A világűrből is láthatók a görög erdőtüzek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AgentKis
Mi ebben a magy hír? A világûrbõl már egy évtizeddel ezelõtt is le tudtak olvasni pédául egy rendszámot. Ez a füst annál picit nagyobb...

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Hát durva, hogy HA ezért gyújtották fel, de sztem én ha gyújtogattam volna, több helyen gyújtok, hogy biztos legyen az eredmény :S De nagy ge*iség az biztos... Termõterületnek meg elvileg jobb, mert a növényi hamu, gazdag tápanyagban.... Ám célszerû lenne télleg továbbra is védelem alatt tartani, ahogy mondta is valaki..
RAZOR27
Szerinted a google earth-be élõkép van? Azt nem frissítik ,és darabokban rakják össze,azért nincs éjszaka benne.és biztos nem az erdõtûz képeit rakják be ,nemhagynák.Gondold át mielött leírod amit akarsz.

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Hali!
Ha valaki szeretit az online stratégiai játékokat aminek még grafikus felülete is van akkor reggeljen itt: http://www.travian.hu/?uc=hu1_16506
Nekem tetszik! Sztem megéri

sokáig. kérdés :
meddig bírja az ember élelem és víz nélkül <#confused> ??
ÉLETE VÉGÉIG <#mf1><#eplus2>
Megnéztem google earthe, nem is látszik <#zavart1><#eplus2>

Mit és az erő, ha nem uralod ?

Kornan
Nemtom ti ,hogy vagytok vele ,de nekem sántít ez.Azért gyújtották fel ,hogy a védett,erdõvel borított területeken házakat építhessenek?Az ember azt hinné,hogy elég hely van ahová lehet épitkezni és nincs erdõ azon a helyen.Vagy nem?Nem voltam még görögországban,de szerintem nem erdõvel borított az egész.

Mondjuk az elõbb belinkelt kép erõsen elgondolkodtató,mert úgy tûnik ,hogy sok kiindulópontja van a tûznek.Ami csökkenti a véletlen eshetõségek valószínûségét.
Ha vki telket akart akkor mér több helyen gyújtotta fel miért nem egy helyen?
Mondjuk lehet mást akarnak kezdeni a telekkel,nem házat építeni,hanem mondjuk termõterületnek használni,mert gondolom ahol erdõ nõtt ,ott jobb a talaj.Így már lenne némi logikája.<#circling>
"Az igazi fõbûnösök a felbujtók, na azok sosem lesznek meg, közben meg vagyonokat profitálnak..."

Na igen, tényleg ôket kéne valamiféle elborult japán kivégzési módszerrel elpusztítani... De úgy, hogy azt milliók láthassák. Persze a gyújtogatók is megérdemelnének egy keresztre feszítést.

Amúgy meg ha a görög kormánynak van egy kis esze, a legégett erdôket továbbra is védett területnek nyilvánítja, így nem lehetne rájuk kacsalábon forgó palotákat és luxusszállodákat építeni.

\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"

Zocsi
Baszki! <#rinya>
Ízenként csonkolnám azokat a faszfejeket, akik ilyeneket tesznek. Sõt tovább megyek! Még kisebb dolgokért büntetnék ily módon! <#szomoru1>

Mindenki a gyújtogatókra vetíti a haragját, pedig azok valószínûleg valami szegény barmok, akik pénzért képesek erre. Az igazi fõbûnösök a felbujtók, na azok sosem lesznek meg, közben meg vagyonokat profitálnak... Már ha tényleg ingatlan-/telekspekulációról van szó. Bár csodálkoznék, ha a hatóságok hozzájárulnának, hogy a kiégett területeket így hasznosítsák. Bár lehet, azok is benne vannak (összefonódások...), de legalábbis nekik is csurran-cseppen valami, adók formájában. Persze az, hogy hosszabb távon mi lesz, az nem érdekli a tisztviselõ urakat.

csak azért mert meleg van, nem lesz tûz. omg......

Kornan
Hú LE kéne vágni a kezüket,meg kiszúrni a szemüket... <#crazya>
Kornan
Már 500-féle képpen ki lettek végezve azok a gyújtogatók. 😄
Kornan
1.Igen,ezaz honnan tudják?Elvileg sokminden okozhat erdõtüzet,pl eldobott cigaretta,rosszul eloltott tábortûz,villámcsapás.Még azt is eltudom képzelni ,hogy valamilyen eldobott üveget ért erõs napsütés ami fókuszálta a fényt egy pontra,így meggyújtva a száraz füvet.Okozhatták felelõtlen gyerekek is akik a tûzzel jáccottak... Szerintem nem feltétlen volt szándékos,de javítsatok ki ha tévedek,nem rendelkezem semmilyen + háttérinformációval.

2.Az ilyen nagy területû száraz erdõnél miért nem csinálják meg azt ,hogy pl 1 négyzetkilometerenként vágnak egy pl 30 meteres sávot,amit meg is tisztianak a gyomoktól és valamilyen szerrel beszórnák,hogy ne nõjjön ujra.Az igy létrehozott elszigetelt területekkel el lehetne kerülni az ilyen erdõtüzeket.A számokat természetesen csak példának mondtam,nem muszály pont ennyi.

