121
  • Lux Ordo
    #121
    Húha, jó régen befejeződött itt az eszmecsere. No mindegy, azért megpróbálkozok feltenni egy kérdést, hátha valaki erre jár és válaszol is rá.

    Szóval, a Magyar Gárdával kapcsolatban nekem ködös néhány dolog. A neten találtam két honalpot is, a címük itt van: www.magyargardamozgalom.hu, www.magyargarda.hu Az odáig rendben van, hogy létezett egy Magyar Gárda Egyesület, amit betiltottak. Akkor ezen kívül akkor most létezik az original MGM, ami nemrég újáalakult Új Magyar Gárda Mozgalom néven, amit ezentúl már csak Magyar Gárda néven kell emlegetni, aztán ott van a Dósa féle Gárda. Végül is, most akkor mi a helyzet??
  • drob
    #120
    Magyar Gárda '56-os emlékműsora. Magyar Gárda '56-os megemlékezése. Tiszalök 2008.
  • Komolytalan
    #119
    Egy cikk egy zsidó származású magyarról, aki felvételét kérte a Magyar Gárdába. Éééérted: zsidó, aki a "nácik" közé kéri a felvételét. Lehet mégse csak tv2-t meg rtl klubot kéne nézni?
  • mogyi925
    #118
    Honvédelem nem csak háborúzás lehet ám. A sorkatonák az árvízvédelemben is segítettek, ami nem azt jelenti, hogy védték az árvizet, hanem a lakosságot az árvíztől. :-D Ezen kívül fegyelemre nevelték őket. Nem mondom, hogy sorkatona akarok lenni, de aki akar, annak itt van még egy szervezet, ahol kipróbálhatja. Ezt csak megjegyzem, részemről már rég nem a Gárda a vita tárgya. Ráérünk szerintem a Gárdát elítélni akkor is, ha konkrét okot szolgáltatnak rá, ahogy elvileg a cigányokat (illetve konkrét, roma személyeket) sem illik bűnözőnek nevezni, míg nem bűnöznek.

    Ami a tömegek ártatlanságát illeti: provokátorok. Mindenütt vannak szélsőséges elemek, nem csak a kormány ellen tüntetők közt. Láttátok a Naplóban, hogyan köpködték a "békés" antifasiszta tüntetők szombaton az ott is fotózó, történetesen szélsőjobbos bloggert? Gondolom, hallottátok azt is, hogy a békés, Gárda-ellenes tüntetők egy újságírót meg is vertek. Egyik 19, a másik egy híján 20. Egy tömeget sokkal könnyebb vandalizmusra rávenni, mint egy néhány fős, akár részeg csoportot. Tömegben a felelősségtudat is oszlik, a létszámmal arányosan. Érdemes elolvasni Aronson Társas lény című könyvét. Ebben a felelősségről is szó van, és megemlíti a Milgram-kísérletet is, ami viszont a rendőrök brutalitása mögötti pszichológiára adhat magyarázatot. (Szintén összefüggésben van az egyéni felelősség és a felelősségre vonhatóság tudatának csökkenésével.) Szvsz tehát tömegben kevés kivételtől eltekintve (provokátorok; egyes szóbeszédek szerint szándékos provokáció volt tavaly ősszel, és azért jól jött a ribillió egyes, akár ellentétes politikai csoportoknak - az MTV-nél is 20 ember ostromolt, pedig többezren voltak a téren) mindenki ártatlan.

    A cigányokról korábban már írtam, ezt a thread-et hanyagolnám.
  • aaaaa
    #117
    Akor bűnös volt az összes ott lakó is, aki kimerészkedett az utcára.. De nem volt kijárási tilalom... Akkor miért is volt bűnös ???
    Nem zavar hogy megvertek ártatlanokat, hát komolyan gratulálok Neked.
    Tudtommal huszonharmadikán ÜNNEP... lett volna, ha nem lövik szét az ünneplőket. Az most teljesen mindegy , hogy milyen ürügyet , vagy provokációt találtak erre, hogy belelőhessenek a tömegbe.
    Amúgy a tömegben mindenki bűnös... Persze. Igazad van, sortüzet nekik, már 56-ban is bejött. Dicsérd még meg a földön fekvőket rugdosó "hős kommandósokat" is ,hogy milyen helyesen jártak el...



