121
  • mogyi925
    Mindkét oldalról elítélem a szitkozódást, ezen belül főleg az ész és ok nélküli cigányozást, nácizást, zsidózást és fasisztázást. Volt viszont a hozzászólások között egy mondat, ami megfogott: az evolóció és az általánosítás kapcsolata. Ebből eljutottam gondolatban a szociálpszichológia témaköréhez, és ott kötöttem ki, hogy nézzük már meg a kérdést független nézőpontból. Tegyük egy picit félre a cionizmust, a hungarizmust, a szabadelvűsége, a náci-félelmet és a többi hülyeséget, gondolkodjunk magyar állampolgárként (remélem, ez nem sérti senki érzékenységét), ne mint balos vagy jobbos, egyszerű átlagemberként. Koncentráljunk a vita tárgyára. Mi a vita tárgya _valójában_?

Áttekintve az elmúlt évek eseményeit: hatalomra került egy kormány, tudjuk, milyen eszközökkel, hiszen pont a vezetőjük vallotta be, mint tudjuk, nem azért, mert olyan jó fej. És jé, igaza van: borzalmas volt a gazdasági helyzet. (Ne kezdj el rögtön választ fogalmazni, olvasd végig.) Mit lehet tenni? Pénzt kell csinálni. Egyenes út a megszorítások felé (úgy is, mint konvergenciaprogram, ez utóbbi elnevezést egyre kevésbé látom a hírekben, gondolom, irónikus felhangot tulajdonítottak neki, akik képben vannak matekból). Ám legyen, konvergáljunk. De mi is történik valójában? Azt vesszük észre, hogy iskolák, kórházak szűnnek meg. Közalkalmazottak ezrei vesztik el az állásukat. Csökken a jövedelmek értéke (nem az összeg, az érték), nőnek az adóterhek, nőnek az árak. Nehezebb megélni (szerencsésebbeknek nehezebb az életszínvonalukat fenntartani). Többet kell fizetni a gyógyszerért, és az adón felül még az orvosi ellátásért is. Bőrszíntől és vallástól függetlenül. Fogadjuk el, hiszen csak közös erővel tehető rendben az állam (tehát a magyar állampolgárok összességének közös) pénztára. De. De mi történik a másik oldalon? Százmilliárdokból, ezermilliárdokból kormányzati negyed épül, metró épül (nem is akarom felhozni témának, hogy melyik kivitelező cég melyik vezetővel hogyan van/lehet kapcsolatban), az állami vagyont pedig privatizálják. (Közlekedés, egészségbiztosítás, stb.) A privatizáció kapcsán jönnek egyébként elő a "zsidók" a szélsőjobb oldalon, de ez most messzire vezet. Miért kell nekünk metró meg kormányzati negyed? Azért, mert állítólag 10-20-30 év múlva megtérül, elkezd megtérülni a befektetés összege. Helló! Most vagyunk nehéz helyzetben!

Csapjuk fel akkor azt a történelemkönyvet, ok? Mi történt a középkorban, mikor a jobbágyokat kizsákmányolták? Parasztfelkelés. Az akkori szélsőségesek fellázadtak. (Nyilván egy lázadás, felkelés, polgárháború nem tör ki szélsőségesek nélkül.) Mi történt a 19. század közepén? A szélsőségesek forradalmat csináltak. Mi történt a XX. század elején? (Gazdasági világválság ugye.) A szélsőségesek hatalomra jutottak, a többit tudjuk. Hoppá, a rossz gazdasági helyzet a szélsőségesek megerősödését eredményezi? Miért? A szélsőségesek - ezzel is megmutatva tettrekészségüket - változást javasolnak, és "bűnösöket" neveznek meg. Könnyebb elfogadni az ő magyarázatukat, mint végiggondolni az okokat. Társadalom-pszichológia az egész. Minden politikai erő a saját szimpatizánsaira építkezik. Ugye most nagyon divatos kiállni a kisebbségek, a vélt vagy valós elnyomottak (melegek, romák, zsidó vallásúak) érdekei mellett. Kik teszik? A kormánypártok. Ezek a kisebbségek nyilván azokat támogatják, akik - többnyire csak szóban (többnyire != mindig) - kiállnak mellettük. A többségre is ez igaz: a szélsőségesek a "magyarok" kultúráját, nemzeti öntudatát, egységét hangoztatják, nyilván egyre több szimpatizánst szerezve maguknak. A miniszterelnök támadja a Szent Koronát, ami az ezer éves múlt egyik jelképe. A 40-es évek miatt támadják a legrégebbi magyar zászlót. A tévéből szenny jön. (Melyik csatorna vetít főműsoridőben régi magyar filmeket - Egri csillagok, Jókai-filmek, Kabos-filmek, stb. Mátrix és Karib-tenger fan vagyok, de imádom ezeket a régi, kosztümös filmeket is, színésznagyjainkkal, a sajátos képi világgal, mindennel.) Azt látjuk, hogy amilyen szinten csak lehet, elhanyagolják a hagyományokat, kultúrát, ami egy nemzet egyik legfontosabb összetartó erejét jelképezi. Egyedül a szélsőségesek hangoztatják ennek fontosságát. Javítsatok ki, ha rosszul látom a helyzetet. Egyértelmű, hogy mindenki amögé a vezető mögé áll be, amelyik neki a legtöbbet igéri. Aki látta az István, a király-t: tegye fel a kezét, akinek Koppány karaktere nem volt szimpatikus. Nyilvánvaló tehát, hogy ilyen viszonyok között erősödik a szélsőjobb.