3.Azért jó látni,ha valamelyik ország bajba kerül akkor a többi ország segítséget nyújt.
én azt nem vágom hogy honna tudják hogy gyújtogatás történt. megtalálják az öngyújtót a hamu alatt vagymi? hogyvanez? egyébként énis megkínoznám ezeket a retardált ****fejeket akik ilyeneket csinálnak
meg ilyen száraz idõben elég ha el dobsz egy cigicsikket, hihetetlen mennyi felelõtlen ember van
Hát elvégre ez a EU egyik fõ szerepe papiron 😊

Könnyen meglehet csak egy kis "ingatlanspekilációt" akartak végrehajtani, csak a nagy meleg miatt 50 hektár helyett 5000 gyullandt be és utána még több.
azért nem olyan idilli hely Görögország nagyrésze, tiszta puszta meg hegy,mi mikor mentünk autóval, bejártuk az egészet az autópályán,és erdõt csak a Peleponnészoszon láttam, de ott is a Tajgetosz környékén, Kalamata és Spárta közti útvonalon ami igazn dús voltXD.de télleg... nagy csalódás volt mikor megláttam h milyen szárazXD... minden esetre kerékbe kéne törni az ilyen gyújtós embereket...

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Ezeken az idilli helyeken se fenékig tejfel az élet, úgy látszik
A természet gyorsan kiheveri a normális erdõtüzeket, ahol csak az avar és az aljnövényzet ég el, de az ilyen komoly tüzeknél évtizedekre van szükség, hogy visszaálljon a természetes állapot.
Már ha vissza tud állni egyátalán, mert a fiatal fák még évek múlva is védtelenebbek lesznek a tüzek ellen...
persze,csak amíg bírják kaja nélkül....

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

En inkabb raultetnem oket, aztan cseperedjen a fa az a**szkajukon keresztul...
Ja ez egy radikális elképzelés az olimpiai lángról.A mugy télleg golyot annak aki ellenõrizetlen tûzet gyujt. Amugy a természet állatalában gyorsan kiszokta heverni ezeket a dolgokat csak az embereknek nehéz ezzen tulteni magát.
sz4bolcs
Leültetném õket egy facsemete elé, hogy addig nézzék, amég fel nem cseperedik.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Görögtûz szó meghaladta a korát.

Nagyon sajnálom a Görögöket, fõleg hogy náluk voltunk a nyár elején az elsõ kánikulakor (jún.végén), ott már akkor mondogatták, hogy nagyon félnek hogy tüzek lesznek a nagy meleg következményként.
Akik meg még gyújtogatnak is azoknak tényleg falhozállítás lenne a minimum.

Mindennel egyetértek, de legf?képp az utolsó mondattal.

visszahoznám a rabszolgaságot ilyen mocskoknak. Életük végéig éhbéren dolgoztatni õket, verést sem megvetni, mint az ókorban. Tojnék az emberi jogaikra

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

sz4bolcs
Ekkora füstjeleket még a földönkívüliek is észrevesznek.. 😞

Azért jó látni, hogy összefognak országok, hogy együtt segítsenek a bajban.

dolgozom, haggy44

InfectedMann
Nekem hányingerem van a gyújtogatóktól, fõleg ha érdekbõl teszik mert utána feltudnak oda valamit húzni... kaszinót, szállodát, plázát stb...
Falhoz állítanám az összeset és röhögve lõném le õket...

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Is. És gyújtogatásoknak is. A hatóságok nyilvánvalóan azért hangsúlyozzák az utóbbit, mivel mutatni akarják, hogy cselekszenek, ha már a tûzet oltani annak nagysága miatt képtelenek. (És nem azért, mert nincs rá eszközük, hiszen Európa összes állama küldött technikai segítséget nekik.)

Requiem88
bocsánat én mûveleltlen vagyok, tv-t se nézek és újságot se olvasok (csak itt az sg-n) de egész véletlenül az erdõtüzek nem a hõségnek tudhatók be?
tényleg csak kérdezem, mert tényleg nem tudom...

\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6

Itt nem tom hogy az állhat a háttérben mint olaszországban vagy spanyoloknál ott, azért voltak szándékosak a gyújtogatások hogy új építési területhez jussanak különbözõ szervezetek,bûncsoportok, külnönbözõ klánok

\"Amikor a szeretet hatalalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ megismeri a békét\"

Olaszorsazgban egyertelmu volt: foleg vizparti ingatlanokat gyujtottak fel. mivel azon erdo volt igy nem lehetett kivagni, es nem szamitott epitesi teleknek. igy nincs erteke. amint nincs rajta erdo, maris lehet ra szallodat felhuzni. ingatlanspekulacio. gorogoknel gyanitom ugyanez a helyzet.
Darth Sith
Miért jó egyeseknek gyujtogatni? Pár óra alatt leég egy akkora terület, amelynek utána 30-50 év kell ahoz, hogy ugyanúgy nézzen ki mint elõtte, vagy legalább normálisan zöld legyen... Pár óra alatt eltûnik több évtized munkája.. Miért jó ez valakinek? Mert egy dolog autót lopni, bankot rabolni, abból van haszon, vagy valami. De abban mi jó van hogy felgyújtanak erdõket?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Én felgyujtanám õket
á az nem büntetés! kínzás jobban illene ezekre az "emberekre" <#bdead>
azt! Kinek vannak ilyen hülye ötletei....
életfogytiglan az összes gyújtogatónak!