  • Ronny
    #116
    Ez egy elég bonyolúlt kérdés, de az abszurdum, hogy a törökökhöz több közünk lenne mint a szlávokhoz.

    Tessék egy kis genetika
    Haplogroup R1a1 (Y-DNA)

    és egy kis Index
  • Komolytalan
    #115
    Cigányoknak nem beszélnek a honvédelemről, valahogy mégis tőlük jobban tartok. De ha te nem akkor van számodra pár kalandtúra útvonalam, last minute, ingyen.
  • Komolytalan
    #114
    "Tömegben nincs ártatlan"
    Hátbaz, ehhez gratulálok hogy sikerült összehoznod. Q.rva jól hangzik, persze hazugság, de az lényegtelen. Szerintem vidd el az esti amőba gyűlésre, holnap már ettől lesz hangos az agitprop média meg a kormányzati kommunikáció.
  • mogyi925
    #113
    Ez esetben csak gratulálni tudok, hogy felismerted egy tízmilliós ország 56 lakosában a legnagyobb problémát, ami minden bajok forrása.
  • xizor
    #112
    Nem örülök neki, csak tényszerűen beszéltem.És igen, ottvoltam saját felelőségemre, és még ígyse zavar, hogy megverték az "ártatlanokat" is.Tömegben nincs ártatlan, nelegyen ott valaki ha nem keresi a bajt, ergo énis bűnös voltam, de nem verettem meg magamat az egy másik dolog.
  • valamit
    #111
    Olvastam, akkor is úgy van ahogy írom. Sunyi, képmutató, szemfényvesztő alakoskodó duma az, hogy semmi közé még a félkatonai szervezetekhez se a Magyar Gárdának. Akkor nem sorozniuk kéne, nem kadétokból gárdistákat nevelni, nem kéne felesketni őket, nem a honvédelemről kéne beszélni meg nem csatákra hivatkozni, ha komolyan gondolnák, hogy semmi közük hozzájuk.
  • mogyi925
    #110
    Valamit: ne kezdjük elölről. #80-tól olvasd át a topicot légyszi.

    Randal: mindkettőjük tette elítélendő, annyi kiegészítéssel, hogy 13 évesen az ember általában nem csak annak nincs tudatában, mit csinál pontosan, hanem annak sem, hogy az milyen következményeket von maga után... 30+ évesen azért már igen. A provokációt sem kötelező felvenni, hiszen a provokátornak pont ez a célja.
  • Randal
    #109
    Képzeld, volt rokonom aki járt a Don kanyarban aztán még 3 évig élvezte a vendégszeretetüket.
    Nem ez a probléma. 13 évesen neked miről volt fogalmad őszintén?Neked ezek szörnyű dolgok és hirdeted stb. stb. de nem fogod fel teljesen.
    és igenis sajnálom az áldozatokat. De könyörgöm egy adott ünnepen miért kell egy nem oda tartozó problémát felhozni. Nameg 13 évesen? Honnan tudod, hogy nem szólt oda semmit? Másrészt lehet hogy direkt azért állították oda, hogy xy embert provokáljon.

    Úgyhogy felesleges ez a vita. Elítélendő mindkettőjük tette és kész.
  • valamit
    #108
    A Magyar Gárda alapító nyilatkozatából szemezgetek:
    "A Magyar Gárda 2007. augusztus 25-én bont zászlót. 1100 évvel a dicsőséges pozsonyi csata és 300 évvel az ónodi országgyűlés után. Egy olyan pillanatban, amikor a magyarság fizikai, lelki és szellemi önvédelem híján maradt." - de ugyanakkor semmi köze a katonsághoz persze? akkor miért pont egy csata az első hívatkozása?

