65
  • condorF33
    #65
    Hello lányok,fiuk!Király sorozat a szökés!Egy srác a királyok városából!!!üdv.mindenkinek!!!
  • Martenka
    #64
    Sztem jó a sorozat!érdekes a történet és a fordulatok is jók!na meg persze Michael és Lincoln is szuperek!!!!
  • bumbi
    #63
    nekem bejött a sorozat :D
  • bumbi
    #62
    hali

    tudtommal ugy csinaljak,h van nekik 800 csalad,akik x mennyisegü penzt kapna kazert h figyelhetik öket
    cserébe kapnak 1 specko taviranyitot,es minden csaladtagnak külön gombja vasn,amit ha bekapcsolja a tvt,meg kell nyomnia

    es ennek a 800 embernek az adatait szorozzák vissza egész MOra
  • winnie
    #61
    azért könnyű elhinni az adatokat, mert az ellenkezőjüket jóval nehezebb elhinni. a nézettségi számok általában olyan eredményt hoznak, amit meg lehet jósolni.
  • braeburn
    #60
    "Az RTL Klub azonban kockáztatott és a TV2-es, idejekorán megbukott Született feleségek ellen ment a Szökéssel, melynek premierje az erős reklámkampány ellenére is jóval kevesebb nézőt hozott, mint előző évben a Lost - Eltűnteké vagy a Rejtélyek városáé - sőt, még a TV2-es Hősök-premierre is sokkal többen voltak kíváncsiak, mint a börtönsorozatra. Mindezek ellenére a nézőknek csak kis
    hányada hagyta magára a sorozatot,"

    "az átlagnézettséget 300 ezer nézővel meghaladó, majd 1,5 millió ember figyelte, hogy sikerül-e a szökés."

    Nem hiszem el, hogy két ilyen banda ennyi állatot tud terelgetni. Kia a jó ég állapítja meg ezeket a nézőszámokat és ugyan már miből? Kiosztanak kétmillió távirányítót és minden órában leellenőrzi egy jól fizetett alkalmazott, hogy a zombi családok melyik tagja éppen hová kattintgat? Aki ezeket a statisztikákat elhiszi, az mega sem 100-as. :)
  • koschwarz
    #59
    speciel én a lostot sokkal jobban kedvelem. pontosabban, a lostot nézem, a pb-t meg mint már említettem, az első évad 2/3-ánál abbahagytam, pont a kiszámítható fordualtok miatt, amit a lostról viszont egyálatlán nem lehet elmondani.

    hogy a lost kiszámítható lenne, ezt szerintem még azt sem mondhatja aki utálja.

    mondjuk a másik nagy kedvencem, a 24 legutóbbi évadjaiban már tulajdonképpen én sem tudtam izgulni, hiszen tudom, hogy jackbauer úgyis mindent megold. ettől függetlenül mégis vannak olyan momentumai a sorozatnak, amiért megéri megnézni (a vérprofi akciórészek).
  • winnie
    #58
    a másik ötlet az lehetett volna, hogy tovább menekülnek. gondolom meghányták vetették a témát és jobb ötletek jutottak eszükbe erre az esetre. ennyi, semmi hókuszpókusz. (nyilván az üldözés kétféleképpen végződhet: vagy menekülnek vagy elkapják őket.)

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de, ha két évadot áhítasz, az s2 tökéletes befejezése lehet az egész sorozatnak. elkapják scofildet, szív, bekerül egy börtönbe, egy durvába és kalap. ami fontos szál volt, azt lezárták (összeesküvés), innen kezdve a néző azt képzel a befejezésbe, amit akar.


    "Én hatalmasat csalódtam a pb-ben. Az alapötlet vitte el az egész sorozatot, meg az kb 2 jó színész."

    minden sorozatot az ötlet visz el és minden sorozatban csalódik az emberek jó része - ezért is lesz vége a sorozatoknak, ezért csökken le annyira a nézettségük, hogy véget vessenek.

