Amiért az utasok sztrájkolhatnak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sztrájkolnának õk,talán,de még igy lehurrogják a parasztok egy másik kezdeményezésüket,akkor esélytelen.Pár éve elkottyintott egy olyat vmelyik genyókapitányuk :"Nyugodtan,a románok feleennyiért megcsinálják" ilyenkor ki mer sztájkolni? most rugtak ki x száz embert.
A szakszervezet szért küzd(ött?), hogy legyen zuhanyzó vagy öltözõ(,mert öltönyben,ingben kell vezetniük,mindig),meg valami cafetéria fizetésen kívüli juttatás,mert nem lehet adóztatni.Nem tom mi lett ezekbõl a kezdeményézésekbõl .

Dany007 : sztem nem érdekel senkit hogy te mennyit keresel,az én keresetem sem érdekel senkit,de nefelejtsd el ,hogy ha valaki sztrájkol,akkor meg van az oka rá.
Attol hogy neked szar,lehet hogy más veszi a fáradstágot ,és kiáll másokért,és kiharcolja a fizu emelést.te nem vagy képes rá,én sem,DE mi IGEN.
PONT

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Balumann
Hát BKV sebességérõl annyit, hogy suliba busszal mek 1 megállót, majd 5 villamos megállót, a séta idõ összesen kb. 5 perc.
Evvel szembe BKV-val van, 25-30 perc míg beérek (télen még nehezebb). Bicajjal meg még hóba is beérek 20-22 perc alatt, jóidõbe ha sietek még 16-17 perc alatt is...

De nemegyszer mentem pl. 13. kerületbõl (busz, földalatti, villamos) a Moszkvatér környékére, bicajjal is. BKV -val 40 perc, bicajjal 25 perc (ráadásul bicajjal lassabban tudtam menni, mert a 4-6-os vonalán mentem a Nyugatitól).

És még dugóba se nagyon megyek, úgy is iszonyat lassú.
Nagyon jó lenne, ha csinálnának több kerékpárutat, és biztosítanák a tárolási lehetõségeket sok helyen (mint pl az én sulimba!). Szerintem aki rövidtávra közlekedik Bp-n belül is, bicaj a legjobb megoldás. Ha jól emlékszem az unió adott vmennyi pénzt a kerékpárutak fejlesztésére, remélem tényleg lesz belõle vmi...

Akik höbörögve a sofõrök fizetés emelését és a jegyárak csökkentését követelik, azok csak az ostoboságukat bizonyítják.
Ezek a tömegközlekedési vállalatok már most is erõsen veszteségesek (mindig is azok voltak) , ezt pedig az állam fedezi az adófizetõk pénzébõl. A kiadások növelése és bevételek további csökkentése a veszteségek további növekedését okoznák, vagyis még többet kellene rá költenie az államnak.
Ezt vagy forráselvonással (mondjuk egészségügytõl, oktatástól) vagy az adók növeléssével lehetne megoldani, nem tudom a lentebb hozzászólók melyiket szeretnék?

Rakj a nyugdíjas mamikra is görkorit... Az lesz a legjobb, ha az autózást is teljesen tönkreteszik "dugóadóval". Ha már Neked nem telik rá, a többi se örüljön. Majd 40-60 évesen is kerékpározz, meg görkorizz a városban... Fõleg télen amikor minusz 20 fok van. Köszönjük építõ jellegû kedves hozzászólásodat a Budapestiek nevében... 😊
Te meg maradj "okos szegény" egész éledbtben, nehogy valaha is egy "faszkalap" gazdaggá válj... Téged sem fog ezért senki sajnálni.
Attól, hogy valakinek van pénze, még nem feltétlen hülye ... Sõt lehet azért lett pénze, mert tett is érte valamit, hogy legyen.

Bekaphatod!!!!😊
Nem szeretem annyira angliát! És nem mindenki végez általad leírt melót!!!
Amugy meg most itthon vagyok!!!
Sokat kapnak a busz sofõrök!!!!
200nettó v brutto?
Ne haragudj de nem Bp-bõl áll az ország!!!
Ki nem szarja le ha sztrájkolnak megértem tegyék!!!!
A sok bp-i ember beszopta volna a faszt és sétálgattak volna A-bol B-be közben azt a a faszopó Demszkyt meg a dunába basszák!!!
Én jobban szeretek görkorival jáûrni v sétálok Bp-en mindenhova,bár a szmogtol föleg nyaron megfulladok:S Ha ithon melozom akkor oda is görkorival megyek ha tudok!!!
Remélem bevezetik itthon is a dugo adót ami londonban mar müködik!!!
Nem sajnalom egyik embert se!!A sok faszkalap gazdag meg ugy is kifizeti!!!
Amugy imádok a villamossal utazni!!!! fõleg 59-61!!!😊
ha elfogy az olaj majd akkor fog mindenki észhez térni addig kétlem h bármi változás is lenne!!!
BCS pixel
nálunk legalább van tömeg közlekedés