    "A besorozott és felesketett gárdisták fizikai, lelki és szellemi képzése és önképzése, hogy feladataikat példamutató hatékonysággal, kellő erővel, céltudatossággal és alázattal hajthassák végre." - hol a füttyökösömben is szoktak sorozni? nem a katonaságon? sorolja már nekem egy gárdista a példákat akkor, hogy hol szoktak sorozni.
  • aaaaa
    #107
    OK ott áll a táblával, ami igaz nem pont a szabadságharcról szól, de kit is sért ???
    Nem a magyarokat. Sőt nem is bármilyen itt élő kisebbséget. Ha történetesen egy a" faisiszta német hadsereg és a holokauszt áldozatai emléktáblával" álldogált volna egy ugyanilyen korú kislány, és attrocitás éri, (ami ugye tegyük hozzá szintén nem épp március 15-éhez kapcsolódik), tuti nem mondanád hogy pofozzák fel a szüleit...
    A gyerekek úgy fognak gondolkodni, ahogy a szüleik nevelik őket. Ha netán Neked is megölték volna valamelyik hozzátartozódat "dicsőséges" szovjet barátaink, vagy csak elvitték volna egy kis "málenkij robotra", Te sem hiszem, hogy kedvelnéd őket, mint ahogy zsidók sem kedvelik a rokonaikat haláltáborba hurcoló németeket. A vörös csillagot nem véletlenül tették a tiltott jelképek közé. Csak mostanában valahogy kevesebb szó esik azokról a borzalmakról, amiket a kommunizmus nevében követtek el.
    Bár nincs sok értelme a vitának mert pont nem a tábla miatt kötöttek bele, ha jól emlékszem...

  • kadar1
    #106
    Nekem nincs semmi bajom vele,hogy 13-évesen tartja a táblát.Legalább nem lett agymosot ki a tv-n nö fel..
  • jefferson83
    #105
    No igen szerintem is az összefogás lenne az egyik legfőbb cél amit el kellene érni. Sajnos én úgy látom, hogy ez az egyesület épp ez ellen tett egy lépést. Elmondom miért hiszem ezt. Véleményem szerint, ha egy szolíd hagyományörző ott segítő ahol tudó egyesületet alakítanak ki, akkor mindenki megtapsolta volna őket. Ha mondjuk különböző fórumokon bejelentik, hogy létezik egy egyesület ami ezzel és ezzel foglalkozik és mindenkit szeretettel vár a tagjai sorába, akkor senki egy szót nem szólt volna (persze azért itt kiemelném a szerepvállalásukat a haza védelmével kapcsolatban, amellyel nem értek egyet és ezért sztem támadási felületet nyújtanak is). Ha bejelntik, hogy XY szervezettől vagyunk és jöttünk ingyen és bérmentve sírkertet ápolni, akkor szerintem ennek csak örülni lehet. Ha normális, hagyományokra épülő táborokat szerveznek pusztán csak ismeretterjesztés és okítás címén, természetesen történelmi hűséggel akkor szintén elismerés érte.

    Negatívumok:

    Én alapvető provokációs szándéknak tekintem már magát a névválasztást is. Persze meg lehet magyarázni mindent, de nem mondja nekem senki, hogy nem azért választották mert erre rá fognak harapni. Dehogynem. Alapvető provokációs szándéknak tekintem a megalakuló ünnepséget is, az 56 legelső taggal. Ne mondja senki, hogy nem annak szánták és mindenki nagyon jól tudta mi lesz belőle. Meghitt szűk körben éppúgy eljátszhatták volna mindezt, de nem akarták. Ezzel pedig nemhogy összehozzuk az embereket, hanem ellenségképet festünk eléjük és nagy részt maguknak köszönhetik.

  • mogyi925
    #104
    Ott a pont. Nyilván 13 évesen fingja sincs, mi lesz majd, ha nagy lesz, ettől eltekintve minimum a szüleibe kellett volna belekötni, ha már kötekedik, bár valószínű, akit így nevelnek, annak a szüleivel egészségügyi szempontból nem érdemes kötekedni.

    Igértem éjszaka linkeket. A gazdasági helyzetbe nyilván nem láthatunk bele, én személy szerint nem is akarok, nem vagyok közgazdász, úgyse érteném. Ettől még az ilyen hírek dühítenek.