Még egy apróság, mielőtt ellövöm a poént: demokrácia van, azaz a választás szabadsága. Miből választhatunk? Ugyanaz a négy párt, amelyikből kettő a másik kettő mögé áll be, már évek óta. Ugyanúgy, ahogy választhatunk kék kóla és piros kóla közül, itt is csak látszólagos a választás. (Mindenki tudja, hogy megy a bizniszelés a kopogtatócédulákkal, de erre sem térek ki, mert lassan nyitnom kell magamnak egy saját fórumot, amit telefloodolhatok.)

A kérdés tehát: kit mi zavar jobban? A Magyar Gárda létezésének ténye, vagy a Magyar Gárda létezésének oka?

És akkor már szó sincs arról, hogy amíg 56 véradó és gyomot írtó fiatal szerveződéséről vitatkozunk, egymással utálkozunk, és nem azzal foglalkozunk, hogyan szívatnak minket már évek óta azok, aki így vagy úgy, a "politikai elit" tagjai. Nem 56 egyenruhással van baj szerintem, hanem párszáz (holdudvarral együtt párezer) öltönyössel.

Mielőtt kapnék a fejemre: nem szélsőjobbos propagandát akarok itt nyomni, szó sincs róla. Csak azt nem értem, hogy 21 évesen, programozóként tulajdonképpen mi a zsákért is vitatkozom politikáról egy "Tudományos és Informatikai magazin" fórumán?

(Némi magyarázat, hogy könnyebb legyen velem személyeskedni:
    dolgozó roma - hajrá, csak így tovább!
    bűnöző roma - elítélem
    zsidó vallású - nem vagyok vallásos, azt hisz mindenki, amit akar
    sikkasztó (és egyéb jelzők) politikus - elítélem
    balos, jobbos - hülye vagy?
    szélsőbalos, szélsőjobbos - legalább gondolkodik, mielőtt politikai pártot támogat
    rasszista - elítélem
    meleg - amíg nem felém közeledik, azt csinál a hálószobában, amit akar; gyereknevelésre szvsz alkalmatlan, de ez egy vélemény, aminek a kifejtésére ez a fórum nem alkalmas
    utcán vonagló buzi - elítélem, felesleges reklámozni a másságát, ennyi erővel a kakiszexet kedvelők is reklámozhatnák magukat ugyanúgy, az is pont olyan undorító; ne lásson ilyet a gyerekem)

Ez a média által gerjesztett "határolódjunk el XY párttól" (jelen esetben a szélsőjobbtól vagy a Gárdától) engem nagyon emlékeztet egy bizonyos 1984 című könyvre, de mindjárt hülyének leszek nézve, mert összeesküvés-elméletet gyártok. Bocs.
  • enginer
    Kiváncsi lennék, hogy IWIW-en azokat a zsidó szervezeteket akik kérés nélkül vesznek fel totál ismeretleneket, azokat is törölni fogják?
    Konkrétan az egyik ismerősöm velem kezdett óbégatni, hogy biztosan én vettem fel ezeknek a listájára. :)
    Siratófaltól kezdve mind1ik betámadta, valamiért hirtelen szimpatikus lett nekik.
    Nem kimondottan tetszik neki, hogy az ismerősei között lassan több zsidó szervezet van, mint a tényleges ismerősei. :))
    Javasolni fogom neki, hogy reklamáljon azt majd gondolom törlik ezeket is figyelmeztetés nélkül, mint ezt a náci brigádot.
  • homeless
    Érdekes, hogy amikor a cigányok ellopták nagyapám sírjáról az összes fém virágtartót virágostól, akkor nem voltak rendőrök a temetőben. Hogy honnan tudom, hogy cigányok voltak? Onnan, hogy a 20 méterrel arrébb találtuk meg valami cigánycsávó sírján. Szólni se lehet nekik, mert többnyire nagyanyám jár ki, amikor meg én láttam őket, akkor minimum 20-an voltak. De ha szemetet szednek, akkor ott kell lennie a rendőröknek.
  • Ronny
    az "általánosítás" miatt tudtunk eljutni a civilizáció ezen fokára. Ha tudod, hogy az oroszlán veszélyes akkor nem dugod a fejedet a szájába akkor minden bizonnyal hosszú életed lesz, pedig biztos van olyan egyed is aki egy kis bratyizás után szelíd lesz mint egy macska.