Azért nem mindenki teheti meg azt, hogy fogja magát és aszondja hogy nem dolgozok mert béremelést kérek. A legtöbb helyen ilyenkor kibasszák a munkást és holnap felvesznek másikat. Persze ahol van szakszervezet ott okés meg is tehetik és ez így rendben van. Nálunk például volt hogy 6 asztalos mondott fel egyszerre. És ? Leszarták 2 nap múlva volt másik 6.
Amúgy tényleg nem irigykedés. Ha már irigykedni akarnék akkor a gyurcsány 1,5 millás fizetésére irigykednék nem a szaros 160 ezerre.
Engem nem a sztrájk zavart, csak az hogy pont olyan kezd el siránkozni akinek nem (annyira) kéne. Ennyi.
Az orvosok, meg a kórházak kezdhetnének sztrájba ha már ittartunk, mert annak a helyzete tényleg katasztrofális!Látod nekik szurkolnék!
Amúgy sz.tem nem kéne ennyire túldramatizállni ezt a dolgot...

Ez ami itt hiányzik, az összetartás . Nem hogy drukkolna nekik, hogy legalább a sofõröknek sikerüljön, nem nem, ha nekem nem jó, neki se legyen jó és akkor már, de jól érzem magam ...
Nap mint nap hallok ilyen hülye irígykedõ kirohanásokat, és pont azok ellen, akik valóban megdolgoznak a pitiáner éhbér fizetésükért, tanárok orvosok stb.
Teljes mértékben igazad van !
Miért is ne hasonlítsuk magunkat a nyugathoz ? Az árakban elértük a nyugatot sõt meg is haladtuk. Nem kéne már azt a több évtizedes lemaradást emlegetni, mint 20-30-40-50 éve. Persze ha nem tetszik pofa be, el lehet menni. "Nem a zsemle kicsi eltársak , hanem a pofátok nagy" ...
Na most autót miért is nem tudsz milla alatt venni ??? Tudnál ha nem lenne regadó , átírási ileték stb. A bankoknak és az autókereskedõknek az az érdekük , hogy új autót vegyél ezért mindent meg is tesznek , hogy ez az állapot fennmaradjon.
Hogy megint a nyugattal jöjjek, arrafelé a legszegényebb csóró vendégmunkás is vesz 1-2 ezer euróért (1-2 havi fizetésért) egy nálunk millióba kerülõ 10-15 éves tökéletesen mûködõ jó állpotú autót és jár vele, amíg ki nem esik alóla. Utána bontó, és vesz egy másikat. Nem kell a környezetvédelmi maszlag, ezek minimum euro 2-3-as "öreg, elavult" autók ...
További elõnye az újhoz képest, hogy a kutya nem lopja el tõle
Mondjuk ez itt is mûködik, csak a hazai sufnituning összetákolt állapotú olcsó autók nem igazán bírnak ki egy-két évet sem üzembiztosan, szervízelgetés nélkül.

Közép-kelet Európában meg ott van Szlovákia, regadó nincs, ileték nincs, biztosítás olcsóbb, autópálya matrica olcsóbb... Soroljam ???

Na ja, ha már igy elkanyarodtunk a témától, akkor megjegyezném hogy példát lehetne venni a franciáktól.
Ott ha sztárjkolnak a "bkv"-sok, akkor szolidaritásból sztrájkba kezdenek a vonatosok meg a repülõsök is, és akkor 1-2 napig kurvára nem megy semmi sem áll az élet. Viszont garantált hogy minden probléma meg is oldódik 1-2 nap alatt, és meglepõ módon a szakszervezetek mindig elérik amit akarnak.