    "Nem mondom igazad van, hogy ők hangoztatják a leghangosabban, legfeltünőbben, de nincsenek egyedül."
    Igen, így pontos a megfogalmazás. Az triviális, hogy a leghangosabbat hallja meg az ember először, és ehhez a szélsőjobb nagyon ért. Nem tartom magam szélsőjobbosnak, ennek ellenére az ő ideológiáik többségével értek egyet leginkább. Olvasok Kuruc.info-t is, Indexet is, néha Origót és MTI-t is. Ugyanazt a hírt teljesen más megfogalmazásban egész más jelentéssel (többletjelentéssel) tudják tálalni. Ha az Index cikkeiből kiszűröm a pinázást, a Kurucinfóéból meg a zsidózást, máris úgy érzem, pontosabb információkhoz jutottam. Ehhez jönnek még a blogok.

    Gyurcsány vs. Szent Korona témában azt találtam leírni, hogy támadta a koronát. Idézet az Index cikkéből:

    "Miután a német kancellárnak elmondta, most blogjában is megírta a kormányfő, hogy miért zavarja a korona helye."

    Itt a helyéről van szó. Pár sorral lentebb:

    "(...) a koronánál megállva ezt mondta: "Mélyen ellenzem, hogy ez itt van"

    Ez minimum félreérthető. Arról van szó, hogy a köztársaság eszméjével a Korona összeegyeztethetetlen jelkép. Viszont - támaszkodva áltsuli alsó tagozatos olvasókönyvemre, talán a harmadikosra - a Korona nem a királyságot jelképezi (ma már), sokkal inkább az ezer éves államiságot. Nyilván a címerbe is ezért került bele. Ebben az értelemben viszont nem tartom rossz dolognak, hogy ott van a Parlamentben, mintegy emlékeztetőül, hogy az országot felelősséggel kellene irányítani. Tudom, hogy kedvenc fekete őves szájkaratés Viktorunk helyezte el ott, de biztosítok mindenkit, hogy ha profi mesterlövész lennék, ő lenne a második áldozatom. :-P Ha jól hallottam, az augusztus 20-ai tisztavatásról is száműznék (talán az SZDSZ nyilatkozott ilyeneket), mondván, a történelmi zászlók elegendő jelképként szolgálnak az ünnepségen. Szerintem nem véletlenül tartják 20-án a tisztavatást, szvsz igenis van ott keresnivalója a Koronának.

    Lényeg: igaz, árnyaltabb a kép, mint ahogy megfogalmaztam, de azért fórumozunk, hogy egymás tévedéseit kijavítsuk. A lényeg változatlan: össze kéne fogni, és nem egymás torkának esni 56 nemzeti érzelmű fiatal miatt, akik eddig jóformán semmit nem csináltak.

    Ja, még egy apróság: a 10% alatti részvétel engem is érdekelne, nézted a spoilert is? :-) (Ehhez egyébként plusz információ, ami megintcsak más szemszög: akinek van közigazgatásban dolgozó ismerőse, kérdezze meg, hogy a választások és szavazások alkalmazásával hogyan és mennyit kell dolgozniuk, milyen felelősséggel. 24 órát lehúznak, utána összesítik az eredményeket (gyakorlatilag böhöm táblázatokat töltögetnek ki kézzel, egy szavazócédula feldolgozása eltart egy percig), szóval elég nagy szívás egy megismételt (akár csak egy újszamálált) választás. Ettől függetlenül nekem is ez a passzív ellenállás a legelfogadhatóbb módszer, ami eszembe jut, kár, hogy nem lehet megvalósítani. A politikai erőknek sokkal jobb gépezetük van a tömegek befolyásolására, mint azoknak, akik eddig a felismerésig eljutnak. (Egy kérdés: aki tovább gondolkodott, mire jutott?)
  • Randal
    #103
    Ronny: LOL, annyit tudsz a magyarságról hogy az már fáj. Mennyire egyezünk meg a szláv népekkel? Gondolkodj már el merről jöttünk( nem, nem egy irányból), meg hányan és milyen népekkel egyetemben. Megsz fogsz lepődni, de több közös van bennünk meg a törökökben mint a szlávokban vagy az északiakban.

