6682
Önbizalomhiány
  • sz4bolcs
    váá..
  • mochee
    Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy ha valaki nem eszik húst, akkor szerinted kevesebb állat hal meg emiatt? Nem, mert ha visszaesik a kereslet, mert tegyük fel egy pillanat alatt a húsevők fele vega lesz, akkor kevesebbet is tenyésztenek, vagyis amelyik állatot Te nem eszed meg, az meg se születik. Nem fognak 2 csirkét meghagyni éve, mer Te úgy döntöttél hogy vega leszel, és 1-gyel kevesebb húsevő szaladgál az utcán.
  • tigerbácsi
    sz4bolcsal teljesen egyetértek!

s a másik! azért azt nem szabad elfeledni, hogy a szidókon folytatott kísérletek előrelendítették az orvostudományt! vagy tod mit? akkor ne is szedj gyógyszert, ne is tisztálkodj, stb mert mindnek az alapja az állatkísérletek, s az azt követő emberi kísérletek!
    s kérdem én a növényeknek nincs lekük? azt is ugyanúgy kiírtják! + a föld co2-o2 háztartást is befolyásolják! ergo még egészségtelenebb!
  • sz4bolcs
    Ne viccelj már. Mint ha más nem számítana ebben a szituációban, csak hogy eszik-e valaki húst, vagy sem.. Vagy szerinted nem számítanak olyan tényezők, hogy valaki már több éve edz, boxol, fut?
  • bens
    10 éve nem ettem húst és tojást. ha úgy gondolja bárki h kell hús az embernek, azt kihívom rövid, közép vagy hosszútávú futásra, vagy bunyóra (box, kick-box). ha legyőz, elismerem h igaza volt.
    hogy én hogy útálom ezt az "azért tartjuk azokat" érvet. hitler meg azért tartotta zsidókat h kísérletezzen rajtuk. akkor az is teljesen ok volt igaz?
  • tigerbácsi
    teljesen egyetértek Veled! kell hús az embernek! bár én le is vágom az állatokat! hisz azért tartjuk azokat! :-)

részemről ennyit e témáról!
  • campy
    sajnálom! de akkor mit egyek szted??? ezek a kedvenceim kisgyerek korom óta...! És nem vok vallásos úgyhogy nem szoktam böjtölni mint egyesek! Szeretem az állatokat, és nem én vágom le őket->azt nem tudnám megtenni:(:(! (Ősember is már vadászott állatokra de mind1)
  • sz4bolcs
    Van, de oda hány húsevő jár? :-)
  • bens
    tényleg ne itt már gyerekek. van vega topic...
  • sz4bolcs
    Hát nem szégyenled magad? Miattad ölik le az állatokat!
  • campy
    jajj neee!!!:)
  • campy
    az a legjobb ha imádod a zöldséget de mellette eszel húst is! Persze én csak ilyeneket eszem h csirke, kacsa, kakas pöri néha, Pulkya a nagy kedvencem, malac 1 évben 3 szor...Májat meg a Pacalt utálom azokon kívűl bármit megeszek...61 kilo vagyok:D:D
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, ez nem a vega topic, szal. térjünk vissza a jó öreg, "nincs önbizalmam és telisírom a párnámat, mert gyenge kis korcs vagyok" témára! :DDD
  • tigerbácsi
    :-) deyooo ez a növényevés! itt tényleg helye van! ááááá!
    (na én nem mondok véleményt, mert mind a két oldalt megértem, csak olyat írjunk kéremszépen mi igaz!) s lehetőleg ne ide! ugyebár a növényevés az nem azon múlik, hogy valaki mer e enni húst! :-) szóval elnézést! )
  • bens
    épésszel sztem világos h a magas zsírtartalmú hús nem a tiszta izomszövetre vonatkozik ebben a mondatban, hanem pl a kolbászra, szalonnára.
    a húsban nincs szénhidrát? a glükóz amit az izom raktároz és eléget az szted mi? de ha már itt tartunk, mi köze a szénhidrátnak a zsírhoz? tudtommal a zsírszövet főleg glicerideket tartalmaz, nagyrészt trigliceridet.
    szvsz sztem itt meg is állhatunk... kedves barátom :)
  • Zillo
    en majd januarban vizsgazom belöle,es nekem is Atkinsont kene bujni,de vhogy nemnagyon van kedvem hozzá
  • gabr
    Kedves barátom! Olyan, hogy "Magas zsírtartalmú hús" elve nem létezik! A húsban ugyanis nincs szénhidrát! Az cikkben utolsó bekezdés első mondatára pedig nem tudok reagálni, mert tökéletesen leírja, hogy az állatok nem esznek szar kaját, illetve nem ennének szar kaját, ha az ember nem adna nekik! Szar kaja = mesterséges ennivaló!
  • bens
    egy ki felvilágosítás a vega témával kapcsolatban