• aaaaa
    Rohadtul vicces lehet valóban... Te csak tudod kiket vertek, ha ott sem voltál...
    Természetesen csak kődobáló huligánokat, meg csőcseléket, (ahogy a "hivatalos" verzió mondja).
    Persze a riportokat a sebesültekkel is csak összevágták utána...
    Jó hogy vannak ilyen emberek, akiknek ezen mulatnak. Bár ha véletlenül halaszthatatlan dolgod lett volna arra, és "tévedséből" Téged vernek össze, valószínűleg azon is ilyen baromi jót mulatnál. Gondolom néha szoktál örülni annak is, hogy az ötvenes években hány "rendszerellenséget" akasztottak fel, vagy vertek össze az ÁVH-sok. Az is milyen mulatságos volt...
  • mogyi925
    BRÉKING NYÚZ!!! Akcióban a nácik! Aki ma lemaradt, holnap még mehet tiltakozni a náci megmozdulások ellen Szarvason. Részletek.
  • mogyi925
    Az ész nélküli zsidózásnak semmi értelme. Semmi gáz a zsidókkal, nem az orra mérete vagy a vallása határozza meg egy ember értékét (még csak nem is a bőrszíne). Tény: újabban egyre többet hallani izraeli érdekeltségű cégekről (pályázatok megnyerése, a rossz nyelvek szerint privatizáció, stb), a kormányfő izraeli útjáról és hasonlókról. Hergelik a szélsőjobbot?
  • mogyi925
    Hmm, jó is, hogy a koronáról van szó. Szerintem ki kellene venni a Magyar Köztársaság címeréből, mert ugye Köztársaság, nem pedig Királyság. Meg akkor már az Árpád-sávot is.

Na félretéve a szarkazmust: a 13 éves kokárdás kislány esete a Dávid-csillagos zsidóval nem egészen úgy volt. A kislánynak nem kell hungaristának lennie, és szerintem 13 évesen a Kárpátia zenéjét sem érti valaki teljes egészében. Az eredeti sztori itt olvasható.
  • xizor
    Csak pár kommentbe olvastam bele, de az is elég volt 1 kiadós nevetésre :D Pl a 13 éves hungarista kislány esete :D
    Egyébként ha lehet választani, én a gonosz, öregasszonyverő, azonosítószám nélküli szadista rohamrendőröket választom akik válogatás nélkül verik a szegény és ártatlan nézőket egy randalirozó tömeg közepén, hiszen éppen a tejesboltba mentek - A humanitárius és a békességet terjesztő, afrikába segélyeket küldő és a társadalom kissebségeinek megsegitések aktív hívei, a Magyar Gárda helyett.
  • jefferson83
    Megütheted, de ez téged minősít és nem a magyarságot (köztük engem is, mert azt kikérném magamnak).
  • aaaaa
    Nem szoktak ??? Ezt hol olvastad ? Pont a "verekedős" embernek a nyakában is éppen lógott egy.
  • mogyi925
    A magyarokról: elméletileg magyar minden magyar állampolgár (ez jogilag jól definiált, hogy ki számít egy adott ország állampolgárának). Pont.

A cigánybűnözésről: ami manapság hiányzik, az az egyenlő bánásmód. Például nyár közepén naponta volt egy hír, hogy XY közsgében tömegverekedés volt. Könnygázról és gumilövedékről nem hallottam. Ami a bőrszínt illeti: bőrszíntől függetlenül szarjon vécébe, és ne a sisnyásba. (Nyírmihándi a falu neve, ha jól emlékszem.)

Homokosokról: jó. Legyen egy szép napja a liberálisoknak: vonuljanak fel! Sőt, naponta. De akkor legyen bukakke-felvonulás is, ahol a teherautókon a heteró és homó partnerek egymás szó szerinti leszarását imitálják. Elvégre nincs abban semmi rossz, ha az ember felvállalja a szexuális beállítottságát, nem? Tehát ha papnak meg nőnek öltözött, egymás farát markolászó, egymással smároló "férfiak" felvonulhatnak fényes nappal az utcán, akkor egymás szájába szaró perverzek is vonulhassanak! Indítsunk egy ilyen mozgalmat, ki csatlakozik? Nem kell, hogy a fekáliára gerjedj (én se gerjedek), elég, ha csak toleráns vagy!
  • Requiem88
    de igen, rengeteg zsidónak lóg dávidcsillag a nyakában. akkor én is megüthetem őt?
  • Randal
    Nem mondtam hogy nem hordhat, csak azt mondtam, hogy kokárdát egy adott ünnepkor szokott az ember viselni, se előtte se utánna. És nem azért mert nem tiszteli az emléket, hanem mert nem szokás.
    Dávid csillagot emg nemigen szoktak az emberek a nyakukban hordani? vagy igen? akkor horogkeresztet is hordanak?
    Ugyan már, hülyeséget nem kellene beszélni...
  • aaaaa
    3. Miért ne hordhatna kokárdát ? Van aki keresztet hord a nyakában, van aki Dávid csillagot. A tolerancia és egymás elfogadása pont erről szól, amit "liberális" vezetőink annyiszor hangoztatnak. Itt pont a másik oldal volt a legkevésbé toleráns. (szokás szerint, sajnos)
  • Randal
    1. Ajjaj, inkább csak hangoztassák, mozogni nem nagyon kellene, mert megremegne a kezem a ravaszon...