    Ronny: A probléma abban gyökerezik, hogy egy 13 éves kislány egy ilyen táblával áll egy olyan ünnepségen, ahol ha jól tudom az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékezése van. Más kérdés hogy ott is voltak oroszok, de nem a Vörös Hadsereg.
    És megmondom neked, ha az én lányom lett volna, és is pofánvágtam volna. 13 évesen semmit sem tud dolgokról, annyira azért még nem felnőtt hogy tisztábban átlássa a dolgokat. Az amit az öreg tett nem volt helyes, de az se normális aki egy ennyi idős gyereket így kieneged.

    aaaa, ez neked is szólt.

    Ronny: Valóban jól megvoltak pl. a németek is egymással, eldoglgozgattak azok, csakhogy ha belegondolsz bizonyos megerelőltetőbb vagy alantasabb munkákat mindig is mással végeztetett el mindenki. Elsőnek voltak az urak-parasztok, aztán a rabszolgák, aztán a külföldiek stb. stb.

  • jefferson83
    #102
    Az nem az én hibám, ha neked ez jött le a fórum végigolvasása után. Magam részéről ezt tisztába teszem:

    1. Én annyira vagyok liberális amennyire ezt megköveteli a neveltetésem és a normális közösségi élet. Az utcán fesztiválozó, felvonuló, nyilvánosan bejelentő buzikat én is ütném :) Azonban akik ezt magánügyként kezelik és úgy is viselkednek, azok nem érdekelnek.

    2. Amit mondunk nem szent írás csak vélemény. Mindazokról akiről véleményt formálunk nem ismerhetjük meg közelebbről, attól még elmondhatom, hogy az én szemszögemből ez "minek látszik". Kislány ügyben én elítélem azt aki megpofozta, gondoltam ez nem kérdés, mert minden józan eszű ember így tesz. Ha az apjaként ott lettem volna, biztos ronggyá verem az illetőt. Azonban a képekből (mert csak ez állt rendelkezésemre) megformáltam az előbbi véleményt is, ami ez én értékítéletem szerint megállja a helyét. Persze ezzel nem kell egyetérteni csak elmondtam.
  • Ronny
    #101
    szóval a buzikat lelkesen véditek itt a szájkarate módszerével, de amikor egy 13 éves lányt pofonvág valaki az utcán azt ti teljesen helyes dolognak tarjátok, sőt "megérdemli"!

    Aztán így szépen látatlanban ítélet mondotok az életéről, arról hogy hogyan is kéne nevelni, meg hogy egyáltalán mit keres ott.

    Mindíg örömmel olvasom ahogy a "liberálok" a saját farkukba harapnak.
  • jefferson83
    #100
    Én éppen ezért mondom. Elsősorban persze, hogy a környezetünkben lévő népekkel éltünk együtt (keveredtünk).
  • Ronny
    #99
    amerikában simán láthatsz még kissebségi elnököt az életed során. Európában is elfog jönni ennek az ideje ahogy növekszik a létszámuk.
  • Ronny
    #98
    Azért annyira kevertek nem vagyunk. A genetikai készletünk kb. megegyezik a környező szláv népekével.
  • jefferson83
    #97
    Egyrészt megoldhatatlan, másrészt meg van a hasznos tulajdonsága is annak, hogy "kevert" nép voltunk mindig is.
  • jefferson83
    #96
    Igen így gondolom. Egy kislány menjen ki, nézze meg az esetleges műsorokat a szüleivel aztán menjen haza és babázzon. Én a gyerekemtől ezt várnám el. Ilyennek még nem kell foglalkoznia a lánynak, hanem élje a gyerekkorát aminek úgyis hamar vége aztán majd felnőtt fejjel lesz ideje eldönteni mit is akar (mondjuk az az érzésem, hogy már eldöntötték helyette).
  • eto demerzel
    #95
    mint az en hozaszolasom ez is feligassag. szerintem. nm elhet 1 tarsadalom zart kornyezetkent teljes elszigeteltsegben. probalkozasok persze vannak. ott vannak az amcsik. lattal mar neger elnokot?? nm es nm is fogol. sem kinait. ugyaz ezert nm fogol latni roma minisztert sem 1ik europai orszag elen sem. amugyt nm ez lenne az elso pelda. ott volt mikor a zsidok elkezdtek bekoltozni a mostani israel teruletere. lassan kiszoritak az arab lakosokat. es lam mi lett.
  • Ronny
    #94
    a nyugati társadalmak elég jól megvoltak idegenek nélkül is. Az egyik német pucolta a klotyót miközben a másik tervezte az atombombát. Így ment ez évezredekig.