Itthon meg, juj mi lesz, ha a szakszervezet sztárjok hirdet, a fele munkás bemegy dolgozni, mer akkor majd látja a fõnök hogy milyen rendes aztán biztos jólk megemeli a fizetését, miközben pont ezzel bassza el. ugye ismerõs a szituáció? Itthon egy normális sztrájkot nem lehet megszervezni mert jönnek az ilyen danny féle emberek, hogy "nehogymá a kurvaannyát kétszer annyit dolgozok és fele annyit keresek, nehogymá még õ többet kapjon" hozzáállás, aztán jól keresztbetesz nekik, és persze vicaverza, a kormány meg jót röhög általában hogy neki nem is kellet semmit sem csinálni, a jónépek jól elbasszák egymás érdekeit...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Már elnézést de errõl a "dögöljön meg a szomszéd tehene" tipikus irígykedõ és mérhetelenül szánalmas hozzáálás jut eszembe. Attól, hogy szenmély szerint Neked vagy másoknak nincs lehetõséged arra, hogy érvényesítsétek jogos bérköveteléseiteket nem kell "leugatni" azokat, akik szertnék fizetésüknek a nyugati minimálbér felét. Gondolom soha nem vezettél buszt, sem kamiont, fõleg a dugóban ahol, ha szerncséd van a busz mellett van még 2 x 5 centi néhány "szabályosan" parkoló autó miatt. Perrsze ha ledarálsz egyet kettõt, vagy óvatoskodsz melletttük negyed órákat, kirúgnak... Amúgy senkit nem fizetnek meg nálunk rendesen, elég szomorú, hogy egy Németországban dolgozó vendégmunkás senki takarítónõ készeresét viszi haza, mint itt egy jónak mondott átlagfizetés.
Az ország meg nem omlik össze a béremelésektõl, valamit ugye mondani kell, miért él a béka segge alatt mindenki.
Sajnálom, hogy rossz helyen dolgozol,ahol soha nem lesz béremelés, de inkább annak kellene örülnöd, hogy valaki netán célt ér, nem pedig irígykedni a másikra. Miért kellene minimálbéren élni vagy annak a kétszeresébõl élni emberek millióinak ??? A normális élethez reálisan havi legalább havi 2-300 ezres fizetések kellenének. Lehet hogy meg lehet élni persze kevesebbõl is, de lakást venni, vagy autó fenntartani a 2x-es minimálbérbõl is szinte lehetetlen.

Az orvosi ellátás amúgy is gond lesz jövõre , ne is aggódj, ha komolyabb (gazdaságtalanul gyógyítható) bajod lesz, a NYERSÉGÉRDEKELT magán biztosítóknak köszönhetõen, még ha fizeted is TB-t garantáltan meghalsz. Orvosoknak, ha van eszük, elmennek külföldre, akik becsületesen még emberségbõl gyógyítanak majd már egyre kevesebben lesznek sajnos.
"Szerinted érdekli a buszsofõrt, hogy van aki 1,5x annyit melózik kemény fizikai munkát és messze nem keres annyit mint õk ?"

És szerinted érdekli egy ügyvédet, hogy egy 10 perces papírmunkáért elkér 30-40.000 Ft-ot? Olyan nehéz megérteni, hogy ebben a világban mindig a fizikai munkás keresi a legkevesebbet?
Különben meg igenis sztrájkoljanak. Sokan azért nem kapnak fizetésemelést, mert be vannak szarva, és nem mernek szólni!
"Ha én csak szólni mernék a fizetés emelésérõl másnap már nem kéne jönnöm dolgozni 😊"
De ha vagytok 10-en egy csoportban, és mindenki szól, akkor lehet, adnának! Bármelyik munkaadó tudja, hogy egy embert felvenni pénzbe kerül, a betanítás, az esetleges tévedései, és igen, a papírmunka is!

Beszariak rengetegen! Nekem is szar volt az órabérem, egyedül sztrájkoltam, beintettem, hogy ennyiért nem megyek, és kaptam 50%-os emelést!!!
" "Ennyi erõvel akkor minden 2 munkahelyen ahol felelõsség van a munkáson és kevesebbet keresnek, lehetne sztrájkot hirdetni. Na ?"

Nagyon helyes, én támogatom õket, mert ebben az országban az átlagember szarúl keres. Igen, még a buszsöfõr is. "

Így igaz és akkor 2 nap alatt összeomlana az ország mert sztrájkolna mindenki aki több pénzt akar ! Az orvosok a buszosok a pedagógusok a pékek, a fuvarozók, a mávosok.
És akkor már nemcsak az iskolába jutás lesz gond, hanem az orvosi ellátás is meg az élelmiszerellátás is meg minden más ahol épp sztrájkolnak mert keveslik a pénzt... Hát sz.tem meg a te tudatoddal van valami...

szerintem a te tudatod még a szocializmus édes-mázas világában ragadt. Nincs olyan, hogy nem jogos emelés. Ha ki tudják maguknak harcolni akkor jogos és kész.

"Ennyi erõvel akkor minden 2 munkahelyen ahol felelõsség van a munkáson és kevesebbet keresnek, lehetne sztrájkot hirdetni. Na ?"

Nagyon helyes, én támogatom õket, mert ebben az országban az átlagember szarúl keres. Igen, még a buszsöfõr is.

Normálisabb helyeken nem egymás torkát szívják az emberek, az Aba Botondok a közellenségek. Persze ez nem egy kialakúlt civil társadalom, majd megértitek vagy maradtok a szarban.

xDS
Jobb is ha lelépsz. Több pénzt szeretnének keresni...akkor más munkahelyeken is sztrájkolni kéne ha épp kedvük támad több pénzt keresni.Vagy ezekszerint elég csak fenyegetõzni.

