6682
Önbizalomhiány
  • gercse
    okés,értem én, csak az első sor akkor furán passzol :)
  • bens
    ezt írtam én is
  • bens
    amikor nem volt gép, nem volt olyan probléma h nem tudunk kommunikálni egymással élőben.

nem kell ám félremagyarázni csak h neked legyen igazad...
  • NeoMaN
    Természetesen nem mindenki.

De sokkal kevesebb volt az ilyen kommunikációképtelen és elbutult kocka tini mint manapság.

• gercse
    nem a számítógép a baj, hanem a nevelés
  • sapkafej
    aha. szal amikor nem volt gép mindenki menő volt
  • DaemoonHunter
    Hidd el lehet azon változtatni;)
    Hétvégenként minimum egyszer elmész a haverokkal akiket ismersz és tudod, hogy szórakozóhelyre járnak. Ez is egy módszer, lehet nem a legjobb, de legalább megszokod a társaságot, előbb utóbb pedig tényleg lesz önbizalmad bizonyos helyzetekben;)
  • him13
    Télleg igazad van Bens mert nekem fullra ezért van önbizalomhiányom.most 16 éves vagyok.13-14 évesen elég sokat ültem a gép előt és télleg mindent gépen keresztül csináltam.Sajna szüleimnek nem volt mindig ideje hogy foglalkozzanak azzal hogy sokat gépeztem énmeg akkor még nem gondoltam bele hogy mi lehet majd a következménye.Eddig sok következményét ismertem a gépezésnek deh ezt nem.Hát mostmár tudom.sajna mostmár nem sokat lehet változtatni az önbizalomhiányon mert nemlehet csak ugy beletölteni az emberbe.
  • Aries1984
    Igaz hogy azt hozzá kellett volna tegyem, hogy én rendesen tudok beszélgetni bárkivel, bármiről, de mostanában ez van, és nem tudom, hogy miért.. 1 hónapja szakítottam a bnőmmel, de nem hiszem hogy emiatt.. és 6 és fél éve rendszeresen sportolok is (nem a gép előtt) :)
  • Aries1984
    Bens: teljesen igazad van.
  • bens
    megmondom mi az oka az önbizalomhiánynak. a számítógép. pár évtizede ugye megjött az iskolából a gyerek, és nem a gép elé ült le, hanem ment is le a térre hülyülni a többiekkel. a mai fiatalság nem tud kommunikálni, mert soha nem is kell neki. nem képes odamenni megszólítani valakit, vagy ha végül mégis rászánja magát, nem tudja hogy kéne viselkedni. a mai világban nincs olyan dolog, amit ne lehetne a gép előtt ülve megtenni. neten beszélgethetsz, bevásárolhatsz, tanulhatsz, szórakozhatsz... nem kell hozzá élő ember, csak te meg a gép. edzésre nem jár a mai gyerek, mert a gép előtt ülve focizhat, versenyautózhat és bunyózhat kedvére mindenféle kigyúrt szuperhőssel azonosítva magát, meginkább elzárva magától az ember-ember kommunikáció lehetőségét. a zenélés sem azt jelenti ma már, hogy elmegy valaki a zeneiskolába és megtanul egy hangszeren játszani, hanem letölt mindenféle idióta zeneszerkesztőket, és ettől úgy érzi h tud valamit a zenéről. ezért vagyok hálás szüleimnek, h nem hagyták h a gép előtt üljek, hanem beírattak edzésre, zeneiskolába és elengedtek csavarogni a haverokkal. nem is volt soha ilyen gondom, h jajj, nem tudom hogy menjek oda hozzá... szánalmas világban élünk.
  • damondesign
  • Aries1984
    hmm önbizalomhiány? hát igen..
    ez mi ha nem az? tetszik egy csaj, csoporttársam.. aranyos, kedves, helyes, már másfél éve 'ismerem' de még úgy nem érdekelt hogy dumáljak vele, csak kb 2-3szor beszélgettünk egy kicsit.. és egyik nap mellé ültem, és annyira megfogott a mosolya, ritkán látok egy lányt ilyen szépen mosolyogni.. olyan tiszta, őszinte.. és onnantól kezdve egy szót nem tudok hozzá szólni, de még oda se merek hozzá menni, a héten láttam sétálni hazafelé, utánamentem, ott mentem mögötte pár méterre, nem vett észre, de nem mentem oda hozzá, mert nem jött semmi hogy miről tudnék vele beszélgetni.. aztán másnap odaállított hozzánk hogy ki jön hazafelé? - én persze kussoltam.. aztán elment egyedül.. ma pedig a végállomáson láttam, leült egyedül egy padra, és elkezdett vmit olvasni, én pedig szépen felszálltam a buszra.. na, ezt überelje valaki:)
  • ecneb
    hát az szarügy
  • campy
    sörnek szar íze van! + nem vok alkoholista:D nem az én stílusom a haverokkal mászkálás...
  • tigerbácsi
    yaya ez így van! szóval én yooo hallgatóság vagyok, s ha kérdeznek akkor is rövid tömör válaszokat adok mint egy yooo mérnök! :-)
  • sz4bolcs
    bár... ez nekik hazai terület, sokkal gyakorlottabbak benne, úgyhogy nem nehéz pofára esni.
  • sz4bolcs
    Ha belegondolok, hogy ők képesek egész nap ilyenekről beszélgetni, máris nem érzem olyan bénának. :D
  • tigerbácsi
    dede :-) gondolkodtam már akkor is amikor ott ültünk, meg előtte is, de értelmes sosem jutott eszembe! persze nagyon sok kérdésem lett volna, hogy mit szeret, mit nem, barátairól, családjáról, de ezek a kérdések olyan bénák, meg nem tom olyan semmijenek.
  • sz4bolcs
    Úgy értem az eröltetést, hogy megpróbálni kitalálni valamit, miközben melletted van, a spontán hallgatás helyett.
  • tigerbácsi
    ekkolákko!