2. hidd el, dolgoznak rajta elegen, hogy rávegyék őket erre. Csak ugye nehéz több évtizedes/évszázados szokásokat kinevelni az emberből és megértetni vele, hogy ha nem lopsz, hanem dolgozol/tanulsz, akkor neked rosszabb lesz, de a gyerekednek már valamivel jobb, az ő gyerekének meg még jobb.

3. Nem csak egy oldalról kellene nézni a dolgot. lehet hogy volt ott más is. Szerintem emg elég röhejes ha valaki állandóan kokárdát hord. Azt adott ünnepkor szoktuk viselni. Azt hogy tiszteljük emléküket máshogy is ki lehet fejezni, bár szerintem nem muszáj, mert mindenki életében benne van az emlékük.

5. Megszállás alatt sokan az életüket kockáztatták azzal, hogy bújtatták ezeket az embereket. Egyszerűen csak embertársi szeretetből. Ezt lehetett tenni vagy kussolni vagy feljelenteni.
    Az meg hogy a legtöbb zsidó magyarellenes azt nem hiszem el. Felmérést készítettek róla vagy mi? Vagy a nagyokosok ezt tudják?
  • Requiem88
    azért nem ugyanaz... :) én sem bírom őket de különösebb bajom sincs velük, amíg engem nem próbálnak "áttéríteni".
    apropó, egy kis homokozás... csak erős idegzetűeknek :D
    http://kuruc.info/r/22/14999/
  • Requiem88
    szép hozzászólás, egyetértek.
    Meg lehet azt is észre kéne venni, hogy a két párt mindössze széthúzó erőt képvisel az országban, semmi mást - hogy lehessen fröcsögni egymásra, utálni egymást, és nehogy észrevegyük, hogy a legfőbb ellenség nem az utcákon van, hanem a Parlamentet lassan 18 éve megszállva tartó magyarellenes cionista köcsögökből áll.
    Ezeket kellene először sorbaállítani és fejbelőni.

Gyurcsány a Szent Koronáról Merkelnek:

"Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van.
    Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nem jó a királyság jelképét idehozni.”

A Szent Korona Gyurcsányról Merkelnek :

"Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van.
    Szerintem ez a parlament Magyarország parlamentje, és nem jó a hazugság és a hazaárulás megtestesítőjét idehozni.”
  • Requiem88
    1: "nem az viszi előbbre az országot ha ideológiák mentén verjük a nyálunkat"
    kimondtad a lényeget. És ha jól látom a gárda pont hogy tesz is valamit, nem csak hangoztatja hogy "éééén nagymagyar vagyok".
    2: "Gárdaalapítás és bokacsattogtatás helyett lehetne dolgozni, tanulni, stb."
    Hidd el, ha minden cigány kijárná legalább az általánost (és nem úgy hogy azért nem buktatják meg mert rontja a suli statisztikáit vagy mert különben jön a família és agyonverik a tanárt) már emelkedne az életszínvolnal. Meg mondjuk ha gazsika nem a hugával/anyjával hancúrozna az ágyban, sokkal kevesebb fogyatékos cigány lenne. (Igen, tudom hogy vannak magyar fogyatékosok is, de nem ez okból, anyám viszont tanított olyan iskolában ahol ilyenek voltak. az iskola tanulóinak 98%-a cigány volt. (Kerecsend))
    3: "Azonban sokak szemében súlyosbító körülmény, hogyha a bűne mellett még cigány is valaki."