pff hát ez nagyon szar volt már bocs. Fõleg ez a támogassuk egymást szöveg.
Tudod majd ha az a bizonyos soffõr aki 160at keres, átutal nekem mondjuk egy 30-40 ezret hogy egálban legyünk, majd akkor én is elmegyek vele tüntetni meg sztrájkolni!
Tudod te mikor volt nekem fizetés emelésem ?😄 Háh. Persze, mert én se tudom!
Szerinted õk támogatnak bárkit is? Ebben a szaros országban sajnos mindenki arra megy hogyan tudná mégjobban lehúzni a másikat!Ez a legszomorúbb.
Ugyanmár...Õk egyszerûen keveslik a pénzüket mint mindenki más.Van lehetõségük hát kikövetelik az emelést. De az még nem azt jelenti hogy jogossan. Ennyi erõvel akkor minden 2 munkahelyen ahol felelõsség van a munkáson és kevesebbet keresnek, lehetne sztrájkot hirdetni. Na ? És akkor mindenki összefogna és együtt sztrájkolnának az ápolónõk az orvosok, a buszosok, de akkor már a vonatvezetõk is meg az összes többi.
Ha én csak szólni mernék a fizetés emelésérõl másnap már nem kéne jönnöm dolgozni 😊
Meg ez nem úgy megy hogy együtt érzek-e vele vagy nem. Szerinted érdekli a buszsofõrt, hogy van aki 1,5x annyit melózik kemény fizikai munkát és messze nem keres annyit mint õk ? Ha ? Eszébe jut egyálltalán, hogy minimálbér dupláját kapja így is ! Miközben más ember kihajtja a belét napi 10-16 órában kevesebb pénzért... Ugyanmár...

szerintem meg pontosan errõl van szó.

Mi az, hogy még nekik áll feljebb? Milyen hozzáállás már ez? Egyszerûen több pénz szeretnének keresni, ugyanúgy, mint bárki más. Neked persze a fizetésemelés elõtt eszedbe jut az ország szegényebb része és inkább le is mondasz róla.

Amikor az orvosokat kellet utálni akkor az ország egy része örömmel állt be a sorba, aztán jött a patikus maffia és most a söfõröket kell megvetni.

Még szerencse, hogy már nem sokáig maradok itt.

Nem arról van szó. Én nem sajnálom tõlük a pénzt. Keressenek felõlem 2x annyit is.
Az az egy idegesítõ, hogy amíg az ország nagyrésze örülne ha annyit keresne, addig még nekik áll fejebb hogy csak annyit keresnek.

tipikus magyar hozzáállás

ahelyett, hogy támogatnánk egymást egyesek itt verik a taknyukat, mert vannak olyanok akik mernek jobbat akarni és ehhez még eszközük is van.

Amúgy meg ha nem esett volna le, azzal a kommentel arra akartam célozni, hogy minden úton közlekedõ, legyen autós kamion busz stb nagy felelõsséggel van a forgalom többi résztvevõjére! Úgyan úgy életekért fele egy autós aki 220-szal megy, mint egy buszos, aki bassza megadni az elsõbségte mert "õ a nagyobb" alapon. Vagy egy kamionos szintén ilyen alapon.
Úgyan úgy balesetet okozhat egy autós mint egy kamionos vagy buszos, hogy hányan halnak bele az már csak a körülményektõl függ.

Mellesleg egyik legjobb haverom kamionos. Spanyolba meg Hollandiába Franciába jár. 150 ért havonta 😊 És van hogy teljes heteket tölt kinn abban a szar kosciban. De az tény hogy mondják is neki hogy milyen keveset kap.

Hát igen, technikailak semmi extra nem lenne benne. Amúgy meg ha tényleg volt már ilyen akkor LoooL 😄 Dehát azért az embert még mindig nem lehet helyetesíteni. Igaz van amikor sokkal jobb egy gépre bízni a dolgokat mint az emberre.

minimálbérért fel se kelnék reggel xD
Igen 160ért, de még 120ért is vezetnék metrót 😊 Hidd el nem olyan nagy valami az 😊 Max vinnék újságokat.

Mynet
Ebben az a poén, hogy olvastam vhol hogy ezek a jókis metrókocsijaink amik most vannak már képesek voltak sok x évvel ezelõtt, vezetõ nélküli üzemeltetésre. Csakhát az ember parázik ha nincs ott a vezetõ ember. Ennyi. Sok-sok éve még metró vezetõ sem kellene. Hálátlan egy munka.

"Akkor a kamionosok is keressenek 3x annyit ?"