nem nem igen erőltetem! mivel olyankor semmi nem jut eszembe! cak hallgatok s bologatok.
  • sz4bolcs
    Nem próbáltad még kicsit eröltetni?
  • Picar77
    ismerős :S
  • Jrex
    nekem is hasonló...
  • tigerbácsi
    s miről beszélgettél Vele? mert nekem ez a bajom! hiába hívnak el csajok egy úgynevezett találkozóra, el is megyek, de csak a kérdéseire tok válaszolni, s az egészből az jön le, hogy én nem nagyon érdeklődöm iránta, s nem tok feldobni semmi témat!
  • guugl
    Énis önbizalomhiányban szenvedek, mint ahogy olvastam itt sokan mások. Haverokkal mindig nagyon jól elhülyülünk sörözés közben, de amikor csajokról kezdenek beszélni én nemigazán szólok hozzá. Tehát végülis nem ülök otthon egész nap, és mindenkinek ajánlom, hogy ne ragadjon be pl. a gép elé, hanem legalább hétvégén egyszer menjen el haverokkal valamerre. Tehát mint mondtam nincs nagy önbizalmam, de már nagyon régóta vágytam egy barátnőre. Pár hete végre megtört a jég. Szokásosan beszélgettünk/iszogattunk haverokkkal, amikor kaptam egy sms-t, hogy "xy" időpontban beszélhetnénk-e. Sejtettem, hogy ki írta az sms-t, egy ideje ő is csatlakozott a társasághoz, és nem mellesleg énis figyelgettem őt. Szóval elkezdtünk beszélgetni, aminek azlett a vége, hogy összejöttünk.
    Tehát mindenkinek ajánlom, hogyha csajozni nemis mer, legalább gurítson le haverokkal pár sört, előbb utóbb mindenkinek összejön, mostmár énis tudom így 19 évesen (pedig én úgy voltam vele, hogy nekem soha...).
  • Bandee1987
    Nálam a következő a helyzet: Baráti társaságban, ismerősökkel nagyon jól elvagyok, állítólag még poénos is vagyok, de ismeretlen csajokra még ránézni is alig merek.
  • bakvarnyu
    Én is teljesen ugyanezt éreztem régen de nem egy napig hanem sokszor hetekig.
  • Vlala #733
    Ember, bízz már magadban egy kicsit!
    Ember vagy Te is, mint mások, miint a lány, akihez odamész (ő sem tökéletes, maximum annak látszik ;) ), nem a filmvászonról léptél le, hogy kívülről tudd a forgatókönyv szövegét... Mondj neki valamit, ha tetszel neki, ha nem, úgyis kiderül. Csak ne várj vele túl sokat, mert valaki megelőz.
  • Jrex
    Nem is tudom hogy kezdjem...Nem az a baj , h nem merek odamenni(igaz az se egszerű,de az sztem menne)hanem-ajj hogy írjam le?-mindíg mikor próbálkoztam(nem sokszor) akkor másnap olyan rossz érzésem volt.Nem tudnám mihez hasonlítani,olyan üresség,félelem ,és nem tudom mit kell csinálni(mit várna el tőlem)azt mondták azért van ez mert nincs önbizalmam(ami tényleg nincs)de aki mondta h ezt és h neki is volt ilyen --háát,nem látszik rajta,és nem tom h tényleg van e ilyen másnak.De most tetszik(elég régóta)1 lány és nem szeretném ha akkor is ilyen lenne. szerintetek mit kellene tennem ellene?
    U.I. remélen nem röhögtök ki:)
  • tigerbácsi
    de rám nem naon kell hallgatnod! :-) csak olvasd el a jelmondatom, s magtudod miért! :-)
  • tigerbácsi
    yayaya akkor is adnak (unk) ha nem is kérsz! :-)
  • Jrex
    Itt lehet tanácsokat is kérni?
  • sz4bolcs
    "tényleg ne itt már gyerekek. van vega topic..."