    ezt a mondatot átírnám: Azonban sokak szemében enyhítő körülmény, hogyha a bűne mellett még cigány is valaki. Érdekes módon a rendőröknek eszük ágában sincs megvédeni az embert ha rátámad a cigánycsürhe. Vagy hogy meséljek egy példát: Nem tudom ti olvastátok-e, de él valahol Magyarországon egy 13 éves hungarista kislány. Kárpátiás póló nála rendszeres, kokárda detto, még ha nincs is ünnep. Sétál valamelyik nap hazafelé, mire eléáll egy kb 30 éves, ereje teljében lévő zsidó faszi, és le akarja tépni a kislány kokárdáját, ám ő nem hagyja. Ekkor a zsidó megüti. Már itt lehetne eljárást kezdeményezni, kiskorú bántalmazásáért, de nem. Sebaj, egy fradi meccsen pár tarkopasz kigyúrt jóarc felismeri a zsidót, és odaállnak elé. a zsidó mit tesz? Uccu, rohan a rendőrökhöz! Érdekes módon egy 13 éves kislányt meg bír ütni, néhány vele egykorút már nem? A skinek utána. Hogy mi a sztori vége? a rendőrök még a skineket baszták le, hogy hogy merészelik, büdös antiszemita rasszista köcsögök.
    Igaz történet!
    4: "Lehet vitatkozni hogy nem egyenlően bán az igazságszolgáltatás velük de ezt ne olyan mondja aki szintén nem egyenlően bánik embertársaival." Ez pont az egyik ok, amiért annyira gyűlölöm a különböző etnikumokat, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. a hátrányos diszkrimináció, ráadásul a MAGYAROK IRÁNYÁBA!
    nem gondolod, hogy először az "igazság"(?)szolgáltatási szerveknek kéne magukba nézni kicst?
    5: "Zsidózás? Tudtommal a "zsidó" vallási kategória."
    ez tény. ám az is, hogy a legtöbb (ha nem minden) zsidó magyarellenes. idézem: "Nem fogok megbocsájtani egy olyan népnek ami az én fajtámat irtotta."
    Bocsánat, csak én vagyok tudatlan, vagy Magyarországon tényleg nincs (és nem is volt) koncentrációs tábor? Ja hogy deportálva lettek... Ugyan mi mást lehetett volna tenni, német megszállás alatt?
    6: "Most így ennyi jutott eszembe, lehet anyázni."
    Nem kell senkinek anyázni. ha valaki anyázik akkor az már azt jelenti hogy kifogyott az érvekből :)
  • Caro
    Miért, az elmebaj talán kedv vagy elhatározás kérdése?
    Az elmebajosokat mégis bezárják.
  • aaaaa
    Azonban sokak szemében súlyosbító körülmény, hogyha a bűne mellett még cigány is valaki. -... Nem súlyosbító körülmény, csak érdekes módon roahdt sok ilyen eset van , míg más származásaúak közül jóval kevesebb. Amúgy ez többnyire enyhítő körülmény -SAJNOS !!!
    A gárdák polgárőrség, az önvédelmi szervezetek azért alakulnak, mert az igazságszolgáltatás nem teszi a dolgát. Persze meg kell változtatni, de erre tuti nem lesz senkinek pénze. Szerinted melyik politikust érdekli az, hogy egy isten háta mögötti faluban kiket terrorizálnak a helyi "kisebbségi" familiák tagjai.
    A mukásőrség sokkal gusztutalanabb fegyveres szervezet volt, mégsem mert ellenük senki jajveszékelni. Még jó hogy feloszlatták. Ő kiknek is az érdekeit védték géppuskákkal ???
    A melegekről annyit, többnyire senkinek semmi bajuk velük, ha nem kirívóan parádéznának, és nem követendő példaként állítanák be a homoszexualitást.

