624
-
Apocalipto #144 Közben kidobták a piacra a Panda , és a Norton Internet Security 2008-at. Nemtom tudjátok e, csak úgy mondtam -
#143 szerencsére mind tudjuk ezt :) -
#142 az msg plus-t szerinted hagyd ki mert annak semmi baja... ha szponzort telepittetsz vele akkor majd dobálja a reklámot (nemtudom mire, egyszer se tettem fel).. szponzor nélkül kell:D -
Vardar #141 Na itt a régen várt teszt: (a ma reggeli legfrisebb verziók szerint)
Counter Spy 2.5: 2 adware(ebből 1 Messenger Plus)
SpyHunter 2.9:4 cookie
WinCleaner AntiSpyware: 1 spyware toolbar
AD-Aware 2007 Free: 12 cookie, 3 MRU object(nem tudom, hogy mik)
SpyEraser: 1 adware, 1 keylogger, 1 féreg, 1 malware(Messenger Plus), 1 remote
Spyware Terminator 2: 1 cookie
AVG AntiSpyware: 9 cookie
Spybot 1.5: 1 adware, 2 cookie, 1 malware(SpyHunter mint megbízhatatlan vírusírtó)
Köszönet zvaragabor-nak, bmate0007-nek, Doomista-nak a tippeket. -
#140 akkocs=akkor :) -
#139 Na ja, de ha nem ismeri még az adott antispy a kémet, akkocs b@szhatod az antispy-t. -
#138 ja csak logikusan kellene gondolkodni... ugyan lehet, hogy a comodo a szivárgás védelemben jó, de szerintem inkább meg kéne előzni azt, hogy a trójai a gépre kerüljön :o)
Magyarul: b@szhatod a szivárgásvédelmet, ha már fent van a gépen a trójai, talán inkább meg kéne akadályozni, hogy felkerüljön nem? :) lol, tehát szerintem kb. semmit nem ér, leginkább kell egy jó anti-spyware program, amivel kiszűröd ezeket és akkor nincs szükséged szivárgásvédelemre :) -
#137 A szivárgás(leaking) trójaiak, kémprogramok által használt technika, hogy kicselezzék a tűzfal védelmét, és adatot szivárogassanak kifelé. Vannak különböző szivárgást szimuláló tesztprogramok, amik veszélytelenek, és ki lehet próbálni őket a tűzfalakon. A matousec tesztje éppen erről szól. Ebben a legjobb a Comodo tűzfal, amint azt a teszt is mutatja. -
Vardar #136 Az mi? (szivárgásvédelem) -
#135 Lemaradt:
4-ből kettő szinte nem is rendelkezik szivárgás védelemmel. -
#134 Frissült a matousec oldala, 4 új tűzfalat teszteltek le. -
#133 Rendben. Jöhetnek majd. -
Vardar #132 Majd ide is kiteszem az én tesztjeimet. Nem profik de magyar. -
#131 Úgy néz ki hogy tervbe van véve a PC Tools Antivirus az AV Comparatives oldalán erre a hónapra. Kíváncsi leszek, mert pont pár napja tettem föl próbára. Bár pont ma szedtem le. :) Ráfér egy erős verziószám váltás, nincs még valami nagy adatbázisa, és a proaktív védelme sem a legerősebb még. -
#130 Aham. -
Vardar #129 Új logo? -
#128 Orosz. Moszkva a főhadiszállás. -
Vardar #127 Én is pont Gábor tanácsára.
A Kaspersky az orosz? Azt hittem valami Amerikába vándorolt lengyel. -
#126 SP2 tűzfal simán kienged olyan programot amit tiltasz neki. -
#125 Én Comodo Firewall Pro-t használok.
A #123-asat a Microsoft hivatalos oldaláról idéztem. -
homeless #124 Én windowson ezt használom.
De amúgy az sp2 tűzfalába is meg lehet adni szabályokat, hogy mit szűrjön. a helyi hálóra is külön, meg az internetre is külön. Kimenő és bejövő forgalmat is szűr. -
#123 "Windows Firewall protects your computer by blocking communications that might actually be dangerous software trying to find a way to connect to your computer, rather than communications from a person or program you want to interact with. Windows Firewall is smart enough to allow connections from computers in your home and to block those connections from computers on the Internet. For example, Windows Firewall will allow you to share files or a printer between two computers in your home, but it will block any attempts from people on the Internet to connect to your computer."
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/security/winfirewall.mspx -
Vardar #122 Várjál csak. Nekem régen egy játékom nem engedett a neten játszani mert nem engedte az XP tűzfal. Akkor ez a kifelé irányulót is szűri. -
#121 Azért, mert az SP2 tűzfal csak egy szimpla klasszikus csomagszűrő, ami csak a befelé irányuló forgalmat szűri, semmi mást nem csinál. -
Vardar #120 teszt -
Vardar #119 Miért ilyen gyenge? A biztonsagportál.hu tesztjén kiváló. -
zserrbo #118 Az IEspyad olyasmi, mint a Spywareblaster.