Ha nem megy át senki, akkor jó lesz itt is? :D
  • bens
    sztem meg az övön aluli az állatokkal szemben amit teszenk velük
  • Xreactor
    Ezt ne ebben a topicban vitasátok meg légyszi! köszi.
  • mochee
    Ok, értettem, tényleg nem vagyok nagy számvitel fan.
    Nem kérdőjelezem meg, hogy lehet egészségesen élni hús nélkül is, főleg ha annyira figyel az étrendjére az ember mint itt páran a topicban. Csak azt esik nehezemre elhinni, hogy kevsebbet fogok élni mert ebédre bevágok egy rántott szeletet vagy egy sült csirkét. Valami ilyesmiből indult ki ez az egész húsevő-vegetáriánus vita ha jól emlékszem. Amúgy én kevesebbet inkább a cigi miatt fogok élni.
    Bens, a zsidós érvet kicsit övönalulinak éreztem, mintha a húsevők nem tennének különbséget ember és állat között... (mégha szerinted nem is kéne)
  • tigerbácsi
    áááá annyira nem érdekel!
  • bens
    javaslom mindenkinek, h ha van érdeklődés, akkor olvassátok a vega topicot el, mert ott minden feltett kérdésre már adtam választ. kezdve a "növényeknek nincs lelkük...?" -tól a "valaki nem eszik húst, akkor szerinted kevesebb állat hal meg" -ig.

Tigerbá: lehet h meglep, de vannak ahimszás(állatkísérletek nélkül előállított) termékek. ha érdekel küldök egy listát a márkákról melyek előallításához nem kísérleteznek állatokon.
  • gabr
    Ha nem vagy tisztában a számvitel alapjaival, akkor ne írjál már ilyen baromságokat!!!!!!!!!!!!