163
 • Sanyix
  #163
  Nem is szólt hozzád senki. És azért egyértelmű hogy szoclib vagy amit bevallasz, mert beveszed az általad kedvelt vezetők hülyeségét/magadtól egyből mindent a jobboldalra fogsz, és nem tűnik fel, hogy párt nélkül is lehetnek rohadtul dühösek azokra a büdös bunkó majom tetűládákra akik most hatalmon vannak, és nyugodtan "elkúrják" következmény nélkül, és az ember pofájába vigyorognak ezután, ráadásul olyan hülyék mint a segg (most konkrétan a ferikére gondolok, aki szerint pl. egy régi magyar jelkép = fasiszta jelkép).
 • bvalek2
  #162
  Tudod, amikor a valódi jobboldal szervez demonstrációt, akkor kb. fél-egy millióan szoktak menni, maguktól. Még csak nem is kiabálnak, az utca pedig tiszta marad utánuk.

  Amikor a kedvenc kormányocskád szervez hecckampányt, akkor tényleg nehéz embereket találni. Elképzelem szegény nyiszlett fiatal balosokat, amint a kigyúrt drukkereket kenik néhány ezressel a lebujban. Mesélnél nekünk, hogy csináltátok?
 • braeburn
  #161
  Tudod, mindíg irigyeltem a hozzád hasonló embereket. Nektek olyan jó! Nem kell godolkodnotok.
  Amivel lehetséges lebnne, már rég kimosták a helyéről.
 • wanek
  #160
  Ezzel ki is merítetted az összes tudásodat. MEGALOL!!!!!!!!!!!!!
 • Mr Csé
  #159
  :O kina kinyja
 • rhonkhan
  #158
  Te egy BALFASZ VAGY!
 • wanek
  #157
  Köszönöm! :)
 • braeburn
  #156
  Amúgy a témához egyetlen megjegyzés. Kínát hány nemzet alázta porig, fosztotta ki, gyilkolta halomra évszázadokon át? A többi említett országnak és népnek is lenne mit számon, visszakérnie a rablásból, mészárlásból és rabszolgatartásból ma fejlett szinten élő, hedonista örökösöktől. A legkevesebb, hogy kussolnak és eltűrik ezt a fajta revansot az érintettek részéről.
 • braeburn
  #155
  Te ma itt hatalmasat tettél wanek!
  Mint az a bizonyos római kormányzó a Credoba, csöppentem bele ebbe a topikba és nem tudtam elolvasni minden hozzászólásodat. De amit elolvastam, azért őszinte gratulációm és tiszteletem. A te gondolkodásmódod jelenti a valódi értelemben vehető szabad gondolkodást és ha ezt nem értik, akik ilyen-olyan, szires-szaros kis maffiózó pártocskák hívei, akkor az az ő bajuk. Öszinte tiszteletem neked és a hozzád hasonló embereknek. Élmény volt elolvasni az érveidet.
 • eszkaresz
  #154
  "Gátlástalanul lop Kína"

  Miért, a józsefvárosi piacon mit csinál?
  Az ellenőrző szerv a harmadik bódé után feladja.

  Karesz
  http://kareszka.extra.hu
 • Kabuki
  #153
  Ez a hozzászólás egyébként sanyixnak ment
 • Kabuki
  #152
  Nem vagyok semmilyen pártnak a tagja, de nyilvánvalóan egyértelmű, hogy szoclib vagyok... Mellesleg a tavalyi tüntetésekre 6 ezer forintért toborozták az emebereket, ez a tény! Csak annyit kértek szidják minnél hangosabban a kormányt... ez a híres jobboldal, ha nincs elég tüntető veszünk párat. :D

  eto demerzel:"ha a rendőr megállít az úton, hogy nem ég a féklámpád, és meg akar büntetni, akkor mit teszel:

  a., azt mondod neki, hogy tudod, hogy azért akar megbüntetni, mert te zsidó vagy (nem vagy az tegyük fel) ---> el fog engedni"

