31
  • InfectedMann
    Symantec egy... egy... NC.
    Hiába használtam anno mégis bemászkáltak a vírusok a gépemre...
    NC.
  • Csaba42
    Most ez a nagy reklám a cégeknél, hogy beszólnak a multiknak. Szánalom.
  • JTBM
    Nekem az a furcsa, hogy a gépemen otthon van egy céges Symantec Antivírus + Firewall + ad block, ami szépen kiszed minden reklámot a netről. Miközben a notimon van egy szintén legális NIS 2007, amiben meg nincsen reklámmentesítő funkció.

Szerintem a Norton le van fizetve valakik által, hogy a NIS-ből hagyja ki a reklám blokkolót...
  • Zedas
    Ma bejelentette a Symantec a 2008-as termékeit. Így már világos a hír: ingyen reklám semmi több.
  • Abu85
    Jogos az kimaradt, meg az állandó frissítgetés is fontos.
    Már a melóhelyen is áttértem Linuxra, még frissek az emlékek, de már nem vágom annyira, mint régebben.
  • moonman
    A biztonságos netezéshez inkább nem rendszergazda jogokkal kell használni a gépet, de legalább a böngészőt így használni, lásd dropmyrights stb.
  • Abu85
    Persze a legjobb megoldás egy jó kis Linux.
  • Abu85
    Nem akarom az Internet Security csomagokat szapulne, de a Panda IS-en kívül elég gyengék. A Panda IS is csak azért fogadom el, mert kb minden területen megfelelően teljesít. Általában csak az Antivírus a kérdés, mert más területre vannak kiváló ingyenes programok (tűzfalra ott a Jetico és a Comodo, ingyenesek és a piac legjobb versenyzői). Fizetősből talán a ZoneAlarm Pro ami megfelelő. Spyware irtóból pedig elég a Ad-aware SE personal. A lényeg, hogy biztonságosan netezzünk, pl. Firefox a noscript kiterjesztéssel.
  • slickboy
    Röhejes, a legócskább vírusirtót lehet tőlük megvenni (gépigény a mennyekben, teljesítmény a föld alatt, tudom mert én is próbáltam. Amikor vírust keresett az fél napig tartott és semmit sem lehetett addig kezdeni a géppel,mert annyira a háttérben futott), és akkor csodálkoznak miért nem veszi senki. A NOD próbaverzió 1 hónapig megy, frissíti magát, kicsi, gyors, alapos. Aztán ha lejár, leszedem és újra felteszem a próbaváltozatot, 5 perc és gyakorlatilag ingyen van legális vírusirtóm.Norton, ugyanmár!
  • Darth Sith
    igen-igen, tiltsák be a linuxot mert nem tudja rá eladni a Norton a progijait és még több pénzt bezsebelni. Meg az M$-t is bekell perelni, mert bemeri tömni a lyukakat a progijaiban. :)
  • mumpic
    Az is gáz hogy az a bajuk hogy belekényszerítik őket az árversenybe. Ez az üzlet, nem lehet mindenért pörölni. És mi van azokkal akik ingyenes oprendszert használnak pl, amire még vírust sem írt még senki? Akkor őket miért nem baszogatják? :)
  • Darth Sith
    semmi probléma a nortonnal, azon kívül hogy nagyon sok mindent beenged és megeszik 150-200MB ramot. Egy NOD32+Agnitum Outpost firewall+M$ Defender összesen nem eszik meg 60MB ramot, sőt.. A NIS magában több mint a dupláját, és még nem is éri meg. Mert ha atom biztos lenne, akkor ámen, zabáljon, mert mindentől megvéd. De még lyukas is, és zabál is.. Azért a kettő egyyütt nem megy.
  • asysoft
    NOD32-ből is készül egy tűzfalas verzió, az Eset Smart Security (béta már tölthető). Ha olyan jó lesz a tűzfal, mint a vírusírtó...:)
  • Zedas
    Norton önmagában halál (NAV), de a tűzfallal együtt nagyon korrekt (NIS). Én már 4 éve nem kaptam vírust / trójait / rootkitet. Mással is ellenőrzöm a gépet, mielőtt valaki mondaná hogy nem is vettem észre :)
  • Vorpal
    émmeg aztmondom a Symantecnek: a k*va anyádat
  • beef
    A legjobb program amit használok tőlük az a Norton Removal Tool :)
    Isteni.
  • Inquisitor
    Gond nekünk sem volt vele, csak minden sz*rt beenged. Szerinted az normális, hogy egy mnelógépen, amin napi 2x fut le a full keresés egy frissítés után 8 hónapja ott heverő becsomagolt fájlban talál vírust? Ja, hogy az már 8 hónapja is vírusos volt?
  • mflex #14
    Nekem még soha semmilyen gondom nem volt a nortonnal,ellenben már régóta ki akartam próbálni a többit..a kaspersky simán minden szarba "beleszólt", a többiről nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbálltam,de lehet jobbak a nortonnál,viszont a nortonnal még vírust nem szoptam be :))
  • oneman
    gondoltam friss a téma, és beírom, hogy nekik kellene a legnagyobb kussban lenniük, erre megelőztek vagy 20-an :p
  • DjDano
    Kivéve, hogy minden tekintetben jobban a versenytársai :)
  • Punker
    2004 óta NIS-t veszek nincs vele semmi gond.
  • tungi52
    Nekem a notimhoz Symantecet adtak, és gyakorlatilag megette a gépemet. Egy hét után váltottam NOD32-re.Azóta is az van. Kb egy éve
  • Zedas
    Én félve jegyzem meg hogy NIS 2007-em van, és meg vagyok vele elégedve :)