egyébként van vega topic ami erről szól
  • gabr
    "Fehérje nem csak a húsban van, ébresztő! :D"

vegetarinanizmus: az növényi fehérja alapú étredn úgy szar ahogy van. semmiképpen nem veheti fel a versenyt az állati eredetű étrenddel. a növényi fehérjékből egyes alapvető aminosavak hiányoznak. a vegetáriánis idióták ezenkívül abszolúte leszarják a fehérjebevitelt és rednelkezésre álló fehérjeforrásaik sokkal gynegébbek.a legtöbb vegetáriánus ember abszolút értelemben puhatestű! ha szar kaját eszel, baszhatod, ha nincs benne hasznos tápanyag, nem tudsz vele mit csinálni, tök mindegy hogy emnyi kalória.
  • sz4bolcs
    Szerintem ez úgy működik, ha szereted ha izgatják, akkor jobban fogsz tőle kötődni valakihez. Ha meg nem, akkor nem.

Pszicho... Isten tantárgy... lenne, viszint holnap után vizsgázok belőle, most is tanulnom kéne.
    Hülye Atkinson meg Révész könyveket kéne bújnom.
  • Zillo
    hallod nembánnám aztse ha levágnának legalább jollakik ahúsomból vk:D en a kecsketársaimat is befalnám ... a pasztor meg dugdossa magának abotját hagyja a kecskéket békiben

#699: hagyjad hadd izgassák azt meglátod mennyire kötödsz majd mashoz:D ense szeretem ha izgatjak de a volt uramhoz nagyon kötödtem...kitudja miert..........:D

isteni tantárgy ez a pszicho,szo volt még arrol is szo h az emberek szag alapján valasztanak maguknak tarsat es ha beleszagolsz a tarsadba rögtön tudni fogod h hozzávalo vagy e..hát nem furcsa?:D
  • sz4bolcs
    Ja, kecskének születnél, aztán levágnának. Meg ki tudja, addig a perverz pásztor mit csinálna veled. :D
  • sz4bolcs
    De mondom, hogy nem izgat. Így aztán hogy izgatná valaki? :) Nem is tudom, egy fiút hogy tud ez izgatni..
  • Zillo
    azt mondta at. úr h a férfiakra is! hiszen ezért van abimbójuk...szoptatni nem tudnak,akkor mimasra kene nekik bimbó mint arra h vk izgassa?:D lehet h nemszereted de lehet h anélkül h tudnád jobban kötödsz majd ahhoz a vkihez aki izgatja a bimbódat..
  • Zillo
    soha...inkább megvárom amig vk vega ként öregszik meg :) lehet addigra énmár a földalatt leszek de legalább elfogyasztottam pár malackát pipikét mielőtt meghaltam és nem csak a gyökereket rágtam :) furcsa mert en nem is ismerek olyan embert aki vega,azert gondolom itt is befolyással van akörnyezet,ha anyukámék azok lennének valszeg nekem is osztanák az igét,és lehet hallgatnék is rájuk,én nemtudom....annyi sok befolyásoló dolog van,h inkább születnék énis kecskének
  • sz4bolcs
    Az igaz. Akkor olvasd úgy a hozzászólást, hogy a húsevőt helyettesíted mindenevővel. :)
  • sz4bolcs
    Én nem szeretem, ha a bimbómat izgatják.. pontosabban nem is izgat.
    Szerintem ez a nőkre vonatkozik. :)
  • Zillo
    mink nem ragadozók vagyunk hanem mindenevőők ezt nefeledt a hűsevő fogalma nem összeegyeztethető a mindenevőkkel
  • sz4bolcs
    Na persze... Majd ha velem tartasz. :)
  • Zillo
    jajde eltértünk a témától,akkor beszéljünk az önbizalomhiányos vegákról/mindenevőkről :D lehet h azért vagytok önbizalomhiányosak mert gyerekkorotokra visszavezethetőleg olyan lelki trauma ért benneteket tegyükfel a szemetek láttára kopasztottak meg egy csirkét amely öntudatlanul is de kihatással volt későbbi személyiségetek kifejlődésére s e trauma orvoslására s a kopasztott csirke iránt érzett szolidaritás miatt megváltok minden állati eredetű étel fogyasztásától s az elfogyasztott növénymennyiségben lévő anyagok kihatással vannak agyad s idegsejtjeid működésére melynek következtében erős verejtékezés kíséretében eléred az önbizalomhiány kezdetleges formáját:)

Hasonlo a helyzet forditott esetben is,a gyerekkorban elszenvedett támado brokkolik miatt átélt trauma következtében kialakult húsimádattal.