    "A lost viszont nagyon jó sorozat, remek karakterrekkel, remek színészekkel, és remek történettel."

    mondod te. (és én is, de nem lényeg). a lostban sokkal többen csalódtak a warezelőket tekintve, a pb-t sokkal többen istenítik.
  • homeless
    #57
    Na jó leírom spoilerbe:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Könyörgeöm, hogy lehet olyat kitalálni, hogy megszöknek(1.évad), menekülnek(2. évad), majd bekerülnek egy másik börtönbe, ahonnan nyilván megint meg fognak szökni


    Én hatalmasat csalódtam a pb-ben. Az alapötlet vitte el az egész sorozatot, meg az kb 2 jó színész. A lost viszont nagyon jó sorozat, remek karakterrekkel, remek színészekkel, és remek történettel. A lostnak csak az az egy hátránya, hogy amióta nézem, pár rész után megunok minden más sorozatot(dexter, 24, stb...).
  • winnie
    #56
    tom mondta ethannek? passz, lehet, de tudtomal tom csak az első évad fináléjában szerepel és a 2. évad első felében sem tűnik fel. (de jacobon azt értettem, hogy akkor még nem tudták ki-fia borja lesz.)

    "a pb története erre alkalmatlan."

    már hogy lenne alkalmatlan? lehetett tudni, hogy szabadulni fognak, mint ahogy azt is, hogy onnantól kezdve menekülés lesz. a menekülés témát az üverklasszikus fugutive 4 évadon át játszotta és a téma akármeddig elél - vagyis tökéletesen alkalmas. (egy csatorna sosem rendelne be olyan sorozatot, amit nem lehet siker esetén 10-15 évadon keresztül készíteni)

    "De a sorozat sikeres, folytatni akarják"

    nem akarják - folytatják. minden sorozat így működik. ez alapvetés.

    "A 4. évad meg majd újra menekülés lesz, az 5. meg újra szökés, csak most európában, utána meg kínában..."

    talán, te így írnád meg, de szerencsére nem neked kell írnod, hanem olyanoknak, akiknek ez a foglalkozásuk.

    "Tehát röviden: Ez a történet max 2 évadra alkalmas, többre nem."

    mondom, attól, hogy neked nincs fantáziád illetve téged nem elégít ki, minimum 7 évadra alkalmas minden sorozat. egy olyan sorozatkészítő, aki csak 1 vagy 2 évadra tervez, úgy repülne ki a stúdió ajtaján, hogy a lábe nem érné a földet.

    ilyen logikával a lostra is rá lehet mondani akármit - kutass a fórumon és meglátod, hogy hányan mondták, hogy minden hülyeség, ez egy egyévados sorozat. csak éppen vannak írók, akik írják a sztorit és könnyen ki tudják nyújtani újabb és újabb ötletekkel. az évek során fejlődik a sztori és a pb-nél is elég egy ötlet és akármikor lehet folytatni. csak jó ötlet kell. most a 3. évadnál tartanak és, ha kell, tuti tudnák folytatni a negyedikkel ezerféleképpen.
  • homeless
    #55
    Jacobot pont tudták előre. Már az első évadban is volt róla szó. Tom mondta Ethan-nek, hogy Jacob mérges lesz, stb...

    De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a Lost alaptörténete lehetőséget ad arra, hogy elhúzzák 5-6 évadon keresztül, de a pb története erre alkalmatlan. De a sorozat sikeres, folytatni akarják, ezért kitalálnak egy hatalmas baromságot. Ennyi erővel elkaphatták volna őket a 2. évad elején, hogy újra megszökhessenek. A 4. évad meg majd újra menekülés lesz, az 5. meg újra szökés, csak most európában, utána meg kínában, a 12. évadban meg a marsa menekülnek, ahol elkapják őket és a 13. évadban a marsi börtönből kell megszökniük, de ezt már nem fogja bevenni az emberek gyomra és nem készítik el a mindent megagyarázó 14. évadot, mert csődbe megy az egész, és mindenki hülyén hal meg.

    Tehát röviden: Ez a történet max 2 évadra alkalmas, többre nem.
  • Gerbill
    #54
    "minden sorozat tudatosan van felépítve. úgy készítik, hogy ha siker lehessen folytatni. a lost sem más, hiszen amikor elkezdték, akkor csak egy nagyon nagy vázlatot tudtak, de hogy mi-merre-hogyan, hogy jacob meg penny, ilyesmiket nem tudtak ők sem."
    nyilvánvalóan nem 10 évre tervezik egyből, de a Lostnál nem észrevehető, hogy annyira nyújtani akarják, olyan mintha ezt már előre tudták volna, olyan dolgok derülnek ki a mondjuk a 3-adik évadban amit nem tartottunk fontosnak az első-második évadban(pl üvegszem) míg a PB-ben egy nagyon gyenge fogással haladtak tovább, amikor Scofield-ről elfogyott a tetkó kihalásztak egy merevlemezt amin rajta voltak a rá nem tetovált tetkók is(lehet, hogy nem pont így volt, már nem emlékszem, de tudom, hogy valami nagyon gagyi továbbhaladáson behaltam).
  • winnie
    #53
    "első évadnál, de szerintem egyre jobb a sorozat."

    nem erről van szó. szerintem is egyre jobb. de attól még jött a nagy sírás-rívás. és... a heroes-zal és pb-vel ellentétben itthon a 2. évadra csökkent is a warezlelkesedés a lost-irán. a pb-t is szidták, de csak nőtt a népszerűség.