Egyébként az utóbbi időben újra javul a Symantec, a 360 már ár / teljesítményben is reális termék.

Ha lenne a NOD32-ből tűzfalas verzió, akkor azt használnám, de nincs. A Pandával meg szívtam, mert tönkrecseszte a fejlesztőeszközeimet. Fsecure detto. Így maradt a NIS, és végül is egész jól megvagyok vele.
  • assdf
    Utoljára szerintem a nav 2004 volt a leghasználhatóbb. Az még kis erőforrás igényü volt, azt csinálta amit akartam és könnyü volt kikapcsolni.
    Utánna beleraktak mindenféle lóf@sz tüzfalat meg "védelmet" aminek következményeképp semmi sem megy, de még csak kikapcsolni sem lehet, mert 20 helyen 20 különböző kapcsoloval lehet egyesével kikapcsolni a funkciókat és még akkor sem biztos hogy kikapcsoltad azt amit akartál.
  • Inquisitor
    Ja, rémlik hogy a NAV2003 volt az első, ami nótoriusan NEM talált meg vírusokat. Addig elég jók voltak. Most kellett újrahúznom egy gépet, mert szétcseszték a spy progik. Internet Security 2006 volt rajta, napi frissítéssel, eredeti.

Amúgy én is ezen filóztam, hogy a Panda, NOD32, Kaspersky, F-Secure és egyébb progik fejlesztői miért nem szólnak be az MS-nek? :D
  • Yv@n
    Valószínűleg, mert azok nyertek el területet a symantectől. Kb 6-7 évvel ezelőtt a nav még használhatóvolt emlékeim szerint, de ahogy teltek múltak az évek egyre fosabb lett.

A nálánál kissebb cégeket pedig nem tudja megvádolni amiért jobbak mint ő, ezért bepróbálja a mostanában divtos "monopol MS elnyom" dumát, hátha ezzel menekülhet a sorsa elől.
  • M0RN1NGST4R
    persze, hogy nem csináltak semmit az elmúlt négy évben (ők se), mert a microsoft már akkor elkezdte ellehetetleniteni őket :D

egyébként ez marha érdekes, hogy mindig a symantec szólogat be. Mintha más cég nem is lenne ezen a piacon. Érdekes, azok így is versenyképesek tudnak maradni, és nem ugatnak, pedig jóval kisebb cégekről van szó.

Nem az ilyen beszólogatásokkal kéne maguknak hirnevet csinálni.
  • aDannyBoy
    nekem egy fsecure cucc van fent, és igaz előtte sem, de azóta sem volt 1 db vírus vagy spy a gépemen (mondjuk ehhez viselkedni is kell :) )
    és az összes modul együtt kb 19 mega ramot eszik
    akkor veszem észre ha működik, amikor bebootol a gép (+4mp)
    meg amikor vmelyik progi frissül

a symantec cuccok meg feszt üzengetnek, attól mindig kiborultam. főleg mikor valami hülyeség miatt kirántott full screenből játék közben
  • Darth Sith
    arról nem is beszélve, hogy a Symantec progijai brutálisan nagy erőforrás igényüek. A NOD elfut 15MB ram-al, míg egy NIS 150-et is megeszik simán, háttérben futásnál..

Továbbá a Symantec csak azért jöhetett létre, és lehet ekkora tőkéje, mert a win hibás volt, és erre alapozták a munkájukat. Mindig az a baj, hogy a win milyen lyukas blablabla. Most hogy a M$ lépett ez ügyben, a Vista-t megpróbálta biztonságosabbra csinálni, meg előállt a saját írtó programjaival, most meg ez a baj. Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs az a baj... szánalom
  • Chris XT
    Na igen, én is ezt akartam írni....
  • Inquisitor
    Én a helyükben kussolnék, utóbbi négy évben mindíg az ő rendszerük volt a legszarabb a tesztek szerint, leglasabb, legkevesebb vírust megtalálós, sz'al ha csökkentek az eladásaik, akkor házon belül keressenek felelőst. És akkor még finom voltam. A vicc az, hogy a felébe kerülő szoftverek is jobbak. Nem csodálom, hogy Norton otthagyta őket évekkel ezelött ...