Mondom én h pszichológia mindennek az alapja:D Freud és társai...

Legutóbb például azt ecsetelgette dr anreas hejj t. úr hogy az emberek mellbimbójának izgatásával erős kötödést válthatunk ki parterünkből hiszen az anya is jobban kötödik gyermekéhez ha az melléből táplálkozik(izgatja a bimbóját)
    Érdekes dolgok ezek...
  • sz4bolcs
    Ebben egyetértünk. Azért hozzáteszem, hogy azok közül, akik ezt állították nekem, vannak olyanok, akik csak kíváncsiságból vágtak bele, tehát nem várták, hogy egészségesebbek lesznek, vagy hasonlót.
  • sz4bolcs
    Hozott példákat is, csak nem vágtam be az egész cikket.
    Pszichológiai rádumálás, de hallottál már a pszichológia evoluciós megközelítéséről? :)
    Az emberek azért nem fogyasztják a nyers húst, mert tudják, hogy beledöglenek. hmm.. van mégegy ilyen ragadozó, amelyik megdöglik a nyers hús zabálástól? :-)
    A fürt szőlőből nem fröcsög a vér, de egy igazi húsevőt vajon érdekli a fröcsögő vér? Naná, arra gerjed. A böllérnél amúgy fröcsög a vér, és nem a szőlőből.

U.i.: Én szeretem a disznyóhúst, és a mandarint is. :)
  • Zillo
    se tojás,se tej?:) ez akkor derülne ki,ha tennél magad is egy igen hosszútávú próbát...mit szólsz..?:) én nemmerek belekezdeni,mert nekem valóban idegi és lelki károsodásaim lennének és még a végén a sétáló embereket sétáló csirkefalatoknak nézném...
  • Zillo
    azzal,h egy bizonyos idő után esik le nekik,és merik kimondani hogy őkbizony már egészségesen élnek...:)

de egyébként meg ez nem bebeszélés,csupán a szervezet újfajta táplálékfeldolgozásának kérdése,ha hozzászokik egy másfajta életmódhoz,az bizonyára annyira újjászületés,mint ahogy a kisbabának újjászületés,ha tej mellett mást is kap anyutól:) Persze pszichológiai vonatkozásai is vannak biztosan,hiszen az mindennek az alapja...:D
  • sz4bolcs
    Engem annyira nem érdekel, hogy milyen okkal lesz valaki vegetáriánus, csak azt az álláspontomat szeretném védeni, hogy megszerezhető a szükséges tápanyag csupán növényekből. Amúgy meg hiába eszik valaki vegyesen húst, zöldséget, mégis mennyi a beteg. Szóval vegyes étkezésnél is ugyanolyan körültekintően kéne eljárni (mondjuk most már az sem elég..).

Nekem amúgy semmi bajom azokkal, akik érzelmi alapon nem esznek állatot. Azért vagyunk emberek, mert le tudunk mondani dolgokról.
  • Zillo
    Az első mondat márcsak a fogazat példáját tekintve is gyanús.
    A második igen kellemes pszichológiai rádumálás.
    A harmadik egyszerűen mellédumálás.Az emberek azért nem fogyasztják nyersen a húst,mert tisztában vannak vele h abba beledöglenek(vagy legalábbis megbetegednek)...ez az ami ösztönös.
    A fürt szőlő nem visít ha beleharapok és nem fröcsög belőle a vér.
    A következőt végképp nemértem.A majmok nem mindenevők?A barlangrajzok a fantázia szüleményei ahogy arajtukon szereplő állatok szőlőszemekkel azonosíthatók.
    Az utolsó: Linne bizonyára nem látott még húsevő állatot.

Ezeknek szöges ellentéteire is találhatunk példát belgyógyászoktól,történészektől,parasztoktól,nonéjm emberektől stb.

A disznóhús nem tartozik kedvenceim közé,de ha nincs más megeszem:) és én növényt is eszek....
  • sz4bolcs
    Most nem azon van a hangsúly, hogy a vegetáriánusok egészségesebbek-e, csúpán arról, hogy össze lehet-e állítani olyan vega étrendet, ami egyenrangú lehet a nem-vegetáriánusokéval.