A kamionosok, ha nem akarják, hogy a KPM basztassa õket, akkor betartják a munka-pihenõidõ arányát. És nagyon csóró az, aki em keres 3-400-at. Egy spanyol fuvarért, ami 8-9 (10) nap, 7-800 (1000) Euró a fizu, plusz még ugye sok minden le is eshet a kamionról, illetve sok egyéb biznyában is benne vannak a kedves sofõrök.
Itt vidéken van olyan volán forda, ahol a buszsofõr 4:40kor kezd, és 22:50kor végez, közben délután 2:50-tõl 6:50-ig "pihenhet".
Gázolajat nem lop, mert errefelé csak a túlfogyasztás ismert, azaz a gépkocsik átlagfogyasztását az irodákban úgy állapítják meg, hogy azt szinte lehetetlen legyen tartani, így átlag havi párezer forintot még le is vonnak túlfogyasztás címszóval. Aztán csodálkozik a paraszt, hogy mért nem megy a klíma nyáron... 😊

Nem mondom, hogy sztrájkoljanak, de azt se, hogy minimálbérért dolgozzanak, és szarni bele felelõsségvállalással vezessenek buszt!
Ja, és metrósofõr lenne valaki minimálért? Igazán semmi dolga, csak gáz, meg fék. Alig csinál valamit a köcsög, nem igaz? Na, csinálná valaki? Biztos kurva jó lehet, ülsz egész nap a seggeden, nézel a sötétbe ki a fejedbõl, amikor felgyullad egy lámpa fékezel, és ennyi... Szerintem az emberek 95%-a öngyilkos lenne pár hónap után!
Mike
milyen audód van? :o diesel és 500 köbcentis?

és melyik városbvan autózol? mert fix, hogy nem pesten

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

"de semmi joguk nem lett volna sztrájkolni!"
Gondold át amit irtál,és térdepelj be a sarokba....

Neharagudj, de ma magyarországon a havi 160 ezer kp plus "juttatások" meg miegymás nem olyan rossz pénz!Mégiscsak a minimálbér duplája és mégsem kell hozzá felsõfokú.
Úgyhogy sajnálom a helyzetét (õk mért nem sztrájkolnak?), de én is tudnék oldalakat írni hogy milyen kemény a munkám meg hogy szopatják szét a munkásokat a fõnökök...
Szal te térdepelj a sarokba inkább 😊

johnny quest
Sztem meg nem csak a BKV-nál kéne sztrájkoni hanem mindenkinek sajnos nálunk a dolgozói éerdekvédelem nincs túl magas szinten, kivéve ha az ember politikus....

Cleawer!
Mégsem õk verték a mellüket.
A bkv-nán elég gyakran elõfordul, hogy késõbb indul a busz, mert a sofõr éppen máshol van, ha csökkentik a pihenõidejüket, akkor gyanítom, hogy általános lesz, hogy 1-10 perccel késõbb fognak indulni.
Már megint. Egy szóval nem mondtam hogy nem kell keményen dolgozniuk. Egyetlen szóval sem. De nem kell túlzásokba se esni.
Erre ez a legjobb válasz:

"Az meg hogy övék az egyetlen alulfizetett felelõsségteljes munka ebben az országban: egy baromság.
Kapásból tudok 10-et mondani (tûzoltók, rendõrök, orvosok, tanárok, kõmûvesek, mentõsök, ápolók, tervezõk, politikusok😄 - ez utlsó persze egy vicc), de ha utánanézünk van még egy halom. És õk nem sztrájkolhatnak."

arty!
Példák? Egy halált okozó bkv-s busz biztos benne lenne a hírekben.
Kevesebbet hibáznak. Ezt csak egy kétéves gondolhatja komolyan.
Aki szerint meg keveset keres, az meg elmehet bármely más munkakörben, vagy más céghez sofõrnek. Az meg, hogy ki mennyit dolgozik megint relatív, sok más munkahelyen, többet dolgoznak, nem ritka a napi 12-14 óra sem, akkor neki milyen szabadideje van???
MIskolcon dolgozik faterom az MKV-nál,kb 120at keres,nemtom pontoasn.Buszt vezet,jegyet árút,jegyet ellenõriz,aprótszámol,buszt szerel(ha megmakkan menet közben)A gázspray az náluk természetes, mert van itt is szerény kissebbség.Foylamtosan 1ajtózniuk kell,ez már pararncs ,aki nem csinálja az az állásával játszik.Na akkor képzeld el hogy 100 diák akar felszállni 1 ajtón,és tartani kell a menetrendet+vezetsz,behozod azt a 4 perces késésed.A végállomáson 5 perccel hamarabb be kellene állni indulás elõtt a buszmegállóba,de 3 percel indulás elõtt érsz be az elõzõ szállítmánnyal,ha ügyes vagy tudsz pisilni is ,de a kaja már luxus...

"de semmi joguk nem lett volna sztrájkolni!"
Gondold át amit irtál,és térdepelj be a sarokba....

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

arty
aki pl halált okozott, azt elitélték.

szimplán keveset hibáztak ...

egyébként, aki szerint sokat keresnek az menjen el ugy melozni h reggel 5-11ig aztán 14-19h-ig ... nincs életed bazz, nincs szabadidõd !!!! 😞 más kérdés, hogy ha nem lennének aba botond tipusu tolvaj férgek, akkor tellene a BKV-nak komolyabb bérfejlesztésre is. a BKV egy nagy vizfejû állami cég, amit jo szokás szerint szét is lopnak.

Forza.

