatt mondtam fel az állásom!
s igen ellenkező esetben sokkal értékessebb mint aki megteheti a másik oldalról! csak reménytelen! tod én még régen a családot úgy képzeltem el, hogy szerelem szenvedély van! a Hölgy főleg otthon van, bár az sem baj ha dolgozik, de legyen elég egy fizu is az életben maradáshoz! s mit mondjak! most még csak csak eltudom tartani a családot, de már arra sincs pénzem, hogy kit szeretek azt meglátogassam párszáz km-re odébb! csak így szegényen betegen nem hiszem hogy vkinek is kellenék hosszú távra! -
#654 hmmm van benne valami amit írtál!
csakhogy!
a család apai ágában a férfiak nem igen élték meg a 50 évet, s az egészségi állapotomat tekintve nekem sem sok esélyem van rá.
nem panaszkodtam! a véleményem írtam le! s elmondtam, mit érzek, mit gondolok. elévégre e topic ezért van.
hogy mit akarok elérni? a családom (anyám, öcsém és bratyim anyagi yooolét legyen meg!)
ohhh ki kíváncsi az én "verseimre"? nem olyan yoook mint Ptőfi, Ady vagy Arany stb. nem hiszem, hogy bárki is megvenné ezeket! s a mai embereknek nincs erre pénzük! örülnek hogy meg tudnak élni! szerintem!
-
#653 Ez a hülye hozzáállás. Ha már úgyis a vesztesek nyugalmával szemlélődhetsz a világban, akkor legalább húzd ki magad és legyél büszke arra aki/ami vagy. Könnyű úgy magabiztosnak lenni, ha komoly vagyon/hatalom áll mögötted, sikeres vagy, szép, egészséges és sokan szeretnek/rajonganak érted. SOKKAL érdekesebb mindezt ellenkező esetben elérni! Küzdj! Légy büszke szarkupac! :D -
#652 1.: úgy beszélsz mint vmi öregember, pedig 30 alatt még igencsak fiatalkorban vagyunk.
2.: szted akkor az a megoldás h panaszkodsz? akarsz egyáltalán vmit elérni, megvalósítani? mert ha nem, akkor ne is panaszkodj. de ha erre vágysz, akkor győzd le a gátlásaidat, határozd el h mit szeretnél véghez vinni és kezdd el, valamint ne hagyd abba amíg be nem fejezted.
látom h szeretsz írni. pl kiadhatnál egy verseskötetet. a verseket sokan szeretik, és elmondhatnád h véghezvittél valamit, amire nem mindenki képes. de ez csak egy példa volt. az emberi elme olyan dolgokra képes amikre álmodban sem gondolnál. -
#651 ezzel bennem csak a vesztességet erősítetted! mivel a környezetem a magány, a küzdés a szegénység! tehát nem hiszem, hogy ki tudnék lépno beéőle! ez nem tanulható! én már megettem kenyerem javát, s mégsem értem el semmit! nincs olyan dolog az életembe mit elmondhatnék hogy igen ezt én tettem! én vittem véghez! büszke vagyok rá! be kell látnom, hogy vesztes vagyok!
-
#650 Milyen tantárgy ez? Pszichológia? -
#649 na legalább ezt a részt elolvastam a könyvből,jólenne ha a vizsgán is ezt kapnám :D egyébként ez az egyik legérdekesebb rész a szorongásos és hangulatbetegségek után. -
#648 Egy két érdekesség:
A személyiség és a környezet közti kölcsönhatások
"PROAKTÍV INTERAKCIÓ
Amint a gyermekek idősebbek lesznek,képessé válnak,hogy túllépjék a szüleik által biztosított környezetet,és elkezdik megalkotni saját környezetüket.Ez a környezet aztán tovább formálja személyiségüket"--> lásd azt a tanácsomat,hogy egy állandó társaságban való kommunikáció fejleszti a verbális és nem verbális kommunikációs készségeidet.Ha otthon csücsülsz legfeljebb csak magaddal tudsz kommunikálni.
"Behaviorista megközelítés
A viselkedés a személyiségbeli és a környezeti változók folyamatos kölcsönhatásának eredménye.A környezeti feltételek a tanulás révén a viselkedést,a személy viselkedése a környezetet formálja." ---> Ismét a társaságban való párbeszéd kialakítás esetét tekintve,a környezeti tényezőket figyelembe véve a többszöri alkalommal hasonló környezetbe(társaságba) kerülö személyre (rád) hatással van maga a környezet.Ez esetben a tanulás a kommunikáció(beszéd) elsajátítására vonatkozik.Ugyanakkor te magad is hatással vagy környezetedre.Ez esetben lehet h negatív hatással.Ám a hangsúly atanuláson van.
"SZociális tanulás és kondicionálás
A szociális tanuláselmélet fő tétele,hogy az emberek olyan módon viselkednek,ami nagy valószínűséggel megerősítést eredményez,és az egyének közötti viselkedésbeli különbségek elsősorban azokból a tanulási tapasztalatokból erednek,amelyekkel az egyén nevelkedése folyamán szembekerült."--> tehát (számotokra) teljesen érthető,hogy féltek a kapcsolatteremtéstől,hiszen nem vagytok bizonyosak abban,hogy rátok az pozitív hatással lesz.Felhívnám a figyelmet a tanulási tapasztalatokra is,amelyeket nem csak a szülői neveléstől,de a környezettől is ellehet sajátítani.Tehát ha élő példával tárják eléd a beszéd-kezdeményezés pozitív eredményeit,akkor valoszinüleg megfogod tanulni,hogy ha te is úgy jársz el,akkor az számodra is pozitív hatással bír majd.
Ezt még lehetne fokozni,hiszen a könyv gerincmérete 29 cm,és mindösszesen 660 oldal,tehát úgy gondolom nincs olyan dolog,amire ne kapnál választ személyiségedet,szociális attitűdödet,és hasonlókat illetően:) Ja és ami még nagyon fontos,hogy az örökölt és a környezet hatásaiból fakadó tulajdonságok témájában megjegyezném,hogy bár e kettő egymás mellett érvényesül,mégis a személyiségjegyek a környezeti hatások révén alakulnak ki,ellentétben azokkal,amikere bár szintén hat valamelyest a környezet,mégis főként genetikai öröklődés folyamán jöttek létre.(ilyen például a tesmagasság) -
#647 itt pont azokrol beszelek,akik nagyon akaszkodnak,rámásznak a pasikra,ilyenek is vannak szep szammal,persze ezek altalaban egyszeri diszkos esetek,ugyhogy nem is erdemes roluk beszelni.
#646: ez sajnos igy van.de lásd a fentieket ne is akarjatok h masszanak ratok a csajok,egyebkent szerintem valoban nem az anormalis ha egy lany kezdemenyez.De ettöl nektek csak mégjobban eröt kellenne vennetek magatokon.
Tanulok az egyetemen pszichologiát,es javaslom mindenkinek ATkinson könyvének személyiség és fejlődéspszichológiáról szóló részét,majd bemásolok egyként igen érdekes dolgot. -
#646 igen, csak általában olyanoknál kezdeményeznek, akikről amúgyis halomban csüngenek a nők. -
#645 túlságosan?????????????????
ezt nem értem! mért baj az? én pl örülnék neki! -
#644 hát ya! velem sem! :-) -
campy #643 hát igen! nem vok a szavak embere igy én már meghalltam:S! Annak ellenére örülök h fiúnak születtem mert azért mégis csak könnyeb az életük sokkal!... ez az egy dolog pont ami nehéz.->Kezdeményezés...pff. nem mindenki bátor. -
mochee #642 A próféta szóljon belőled!