    Ha teret engedünk a kissebségeknek akkor a létszámnövekedésükkel arányosan fogják növelni a befolyásukat és ha már többen lesznek mint mi(évtizedek kérdése) akkor ők fogják diktálni a szabályokat.

  • eto demerzel
    #93
    A magyar lakjon magyarországon, a többi meg menjen haza! es ki vagy kik dontik el hogy ki a magyar?? esetleg visza hoznad az tiszta nepet?aki bizonyitani tudja hogy csaldjaban 6 generaciora viszamenoleg nm volt mas nepcsoport tagja? vagy fej-orr-full alapjan? mik lesznek a kriteriumok. szerintem ha "Mindenki haza" akkor ures lenne az orszag. ki vegezne el mocskos munkat amit most a ciganyi csinal? majd kukazol es soprd az utcat te? en sem szeretem a romakat, nekem is van gyerekem es felek mi lesz vele kesobb, de anyam melozott romakkal es nm volt veluk gond.
  • aaaaa
    #92
    Mintha ebből azt a következtetést kellene levonnunk, hogy magára vessen. Miért is megy ki Március 15.-én a magyar nemzeti ünnepen transzparenssel, ami alkalmas arra, hogy megsértse egyes "nem magyar" "ünneplők" érzékenységét... Ha egy 13 éves "nem magyart" vágtak volna pofán, akinél bármilyen transzparens van, a mai napig hallgathatnánk a fasiszta, rasszista csőcselék történetét.
    Szóval Március 15.-e csak nagykorúaknak ???
    Miért kell szégyellni azt, ha valaki magyar, vagy nemzeti érzelmű ? Ezért ugye minimum egy pofon jár a szülőknek...
  • jefferson83
    #91
    Jaj persze, hogy nem azért mondtam, mert kokárdát viselt. Lehet, hogy helyesbítenem kell magamat és a szüleit kellett volna pofánvágni?

    13 éves kislány mit keres a tömegben transzparenssel?

  • mogyi925
    #90
    Könyörgöm: március 15-én egy szervezett megemlékezésen hagy viseljen már egy 13 éves kislány kokárdát!

    Minden másban egyetértek. :-) Ha el nem felejtem, holnap összeszedek pár linket, korábbi hozzászólásaimban (ha ki nem moderálták), már volt pár többek közt kokárda témában is.
  • jefferson83
    #89
    A kislány mindenképpen megérdemelte a pofont, csak épp az anyjától kellett volna kapnia.
  • jefferson83
    #88
    Nem egy perc volt még begépelted :) Sok dologgal egyetértek veled. Én megpróbálom mindig kívülállóként szemlélni a dolgokat és többnyire elhatárolódom mindentől, mert ugye egyéniségek vagyunk, egyéni véleménnyel (ami néha ugye egyezhet másokéval, de mások véleménye sohasem a magamé). Parasztfelkelés helyett nekünk itt van a választás. A demokrácia hátránya, hogy el kell fogadni a többség döntését, még ha szerintünk rosszul is döntenek. Nem csak úgy lehet dönteni, hogy beikszelsz egyet a papíron lévő pártok közül, ha nem tudsz egyikkel sem azonusulni (elvekben) akkor egyszerűen nem mész el szavazni. Ha mondjuk 10%-os lenne a részvétel bizony elgondolkodnának, hogy mit lehetne tenni, no de ez csak egy képzeletbeli eszmefuttatás.

    "A szélsőségesek a "magyarok" kultúráját, nemzeti öntudatát, egységét hangoztatják, nyilván egyre több szimpatizánst szerezve maguknak..."