  Ekkora idiótaságot mégis hogy bírsz leírni?
 • wanek
  #151
  Köszönöm, megkaptam. A tevékenységi körről ezt olvastam náluk: "gyártunk nyomtatott áramköri részegységeket háztartási gépekhez, telefonközpontokhoz és ipari berendezésekhez, illetve telekommunkiációs részegységek összeszerelésével is foglalkozunk". Így már érthető a nagyobb létszám.
 • neoG
  #150
  ja, én meg már itt megijedtem, hogy befenyítesz.vigyor meg azért van, mert éppen ilyen kedvem van.meglehetősen jó napom volt/van.kösz a kérdést.kamugyanús?szal úgy gondolod hazudok?mondjuk ez nem meglepő tőled.de tudod mit!?legyen Neked is jó napod.a cég nevét megkapod privátban.akár utánna is nézhetsz vasnepe.hu-n.de ha akarod még szólok is egy-két embörnek, hogy meséljenek a szép ott töltött évekről.és a boldog munkanélküliségről.csak őszintén.kamu nélkül...
 • wanek
  #149
  Nincs különben. Írtam talán olyat? És miért kell ehhez vigyorogni?
  Az állításod eléggé kamugyanús, ezért érdekel a cég neve. Ha nem válaszolsz, akkor a gyanúmat csak megerősíted. Ennyi és nem több.
 • neoG
  #148
  különben?
 • feamatar
  #147
  c u l8r valamelyik történelmi cikknél ;)
 • wanek
  #146
  Ne kérdezz vissza, inkább válaszolj.
 • Sanyix
  #145
  Mennyit fizet a párt óránként? Vagy csak beveszed azt a sok baromságot amit mondanak?
 • neoG
  #144
  Miért fontos?
 • tttttom
  #143
  A linuxba az a vicces,hogy folyton lefagy :D
 • bvalek2
  #142
  Én is imádom a történelmet, nincs annál rosszabb, amikor két hobbitudós egymásnak esik

  Egyébként én vitatkoznék az amerikai alkotmány elsőségével, attól mert az az első, amit szabadkőművesek fogalmaztak meg, még nem találtak fel semmit újat. Az Aranybulla is társadalmi szerződés, és az sem fedte le az egész lakosságot, ahogy az amerikai alkotmány sem (akkor még volt rabszolgaság).

  De a történelem nem egzakt tudomány, úgyhogy ha ragaszkodsz hozzá, elismerem hogy alkotmányügyben igazad van. Honfoglalás kora viszont vesszőparipám, úgyhogy ott nem engedek a 21-ből

  Itt tényleg ne offoljunk tovább, majd egy történelmi cikknél egymás torkának esünk :) wanekkel is van egy ilyen megállapodásunk, vele majd relativitáselméletes topikban fogok flémelni
 • feamatar
  #141
  tényleg off, hagyjuk, [utolsó ezirányú kommet:
  az 1300as évek az a 14. század tehátAnjou Lajos alatt már kialakult a jobbágyság...
  a Magna Charta és Aranybulla pedig egyik sem megfeleltethető a mai kor alkotmányának.
  "A modern értelemben vett első chartális alkotmánynak az Amerikai Egyesült Államok
  1787. szeptember 14-én elfogadott alkotmányát lehetne tekinteni, ..."
  Annyiban mindenképp igazad van, hogy a Magna Chartat és az Aranybullát is lehet egyfajta alkotmánynak tekinteni.
  Történelem meg nagy kedvencem. de mind1...
 • bvalek2
  #140
  Ez teljesen OFF, úgyhogy ez az utolsó hozzászólásom ebben a témában:

  Nem zavar hogy homlokegyenest az ellenkezőjét írod annak, amit tanítanak? Az idézeted is engem igazol. Az érintett időszak pont az Anju kor első fele, Károly Róbert, Nagy Lajos. Jobbágyság akkor még csak kialakulóban volt, nem alkotott összefüggő rendet. Az Aranybulla pedig felvilágosítalak, egy alkotmány, a szó jelentésését minden történelmi-jogi szempontból lefedi. A kósza szó, ami megmaradt az emlékezetedben, az angol Magna Charta, az első európai alkotmány, ha az izlandit nem számítjuk, de annak nem volt hatása az európai jog fejlődésére, ezért az angolt szoktál emlegetni.