Igen én is úgy értettem, csak nem írtam le külön, hogy lehet csak Sp2-es tűzfal lesz. Több, mint a semmi (bár nem sokkal). -
Vardar #117 Kipróbálom a a CounterSpy-t bár nem várok tőle sokat. -
Vardar #116 Na az nekem semmit se csinált. -
#115 Tűzfalnak ha ennyire szótlan tűzfal kell, akkor végső megoldásnak ott az SP2-es tűzfal. -
Vardar #114 IEspyad? Ez mi? -
zserrbo #113 Na igen, de írtam hogy nem én fogom felügyelni és akié a gép az nem ért ennyire hozzá. Játszani is szeretne azért, szóval nemtom. Ahogy látom a Look 'n' Stop kevesebbet fogyaszt, mint az Outpost Pro, bár nem néztem meg személyesn. Mégis asszem nem rakok fel neki tűzfalat csak amiket lentebb írtam. Ezt nem ajánlom amúgy senkinek, hoyg ne rakjon fel tűzfalat. Én se szívesen teszem ezt.
....Most jutott eszemeb, bár nemtom hogy ennyire képes lenne-e a géptulaj: mikor játszik és nem kell hozzá net kapcsolja le,ki a netet és a tűzfalt is így felszabadul erőforrása.
Az IEspyad-ról azt olvastam több olyat is blokkolhat, ami nem veszélyes.
Van valakinek erről tapasztalata? Mert úgy tudom több dologtól véd, mint a Blaster és gyakrabban frissítik is.
-
Vardar #112 Comodo Firewall Pro. Magyar kicsi a rendszerigénye de be kell járatni(10-20 alkalom után megjegyzi a dolgokat) -
zserrbo #111 nem tudom hova írjam, így ide jön.
Tűzfalból eddig 3 félét használtam ilyen sorrendben: kerio, ZA, Outpost...
Na most van egy gép aminek a biztonsági részét kell megoldanom.
128Mb ram a proci se hiszem hoyg több 1,6GHZ-nél...
Szóval valszeg nod32 lesz rajta, ha működik a második leszedett verzió (az elsőnél nem töltöt b az AMON modul), Az Avast meg most is fennt van nála, ma raktam fel de nem szedte le az msn vírusokat :(
Szóval nod32, Spyware Blaster, DMR, winupdate mellé milyen tűzfalat ajánlotok? A lényeg a nagyon alacsony rendszerigény, könnyű kezelhetőség, vagyis inkább úgymondanám nem túl bonyolult és egyszer elég legyen beállítani, mert nem felügyelem majd pár óránál tovább. És jobb védelem, mint a Windows SP2-es tűzfala. Ha nem lesz ilyen akkor nem rakok fel neki, mert 128M ram nem sokra elég.
Szerintem az Outpost sokat eszik az ő gépéhez képest.
-
#110 Unalmamban összegyűjtögettem 1-2 teszt oldalat. Néhányat ismertek közülük.
ICSA Labs
West Coast Labs, VirusBulletin, AV Comparatives, Checkvir, AV Test,
Overclockers, PC Mag, Egy 2006-os PC World antivirus teszt.
Matousec, Firewll Leak Tester, -
#109 CS a rezidens védelmét a fizikaiban futtatja. A grafikus felűletet pedig kilapozza. Ezért nyílik maga a program beállító felülete kicsit lassabban, de a valósidjű védelme gyors. ( ja, és 20 mega )
Egyébként letöröltem mert elviselhetetlenül lassan frissít. Egyszer sem bírtam kivárni. -
zserrbo #108 Elvégre a neve is utal rá lapozófájl. -
zserrbo #107 "lapozófájlokban és fizikai memóriában" - így helyesebb. -
zserrbo #106 De most gondolj bele pl egy adott programnál megnézi az egyik ember, hogy pl 20Mb memóriát használ a fizikaiból és amúgy pl 30-at a lapozóból.
A másik embernél pl 30MB memóriát használ a fizikaiból és 20-at a lapozóból. Én úgy tudom és nem vagyok egyedül, hogy nincs megszabva az adott program memóriahasználatának hány százaléka lesz a lapozófájlokból és a fizikaiból.
Amúgy meg az lehet hogy épp nem lassít, de ha olyan programról van szó ami rezidensen fut pl egy kémprogramírtó akkor bizony felhasználhat a lapozófájlokból. Így akár lassíthat is. -
#105 A fizikaiból húszat használ. Az hogy a lapozóból mennyit igazán nem érdekel, ha nem lassítja a gépet.