    Ezzel egy picit tudnék vitatkozni. Nem mondom igazad van, hogy ők hangoztatják a leghangosabban, legfeltünőbben, de nincsenek egyedül. Az én problémám pedig az, hogy véleményem szerint (tehát nem tudom csak tapasztalat és feltevés) még az egy csoportosulásban lévő szélsőségeseknek is töredéke tekinti ezt "igaz ügyének". Lenne egy varázspálcám és teljesíteném a kívánságaikat erősen kétlem, hogy megnyugodva hátradölnének, sztem nem tudnának sokáig egy helyben maradni (tisztelet természetesen a kivételnek, mint minden esetben). Én sem akarok pálcát törni a fejük felett, mert addig semmi problémám nincs velük míg mindezt kultúrált formában egy nagy magyar közösség (ide minden kisebbséget, többséget beleértve) részeként teszik.

    Magyar állampolgárként pedig bennem is megvan az egészséges hazaszeretet, ezt nem veheti el tőlem senki még ha szeretné is (pl. mikor bírálom az ilyetén szélsőségeket). A bíráló pedig nem biztos, hogy egyenesen hazaáruló. Talán egyetlen dolgot irigylek az amcsiktól, azt a nemzeti öntudatot amely megvan bennük, csak vigyázni kell, hogy a ló innenső felén maradjunk. Én is szeretem a régi magyar filmeket (újak vannak? :D ), amit itt-ott még el lehet csípni pl Filmmúzeumon, m1. Az István, a király megvan és bizony én is drukkoltam már Koppánynak is. Sőt itt hever a polcon a Trianon c. dokfilm is. Hallgatok Kárpátiát, egy-két számukat nagyon is kedvelem, de a törzsközönségtől elhatárolódom. A magyar állampolgárság ügyében bizony felemeltem a seggem a fotelból és elmentem szavazni (igen), ezen kívül EU ügyben voltam még azt kifújt. Mindezek mellett ne próbáljanak engem belelökni egy dobozba se (hungarista, nacionalista, egyéb).

    "Ez a média által gerjesztett "határolódjunk el XY párttól" (jelen esetben a szélsőjobbtól vagy a Gárdától) engem nagyon emlékeztet egy bizonyos 1984 című könyvre, de mindjárt hülyének leszek nézve, mert összeesküvés-elméletet gyártok. Bocs."

    Pedig nem hülyeség. Lehet, hogy elsőre hihetetlen de tényleg léteznek olyan emberek akik egy bábuval érnek fel és ők igénylik ezt a fajta hozzáállást XY részéről. Tudom miről beszélek, dolgoztam már emberekkel ;)
  • mogyi925
    #87
    Mind a két postodra válaszolnék. Először egy tárgyi tévedés: nem keresem vissza, ki írta ezt a marhaságot a hungarista kislányról, az eset március 15-én történt, ha nem tévedek, idén vagy tavaly, fényes nappal Budapesten, amikor a nem hungaristák is szoktak kokárdát hordani. Ez tuti, és ha jól emlékszem, plusz információ: egy fidesz-közeli rendezvényen. Mindettől függetlenül barbárság. Nekünk annak idején osztályfőnöki figyelmeztetőt adtak áltsuliban, ha 14-én (ha jól emlékszem, 15-én nem kellett suliba menni) nem hordtunk kokárdát legalább az ünnepségen (mondjuk Petőfiről nevezték el az iskolát, szóval egy kicsit még túl is lihegték). Ennyi, másba nem kötök bele, egyébként ezt már korábban is leírtam, és még linkeltem is.

    A #83-asra pedig ezt mondom, szuper! (És semmi cinizmus.) Közeledni látom az álláspontokat, és ez jó. Mielőtt átmegyek hippibe, és összefogásról, meg békéről kezdek hadoválni: a közös ellenséget kellene felismerni.

    Csak a hogyan a kérdés.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van egy olyan kifejezés, hogy "magyar virtus". Érdekes megfigyelni, hogy amíg a magyarkodásról, hungarizmusról vagy nevezd-aminek-akarodról megy a vita, mennyire nem akar engedni az igazából senki, és milyen harcias mindenki. :-D
  • Randal
    #86
    Requiem88, aaaa: Azt hiszem én arról beszéltem, hogy ki mikor mit visel magán. Ha valaki hordja a csillagot váljon egészségére. Nekem mindegy, nem nemzeti jelképünk.
    Egyébként meg hogy megütötte a kislányt az valóban elítélend, csakhogy nem tudjuk a dolgok hátterét, lehet hogy a 13 éves hungarista kislány (LOL, mekkora öntudata és tapasztalata lehet) volt a provokáló, de lehet fordítva is.