  A honfoglaló magyarokról pedig nagy baromságot írtál, történelemből egyes vagy kapásból, kár rá szót vesztegetni. Méghogy főleg állattartó magyarok, ész megáll és integet, de még a "háború" szó jelentése se tiszta neked
 • wanek
  #139
  Oké. Melyik is volt az a cég?
 • neoG
  #138
  gépesítve is volt mint állat.de attól még biza annyian voltak ott...
 • feamatar
  #137
  nagyon elvagy tévejedve...
  egyrészt: egyedül az állattartás volt nagyobb mértékben jellemző a magyarságra.
  másrészt pont az államtartás miatt volt vándorló-> és ez az a pont ami nem azt jelenti hogy több száz kilométert levándorolnak, hanem azt hogy van pl: téli és nyári szállásterület(a télin vannak bizonyos kiépített dolgok, pár földház stb,. nyárin azonban az állatok legelői között vándorolnak)
  a honfoglalás során is a keletről jövő támadások és az új legelők vonzották ide őseinket.
  másrészt: szerinted mi célja volt a háborús hadjáratoknak? vagy hívtak bennünket vagy mi mentünk magunktól(lásd 1200as években a mongolokat, vagy mi kalandozásainkal egy időben a vikingeket és arabokat)

  ezenfelül: jobbágyság nem azt jelenti hogy nem költözhet, illetve hogy nincsenek jogai... másrészt nem volt alkotmány...( nem tom pl hallottál-e a hármaskönyvről ami később keletkezett, és az is csak szokásjoggyűjteményvolt, az aranybulla pedig charta)
  a jobbágyságról egy mondta:
  "A mo.-i jobbágyság nagy többségére nézve a honfoglaló magyarok nemzetségi szabadjaiból és a Kárpát-medencében talált és leigázott szolga-, rabszolgaelemekből kovácsolódott egységes rendi osztállyá a 13. sz. közepétől a 14. sz. közepéig."
  ezt a magyar néprajzi lexikon írja de te jobban tudod ;)

 • bvalek2
  #136
  Könyörgöm, vegyél elő egy iskolás történelemkönyvet, és olvasgasd kicsit. Ha már rég volt, ideje felidézni a dolgokat.

  Pl. nézd meg benne, hogy miből éltek a honfoglaló magyarok. földművelés, gyümölcstermesztés, szőlészet, borkultúra, halászat, állattartás, stb. Igen, mind tipikus nomád tevékenység... még a régi szoci könyv sem skatulyázza be őket úgy, mint te. Kalandozások = háborús handjáratok. Az nem életforma, és az akkori "GDP"-hez sem járult hozzá. A magyar nem nomád nép volt, hanem letelepedett nép, ami néhány száz évente odébb költözött, nagy különbség van a kettő között.

  Feudalizmus != lovagkor != jobbágyság. Ha így összemosod őket egy töri érettségin, repülsz 1-essel. Szabad költözés jogáról hallottál? Alkotmányban biztosított szabadságjogaink voltak akkor, még a hatalom jogtalan erőalkalmazásával szembeni ellenálás joga is, lásd Aranybulla.
  Bárcsak most is érvényben lenne...
 • feamatar
  #135
  na már megint jön az életkor fitogtatása...
  figy, mint a magyarok nomád nép két dologból éltek: állattartás, fosztogatás(nevezhetjük kalandozásnak is, az mégiscsak romantikusabb), illetve hadainkat a környező országok vették igénybe(amiből szintén fosztogatás is lett)

  ezenkívűl ha jól tudom, bár javítsk ki ha tévedek, de Anjou Lajos alatt hazánkban virágzott a feudalizmus,lovagkor miegymás... nem tom minek hívod az Anjou-kori táradalom alsó rétegét...
 • wanek
  #134
  ???
 • dondore
  #133
  wanek, nem vagy te buller? :D
 • dondore
  #132
  az rendben van, hogy kina hitelez usa-nak, de ok is a legnagyobb exportorei!
  igazabol nem tudnanak egymas nelkul letezni.
  viszont van 1 visszas dolog, hogy usa-ban van 3M kinai de kinaban nincs tul sok amcsi...
 • bvalek2
  #131
  Te megbuktál történelemből?