Majd ha a másik oldal sem támadja a magyarságot akkor tehet szemrehányást.
    De példák százait lehetne mutatni politikusok , írók és egyéb közszereplők magyaralelenes és magyar gyűlölő kirohanásairól. A határon túli egész életükben példamutató életet élő magyarok pedig lassan kevésbé fontos emberek lesznek , mint egyes börtöntöltelék viselkedésű kisebbségek.
    Ki a magyar ??? Az aki elfogadja, hogy magyarországon él, és nem gyalázza a nemzet hagyományait, értékeit, nem nézi le saját országa állampolgárait, mintegy felsőbbrendűnek képzelve saját magát. Ez pedig függetlenül attól, hogy magyar, vagy akár származása szerint nem magyar valaki.

• homeless
    :D:D:D:D
    5 perce ezen röhögök.
  • slickboy
    Hihetetlen némelyik hozzászóló gondolata. A többi menjen haza? Ki dönti el ki a magyar és ki nem? Az efféle gárdák? Ha jól rémlik mintha még Szent István írta volna intelmeiben Imrének, hogy tekintsen úgy az itt élő egyéb nemzetekre mint a magyarokra. Esetleg a sok magát igazi magyarnak tartó ember ezen elgondolkodhatna. Erősen egyetértek Polemius 45ös hozzászólásával és jefferson83-éval.
    Némely embernek egyszerűen kényelmesebb előítélettel közelíteni mindenkihez, mint venni a fáradságot és tettei alapján megítélni. Ebből a kényelemből fakad aztán a buzizás/zsidózás/cigányozás, stb. Maga a gárda meg politikai cirkusz, cinikus politikusok keverik a masszát, a sok vak ember meg asszisztál/tapsikál hozzá. Nem éltem még sokat de nekem úgy tűnik, nem az viszi előbbre az országot ha ideológiák mentén verjük a nyálunkat. Gárdaalapítás és bokacsattogtatás helyett lehetne dolgozni, tanulni, stb.
    Persze ha az én hozzátartozómat rugdosná halálra valaki, biztosan a halálát kívánnám és legszívesebben saját kezűleg végezném ki. De azért van az igazságszolgáltatás, hogy az szolgáltasson igazságot. Ha nem jól működik meg kell változtani, de ne fekete lajbis gárda tegye ezt. Azonban sokak szemében súlyosbító körülmény, hogyha a bűne mellett még cigány is valaki. Lehet vitatkozni hogy nem egyenlően bán az igazságszolgáltatás velük de ezt ne olyan mondja aki szintén nem egyenlően bánik embertársaival.
    Másik örök sláger a homoszexualitás. Caro valószínűleg nem gondolt bele mekkora ostobaságot mondott, hiszen a homoszexualitás mint irányultság sem kedv vagy elhatározás kérdése. Meg nem kell egyenlőségjelet tenni a homoszexualitás és pedofília esetleg szodómia közé. Akik annyira aggódnak a magyar fiatalság lelki, szellemi állapota miatt azok remélem tisztában vannak a fogalmak jelentésével és véletlenül sem mossák össze őket. Mert ha igen, akkor az ő szellemi állapotuk ad aggodalomra okot. Nem minden meleg ember masírozik női szerelésben az utcán. Aki úgy tesz az valószínűleg heteróként is közszeméremsértő lenne. Ez is csak ugyanolyan mértéktartás kérdése, mint az összes többi dolog általában az életben.
    Zsidózás? Tudtommal a "zsidó" vallási kategória. Mi köze a valláshoz bárminek is amíg valaki betartja a törvényeket, fizeti adóját, rendes állampolgár? Viszont ha bűnt követ el akkor megint csak mi köze törvényszegéséhez a vallásának?
    Most így ennyi jutott eszembe, lehet anyázni.
  • aaaaa
    Nem azzal van a baj, ki a magyar, vagy ki nem, hanem hogy el tudja-e fogadni a többség értékrendjét. Mert ugye a roma is csak akkor magyar, amikor érdekei úgy kívánják ,amúgy meg a "forduljon fel az összes paraszt magyar" játszik.
    Szóval pont azokkal van a "magyarokkal" probléma, akik nem akarják megérteni, hogy illene elfogadni és tisztelni a többség akaratát, és nem kéne pofátlanul visszélni a többség mesterségesen fenntartott toleranciájával.
    Aki meg nem jól érzi magát itt az gondolkozzon el azon, nem ő-e az okozója annak, hogy nem érzi jól magát.
    Az óriási csúsztatás és hazugság, hogy itt bármiféle békés kisebbséget üldöznének. Legfeljebb pont csak a magyarokat.
    Nem kell egyből deportálást kiáltani, és rettegni a semmire.
    Senki nem akar kitelepiteni senkit. Ellenben az emberek többsége baromira nem örül a sok kínai afrikai ázsiai stb. bevándorlónak. Tőlünk nyugatabbra már jól láthatók mennyire le tudják zülleszteni a társadalmat.
  • jefferson83
    Természetesen ettől egyelőre sokkal jobban féltem a hozzátartozóimat, és undorító dolognak tartom. Változásra van szükség, de a két dolgot tudni kell külön is kezelni. Egy rosszat nem lehet felmenteni azzal, hogy megmutatjuk van ennél sokkal rosszab is jelen pillanatban. Annak ellenére, hogy bennem is megvan az előítélet (kapásbol egy kalap alá veszem őket-> még meg nem ismerem) a kisebbséggel szemben, attól még megértem és szorgalmazom, hogy nem szabad általánosítani.
  • Requiem88
    Ettől például nem jobban féltitek a szeretteiteket?
    Szerintem ez sokkal nagyobb gond mint a "húdenáci húdegonosz" Magyar Gárda.

"Késeléssel fenyegette meg a 13 éves kissrácot a telefonrabló cigány
    2007-08-29. 13:55:47

Egy 13 éves bajai kisfiút fényes nappal rabolt ki egy fiatalkorú cigány a szekszárdi vasútállomáson.

Egy 16 éves tatabányai cigány még kedd délután késsel fenyegette meg a 13 éves gyereket, hogy megszúrja, illetve másokkal megvereti, ha nem adja át neki az értékeit - mondta el Király Balázs.

Hozzátette: a megfenyegetett fiú támadójának átadta mobiltelefonját, kerékpárját és a hátizsákjában lévő ruháit; a kár mintegy ötvenezer forint. A rendőrség nyomozói négy órán belül elfogták és őrizetbe vették a rabló férget, miközben Faddon próbálta értékesíteni a mobiltelefont.

(MTI polkorrektmentesítve)"

Forrás: http://www.kuruc.info
  • Polemius
    Igen? És ki fogja eldönteni ki a magyar? Te? Vagy lesz erre valami bizottság? Kell hozzá igazolás? Papír, hogy a felmenők magyarok voltak? Hány generációig visszamenőleg? És milyen arányban lehet nem tiszta vérvonal?
    Aki nem tudja igazolni, azt deportálni fogják? Vagy csak viselnie kell a ruháján megkülönböztető jelzést? Persze csak azért, hogy a többitől megvédjék őket mi? Majd vigyáznak rájuk.

