5
  • axaard
    #5
    Akkor tévedtem. Lehet.
    Rég Pascaloztam, é akkoris csak 1féle változótípust használtam mindig számok tárolására.
    A lényeg az, hogy a változó 0-255-ig bírta. És itt beírta a 300-at, aztán csodálkozott, hogy kíír neki egy kúrvanagy mínusz értéket...
  • GulaSoft
    #4
    Hát a pascal nem tudom hogy hogy kezeli a változókat de szinte tuti hogy nem word volt az a változó, mert a word mindenhol két byte-ot jelent ami meg ugye attól függően, hogy signed vagy unsigned az adott nyelvben a dolog -32768 -tól +32767 -ig illetve 0 -tól 65535-ig terjedhet.
  • sly007
    #3
    Windows Vista? Örülhetünk ha a gépek nagyobb részén elfut az XP. Legalábbis erre fele ez a helyzet. Az sz.gép pályázatok már nem nagyon vannak.
  • axaard
    #2
    OFF
    A Linuxos szervezetek nem szednek a temékeikért több 10 ezer HUF-t => Nincs annyi pénz rá. És mivel magyarországon az iskolákban nagyrészt Windows van, és nem is nagyon akarnak válltani ott, ahol ez működik, lenne ott kb. 10-20 tanár, aki ezt a továbbiakban tanítani is fogja, a maradék max. érdeklődésből megy el.
    Tehát: "Szemét MS" :-D
    /OFF

    Hát, ha csak az informatikatanárok fele olyan szintű, mint amilyenek nálunk a gimiben vannak (pedig a gimnázium 13. évfolyamon rendszergazdai képzést is nyújt!), akkor lehet még mit tanítani.
    3 tanár közül.
    Első: Ha bemész órár ad max. egy ötperces feladatot, majd játszhatsz. Ha korábban kezdesz el honfoglalózi, mint ahogy kiadná a feladatot, elkezdi, hogy Ő is szereti a honfoglalót, és akkor aki honfoglalózik, nem kell dolgozni. Nem tanít rendszergazdákat.
    Második: Tanít, csak nem ért hozzá. Mikor Pascalt tanított, összeadási művelet a példa (:-D). Egy változót Word tipusúnak hozott létre (asszem 0-255-ig terjed), majd csodálkozott, ha 300+150-es műveletre írtó nagy baromságot írt ki a "program". Tanít rendszergazdákat, kb. egy 1000 oldalas XP könyvvel jár be oda órákra. 3 éve. Az a röhej, hogy ez tanít évek óta a legjobb info-teremben... (a 3 közül
    Harmadik: Tapasztalatom sajnos nincs, csak rendszergazdákat tanít (vagy lehet őket sem). Amúgy jófej, és "programozási szakkört" is tart. Egyszer láttam, hogy egy diáknak egy kicsit bonyolultabb Pascal programot magyarázott.

    Ha csak minden második általános-, középiskolában ilyenek az info-tanárok, akkor rájuk fér.
  • Cat #1
    Mielőtt valaki nekiáll kiabálni, hogy "szemét MS", a Linuxos szervezetek ugyanugy megtehetik ezt, mégsem teszik.