Ha valóban bebeszélnék maguknak, akkor mivel magyarázható, hogy csak egy bizonyos idő után van jobb közérzetük?
  • Zillo
    Félreértelmezted.A szervezeted nem tudja megparancsolni az agyadnak,hogy mit vegyél magadhoz és mit ne.S az is valószínű,hogy mind a húsok,mind a növények károsak tudnak lenni.Csupán arra kéne rádöbbenni,hogy az ember mindenevő volta nem véletlen.Az ősemberek gyűjtögettek,vadásztak.Ők hallgattak az ösztöneikre,okosak voltak,holott a tudomány nem tette lehetővé,hogy bebizonyítsák melyik életmód az egészségesebb.

És természetesen valóban lehet a vega életmód egészséges,ha azt igen gondos választékosság kíséri.Ugyanakkor vega és vega között is van különbség.Van,aki a tejet,tojást fogyaszt,más állati eredetűt nem.Van aki halat,szárnyasokat is fogyaszt.S van,aki egyiketsem ezek közül.Na ez az,ami már veszélyes dolog szerintem.
    Megértem azokat a vegetáriánusokat,akik egészségük féltése miatt válnak azzá.De nekik gondos odafigyelésre van szükségük a táplálékok megválasztása érdekében különben csúnyán póruljárhatnak ugyanúgy,mint azok,akik a nem megfelelő,túlzott és nem választékos húsfogyasztás mellett döntenek.Sajnos kevesen vannak azok,akik valóban megválogatják étrendjüket,és utánaérdeklődnek az esetleges előnyöket hátrányokat illetően.
    Nem értem viszont azokat,akik az állatok sajnálata okán döntenek a növényfogyasztás mellett.Az emberi érzelmeknek szerintem nem lenne szabad befolyásolni az étkezést.Persze itt is lehetne vitatkozni,mondván,hogy az undor,a szeretet az érzelmekhez sorolandó.Az undor nem lelki érzelem,hanem biológiai tapasztalat során alakul ki,a táplálékszeretet szintúgy,ez pedig nem keverendő össze az emberi szeretettel.Az oroszlán is sajnálhatná a gazellát,de ő olyan szerencsés helyzetben van,hogy nincs megáldva olyan emberi érzelmekkel,ami befolyásolhatná őt.

Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogyan alakítja az életét,de nem árt körültekinteni az elődeink életmódja és saját szervezetünk tájékán .
  • sz4bolcs
    Olvasgatok:

"Anatómiánk és emésztőrendszerünk azt mutatja, hogy több millió éven keresztül gyümölcsökön, magvakon, gabonaféléken és zöldségeken éltünk.

Továbbá az is nyilvánvaló, hogy természetes ösztöneink nem húsevő jellegűek. Sok embernek felfordul a gyomra, ha saját magának kell ölnie. A húst - annak nyersen történő elfogyasztása helyett - az emberek megsütik, megfőzik és mindenféle szószokkal és fűszerekkel ízesítik.

Egy tudós ezt így magyarázta:

"A macska már egy kis darab nyers hús szagától is éhes vággyal nyáladzik, de egy kis darab gyümölcstől egyáltalán nem. Ha egy embernek örömet okoz egy madár elejtése, a még élő végtagjainak foggal való szétmarcangolása, meleg vérének kiszívása, akkor mondhatjuk azt, hogy húsevő ösztönök lakoznak benne.

Ugyanakkor egy fürt mézédes szőlőtől összefut a nyál a szájában és függetlenül attól, hogy éhes-e vagy sem, jóízűen elfogyasztja."

A tudósok és természetkutatók, beleértve az evolúció elméletét felállító Charles Darwint is, egyetértenek abban, hogy az előemberek gyümölcs- és zöldségevők voltak. A történelem folyamán pedig anatómiánk nem változott.

A híres svéd tudós, Linne szerint:

"Az ember külső és belső felépítése az állatokéval összehasonlítva azt mutatja, hogy természetes étrendünket a gyümölcsök és az ízletes zöldségek alkotják."...

Elképzeltem Zillot disznóvágáson, miközben küzd a disznóval. :)
  • sz4bolcs
    Az evolúciós érv azért nem okés, mert ma már szinte minden növényt, akár a bio változatát is be lehet szerezni a boltokban. Ha ebből kifolyólag a szervezetem pontosan tudná, mire van szükségem, akkor soha nem fogyasztanék káros dolgokat, de ez nem így van.
    Én még ezek után sem gondolom, hogy ne lehetne kialakítani megfelelő étrendet állati eredetű táplálék nélkül, ahogy ezt írja is a cikk. Sokkal inkább a növényekben található természetes mérgek lenne egy jó érv ez ellen, csak erre egyből azt mondanám, hogy az állatok is azt eszik, bennük is felhalmozódik, nem mellékesen meg azok is génkezeltek. :)

Mondjuk kérdezd meg benst ha érdekel, ő vegetáriánus, van is egy topicja az sgn.