624
  • Doomista
    tanulj meg programozni...
  • bmate0007
    ez a téma is egész jól halad..kéne egy banner. :D
  • Vardar
    Bárcsak tudnék Batch vírust írni...
  • zvaragabor
    Nem is szántam világszenzációnak, csak számomra jópofa dolog. És gonoltam megmutatom. :)
  • Yoda001
    jah, hát sok érdekesség nincs, bocs :D csak nemértettem mi a lényeg
  • zvaragabor
    Talán azért linkeltem be ezt a listát, mert szerepel benne az a bizonyos makro vírus. :) #255-ben erről beszéltem. :)
  • Yoda001
    egy rakás virusfajta, és? :)
  • zvaragabor
    Hopp. Link.
  • Yoda001
    Termék

Fejlesztő

Képviselet

Verzió
    Hamarosan...
  • zvaragabor
    Csak érdekesség képpen, a Checkvir.hu tesztjeihez használt vírulistában szerepel az a makrovírus is, amiből én pár napja 18-at szedtem ki egy ősrégi vinyómból. :)
    WM/CAP.A
    Pedig már nem mai darab, 96-ban fedezték föl először.
  • Yoda001
    hm.. nemhiszem hogy csak 2en használnánk ;)
  • Vardar
    Végre! Már 2-en vagyunk. Köszöntelek az antivírus Nirvanában!
  • Yoda001
    hm,asszem avast fan leszek
  • Vardar
    Hát ja. De mondjuk érdekes, hogy van ilyen.
  • zvaragabor
    Igen, én is átfogalmaznék 1-2 válaszlehetőséget.
  • zserrbo
    Pár helyen vanank helyesírási hibá, kicsit fáradt vagyok most sorry.
  • zserrbo
    Legalábbis az antivírus.
  • zserrbo
    magyarul december elejére várható
  • zserrbo
    Comment a másik topichoz.
    Nekem 26 pontos lett a teszt link , de nem mindegyik kérdésre adott válasszal ne mértek egyet:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    itt elérhető a teszt eredméyne. Amúgy a teszt végén lehetett e-mailben kérni. Nem ér csalni! :D

A 9-es kérdés:
    ha pl magyar a barátom és magyarul szoktunk e-mailben társalogni, de egy angol levél jön benne egy linkkel, stb... Akkor nem leszek hülye, hoyg letöltsem
    A kérdésbe én beírtam volna valamilyen módon a kommunikáci nyelvét. Ez így hülyén hangzik lehet :D

A másik a 2-es kérdés:
    2. kérdés:
    A "hacker" kifejezés azokra az emberekre vonatkozik, akik:
    válaszok:
    1. megpróbálnak jogosulatlanul hozzáférni a kiszemelt számítógéphez vagy adatokhoz, hogy aztán visszaéljenek
    ezzel a hozzáféréssel.
    A helyes válasz: 1.
    Megjegyzés a helyes válaszhoz: Ez jelenleg a hacker legpontosabb meghatározása. A szó egyébként olyan
    személyt is jelölhet, aki szakértő a maga területén.

Ha egy oylan hacker látja ezt a kérdést, aki nem él vissza adatokkal és tör be másokhoz akkor rendesen ki kérni és ki is kéri magának, hogy ő más.
    persze mindenki az 1. válaszra gondol, hackert hall, de én a megjegyzést se hagytam volna ki az 1. válaszból
  • Vardar
    Olyan lesz mint a Halo 3 premiere. Lesz trailer meg beharangozó reklá a TV-ben.
  • slime001
    "Ööö mit is akartam? ja hogy mikor jön ki a végleges nod32 3.0 nem tudja vki?"
    Egyenesen a www.eset.com-ról

Coming Soon…

ESET Smart Security
    Home Edition: Available November 5, 2007.
  • Vardar
    Nem 400 hanem 44000 évig használható ha fixelt.
  • Apocalipto
    Egy kép róla:
  • zvaragabor
    Van ESET Smart Security 3.0 RC1, és van ESET NOD32 Antivirus 3.0 RC1.
    Szal van külön antivirnya is.
  • Apocalipto
    Most nod32 3.0 = eset smart security beta?!
  • zvaragabor
    Meg egy teljesen új, átdolgozott, hatékonyabb motortól.
  • Yoda001
    és az csak a kinézettől tér L? :D
  • zvaragabor
    Talán onnan, hogy a 3.0 totál más felhasználói felülettel rendelkezik, mint a 2.x verziók? :)

Ha crackelt, és 400 évig jó, akkor gyanítom a fixelt 2.7 van neked.
  • Yoda001
    nekemis, és honna tudjam hogy 3.0-e vagy nem? nekem valami crackelt van ami 400 évig jo :s
  • zvaragabor
    2623(20071029)
  • Yoda001
    hányason van az adatbázisa?
  • slime001
    1-2 hónap max
  • Apocalipto
    Ööö mit is akartam? ja hogy mikor jön ki a végleges nod32 3.0 nem tudja vki?
  • zvaragabor
    Tévedtem, mindet tudta törölni, csak én véletlenül az ellenőrzésre mentem, ami csak jelzi, ha van fertőzés, és nem a vírusirtásos keresésre. :)
    Barátkoznom kell még ezzel a nod32 3.0-val.
  • Vardar
    Ja. Oké. TÉK. Kaspersky online?
  • zvaragabor
    Ne haragudj, de nem. Az én részemről értelmét veszítené a teszt, ha más is végezné. Többek között az avastot is le akarom majd tesztelni.
  • Vardar
    Majd átküldöd őket MSN-en? Avast!-al letesztelem őket.
  • zvaragabor
    Elfelejtettem hozzátenni, hogy egyik archívumból sem tudta törölni az eicar tesztfájlt, amelyiknél felismerte.
  • zvaragabor
    Egy ilyen tesztet szeretnék majd csinálni, ami komplexebb, azaz több kiterjesztéssel, több beállítással, és legfőképpen több antivírussal.
  • zvaragabor
    Egy kis háziteszt.

7z tömörítőt használok. Nod32 on-access védelmét kikapcsoltam, eicar tesztfájlt leszedtem. 7z-vel
    *.7z *.bz2 *.gz *.tar *.zip kiterjesztésű archívumokat tudok létrehozni, ebből a zipet, és a 7z-t jelszóval tudom védeni. Először ebből a kettőből hoztam létre 3-3 tömörített fájl különböző tömörítési eljárásokkal. A 3 zippelt fájlt felismerte a nod, de a tartalmát nem, mert ugye jelszóval védtem. Ezzel szemben a 3db 7z fájlt fel sem ismerte, hogy ezek 7z archívumok, listába nem írt ki semmit. Persze nem is talált fertőzést értelemszerűen ennél sem.

Második rész abból állt, hogy a fentebb leírt 5 kiterjesztéssel csináltam mindből 1-1 archívumot, beállításokat alapon hagytam, és nem védtem le jelszóval egyiket sem.
    Bz2, Gz, Zip fájlokat felismerte, és az eicart is bennük. 7z, és tar fájlokat viszont nem ismerte föl, így a tesztfájlt sem.