    "Meg a lost tudatosan van felépítve, nemcsak úgy, hogy húú csináltunk egy sorozatot, ami sikeres lett ezért elhúzzuk a végtelenségig, és kitalálunk minden szart."

    minden sorozat tudatosan van felépítve. úgy készítik, hogy ha siker lehessen folytatni. a lost sem más, hiszen amikor elkezdték, akkor csak egy nagyon nagy vázlatot tudtak, de hogy mi-merre-hogyan, hogy jacob meg penny, ilyesmiket nem tudtak ők sem.
  • winnie
    #52
    ja, és akkor egy fene izgalmas S1 fináléban lett volna részünk. az utolsó 10 percben csak futnak, jó messze a rendőröktől. ezt hívják dramaturgiának. amikor fiktív mozgóképet nézel, akkor a suspension of disbelief állapotába kell leledzeni (nemtom hogy van magyarul...), másképp nem megy.
  • Gerbill
    #51
    "szerinted akkor nem k*rták volna el, ha a tíz méterre lévő rendőrök elkapják őket? jó megoldás lett volna, nyilván. vissza a fox riverbe."
    Szerintem akkor nem kúrták volna el, ha nem tíz méterre vannak tőlük a rendőrök, hanem mondjuk 10 percre, vagy fél órára, és úgy el lehetett voln hinni, hogy elszöktek.
  • homeless
    #50
    A Lostnál? Fingom nincs, hogy mennyi a nézettsége meg mennyi volt az első évadnál, de szerintem egyre jobb a sorozat. Az 1. meg a 3. évad voltak erősebbek, de a 2. is nagyon jó volt, a pb-nek viszont szar.

    Meg a lost tudatosan van felépítve, nemcsak úgy, hogy húú csináltunk egy sorozatot, ami sikeres lett ezért elhúzzuk a végtelenségig, és kitalálunk minden szart. Van miből épitkezni, de egy pb-nél ott vége kéne lennie, hogy megszöknek, vagy jó legyen még egy évadnyi menekülés, de ami a 2. évad végén van az egy vicc. Ettől függetlenül meg fogon nézni a 3. évadot is, mert kiváncsi vagyok, hogy ebből mit tudnak kihozni, de nem úgy fogok ránézni mint a pb 3. évadjára, hanem úgy mint egy teljesen új sorozatra.
  • winnie
    #49
    nagyjából minden sorozatnál így van - mármint a hype-os, tömegsorozatoknál.

    az első évadra mindenki beizgul, aztán mindenki rájön, hogy "kopp". így volt a lostnál, a pb-nél, így lesz a hősöknél és így lesz az idei év fansorozatánál. tanulság: a sírósak egy évadot nézzenek és váltsanak utána más sorozatra - vaaagy: dobják a kommerszet és nézzenek igényeset.
  • homeless
    #48
    Szerintem egy kalap szar a második évad. Van néhány jó rész, de amúgy egy szánalom. Wentworth Miller pedig hihetetlenül szar színész. Már Steven Segali magasságobka fejlesztette a szigorú nézést, már akkor se tud másképp nézni, amikor Sarával van. A vége pedig... Nem akarok spoilerezni, de sírva röhögtem amikor megláttam ezt a cliffhangert.
  • Mr Csé
    #47
    eleinte tetszett a sorozat de már uncsi és szar a forgatokönyv csak klisékből áll
  • archkoven
    #46
    Annak idején én is letöltöttem az első évadot és nekem nagyon tetszett. A másodikat akkor még nem adták, de leszedtem volna azt is.

    Lehet, hogy én nem vagyok képben, de a született feleségek valóban bukás volt?