Arra kíváncsi lennék még (mert nem tudom) hogy egy nap hány órát vetetnek a Bkv-sok?

Az meg hogy övék az egyetlen alulfizetett felelõsségteljes munka ebben az országban: egy baromság.
Kapásból tudok 10-et mondani (tûzoltók, rendõrök, orvosok, tanárok, kõmûvesek, mentõsök, ápolók, tervezõk, politikusok😄 - ez utlsó persze egy vicc), de ha utánanézünk van még egy halom. És õk nem sztrájkolhatnak.

Ezek a vállalati górék is (akiket mindenki szid) elvileg azért visznek haza milliókat, mert "rajtuk nagy a felelõsség". Aztán ha valami balul sül el, persze a kisember rúgják ki/csukják le, ne adj isten egy kis végkielégítés mellett lemondanak.

Általánosságba elmondható hogy amíg a minimálbér nem éri el a nyugati szintet addig senki ne akarjon nyugati fizetést kapni.

Valahogy éreztem hogy ekkora felháborodást fog kiválltani 😊
De nem teljesen korret amit írtál, mert ennyi erõvel minden egyes soffõrt, legyen busz villamos vagy autó meg kéne fizetni mint az állat. Mert ha egy személyautó soffõr nem figyel oda ugyan úgy balesetet tud okozni és halált is ahogy szoktak is. A dugókról nem is beszélve!
Amúgy nem 8 álltalánosom van 😛 informatika mérnökasszisztens vok amellett építésztechnikus, és jelenleg grafiku 😊 6éve van jogsim, és hidd el vezetek is eleget. És elég szar itt a helyzet fõleg pesthez képest munka terén. Amellett nekem nincs szakszervezetem ahol reklamállhatnék hogy nem elég a havi 160 😄 Ha valami nem teccik el lehet menni alapon megy itt minden. És persze az ember nem megy el mert nincs más lehetõség max Pest. De mindenki nem költözhet pestre.
Az a gond a pesti mentalitással hogy azt hiszik hogy nem is áll másból az ország csak pest...
Amúgymeg menjen el a soffõr 2 hónapra asztalosnak havi 100 ért. A kezemet rá hogy utánna örülni fog hogy visszamehet vezetni az irdatlan nagy felelõsségbe 160 ért. Mert szerinted baleset nélkül végigvezetni egy napot az olyan nagy kurva nagy dolog ? Akkor a kamionosok is keressenek 3x annyit ? Mert nekik is nagy felelõsség a 12tonnás kamionnal az M0-on!És ha õk karamboloznak akkor tényleg bedugul az egész. Érdekes mégsem esik meg minden nap minden 2.-kal.

Látom van egy-két marha okos.
Szerintem kézbe 160 teljesen jó egy ilyen melóért (szerintem még sok is, hozzátéve hogy elég sok sofõr lopja a gázolajat , legalábbis vidéken jó szokásuk), nem tom mit pattogtak. Nem csoda , hogy rájöttek jobb, ha inkább csöndbe maradnak

shaba23
én meg azt hittem, azért keresnek oylan sokat, mert valahogy minden évben sikerül kizsarolni a fizetésemelést <#wow1>
GiXXXer!
Eddig hány buszvezetõt ítéltek el???
ovónõt, ápolót, stb. biztos többet...
Nagyon demagóg ezt a hú, de nagy felelõséget, kurva sok munkánál nagy a felelõség, feleakkora pénzért.
Gerygrey
Szerintem meg pont, hogy a buszsofõrök nem "csak vezetnek egész nap".

Ha az asztalos elbassza a szekrényedet, fogja és kezdi elõrõl, ha a kõmûves ferdén húzza a falat, az õ baja, magának csinál plusz munkát. Viszont ha a buszvezetõ karambolozik, akkor nem tolathat vissza az utolsó megállóig hogy újrakezdje a manõvert, rosszabb esetben emberek halhatnak meg, igenis meg kellene becsülni õket.

Alapvetõen a BKV-nál nem a buszsofõrök, inkább a felsõbb "kasztokban" ücsörgõk fizetésével vannak nagy problémák. Tíz menedzserpistinek egy ötössel kevesebb a másfél misibõl, máris megvan 500 buszvezetõnek egy tizes per hó, akik ténylegesen csinálnak is valamit.