  Fosztogatásból élő honfoglaló magyarok? Jobbágyok az Anju-korban?

  Ezzel elárultad, hogy mennyire van fogalmad a dolgokról. Vagy még nem múltál el 10 éves?
 • wanek
  #130
  Ilyesmit a vesztesek szoktak hangoztatni.
 • feamatar
  #129
  honfoglalás kori idők talán az egyetlen amikor valamelyest szabadabbak voltunk, bár akkor a népesség kis része rabszolga volt, de a többség szabad harcos, s míg bírta erővel, addig elég jól elélhetett, bár az a rendszer nem volt fenntartható hosszútávon(mivel akkoriban jövedelmünk javarészét más fosztogatásából szereztük be)
  Az Anjou-korral azonban nem értek egyet.
  Feudális államokban ha társadalmilag jelenlegi helyemet megnézem és visszavetítem, mivel falun születtem, mint ma is a népesség egy nagy része(és akkoriban a népesség nagytöbbsége ott született) valószínűleg tárt karokkal várt volna a jobbágysors. Hát hogy is mondjam... Nem túl vonzó számomra. Eléggé behatárolt pálya, kitörési lehetőség max a papi pálya vagy ha sikerül polgárrá válnom(erre igen csekély az esély)... Jobbágyként rengeteg teendő, adózás is rámmarad(földesúrnak+kiurálynak+egyháznak), emellett a szombat estéket legjobb esetben az ivóban tölthetem... Szabadidő sokkal kevesebb mint ma( akkoriban azért mindenképp megvolt a 12-14 óra munka a nagytöbbségnek), persze a tél nyugis(bár akkor nagyobb az elhalálozásra az esély) Emellett lehetőségeim halványan se közelítik meg a maiakat, szal nem lett volna olyan jó akkor élni...
 • eto demerzel
  #128
  summa summarum. senki sem jobb vagy roszabb a masiknal.
 • hpteso
  #127
  Mindenki LOP ! A kinaiak sokan vannak igyhat sokat lopnak:))))
 • bvalek2
  #126
  "wanek és bvalek2 (a kettő nem ugyan az a személy?)"

  Nem. Nézd meg a sötét anyagos cikket, mennyit fikáztuk ott egymást. Tudod, kritikus gondolkodásra képes emberek nem feketén-fehéren látják a világot, hanem feltűnnek nekik a finom árnyalatok is. Ezért van, hogy néha egyetértünk, néha nem.

  Most éppen egyetértünk. Nem biztos 100%-ig, hogy nekem pl. igazam van, de én azért vagyok jobb nálad, mert a saját véleményemet is képes vagyok megkérdőjelezni. De te csak beveszed a propaganda maszlagot, és csorog a nyálad, hogy milyen szerencsés vagy. Pedig van/volt ennél jobb élet is, csak te nem tudsz róla. Minél tudatlanabb a rabszolga, annál veszélytelenebb.
 • halgatyó
  #125
  Különben is: hogy lehet, hogy azok a nyugati mérnökök nem titkosították le eléggé a számítógépeiket? Vagy tán szándékosan tömték a kínaiakat ál-infókkal?
 • halgatyó
  #124
  "a német változat óránként 500 kilométeres sebességével szemben alig 120-ra képes"

  Hát, a jelek szerint mégsem annyira egyszerű módszer az az ipari kémkedés (EZ a preciz neve, nem tudom miért nevezik mostanában lopásnak... a fogalmak szándékos összezavarásának korát éljük)

  Nem elég elcsenni egy hosszas fejlesztéssel létrehozott technológiát. Meg is kell tudni csinálni. Én nem látom akkora veszélynek a kínaiakat (legalábbis azokat, akik OTTHON MARADVA élnek és dolgoznak)