    Egyébként ha akartok látni durva sorozatot, szedjétek le a Dexter-t!:)
  • Vieri85
    #45
    Értem én hogy minden a TV-ről szól és az emberek véleménye (ízlése) semmit sem jelent, de egyszer készíthetnének egy ONLINE sorozat nézettséget is. Nekem nem úgy tűnt, hogy az internetes társadalmat nem érdekelte volna a Prison Break.
    Ilyen sorozatokat csak internetről letöltve nézek vagy DVD-n, mert a TV-ben nézhetetlenül szétszedik a reklámok és a heti bontás.
  • Broafka
    #44
    mióta bukott meg a Született Feleségek? :O
    ez új nekem...
  • adam first
    #43
    Ja igen majd elfelejtettem, anno Rejtélyek Városa (nem tudom emléxik-e rá még valaki faxájos kis sorozat volt RTL ment az is), na ott normális szinkront tudtak találni William Fichtnerek, de itt. Pfff
  • koschwarz
    #42
    deadwood...minden párbeszéddel mintha hájjal kenegetnének

    esküszöm, ritka kivételekkel, de csak az hbo-s sorozatokat érdemes nézni. minden szempontból mindig igényesek.

    ajnározták a hősöket is pl. nekem, megnéztem 2 részt, azt annyi.

    ha már sorozatok, az office amcsi változatának első évedát is megnéztem, először furcsa volt a fingós, hányós ostoba poénokkal teli filmek után, de igazán egyedi humora van, hatalmas karakterekkel. ajánlom.
  • adam first
    #41
    Mondjuk, már láttam a második évadot angolul, az elsőt az RTL néztem végig, a másodikat feliratosan. Korrekt mindkét évad, tegnap kíváncsiságból belekukkantottam szinkronizáltan is a 2. évadba és óriásit csalódtam. Leginkább William Fichtner hangjától hánytam el magam, ennél igénytelenebb szar szinkront ritkán hallottam, ez kb. akkora fos, mint Az utolsó cserkész újraszinkronizálva (szintén RTL-es szinkron). Bár tudnak normálisát is csinálni (Nagy Zűr Kis-Kínában). De ez szégyen és gyalázat, többet valahogy nem igazán vagyok kíváncsi Scofieldékre szinkronosan.
  • Quantumleap
    #40
    Mit nem néztem meg? Az általam említett személyek guest starok, nem főcímlistások. Nem értem, mit akarsz.
  • zegner
    #39
    Fókuszhoz annyit hogy volt 1 ilyesmi mondat: "A Szökés Amerikában rekordokat dönt és ott már a 3. évadot sugározzák" vagy valami ilyesmi. Ebből a mondatból lejön a fókusz szavahihetősége, mert
    1. Nem dönt rekordokat
    2. a harmadik évadot csak szept. 17-én kezdik el leadni a fox-on.
    Meg volt még a vége fele ilyen interview féle a szereplőkkel, ahol Sarah Wayne Callies (Sare Tancredi) azt mondta hogy még nem smárolt Scofield-al ami persze megtörtént az első évad vége felé, most három lehetséges dolog áll fenn.
    1. Elqrták a fordítást
    2. A szinésznő hazudik
    3. A színésznő be volt lőve mint az általa alakított doktornő :)

    És még megemlítendő (ha jól tudom) hogy ezek a riportok megtalálhatóak a Szökés extra DVD-jén, tehát az Rtl megvette (avagy leszedte netről), és beadják mint ha ők készítették volna a riportot, nem tudom h ez milyen szerzői jogokat sért de ha én adnám le 1 falusi moziban biztos seggberúgnának érte. Tehát innnentől így fogok hinni a fókusznak, nem mintha eddig nagy hangsúlyt fektettem volna rá hogy mit mondanak, de régen amikor még Batiz meg Marsi vezette addig egész tűrhető volt (érdekes riportok voltak és nem ilyen kitalált bulvár-sztorik hogy ki kivel miért és hol csinálja a sztárvilágból).
  • pitiless
    #38
    Jaja, lesz ebből még 10 szezon is ha jól teljesít a 18-49-ben. Eredetileg is csak 2 szezon volt betervezve (érződik is a sztorin) oszt a fox aszonta legyen még 1. Az 1. szezont nem láttam de a másodikat lakótárs nyűgölésére letöltöttem s megnéztem vele, ő nagyon el volt szállva tőle de én alig vártam hogy a sok izgalom után 1 jó deadwood résszel nyugtassam meg a kikészült idegeimet.
  • InfectedMann
    #37
    Hapci nekik...
    Mire itt befejezik a 2. évadot mi már végzünk a 3 -al...
    LOL :D
    Főleg, hogy a magyar szink... hát NC :)
  • knightbali
    #36
    "ki a franc várja meg míg elkezdik itt sugározni?"