Az "utas-sztrájk" pedig azért kivitelezhetetlen, mert a belvárosban sajnos monopolhelyzetben van a BKV, nincs alternatívája. Nem, az autó nekem nem az. Budapesti utakon, budapesti forgalomban, magyar vezetési morál mellett nem. Inkább ülök a kicsit meleg, kicsit büdös metrón és combinon (azért a büdösség sem mindennapos, a meleg meg kb fél hónap egy évben) 15-20 percet, minthogy légkondis autóban, de idegeskedve hogy melyik barom húzza meg az autóm oldalát a bedugult körúton, ráadásul 45 perc alatt megtéve ugyanazt a távot az ár többszöröséért (benzin, parkolás, stb)

A távolsági közlekedésben viszont csakis autó, a múltkor kiszámoltuk hogy kocsival BP-siófok 3000-3500 Ft gázolaj, viszont ugyanez vonattal, másodosztályon, lassabban odaérve és többet gyalogolva a csomagokkal két felnõttnek 8500 HUF! Azért ez egy kicsit vicces.
" ha mondjuk az alapok betonozásánál elkúrnak valami, elég csak a beton minõségét kicsit rosszul kikhozni, akár ledõlhet az épület vagy bármi más."

És azért kit vonnak felelõsségre? A mûvezetõt, építésvezetõt, nem igaz? Miért nem figyelte a sok suttyó agyatlan barmát.

Ha a buszsofõr elnéz egy követési távolságot, és belekoccan egy teherautóba, elesik egy terhes anyuka, elvetél, vagy combnyaktörése lesz egy maminak, akkor kit vonnak feelõsségre? Határon kell vezetnie, különben az utasok szidják, hogy miért pöcsöl annyit...!
Háááát? Csak vezetni??? Az semmi? Van jogsid?
Ha az asztalos véletlen elszab egy lemezt, meghal 100 ember? Ha a betonozós cigánygyerek egy fél órára elmegy cigiszünetet tartani, abból dugó, halál lesz?
Nem sok az a 160.000 hidd el...
Ahogy észreveszem, kedves Dany007, te is a "8 általánossal ügyvédi fizetést akarok" frakciót gyarapítod!
Ha nem tûnt volna fel, mindenütt az keresi a többet, akinek kevesebbet kell dolgoznia. A fizikai munkásokat fizetik meg legkevésbé, a FELELÕSSÉGET, TUDÁST pedig a legjobban. Ha nekem folyamatosan koncentrálnom kellene a vezetésre, ráadásul ugatnom a csövessel, hogy "nem szállhatsz fel, öreg!", és emellett még próbálni nem késni, hogy nem szúrjanak az utasok, hát, valahogy kevesellném én is azt a pénzt!
" Valaki írta hogy mit ugatnak a bkv sofõrök. Kapnak kétkilót nettóba. Tudod mekkora felelõsséggel jár egy villamost vezetni? Nem mert te sose lennél rá képes. "

Nananananaaa. Azért akkora túlzásba ne essünk. Nem vagyok egy szarkértõ és biztos hogy nem egyszerû villamost vezetni, de azért nem lehet olyan nagy ördöngõsség!Fõleg hogy a köttött pálya elég nagy segítség.
Jójó tényleg van felelõsség nem egyszerû.
De ebbõl kiindulva egy kõmûves vagy segédmunkás akik betonoznak azok kaphatnának akár 300 ezret is vagy mégtöbbet, elvégre ha mondjuk az alapok betonozásánál elkúrnak valami, elég csak a beton minõségét kicsit rosszul kikhozni, akár ledõlhet az épület vagy bármi más.
Csak azért írtam ezt az idétlen példát, hogy érzékeltessem, a BKVs soffõrökön kívül is vannak rengetegen akik nagy felelõsséget vállalnak a munkájukkal és messze nincsenek úgy megfizetve.

Egyetértek. Nem teljessen errõl szól a cikk, de semmi joguk nem lett volna sztrájkolni!
Veszprém megyében, itt nálunk a cégnél egy asztalos napi 8-10 óra kemény fizikai munkával megkeres 100at...túlórával 120-at is talán! De semmiképpen nem 160at pedig ahogy elnézem tényleg nem egyszerû meló!
Ezzel szemben a buszsorfõrök "csak" vezetnek egész nap. Mielõtt bárki anyázna tudom jól hogy milyen kimerítõ egész nap vezetni, fõleg a Pesti forgalomban. Nem könnyû. De könyörgöm ! Azért mégse betonozni kell!!!És nem porban mocsokban dolgozik nem is kinn a minusz 10 fokban! Arról nem is beszélve, hogy gondolom egy BKV-nál azért nem minimálbérre van bejelentve, rendessen kifizetik a szabiját is, és talán táppénzre is mehet. Mert a KFT-t bt-k egyebek eléggé kihasználják a saját helyzetüket, és azt hogy a dolgozó nemszivessen keres másik melót mert nincs.
Egyik grafikus kollegám most megy fel pestre grafikusnak havi 130 ért...Szal még õ se kap 160-at pedig nem "csak" egy soffõr.
Szóval mindezek után csak fogják be a soffõrök (elnézést) a 160 ezres fizüjukkal meg a juttatásokkal meg kitudja még mivel!