Esetleg mivel a hivatalos szervek erre úgysem képesek, majd valami más szervezet? Ha már úgyis van, esetleg pont a gárda, vagy valami hasonló?
  • Hirvaer
    [IMG][/IMG]
  • Hirvaer
    Lehet szidni meg elítélni a Magyar Gárdát. Aki ezt teszi állítom még nem látott közülük egyet sem életben, csak hallotta hogy valaki azt mondta, hogy régen voltak valakik akiktől féltek és azok egyenruhája hasonlít a Gárdáéra, ezért nekik is egyértelműen ez a céljuk.
    Akik emígyen gondolkodnak szemléljék meg ezt a képet, és gondolkodásmódukhoz híven mehetnek megvádolni a képen látható urat, kinek ezek szerint titkolt vágya nem csak a Föld, de a Galaxis leigázása. Nem utolsósorban a Jedik kiírtása
    http://www.sg.hu/forumkepek/2007_08/p%E1pa.JPG
  • Falánk
    Nem tudom mi a probléma. Nekem nincs félni valóm. De úgy látom sok embernek igen. A magyar lakjon magyarországon, a többi meg menjen haza!
  • aaaaa
    Ez teljesen igaz. De az előítéletek általában a tapsztalatokon alapulnak. Azt senki nem tagadhatja, hogy egyes "népek" között egyszerűen arányában több a bűnöző. Ennek ezer oka lehet persze, talán van olyan is közte, amiről nem tehetnek, de ettől még tények.
    Az előitéletek semmiképen nem jók. Persze akik már megharapott egy kutya, az is óvatosabb és előítéletesebb lesz a kutyákkal szemben, pedig tudjuk, többségük békés és nem harap.
    Valóban kell tenni az előitéletek ellen, de most épp a "liberális" oldal lett mélységesen előítéletes egy MAGYAR szerveződéssel szemben, ami eddig semmi negatív dolgot nem tett. Mi pedig legyünk toleránsak bűnöző életmódot folytató "kissebségiek", gyilkosok ezreihez, akiknek még az is fáj, ha netán lincselőnek nevezik egy felháborítóan brutális gyilkosság után.
  • Caro
    Azért a nemzetiségeket meg a buzikat nem kéne egy kalap alá venni szerintem.
    A nemzetiségek tagjai nem tudják befolyásolni a származásukat, mint ahogyan valaki azt sem döntheti el, hogy férfinak vagy nőnek születik-e?
    Ellenben a homokosok :szabad akaratukkal: rendelkeznek viselkedésükről. Innentől kezdve ez nem diszkrimináció.
    Ahogyan a deviánsokat elmegyógyintézetbe zárják ugyanoda kéne őket is!
  • aaaaa
    Ez a gondolatmenet egyszerűen ökörség. Még nem történt semmi rossz amitől rettegni kell, de már mindjárt fogakat vernek ki stb. A "kisebbségi megélhetési" oldal már több ezerszeresen bizonyított , őket ennek ellenére persze el kell fogadni és szeretni "kell". Pedig nekik egyenruhájuk sincs, mégis a legtöbb emberben félelmet keltenek. Nem is kicsit. :)
  • aaaaa
    Egy a bűnözők ellen fellépő rendőségre valóban szükség lenne. De mostanában sajnos egyre enyhébben lépnek fel a köztörvényes bűnözőkkel szemeben, főleg ha az kisebbségi. Öket nem lövik sem gumilövedékkel, sem könnygázt nem vetnek be ellenük, ha tömegesen balhéznak...
  • jefferson83
    Találtam a témával kapcsolatban egy blogbejegyzést amivel többé-kevésbé egyet tudok érteni, ebből szemezgettem egy pár gondolatot(hogy ne legyenek benne közszereplők és trágárság ) :

Az egyesület elnöke szerint "nagyon sok olyan feladat van, ami nagyobb részt kormányzati feladat lenne, de kevés lelkesedéssel, vagy alig végzi a kormányzat". Vona Gábor szerint ilyen feladat a "polgárvédelem, a nemzeti hagyományok ápolása, mint a hadisírgondozás", valamint "a magyar fiatalság lelki, szellemi, fizikai felkészítése egy olyan eshetőségre, amikor rendkívüli helyzetben szükség van az emberek mozgósítására".