    Több százszor annyian, mint akik letöltik ;)
  • Gee the CM
    #35
    Jaj, mire kapcsolok, hogy ez a cikk még a 2. évadról szól...már reménykedtem, hogy jön a 3....ki a franc várja meg míg elkezdik itt sugározni? Letölteni, megnézni, oszt' kész.
  • bandypappa
    #34
    Tegnap kapcsolgattam és volt a szökésröl szó a Fókuszban. Ez egy olyan müsor, amit évente 1 szer nézek meg, de ez is böven elég. Ott ugy beszéltek a szökésröl, mely szupersikeres sorozat az amcsiban, és hogy csúcsokat dönt a népszerüsége. Én látom ugy hogy a rötölö kampányhadjáratának a része? hát befákkolok a rötölönek, csak a forma1 startját szoktam megnézni és ennyi a rötölö kábé.
  • koschwarz
    #33
    érdekes, hogy a szökés itthon mennyire nézettebb, míg az USA-ban megbukott (ha a 43. helyen van, akkor ez azt jelenti, szerintem). személy szerint én az első évad 2/3-ánál abbahagytam, egyszerűen idegesítően unalmasnak tartottam. persze minden rész végén egy "izgalmas" fordulat, meg jujj, hogy fog ebből a csávából is kimászni az egyarcú-mindenttudó-mosolyú főszereplő karakter, de ezt ilyen kiszámíthatóan adagolni...ezért tartottam unalmasnak. pedig nagyon vártam, és lehet hogy nagyot vártam.
  • winnie
    #32
    "Én úgy tudom, hogy csak 3 évados lesz."

    azért mondom, hogy rosszul tudod. addig fog menni, amíg nézik, nyilván.
  • duke
    #31
    "szerinted akkor nem k*rták volna el, ha a tíz méterre lévő rendőrök elkapják őket? jó megoldás lett volna, nyilván. vissza a fox riverbe."

    Igen de igy viszont scifit,csinaltak a filmbol.Mert ha komolyan veszuk a filmet akkor teleportaciora vagy idoutazasra lehet csak gondolni.Hogy egy nyilt mezo kozeprol hirtelen egy suru erdoben talaljak magukat.Es ezen meg csak megsem lepodnek,szora sem meltatjak a dolgot.Ez igy nagyon bena.Innentol barmi megtortenhet,kovetkezo reszben majd jonnek az ufok es megmentik oket.Igy mar tetje a filmnek,komolytalanna valt.
  • Balumann
    #30
    Én úgy tudom, hogy csak 3 évados lesz.

    A második idézésedben a MINDEN-en volt a hangsúly. tv műsorokba van egy lehetetlen helyzet vagy fordulat, aztán megoldás, de itt meg még a lehetetlen helyzetet is tovább fokozzák, és ezerszer ^^
  • BiG G
    #29
    azt ugye tudtátok hogy a szkófildet alakító srác homi? szerintem ez tök tutkó.
  • winnie
    #28
    szerinted akkor nem k*rták volna el, ha a tíz méterre lévő rendőrök elkapják őket? jó megoldás lett volna, nyilván. vissza a fox riverbe.

    (segítek. azért mutatták úgy, hogy izgulj. a filmekben is sokszor élnek a megoldással, biztos van rá valami frankó külföldi szakkifejezés. a 2x01-ben meg azért nem úgy mutatták, mert akkor nem lett volna 2. évad. vagy éppen nem volt ott az operatőr, amikor lerázták őket. fikciót nézel, ne feledd.)
  • winnie
    #27
    akkor nem nézted meg a 2x01-et
  • winnie
    #26
    "3 évados lesz csak."

    valamit elnéztél, szerintem.

    "Engem csak az zavart, hogy mindent elnyújtottak a leg lehetetlenebb helyzetig, és mindig kitudtak jönni belőle."

    :D ez jó. ember, tévét nézel. persze, hogy addig nyújtják el, amiből még ki lehet jönni. ha odaáig nyújtják el, amiből nem lehet kijönni, akkor az író kiradírozza a sort és csak odáig nyújtja el, amiből ki lehet jönni.