Remélem visszaolvassátok miket irogattatok. Miért drága a jegy? Azert mert vagy nem veszed meg vagy föl se szállsz hanem autózol. Miét igénytelen? Azért mert mindenki beleszarik hogy milyen, úgyis koszos felkiáltással.
Ha látsz egy embert az utcán aki eldobja a szemetet akkor nem mész utána hogy: bocs, elhagytál valamit? mert igenis utána kell menni minden alkalommal.
Akik autóval járnak: a te szaros 50-60-80 kilóddal hogy merészelsz elvenni annyi energiát a világból hogy 1.5 tonnát megmozgass? Ez az ami igazságtalan. Nincs bûz a kocsidban??? Na ne szorakozzál, miattad van kibaszott büdös a városban.
Kûûfõõdön jobb? Hápersze, mivel ott az vana tudatban hogy az utazáshoz jegyet kell venni és ha nem veszel akkor nem utazhatsz. Itt meg kurvaanyádtegecihogy kéred a jegyem.
Elhiszem hogy sokkal kényelmesebb autóval de ha mindenki ilyen önzõ geci akkor soha nem lesz jobb se a tömegközlekedés se a szag a városban. Meg még elég sokminden.
Valaki írta hogy mit ugatnak a bkv sofõrök. Kapnak kétkilót nettóba. Tudod mekkora felelõsséggel jár egy villamost vezetni? Nem mert te sose lennél rá képes.
Azért van még mindíg ellenõr mert magyarországon sokkal kevesebbet ér az emberi munka. Csak a környezõ országok minimálbéreit hasonlítsd össze.
Ja és Oasis UK remélem soha nem jössz haza, rád itt nincs semmi szükség mert a te "fajtád" viselkedése miatt ilyen a közfelfogás. Maradj csak Angliában a lengyel meg a paki bevándorlókkal, tõlük tanulhatsz sokat. Tudod mert angliában is sokat ér az ember munkája. Azért végzed a mocskos melót TE.
Már lassan egy éve biciklivel járok és nem értem meg az embereket hogy a dugóban állva vagy a hetesen mint a szardíniák, miért nem ülnek fel egyszer és mennek vele bárhova. Rengeteg embernek lenne rá lehetõsége és mégse teszi.

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

Mynet
Én is! 😊

Meg azért a tömegközlekedésnek is van elõnye. Pl: nem kell parkolóhelyet keresni vele. Részegen is utazhat vele az ember. Nem kell visszamenni érte, ha ott hagyja az ember valahol. Nem tudják ellopni. És mindíg utazhatsz vele (ha épp nem sztrájkolnak <#nevetes1>). És ráadásul az utazási idõt is ki lehet használni. Pl nagyon jól lehet tanulni utazás közben, amit autó vezetés közben nem tehet meg az ember.
Csak sajna itthon divat mindenért sírni, és az apró dolgokat hajlamos elfelejteni az ember.

"A MÁV esetében korábban még lehetõség volt Intercity jegyeket telefonon megrendelni, amit 15 perccel az indulás elõtt át kellett venni, de mivel leleményes egyetemisták biztos ami biztos alapon lefoglaltak 4-5 jegyet is egy nap (ki tudja mikor érnek ki az állomásra), ezért a MÁV ezt a rendszert beszüntette. Jelenleg a megrendelt jegyet legalább 24 órával az utazás elõtt át kell venni, így teljesen feleslegessé téve az egész elõreváltós herce-hurcát, mert úgyis kétszer kell kimenni az állomásra."

Csak hogy ehhez hozzaszoljak. Kedves Daniel cikkiro!😊 Utaztal te mar IC-vel penteken/vasarnap Pestrol Nyiregyhazara, illetve vissza?(Lehet mostansag kocsival utazol?) Ugyanis ha nem veszed meg 1 hettel elore a jegyed, akkor nem is lesz. Tehat az, hogy felesleges a netes rendeles az igencsak ketsegbe vonhato. Teny, hogy jobb volt, hogy atvehetted elotte 15 perccel, de meg igy is megeri 2x kimenni, hogy legyen helyed az ICn. Az mar mas kerdes, hogy 20 evvel ezelott az IC kb. 20-25 perccel korabban ert be Nyiregyre, mint manapsag. Ez eleg gaz.

Nem teljesen. Elég gyors a BKV, ha minél kevesebb buszt veszel igénybe. Persze vannak kivételes és gyors járatok, de a Metro + Villamos kombónál sokszor nem gyorsabb az autó. Sõt.
Másrészt azzl sem értek egyett, hogy rendesen kihasználják a tömegközlekedést. Akkor miért van tele Budapest összes útja autókkal? Amikben persze legtöbbször csak 1 ember ül ...

shaba23
Szegény buszsofõr tegnap a Sláger-en szerényen megjegyezte, hogy 160e-et visz haza havonta..ez nyugati viszonylatban tényleg kevés, de a MO-i viszonylathoz képest nem nagyon kéne ugrálnia egyiknek sem...nem a pénzük kevés, csak olyan helyzetben vannak, hogy elérhetik amit akarnak ha sztrájkolnak...