    mogyi925: A hozzászólás okés, csak ugye mindennek van történelmi és egyéb vonatkozása. Adott dolgokat nem lehet csak úgy eltüntetni illetve semmissé tenni. Másrészt egy ország gazdasági irányítása nem a legegyszerűbb dolog és nem szükségszerűképpen jó az ott lakóknak. Ezt meg kell érteni. Az hog mi nem látunk teljesen bele a dolgokba az valóban bosszantó, de ugye itt a bizalom számít. vagy az ember legyen politikus és akkor valami sejtése lesz a dolgokról.
    Annyi kiegészítést tennék még, hogy amennyire tudom a miniszterelnök nem a Szent Koronát támadta hanem annak helyét. A kettő között nagy különbség van.

    A Magyar Gárdával a probléma az hogy nem látni tisztán létezésének célját, illetve csak sejteni lehet, de egyébként mindenki takargat rendesen mindennel.
    És lehet továbbgondolni a dolgokat. Adott cselekmények csak rontanak az ország helyzetén, feszültségeket kelt, amely rontja a gazdaságot, a külföldi tke beáramlását ami ugye nem jó nekünk, mert kevesebb lesz a munkahely és a pénz is...

    Azt meg ne kezdje nekem senkise magyarázni, hogy magyar földre magyar céget stb. stb. mert ez sajnos nemigen műkdöik.
    Az USA pénzének a fele Kína kezében van. Lehet gondolkodni az arányokon, miérteken és gazdasági vonatkozásokon.
  • Requiem88
    #85
    gyönyörű hsz
    bárcsak mindenki így gondolkodna
  • CodeRed
    #84
  • slickboy
    #83
    Abban egyetértek, hogy a gárdaalapítás reakció valamilyen társadalmi feszültségre, de ne ettől várja senki, hogy majd 1 nap alatt minden rendbejön.

    "A kérdés tehát: kit mi zavar jobban? A Magyar Gárda létezésének ténye, vagy a Magyar Gárda létezésének oka?"

    Engem mindkettő zavar. Azért mert ebből látszik, hogy súlyos gond van és erre a súlyos gondra rossz megoldást akarunk adni.

    Asszem ennyi.
  • slickboy
    #82
    Komolyan mondom megdöbbentett amilyen kulturált hangvételű kommentek érkeztek észrevételeimre. Ezt most nem cinikusan mondom. Sokkal kisebb témában is megy ezen a fórumon a kiosztás. De valószínűleg csak amiatt lepődtem meg, mert előítélettel közelítettem meg az itt előttem szólókat.
    Azért az oroszlán szája és egy ember megítélése között van némi differencia. Kétségkívül segíthet a prekoncepció egy ismeretlen helyzet felmérésében és megoldásában, de van ennek egy egészséges mértéke.
    A melegfelvonulásra már leírtam, hogy mértéktartás kérdése ez is, felesleges ezen rágódni. Az igazságszolgáltatásban tapasztalt anomáliákat meg nem fogja megoldani egy gárda. Vagy önbíráskodásra gondol itt némely ember? Aki igen az ugyanúgy kevésbé tiszteli a törvényt mint akik szerinte nem tisztelik.
    A 13 éves hungarista kislány példája rettenetes, nem csak amiatt mert bántalmazták. Sokkal inkább azért mert már belesujkoltak valami ideológiát amiről szerintem fogalma sincs, nem is nagyon tudja felmérni az egészet. És akkor "joggal" haragudhat a zsidókra mert a "magyarsága" miatt bántották. Megy az egymás provokálása de ez nem vezet sehova és a politikusok is cinikusan állnak a témához, hiszen nekik mindegy.
    A szavaimat nem érdemes kicsavarni. Az elmebaj sem választás és kedv kérdése, de ne vegyük egy kalap alá a homoszexualitással. Külön kategória. Egy épelméjű meleg szerintem kevésbé veszélyes mint egy elmebeteg heteró. Amúgy nem minden elmebajost zárnak be bolondokházába, csak amelyik ön- és/vagy közveszélyes.