Ez azért jól hangzik, nem? Szívesen nézném őket hadisírt gondozni nyáron, a tűző napon fekete egyenruhában. A hagyományt és a kultúrát Imre Király címerpajzsával díszített Fekete egyenruhában fogják védeni. Elképzelem, ahogy ebben az egyenruhában kisiskolásoknak magyarázzák Ady verseit kultúraóvás címén. Vagy esetleg a Csontváry Kosztka Tivadar képeit mutogatják a kíváncsiaknak, vázolván az expresszionizmus és a posztimpresszionizmus közti különbséget. Na ezt azért megnézném. Arra is kíváncsi vagyok, hogy az ő értékelésük szerint ki számít polgárnak? No csak azért, mert nem hiszem, hogy a négerek, a zsidók, a cigányok, a szlovák, román, német, szerb, horvát kissebségek annak számítanának az ő elgondolásuk szerint. Rájuk majd vigyáz a rendőrség, vagy a polgári védelem, külön! A vége tetszik a legjobban. Lelki, Fizikai, Szellemi felkészítés a rendkívüli helyzetekre. Mi számít rendkívüli helyzetnek? Ki dönti azt el? Vona Gábor? Ha nem tetszik neki egy ember képe, az rendkívüli helyzet? Akkor majd mozgósítja a gárdát, akit lelkileg már felkészített a „haza” védelmére. Majd jönnek a fiúk és kiverik a fogainkat, hogy bebizonyítsák a fizikai felkészültségüket. Onnantól kezdve, én és a hasonlóan gondolkodók jobb ha nem jártatjuk a pofánkat, mert jön a gárda és befogja! Egy kicsit talán eltúlzom, de direkt túlzom el! Magyar Gárda? Tegye föl a kezét aki ezt komolyan gondolja!Néhányan még ki is állnak mellettük, bőven elég ha nem határolódnak el tőlük, már az is nagy támogatás! Balga egy nemzet vagyunk mi! Szomorú vagyok. Szomorú mert elveszett a józan ész. Mindig azt hittem, hogy rosszabb már nem lehet. és tessék! Kiábrándult vagyok. Nem tartozom sehová. Nincs alternatíva, senki nem hallgat meg. Ebben az országban senki nem hisz már a magyar jövőben, csak agonizálunk, és öljük egymást.

Nem baj, mert ha majd üt az óránk, fekete ruhás Imre Király címerével feldíszített alakok, szép rendben tarják majd a temetőt.

• jefferson83
    Természetesen elsősorban a tettei határozzák meg, de a ruha is teszi az embert mint tudjuk. A rendőrség teljesen más tészta, rájuk szükség van (mindannyiunk érdeke). Én egyet értek veled, és én is elítélem az ilyen fellépést, nem csak a rendőrség hanem mindenki részéről. Sőt osztom a véleményedet az utolsó gondolataiddal is.

A Magyar Gárda egyes törekvéseivel én is azonosulni tudnék, de még ezek sem képesek felmenteni a mellettük lévő sok ostobaságot. Kultúra megismertetését, ápolását, védelmezését, hagyomány teremtést egy szolid egyesületen keresztül is el lehetne érni, mert ha úgy sem menne akkor bizony sehogyan.
  • Polemius
    Milyen érdekes, hogy azok, akik másokat elüldöznének, betiltanának, kiírtanának, vallásukat másokra rákényszeítenék (másokét pedig tiltanák), a liberális gondolatokra köpködnek, azt mondják 'túl sok szabadságot' élveznek az emberek, azok mennyire hangosan tudják számon kérni a demokráciát, a szólásszabadságot, toleranciát maguknak.

Ha mással szemben nem így gondolkoznak, nem tetszik nekik, akkor egy szavuk se legyen az ellen, amikor velük szemben kritikát fogalmaznak meg.
    Erősen képmutató magatartás.
  • aaaaa
    Miért is kellene hogy a gárda befogadjon akárkit ? A roma, zsidó vagy fekete szervezetek sem fogadnának be másként gondolkodó "szélsőségeseket" vagy olyanokat , akiket nem szeretnének. Akkor ők is szélsőségesek és kirekszetőek ???
  • aaaaa
    Ezek a ruha dolgok kicsit betegesek. Az embereket a TETTEIK határozzák meg, nem pedig az éppen milyen ruhában vannak, ami emlékeztet valamire.
    Hős szemkilővő rendérségünk tagjai is ijesztő katonai jellegű ruhában akcióztak, súlyosan megsebesítve többszáz embert közöttük SOK ÁRTATLANT !!!
    Tőlük persze nem kell félni senkinek, ők csak a "huligánokat" ütötték, persze ha az épp nem akadt, bosszút álltak máson.
    Én meg azt nem szeretem, ha nőnek öltözött gusztustalanul vonagló homokos férgek masíroznak az utcán, és ezt kell látni a gyerekeknek. Az óriási liberális toleranciába be kellene férni, hogy netán megtűrjük a MAGYAROKAT is, nem csak mindenki mást ...
  • mogyi925
    Felteszem a kérdést fordítva: szeretnéd, hogy a gyereked nőnek (rossz esetben papnak) öltözött, félmeztelen, egymással smároló, egymást taperoló férfiakat lásson lásson masírozni az utcán? Én nem. Nem gáz, ha valaki meleg, ő is ember. De nem kéne átesni a ló túloldalára.

A feketékkel sincs semmi gáz. Nyugodt szívvel fekszem egy fekete sebész kése alá. De Fekete Pákót betiltanám. (Mielőtt náci meg rasszista lennék, betiltanám Ciccolinát, Kiszel Tündét és még sorolhatnám.)

Azt mondják, árvíz idején menni fognak önként segíteni a gátra. A következő árvíznél meglátjuk. (Remélem, nem vagyok náci, ha nem kívánok árvízt.)

Igen, műbalhé. A toleráns, békés többség fröcsögve anyázza, és be akarja tiltani, meg meg akarja lincselni őket a fekete-fehér egyenruhájuk miatt.